İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

C sedan elektronik yapısı birebir aynı olacak. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

yine yanlış hamle....  hadi destek olucaz tamam, kaldırın ötv yi, kdv yide ya kaldırın yada cüzzi yapın, kredide verin çok düşük faizle tamamına

yada bir kısmına düşük faizli kredi verin, B sınıfı satacak araç yapın olalım.....Devlet 1 kuruş kazanmayacak bu işten, yerlililk böyle olur, destek böyle olur, firma güçlensin al vergini ama abartma, sizce bu olurmu?

Tabii bu olunca çoğunluğun aldığını düşünün, biranda patlayan araç sayısı sonrası ne gibi sorunlar yaşarız bu ülkede bu altyapı güç ve kültürle onuda hesaplayın bir zahmet...

Ali şimdi araba yapıldı. altyapısı farları koltuk göğüs hesap kitap homologasyon.. vs.. Bence bunu suyunu çıkarana kadar üretmeleri lazım. O yüzden EKO versiyon taraftarıyım. Diğer taraftan dediğim gibi duster-caddy-corsa arası multipurpose arka koltuklar sökülebilir felan (hondada bi ara vardı o mesela HRV de galiba) birşey çıkarmalılar ki esnaflar vs alsın. Şirket aracı olsun ufak tefek taşıma yapabilsin. Durmadan kullanılsın. camlar krikolu bile olabilir. adına eko denecek bol reklamajla bu benimsetilecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Menzil çok  farketmez çünkü gidilen yol rüzgar teker direnci asıl enerji yutan şey. marjinal azalır belki de azalmaz pili iyileştirirler.  Avrupaya satabilmek için bence gerekir. 

Üzerinde en çok çalışılması gereken konu pil. onun ardından da yazılım. şu an şerit takip bile düzgün çalışmıyor görünüyor bunlar giderilecektir ama bu yazılım işi pilava benzer. Bi kere yaptıktan sonra elleştikçe iyiye gitmez. Ana yapıyı yeniden kurmak gerekebilir.  Yapılan pilav yenmeli. Beğenilmiyor ise bi plav daha yapılmalı. Su ekle pirinç ekle olmaz yani.

Evet B sınıfı hatta B de değil, Duster türünde "küfi" "kübik" yeni nesil tasarım dilli  bir araç lazım. Hatta onun pikap versiyonu da lazım.   Baştan beri yeni bir elektrikli tiguan benzeri araç bana hiç mantıklı gelmedi. Öte yandan şu an bir gaz satıyor. Fiyat oldukça uygun. Tipini seven alabilir bence. 

Araç ağır. aerodinamisi tesla felan gibi değil. beklenen bu bence daha aşağı zor düşer.  SKYWELL felan daha mı iyi? rakamlara hakim değilim.

175-65-14 lastik  takılacak bi araç yapmaları lazım. 

bence model yanlış, en baştan beri b sınıfı araçla başlamalılardı, koca suvu şehir içinde ne yapacağız, satacak daha ucuz daha kompakt araç yapsanıza, birde çok sattığını düşün, kaos olur memlekette, herkes evinde şarj edemez bunu, halbuki bunun olayı evde 220 voltla şarj, zaten deli gibi elektrik harcıyan aletler bunlar, aslında hiç ekonomik değil bu bakımdan, tüm markalar aynı gerçi, elektrik motoru verimli tamam ama yaktığı miktar çok fazla...

dediğim gibi, devrimsel birşey olmadıkça zor, bak ben bile seneye belki alırım elektrikli diyorum ama nasıl? şuan çoğunluk kullanmadığı için yerimde olduğu için dert olmaz, ama yaygın olursa asla elektrikli almam, benzine devam, hiç uğraşamam...

Mehmet Göktürk yazdı:

C sedan elektronik yapısı birebir aynı olacak. 

Ali şimdi araba yapıldı. altyapısı farları koltuk göğüs hesap kitap homologasyon.. vs.. Bence bunu suyunu çıkarana kadar üretmeleri lazım. O yüzden EKO versiyon taraftarıyım. Diğer taraftan dediğim gibi duster-caddy-corsa arası multipurpose arka koltuklar sökülebilir felan (hondada bi ara vardı o mesela HRV de galiba) birşey çıkarmalılar ki esnaflar vs alsın. Şirket aracı olsun ufak tefek taşıma yapabilsin. Durmadan kullanılsın. camlar krikolu bile olabilir. adına eko denecek bol reklamajla bu benimsetilecek. 

Mantıklı, ama yaparlarmı hayır? yanlış yoldayız bence, kaç senedir söylüyorum bak, gerilim artıyor bu arada, bu sefer haksız çıkarım inşallah...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bence model yanlış, en baştan beri b sınıfı araçla başlamalılardı, koca suvu şehir içinde ne yapacağız, satacak daha ucuz daha kompakt araç yapsanıza, birde çok sattığını düşün, kaos olur memlekette, herkes evinde şarj edemez bunu, halbuki bunun olayı evde 220 voltla şarj, zaten eli gibi elektrik harcıyan aletler bunlar, tüm markalar aynı gerçi, elektrik motoru verimli tamam ama yaktığı miktar çok fazla...

dediğim gibi, devrimsel birşey olmadıkça zor, bak ben bile seneye belki alırım elektrikli diyorum ama nasıl? şuan çoğunluk kullanmadığı için yerimde olduğu için dert olmaz, ama yaygın olursa asla elektrikli almam, benzine devam, hiç uğraşamam...

o konuda hemfikirim. 

bak bunu geçen gün çektim araç tiguandan bi tık büyük. içini bilemem ama. 

image.png.cd0bca874a012e373c84cdb6cb435cc3.png

image.png.e055f35126bbe700db7350174037354d.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

altyapı aynı olacağı için c sedan çıkarıyorlar, b için altyapı hazırlanması zaman alacaktır.

baştan hata bu zaten... işe sondan başlamak huyumuzudur, önce şehri kurarız sonra altyapıyı....

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şuraya gelebilirseniz togg kullanan ve severlerin ruh halini daha iyi izleme şansınız olur. Faydalı bilgiler de var. 

image.png.3e407822ad1948f11ca224b87d4f064e.png

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

o konuda hemfikirim. 

bak bunu geçen gün çektim araç tiguandan bi tık büyük. içini bilemem ama. 

Tigu gibi içi diyelim, öyle kalitesiz dökülüyor falanda değil yani, boş tigudan daha güzel, şeklide güzel, ama dediğim gibi başlangıç için bence yanlış sınıf, şimdi 100 km de 10kw ile gezinmekmi bu koca arabayla şehir içinde güreşmekmi, hem kağıt üstünde yazdığı gibi de değil diyenler var, çok harcıyor gücü, öyle 25 falan olsa öp başına koy, yazılımdamı pildemi bir yetersizlik var alette,  diyorumya daha 5 sene arge lazımdı acele ettiler diye, zaten şehir içinde olmaz, bana kalsa şehir içinde suvu yasaklarım oda ayrı konuya neyse...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bana kalsa şehir içinde suvu yasaklarım

Öncelikle yükseltme kiti takılmış araçlar bir yasaklansın onada razıyız. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Elektrikli çif kabin pikap yapsınlar alayım

Klima hideolik direksiyon abs esp kafi

Saçma sapan televizyonlar lazım değil arabanın içinde

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ali Gök yazdı:

Ama televizyonlu.

image.png.a866c0389fd31cfa8af24925c28567cb.png

image.png.fe868e320aace4e5827f10df7603ef21.png

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

hakkat niye yok böyle bir üretim? ne ilginç , acaba çok satar diye falan mı , yoksa lojistik maliyeti azalır maazallah diye mi

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

hakkat niye yok böyle bir üretim? ne ilginç , acaba çok satar diye falan mı , yoksa lojistik maliyeti azalır maazallah diye mi

Gugıla yaz :kihkih:. Çok yakışıklılar

Bunlar harici düzgün bir şey yok.

F-150 Lightning

Rivian R1 T

Hyundai İoniq10 ve İoniq7 2025 de çıkacak

tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

neşflikss izleriz yolda ekranı güzelmiş

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

Byd shark diye bir model gelecek deniyor alırım gelirse 

Şarj edecek yer var küçük yer en uzak yer 100 km gittiğimiz bana uyar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Byd shark diye bir model gelecek deniyor alırım gelirse 

Şarj edecek yer var küçük yer en uzak yer 100 km gittiğimiz bana uyar

mersinin nimeti

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Gök yazdı:

Altın varak paket gelecek, trimler ,vites kolu altın kaplamalı:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

uçmayın

böyle bişey lazım image.png.4a88d6e9fae064018dff59a6e4e70113.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Volvo xc40 istanbul içinde 18kwh/100km tüketiyor. uzun yolda 20-25 arası tüketiyor.

Togg cüssesine göre fazla tüketmiyor. 2,2 ton araba. Kışın soğukta kalorifer ile 25-30 kwh tüketim görüyordu. Yazın daha düşüktür 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Volvo xc40 istanbul içinde 18kwh/100km tüketiyor. uzun yolda 20-25 arası tüketiyor.

Togg cüssesine göre fazla tüketmiyor. 2,2 ton araba. Kışın soğukta kalorifer ile 25-30 kwh tüketim görüyordu. Yazın daha düşüktür 

tesla ile karşılaştır?

uzun yolda kullanım çok etken. kaçla gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

tesla ile karşılaştır?

uzun yolda kullanım çok etken. kaçla gidiyor. 

100-120 arası.

Ucuz elektrikli araba üreteceklerse daha çok ailenin ayakları yerden kesilir. Atlanan şey ise plansız şehirleşme ile artacak trafik yoğunluğu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

uçmayın

böyle bişey lazım image.png.4a88d6e9fae064018dff59a6e4e70113.png

bunla mahalleye gelen gence kız vermezler

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

bunla mahalleye gelen gence kız vermezler

bagaja çiçek doldursa?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

bagaja çiçek doldursa?

kafasında parçalar babası  o çiçekleri ,

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

bagaja çiçek doldursa?

Gül fiyatlarından haberiniz var mı :) 

millet buketi dolduramıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bir ara Skoda Pickup iyi sattı.Gençliğimde P100 vardı güzel yakardı :).

images (1).jpeg

images.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu skoda pikabın 4 koltuklu konvertibıl versiyonu harikaydı. dahiceydi. 

image.png.94fe90c178503d61d04dfee6023db92f.png

Bilmeyenler izlesin:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...