İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Çabi'nin en sevdiği konu olan YUTUBUR'lar denemiş. Tesla'da doluyor :) 

önde çeki kancası varsa biraz çekip doldurmak mümkün demek ki. at arabasıyla felan çekilebilir. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Elektrikli aracı itmek sıkıntı değil mi? yahut itince aküsü biraz dolmaz mı?

Vurdurmak lazım.. dolar akü :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Burdur'da şarj istasyonu durumu nasıl? Sıkıntı var mı?

Makü Diş Hekimliği Fakültesi'nde Trugo var hocam. 

Ayrıca biraz şehir dışı gibi olsa da Lavanta Tepesi Hotel'de de Trugo var. 

Bucak'ta vs. yol üstü geçiş güzergahı olduğu için Enyakıt DC koymuş. 

Şahsi fikrim Burdur merkeze DC konusunda yatırımı bir tek Trugo yapmış o da diş hekimliği fakültesi  içine, daha halka açık yere koyabilirlerdi ya da alternatif oluşturabilirler gibime geliyor. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Vurdurmak lazım.. dolar akü :)

Vurdururken kaçak maçak statik elektrik derken terse akım vurursa bizim akü dolar emmi :D

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Burdur'da şarj istasyonu durumu nasıl? Sıkıntı var mı?

Bucaktayım hocam, 1 tane var 10km ötede, Burdurda da var üniversitenin içinde, sıkıntı olmadı ama arızalı olursa istasyon alternatif yok şuan yakınlarda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Murat Sürmeli yazdı:

Bucaktayım hocam, 1 tane var 10km ötede, Burdurda da var üniversitenin içinde, sıkıntı olmadı ama arızalı olursa istasyon alternatif yok şuan yakınlarda

Ispartada 10-15 kadar var. Bekleriz kahve içmeye.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Ispartada 10-15 kadar var. Bekleriz kahve içmeye.

Isparta bizim 2. kapımız sayılır hocam, şarj etmiştim geçen geldiğimde, iyaştakiler çalışmadı çarşıda bir otelde şarj ettik. Alternatif olması güzel. Siz hangi kampüstesiniz hocam?

Ben Bucak bilgisayar ve bilişim fakültesindeyim hocam, ben de beklerim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

araç sayısı artsın hele bekleyin siz, ondan sonra yazacağım yine haklı çıktım diye, bu şekilde olmaaaaz :

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Cihangiroğlu yazdı:

araç sayısı artsın hele bekleyin siz, ondan sonra yazacağım yine haklı çıktım diye, bu şekilde olmaaaaz :

Bucakta bizim sokakta 3 togg var, antalyadan bugün dönerken 5-6 togg denk geldim yolda. Gidişat hızlı gibi :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Bucakta bizim sokakta 3 togg var, antalyadan bugün dönerken 5-6 togg denk geldim yolda. Gidişat hızlı gibi :) 

aralık 2023 elektrikli araba satış rakamlarıyla ocak 2024 arasında uçurum varmış. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

şarj istasyonu kolay. Her yere açılır. Menzil çok az. Yarım gün giden cep telefonu gibi. Biraz yoğun günde strese sokuyor insanı. Halbuki her yanımız priz değil mi!

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şarj istasyonu kolay. Her yere açılır. Menzil çok az. Yarım gün giden cep telefonu gibi. Biraz yoğun günde strese sokuyor insanı. Halbuki her yanımız priz değil mi!

Şehir içlerinde elektrik altyapısı yeterli değil şuan ama zamanla düzelir sanırım. Ama bazı problemler yaşanacak tabii ki, Ali hocam haklı çıkacak, kısa bir süre için bile olsa :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

vur deyince öldürüp zorlaştırdılar ama sektör sorunları aşacaktır. Kebapçılara yönelik çözüm olursa konu kapanır. 

DC şarja gerek yok o çok pahalı ve yatırım altyapı değişimi gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

bu hızlı şarj işi iş değil aslında, bunlar uzun yolda ağırlıklı lazım, şehir içinde çok fazla olmalarına gerek yok, acil durumlar için olsun yeter, bu araçların esas olayı evde 220 V ile şarj edilebilmek, küçük araçlar olacak (oyuncak değil) her apartmanda yer olacak falan, bunların olması bizde acaip ötesi zor, şehirleri yıkıp yeniden kurmak lazım, bu iş kolay olmayacak, dünya genelinde böyle bu dert, depoyu doldur devam ete benzemezki bu araçlar bile dert artık, nüfus habire artıyor....

eğer şehirleri yeniden yapalım deneceksede zaten sorun kalmaz çünki şehir içinde araba kullanmaya gerek duymayacağımız planlama yapılır, toplu taşıma, bu şart bu işin bence tek çözümüde bu, araba almayacak millet, gerek olmayacak, yoksa bu nüfusla bu olay yürümez...

bizim ülkede ne olur? hiçbiri, kavga döğüş böyle gider...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Elektrikli araçlardaki kar (zarar) firmalar açısından sürdürülebilir gözükmüyor şimdilik, Tesla ve Çinliler hariç, Togg dahil

Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Ali Cihangiroğlu yazdı:

araç sayısı artsın hele bekleyin siz, ondan sonra yazacağım yine haklı çıktım

WW3?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Elektrikli araçlardaki kar (zarar) firmalar açısından sürdürülebilir gözükmüyor şimdilik, Tesla ve Çinliler hariç, Togg dahil

Resim

bence benzin jeneratörlüye dönecek iş.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

vur deyince öldürüp zorlaştırdılar ama sektör sorunları aşacaktır. Kebapçılara yönelik çözüm olursa konu kapanır. 

DC şarja gerek yok o çok pahalı ve yatırım altyapı değişimi gerekiyor. 

Hocam istanbul’daki kabapçıların önüne gelince vale alıp gidiyor arabayı. Park yeri yokki. Ya da uzakta bir yere çekip öyle gidiyoruz dükkana. Sizin dediğiniz daha seyrek nüfuslu yerlerde olur. Zaten kebap pahalı :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

Elektrikli aracı itmek sıkıntı değil mi? yahut itince aküsü biraz dolmaz mı?

Olurda fena riskli. Rejen akımı sınırı belli olmayacak, bmsler patlayabilir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Olurda fena riskli. Rejen akımı sınırı belli olmayacak, bmsler patlayabilir

araç çalışır moddayken yokuş aşağı gitmekle aynı şey. zaten denenmişi var. oluyor yani. teslayı büyük bir pickup ile çekerek şarj ediyorlar yolda.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

araç çalışır moddayken yokuş aşağı gitmekle aynı şey. zaten denenmişi var. oluyor yani. teslayı büyük bir pickup ile çekerek şarj ediyorlar yolda.

Değil. Akım ve gerilim sınırlama var. Bir eşikten sonra gümler sistem

Senin bisikleti çek araçla. Şarj başlar ve sonra seyir eyle şenliği hızı yükselince. Mantık birebir aynı

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

valla ben torisini bilmem. adam çekip şarj ediyor teslayı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adamın yaptığı seyir halinde rampa inişi simüle etmek. Biraz hızı arttırsa veya main hat emg kapansa şenlik başlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

valla ben torisini bilmem. adam çekip şarj ediyor teslayı.

3 pil sipariş ettim marş videosu için enfuluensır olacam maliyeti 175 tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

WW3?

dedikya olacak, ama zamanı kestiremiyorum ...

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

3 pil sipariş ettim marş videosu için enfuluensır olacam maliyeti 175 tl

ayh hadi inş cnm.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...