İçeriğe Yönlendir

Üzerine Kurutucu Koymak İçin Dolap Önerisi

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

Depremdir, trafiğin çekilmez hale gelmesidir, artan strestir derken biraz hayatı kolaylaştırmak için işe daha yakın bir eve taşınıyorum. Sismik izolatör hariç tüm deprem önlemleri alınmış, site içerisinde yeni bir bina. İlk ben oturacağım. Geçen sene kiralar 3'te biriydi ama yapacak bir şey yok. Artık bunu da dert etmek istemiyorum. Evi tuttum, tüm işlemler tamam, 2 haftaya nakliye olacak. 

Ancak çamaşır makinesi ile kurutucuyu üst üste koyabilmek için banyoda 70 cm'lik bir yer yapmışlar. Mevcuttaki durumum da birbirlerine bağlı şekilde üst üste durmaları halinde. Ancak bu montajdan memnun değilim çünkü çamaşır makinesi her ne kadar dengede olsa da kurutucuyu sallıyor. Bir gün kopacak diye bekliyorum. Bu durumu engellemek adına da maksimum 69 cm genişliğinde, üzerine kurutucuyu koyabileceğim bir ürün arıyorum. Makinelerimin ikisi de 60 cm genişliğinde. Yaklaşık 3 saattir internette dolaplara bakıyorum ama içinden çıkamadım. Birinin ak dediğine diğeri kötü şeyler diyor :) 

Yaptırayım dedim, ince suntaya 1500 - 2500 lira fiyat çekiyorlar. En kötü ihtimalle gidip bir plaka alıp koçtaşta kestirip kendim yapacağım ama bu en son çarem olacak. 

Son çareye gelmeden önce bu şekilde makine kullanan ve dolap ünitesinden memnun olan arkadaşlar varsa önerilere açığım. 

Teşekkürler.

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bencede yaptırın ama malzeme olarak kesinlikle mdflam kullanın. Dolap yapacağınız yerin üç tarafı kapalı ise raf yaptırmanız yeterli.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hazırı alın,  monte ederken 4-5 adet ekstra delik açıp içine beyaz tutkal ile birleştime ahşaplarından çakın birkaç da extra vida atın gitsin.

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Metalden 4 ayakli sehpa tarzi bir urunde isinizi gorebilir belki.uzerine sunta koyulabilir. Ayaklar metallere denk geldigi surece sorun olmaz. Ama maliyet ne olur? Bilemem

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bencede yaptırın ama malzeme olarak kesinlikle mdflam kullanın. Dolap yapacağınız yerin üç tarafı kapalı ise raf yaptırmanız yeterli.

Bölgenin 3 tarafı kapalı ama kiraya çıktığım için o fayans delme işlemine girmek istemiyorum açıkçası. 

Çağlar Bayur yazdı:

hazırı alın,  monte ederken 4-5 adet ekstra delik açıp içine beyaz tutkal ile birleştime ahşaplarından çakın birkaç da extra vida atın gitsin.

Hazır olanlarda genelde suntalam bulunuyor. Onlarda da üst taşıyıcının ve bazen de ayaklardan birinin yükten ötürü kırılması olayları yaşayanlar olmuş. ondan çekiniyorum. 

Baha Kanberoğlu yazdı:

Metalden 4 ayakli sehpa tarzi bir urunde isinizi gorebilir belki.uzerine sunta koyulabilir. Ayaklar metallere denk geldigi surece sorun olmaz. Ama maliyet ne olur? Bilemem

20x30 mm profilden yaptırmak istedim sağlam olsun diye. Kabul edilebilecek bir ön fiyat gelmedi açıkçası. 

Alternatif olarak 2 farklı yerden malzeme hesapladım. Bauhaus'tan masif kayın plakalar alırsam 18mm et kalınlıklı kullandığımda 1125 TL  ahşap, + 200 tl tutkal ve boya parası derken yaklaşık 1350 liraya mal edebiliyorum. Aynı şeyi MDF lam kestirip yaparsam 819 TL malzeme parası istediler. Sonra da birleştirmesi benden. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Sarsıntı emici ayaklar var çamaşır makinaları için, çamaşırı alta kurutucuyu üste koyun. Kurutucu ayaklarına da kauçuk ayakla takviye edin. Bence sorun olmaz. Sallantı çoksa çamaşır makinasına bir baktırın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Deniz Kom yazdı:

Bölgenin 3 tarafı kapalı ama kiraya çıktığım için o fayans delme işlemine girmek istemiyorum açıkçası. 

Delikleri Fayansların arasındaki derzlere denk getirirseniz sıkıntı olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Deniz Kom yazdı:

Onlarda da üst taşıyıcının ve bazen de ayaklardan birinin yükten ötürü kırılması olayları yaşayanlar olmuş. ondan çekiniyorum. 

üreticler kırılacak mal satmazlar diye düşünüyorum ama ben genelde ne alırsam biraz modifiye ederim ruhumuz apaçi,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Dün yapı market gezisine çıktım. Aklımdaki 2 farklı tasarımı hesaplayabilmek için keşif ve deneme adına marangozhane ile görüştüm. Kurutma makinesinin ağırlığı 66 kilo. 

* İlk tasarımda basit bir dolap alıp, içten 1 cm'lik ahşap çıtalarla destek iskeleti yapmayı planladım. Bu şekilde yoruculuğu en aza indirip, maliyeti de 600 liraya çekebiliyorum. 

* İkinci tasarımda aşağıda linkini bıraktığım ladin panolardan 2500 mm olanlar üzerinde çalışarak 2 adet alırsam 900 mm lik 4 parça yan ve kalan 700 mm lik 2 parça üst levhayı çıkartabiliyorum. Milimetrik kesme işlemini hemen yapıyorlarmış. İçten ve arkadan da yarım santimlik çıtalarla bağlantıları desteklediğimde ihtiyaçtan daha fazlasını güvenle taşıyabilecek bir dolap oluşuyor. Vida, köşebent ve çivi bende gırla. İlave masraf tutkal ve basit bir vernik. Maliyet 950 lira.

https://www.bauhaus.com.tr/mobilya-ebatli-raf-ve-kapaklar/dbk-dbk-lamine-masif-ladin-2500x300-18-mm-61314285

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ek bir bilgide benden. Bende aynı şeyle uğraştım zamanında hazır dolap aldım. Dolabı ister hazır alın, ister kendiniz yapın, mutlaka en az 2 yerinden duvara monte yapın. Bu sayede, titreşim nedeniyle oluşacak vibrasyon, sarsıntı gibi yan etkenlerin önüne geçeceksiniz. Kurutucunun önüne kapak koymayın. Birde kurutucunun oturacağı plaka, normalden daha kalın olsun ki daha stabil bir zemin sağlasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çamaşır makinesinin sallantısını kes, Ya ayarsızdır ya amortisörleri bozuktur. 

Sonra üstüne koy. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çamaşır makinesi üstünde sallanması zamanla tehlike yaratacak boyutta mıdır(genel olarak)?

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

15 senedir üst üste duruyor  servis birşey olmuyor dedi(arkasından biribirine bağlanan demir elemanlar varmış ondan almak istedim) koydu gitti, her sıkmaya geçişte bir gidip bakıyorum düşecek mi diye sıkıntı yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...