Behlül Baş 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 1.6 A16XER kodlu aracımın bobinini çıkaramıyorum Aracımın basit bakımlarını kendim yaparım en son 5000 km önce yeni buji ve bobin takmıştım ve yeni lpg enjektörlerine geçmiştim. Son zamanlarda hem benzinde hem gazda tekleme şeklinde değil de aşırı bir şekilde boğulma sonradan açılma sorunu yaşıyordum. Gaza basıyorum hiç tepki yok devir artmaya çalışıyor da artmıyormuş gibi 2 saniye sonrasında sanki ateşlemeye başlamış gibi bir anda devirlenmeye normal olması gerektiği gibi hızlanmaya çalışıyor sorunumun özeti bu. OBD'den baktığımda ise biraz zengin karışımda çalıştığını gözlemledim diyebilirim. Bobin ve bujiyi kontrol etmek istedim ama bobine ne kadar asıldıysam da çıkmadı çıkmıyor. Bu konuda tavsiyesi olan daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan var mı bobin bujiye yapışmış olabilir çıkarmaya çalışırken buji yuvasına zarar vermekten korkuyorum doğal olarak silindir kapağına. Henüz sanayiye gitmedim önden konu açayım dedim çok değişik bir sorun. Bobin 4lü birleşik Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 Tornavida ile araya bez koyara zedelemeden aradan kanırtarak çıkar elle gelmiyor meret. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 bobin eriyip bujiye yapışsa bile buji yatağına zarar veremezsiniz dikkatlice kaldırın metin beyin söylediği gibi 2 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 17 Mart 2023 Yazar Paylaş 17 Mart 2023 Bu zamana kadar hep elimle kolayca çıkardığım için fazla endişelendim sanırım 😅 Tornavida yardımıyla kolayca çıktı. Çıkmışken bujileri inceledim onlarda da bir gariplik göremedim her zamanki gibi 4. Silindir yağlı idi. Sadece 2 silindirinki gevşekti. Sırf bu gevşeklik bu sebep olabilir mi? Zamanında gevşek takmışım sanırım 🥲 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 Zarar vermezsin, başkasının malı gibi asıl 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 He iyi sökmüşün. Bende tornavida ile kastır deyecektim. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 Behlül Baş yazdı: Tornavida yardımıyla kolayca çıktı. Çıkmışken bujileri inceledim onlarda da bir gariplik göremedim her zamanki gibi 4. Silindir yağlı idi. 4. silindirin segmanı bitmiş sanırım. Gevşek buji atlama yapabilir. Kablolar da önemli. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 Behlül Baş yazdı: 4. Silindir yağlı idi. hangi tarafı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mart 2023 Paylaş 17 Mart 2023 Silindir kompresyonlarını yağlı ve yağsız olarak bi ölçsene.. Yada ölçtür.. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 18 Mart 2023 Yazar Paylaş 18 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Zarar vermezsin, başkasının malı gibi asıl Hahahahah Sani Gerşon yazdı: 4. silindirin segmanı bitmiş sanırım. Gevşek buji atlama yapabilir. Kablolar da önemli. Evet segmanı bayağı eskimiş sanırım. Yağ eksiltme var zaten de bakalım gittiği yere kadar gidiyor şimdilik. Çağlar Bayur yazdı: hangi tarafı Buji demek istemiştim şöyle Çağlar abi görüntüsü. Mehmet Ozyurek yazdı: Silindir kompresyonlarını yağlı ve yağsız olarak bi ölçsene.. Yada ölçtür.. 3 sene önce Kayserideyken ölçtürmüştüm onu bulursam atarım. Şuanki durumu ne hiç bilmiyorum bulursam Diyarbakır’da bunu yapacak biri yaptırabilirim aslında. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 söktükten sonra değil sökmeden önce seramik tarafına bakılmalı yağ için. , üst trafafta yağ varsa sökerken her yere bulaşır zaten yanma odası içinde yağ sıvı halde kalamaz Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 Takılacak biseyi yok.. Tornavidayla arasına girip biraz zorla yukarı dogru cikar.. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 18 Mart 2023 Paylaş 18 Mart 2023 4. gözde problem mevcut gibi görünüyor yada bobinin arızalı 4. göz ondan kaynaklı yakamadığı için o duruma gelmiş olabilir yağlı gibi olması. Benimde 3. gözde bu şekilde gibiydi buji değiştirdim 3 ay sonra stop etti tekrar sonrasında bobin değiştirdim allaha şükür herhangi bir şey olmadı. Bujileri de bobin değiştirince fotoğrafladım sıralarını önümüzdeki ay tekrar söküp kontrol edeceğim herhangi bir yağlı veya nem görünümü var mı diye bakacağım. Geçen hafta komşumda da senin arabanın aynısı var onda da sabahları yada araba soğukken diyelim benzinden gaza geçme esnasında araba gaz yiyemiyor sonra pat pat yapıyor ve bu seferde aniden öne atılma gibi yapıyordu bazen de stop ediyordu. Usta bobin arızalı demiş bujilere bile bakmadan. Kapının önünce söktük 1-4 bujilerin kafaları resmen plastik gibi erimiş durumdaydı. Bujileri değiştirdik aynı bobin ile soğukken denedik tekrarladı. Astra j a16xer motordan söktüğüm kendi bobinimi taktım çalıştırmadı kablo sıralaması farklı büyük ihtimal. Ucuzdan pahalıya doğru gidelim mecbur bobin değiştireceğiz dedik ve bobin aldık. Araç soğukken yine tekrarladı. Gazcıya getirdik arabayı çünkü benzinde problem olmuyordu. Gazcı kontrol ettiğinde sıcaklık ölçüm ekipmanının -19 derece gösterdiğini bu sebepten dolayı da araç ısınmadan gaza geçmeye çalıştığını ve bundan kaynaklı boğulma yaptığını söyledi. Paröa siparişi verildi gelince test edilecek. Bilginiz olsun diye anlattım detaylı. Geçmiş olsun. Behlül Baş yazdı: Komşudan çıkan buji bundan daha daha kötü durumdaydı. Tırnak ile ateşleme ucu tamamen kapanmış durumda plastik gibi böyle tornavida ile zorlayınca dökülüyordu resmen. Yorum bağlantısı
Recommended Posts