İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Sonra tekrar eleştirirsiniz beni.

iyi de ben de eleştirmedim ki bir pencere açmaya çalıştım bir de oradan bakın takdör sizin ona birşey demem

Öner Kurukuz yazdı:

Ben de eleştiriyorum ama kötülemiyorum.

konum otomotiv , ancak togg konusunda fikir hiç belirtmiyorum hiçbir yerde.... zira ben mekanikten anlarım sadece ilgim bilgim o kadar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Sani Gerşon yazdı:

Peki Togg yerli ise (yerlilik oranı %60 idi sanırım), %90 yerli olan PilotCar niye hiç reklamı yapılmıyor hükümet tarafından?

Togg'un sahibi hükümet değil. Devlet de değil. Nedir bu ayrıcalık?

Sahibi değil zaten. Ben de bu yüzden muhaliflerin sevmeyişini anlamıyorum.

Adam sadece bi toplantıda "yok mu bi babayiğit, çıkın da bi yerli araba yapın" dedi, 5 büyük şirketi kattı bu işe, teknoloji bakanına da "bu aracın çıkmasına engel olabilecek tüm pürüzleri ortadan kaldır" dedi.

Buna "hükümet desteği" deniyor.

Desteklemezse ne türkcel bu kadar parası olmasına rağmen bu işe girerdi ne vestel ne de diğerleri..

Bazı kesim bu aracı "seçim yatırımı" olarak bile lanse etti. Martda seçim var, bakarsın hükümet değişir. Yeni gelen hükümet bu fabrikayı kapatsın mı desteklesin mi?

Önemli olan konu bu.

Emin olun yeni hükümet bu fabrikayı kapatırsa sevinecek o kadar çok insan var ki şaşırırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Öner Kurukuz yazdı:

Adam sadece bi toplantıda "yok mu bi babayiğit, çıkın da bi yerli araba yapın" dedi, 5 büyük şirketi kattı bu işe, teknoloji bakanına da "bu aracın çıkmasına engel olabilecek tüm pürüzleri ortadan kaldır" dedi.

Desteklemezse ne türkcel bu kadar parası olmasına rağmen bu işe girerdi ne vestel ne de diğerleri..

Bazı kesim bu aracı "seçim yatırımı" olarak bile lanse etti. Martda seçim var, bakarsın hükümet değişir. Yeni gelen hükümet bu fabrikayı kapatsın mı desteklesin mi?

Önemli olan konu bu.

Emin olun yeni hükümet bu fabrikayı kapatırsa sevinecek o kadar çok insan var ki şaşırırsınız.

Seçim yatırımı olduğunu hepimiz bi kabul edelim. Milletvekil adayları okullara bile Togg'la gidip küçücük çocuklara şov yaptı. Şimdi hepsi yine Mercedes'lerinde :)

Asıl soru, ülkede bir babayiğit vardı. PilotCar'ın hikayesini mutlaka okuyun derim. Ne oldu da Togg istendi?

Bir dip not da ileteyim, araç şu an %50 zararla satılıyor. 20bin araç satılmış totalde. Her bir araç şu an 2 milyon değerinde. Zararı varın siz hesap edin.

Bakın mutlaka eklemek istiyorum: Hiç bir şekilde siyaset konuşmuyorum. Teknik ve rakamlarla konuşuyorum.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Öner Kurukuz yazdı:

Önemli olan konu bu.

sevinenler çıkar. hatay belediyesi fukara kalınca da sevinenler olduğu gibi. bu ayrı.

Bu forumda o şekilde adam yok. Sizi de anlıyorum, dert etmeyin burası medeni bir yer. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

hatay belediyesi fukara kalınca da sevinenler olduğu gibi.

Bu gerçekten kalbimin en derininden vurdu. Bir de alkışladılar söylenene...

• Beğen 5
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Aynı uzay mekiği 50 sefer uzaya çıkmaz diye mühendisler bas bas bağırırken, orta yönetim "şşş çıkar no problema" demiş.çünkü beyaz saraydan baskı var ruslara karşı üstünlük vs.. sonuç güm.  Bi o-ring nelere malolmuş. 

benim söylediğim buydu. ve sözümün arkasındayım. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Aynı uzay mekiği

vesile olsun, afrikalı elon nun alt yörüngeye çıkıp geri  ineb,len kanatsız flapsız slapsız boru gibi füzesinin teknolojisi kimden/nereden gelmiştir? frenleme hızını ölçtüm: 200 mt de hız 236 100 mt de 160, ve 100 mt çinde 0 layıp yere de konuyor. kanatsız bir boru , boru altında 8 adet dümen var ama suda değil havada 160 km hızda başarıyor 100 mt içinde dengeyi

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Vesile ile bugün  sıfır km V2 uzun menzil tüm opsiyonları ekli pamukkale Togg T10 x ücretini ödedim teslimatını bekliyorum. Sıfır km tesla model y ile arasında çok gittim geldim, iki aracın birbirinden farklı olduğunu gördüm her ne kadar yazılım ve ısı yönetiminde tesla iyi olsa da; tasarım, mtv, sert süspansiyon ve malzeme kalitesi nedeniyle yerli ve milli aracımız Togg’da karar kıldım. 

Şu an belki de bir elektrikli araç için en uygun olmayan yerlerden birinde Ağrı Doğubayazıtta yaşıyorum, 2021 Tucson dizelin yerine aldık bu aracı gözlemlerimi yakın zamanda bir konu altında mutlaka aktarırım. Hayırlısı olsun inşallah 

• Beğen 11
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Benimkini de çağırdılar servise, bakalım ne olacak, ikame araç da ayarlayacaklar gibi

bence bataryayi degistirecekler. bastir!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Kerim Bilgehan Arbek yazdı:

Vesile ile bugün  sıfır km V2 uzun menzil tüm opsiyonları ekli pamukkale Togg T10 x ücretini ödedim teslimatını bekliyorum. Sıfır km tesla model y ile arasında çok gittim geldim, iki aracın birbirinden farklı olduğunu gördüm her ne kadar yazılım ve ısı yönetiminde tesla iyi olsa da; tasarım, mtv, sert süspansiyon ve malzeme kalitesi nedeniyle yerli ve milli aracımız Togg’da karar kıldım. 

Şu an belki de bir elektrikli araç için en uygun olmayan yerlerden birinde Ağrı Doğubayazıtta yaşıyorum, 2021 Tucson dizelin yerine aldık bu aracı gözlemlerimi yakın zamanda bir konu altında mutlaka aktarırım. Hayırlısı olsun inşallah 

soguk yer icin bence elektrikli dogru karar degil, umarim memnun kalirsiniz. hayirli olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kaç lira şimdi togg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Hayırlı olsun. Allah kaza bela göstermesin. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

F35 devlet desteği ve Hibeler olmadan üretilir miydi? 

Parmakla gösterilen konularda devlet desteği şart. Yoksa yatırım yapılmıyor. Bu işi başlatan hükümetse, reklamını yapar. Ben olsam ben de yaparım. Biz önayak oldu derim. Siyasi malzeme olması neden absürt geliyor anlamıyorum. 

burada eleştiri noktası, diğer üreticilere benzer destekler veriliyor mu verilmiyor mu? Verilmiyorsa, vermesi gerekir diye eleştiririm. Ama diğerlerine destek vermiyor musun, o zaman togg’u da karşıyım demem. 

hiçbirinin olmamasındansa birinin olması kârdır. Evet belki hak yemek olabilir. Diğerinin de desteğe ihtiyacı var. O da bu milletin şirketi diyebiliriz. Doğrudur. Keşke olsa. Ama olmuyor diye olanı da taşlamam. Buna zamanı yok türkiyenin. Kendi iş hukuk ahlakanı düzeltecek hem iyi kötü yol almalıyız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Teknik bir insanım, meselelere objektif ve rasyonel yaklaşabildiğimi düşünüyorum, TOGG'u da yeri geline eleştiriyorum. Ancaaaak, bazı eleştirilerdeki tondan gerçekten ben de rahatsız oluyorum, gerek forumda, gerek twitter'da, başka yerlerde. Hani Japoncuların VW'yi gömmeye çalışıp 1000 km ötede birinin DSG'si bozulsa mutlu olmaları gibi.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun. Yorumlarınızı bekliyoruz :nazar: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

F35 devlet desteği ve Hibeler olmadan üretilir miydi? 

Parmakla gösterilen konularda devlet desteği şart. Yoksa yatırım yapılmıyor. Bu işi başlatan hükümetse, reklamını yapar. Ben olsam ben de yaparım. Biz önayak oldu derim. Siyasi malzeme olması neden absürt geliyor anlamıyorum. 

burada eleştiri noktası, diğer üreticilere benzer destekler veriliyor mu verilmiyor mu? Verilmiyorsa, vermesi gerekir diye eleştiririm. Ama diğerlerine destek vermiyor musun, o zaman togg’u da karşıyım demem. 

hiçbirinin olmamasındansa birinin olması kârdır. Evet belki hak yemek olabilir. Diğerinin de desteğe ihtiyacı var. O da bu milletin şirketi diyebiliriz. Doğrudur. Keşke olsa. Ama olmuyor diye olanı da taşlamam. Buna zamanı yok türkiyenin. Kendi iş hukuk ahlakanı düzeltecek hem iyi kötü yol almalıyız. 

Hocam o da sorun değil. herkese de veremez belki. 

Sorun şu. Sanki ülkenin yarısı öteki diğerleri bizimki. Böyle davranılmasa zaten sorun çıkmaz(dı) ve herkes ulus devlet temelinde vatandaş olurdu. Şimdi bölük pörçüküz. hemşehrisinden, cemaatine, partisinden içle teşkilatına derneğine sendikasına kadar kabilelere ayrıldık. Buna dur demek lazım. Devlet kim ya devlet biz. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yine tartışacak bir şey bulmuşsunuz ya :) 

Benim buradaki herkese yegane tavsiyem. 

Ön yargılarınızdan sıyrılın. Hepimizin yaptığı en büyük hata bu. 
Ben şahsen seçimden sonra üretime ara verileceğini düşünüyordum. Olmadı.
Yerlilik oranı kaç olursa olsun. Montajı bizde ise hyundai bile benim nazarımda yerlidir.  
Togg bir suv değil de B sınıfı bir hb olsa daha uygun olurdu görüşüm sabit. Bu da ayrı konu. 
Çünkü.

2. Araç olarak ben Togg almam. Çok büyük.

1. Araç olarak da almam. menzil kısa, kışı verimsiz. 

B sınıfı bir hb olsa ve şarj imkanım olsa %90 alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yine tartışacak bir şey bulmuşsunuz ya :) 

Benim buradaki herkese yegane tavsiyem. 

Ön yargılarınızdan sıyrılın. Hepimizin yaptığı en büyük hata bu. 
Ben şahsen seçimden sonra üretime ara verileceğini düşünüyordum. Olmadı.
Yerlilik oranı kaç olursa olsun. Montajı bizde ise hyundai bile benim nazarımda yerlidir.  
Togg bir suv değil de B sınıfı bir hb olsa daha uygun olurdu görüşüm sabit. Bu da ayrı konu. 
Çünkü.

2. Araç olarak ben Togg almam. Çok büyük.

1. Araç olarak da almam. menzil kısa, kışı verimsiz. 

B sınıfı bir hb olsa ve şarj imkanım olsa %90 alırdım.

guzel araba ama (: sagolsun sahibi bir tur verdi de begendik. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

bence bataryayi degistirecekler. bastir!

pil dolu, doluyu görmeyen yazılım sensör birşey var arada benim anladığım o konuda, denenmiştir 15-20 dak da illa bir pil değişir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

guzel araba ama (: sagolsun sahibi bir tur verdi de begendik. 

Çok güzel.  Ben de inceledim.  Ancak bana uymaz. Ben bi çıkmada 1000 km gidiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

a 1000 km gidiyorum. 

onun çözümü bende ama yazmam sonra hemen kopyalayıp yapıyolar, ipucu: scriks dolma kalem

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

onun çözümü bende ama yazmam sonra hemen kopyalayıp yapıyolar, ipucu: scriks dolma kalem

Hımm 

Yapmışlar onu kuzum. 
Gördüm ben ama. Bizdeki elektriklilere olmaz. Ya büyük ya aşırı güçlü bizdekiler. 

Haliyle batarya da büyük.  

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Teknik bir insanım, meselelere objektif ve rasyonel yaklaşabildiğimi düşünüyorum, TOGG'u da yeri geline eleştiriyorum. Ancaaaak, bazı eleştirilerdeki tondan gerçekten ben de rahatsız oluyorum, gerek forumda, gerek twitter'da, başka yerlerde. Hani Japoncuların VW'yi gömmeye çalışıp 1000 km ötede birinin DSG'si bozulsa mutlu olmaları gibi.

Bu atışmalar ülkedeki futbol takımları arasında da var. Her platformda olur. Ve durup dururken çıkmaz. Öncesinde “japonlar güvenilir değil, sacı dandik ince” diye kötülenmesinden çıkmıştır. 

demem o ki, ülkedeki ayrımcılık bugün olmadı. Öyle olmuş gibi bakılıyor nedense. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

pil dolu, doluyu görmeyen yazılım sensör birşey var arada benim anladığım o konuda, denenmiştir 15-20 dak da illa bir pil değişir

olabilir. bir tane escooter aldim, sonra bir tane daha aldim aynisindan, alet 1 km sonra pil bitti dedi. sure sure geri geldim tam doldu dedi. o bir km de canavar gibi gidiyordu ve pil bebce bozuk değildi. iade ettim. kalibrasyon sorunu vs olabilir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...