İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

tepesine bi delik deler ve sandaviç panel kullanırsa serin olur bence. her işin başı izolasyon. 

Tamam sana taş ev buluruk.  gel püfür püfür  https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-antika-gayrimenkul-den-birgi-de-satilik-mustakil-ev-1150749676/detay

olmadı bu süper bir lokasyon:

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-birgi-en-guzel-mevkide-cafe-ve-pansiyona-uygun-tas-ev-1014648014/detay

bu ödemiş te de hep zenginler mi oturur?

Murat Sürmeli yazdı:

Menzil 150km ye düştü uzun yolda, eskiden kışın 300 üzeriydi

Tüketim artmadı, menzil kısaldı, hesaplayınca 50-55kws gözüküyor ama normalde 88kws olmalıydı, eskiden öyleydi

hesaplayınca nasıl oluyor o rakam? pil bir kap, 100 litre bidon diyelim, standartta (eski tüketim ile)biz 50 lt yi çekince artık  pil mi bittim ben diyor? yoksa 50 lt yerine 100 lt mi çekiliyor?

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Çağlar Bayur yazdı:

hesaplayınca nasıl oluyor o rakam? pil bir kap, 100 litre bidon diyelim, standartta (eski tüketim ile)biz 50 lt yi çekince artık  pil mi bittim ben diyor? yoksa 50 lt yerine 100 lt mi çekiliyor?

50lt de bittim diyor, 55kws batarya varmış gibi hareket ediyor. Gez diye bir uygulaması var, o doğru görüyor nesela, bataryam %45 kaldı gözüküyorken gez uygulaması %20nin altına indin şarj et diyor. Görevliler de gördü durumu, sanırım oarametrik bir hata, ama daha önce başlarına gelmediğinden iş uzayacak gibime geliyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sürmeye devam edilmesi durmunda stop eder mi etmez mi denenebilir mi acaba, kalırsa ne olur onu bilmiyorum alianz çeker haerhalde

yani kapta haala su var ama şamandıra yok diyor gibi

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Çağlar Bayur yazdı:

sürmeye devam edilmesi durmunda stop eder mi etmez mi denenebilir mi acaba, kalırsa ne olur onu bilmiyorum alianz çeker haerhalde

yani kapta haala su var ama şamandıra yok diyor gibi

Sen 100lt su var 50 harcayabiliyor diye bakıyorsun ama 100lt kapta 50lt su var, yüzdesi hatalı ama kalan km doğru gibi gözüküyor, yani bitti dediğinde bitecek gibi duruyor, bu bataryaları da tam boşaltmak tehlikeli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Necat Ertan yazdı:

Bu arada bizim müvekkilin Togg u ile ilgili yasal süreci başlattık.  Arabuluculuğa başvurduk.  Ayrıca İzmir’de bir oto ekspertiz firması kusurlar ile ilgili video çekip youtube kanalında paylaştı. Netice olarak fabrikadan jet hızıyla bir telefon aldık ve müvekkilin aracını değiştireceklerini bildirdiler.

Link var mı abi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Sen 100lt su var 50 harcayabiliyor diye bakıyorsun ama 100lt kapta 50lt su var, yüzdesi hatalı ama kalan km doğru gibi gözüküyor, yani bitti dediğinde bitecek gibi duruyor, bu bataryaları da tam boşaltmak tehlikeli

desene şunun gibi harici 

hararet-gostergesi-1.jpg

şundan takmak lazım

0020049_link-pro-aku-gostergesi.jpeg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Sani Gerşon yazdı:

Link var mı abi?

Sanırım şudur

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Sürmeli yazdı:

Sanırım şudur

Onlar adına utandım gerçekten. Yani topu topu montaj ve boya yapıyoruz, onu da düzgün yapsaymışız bari...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Onlar adına utandım gerçekten. Yani topu topu montaj ve boya yapıyoruz, onu da düzgün yapsaymışız bari...

Ara kademelerin baskı altında olmasına işaret. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

Ara kademelerin baskı altında olmasına işaret. 

Baskı ile alakası olduğunu sanmıyorum hocam. Tamamen eğitimsizlik, acemilik.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Baskı ile alakası olduğunu sanmıyorum hocam. Tamamen eğitimsizlik, acemilik.

mac donalds larda kola yerine fanta verirlerse ben bunu istememiştim dersen adam direk onu döker diğerini doldurur verir. Eğitilmemiş "mal baskısı" altında olan yerlerde ise "siz şunu istemiştiniz de bıy bıy bıy" çemkirirler. Aynı kafa.

Bence baskı etkisi var. Arabayı hattan düşürmüşler "kaktır gitsin, napıcaz nasıl açıklıcaz patrona" demişler. 

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

15/10000 hata payı normalidr olacak o kadar, normal olmayanı bizim piyasa

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Murat Sürmeli yazdı:

Menzil 150km ye düştü uzun yolda, eskiden kışın 300 üzeriydi

Tüketim artmadı, menzil kısaldı, hesaplayınca 50-55kws gözüküyor ama normalde 88kws olmalıydı, eskiden öyleydi

Bizim arkadaşlar da aynı dertten muzdarip, araç 15 gündür servisteymiş, bekliyoruz dediler.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

50lt de bittim diyor, 55kws batarya varmış gibi hareket ediyor.

bir arıza olmasın sakın? bir tane lityum 18650 pilli batarya paketş yaptım. piller sony vtc6 modeli idi. elektrikli bisiklet için önceden yapmıştım sene içinde, kısa bir süre kullandım. bunları sonra bozdum drone bataryası yaptım. motorları yük altında beslemekte sorun yoktu yani deşarj değerleri olması gerektiği gibiydi ancak eskimeye bağlı olarak kapasite(wattsaat) yarıya düşmüştü. böyle bir, eskime konusunda hızlı ilerlemiş, kimyasal bir kalite problem olabilirmi?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

satın arabaları Kilyo ICON alın arkadaş, bakın onunla takım olucak ne buldum, takarsınız arkaya çekersiniz, ister uç ister balık tut ister yüz, depoyu fulle devam :tongue:

:D

ICON-A5-Amphibious-Light-Sport-Aircraft-

icon-d.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Selçuk Keleş yazdı:

Bizim arkadaşlar da aynı dertten muzdarip, araç 15 gündür servisteymiş, bekliyoruz dediler.

Benimkini de çağırdılar servise, bakalım ne olacak, ikame araç da ayarlayacaklar gibi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mehmet Göktürk yazdı:

Arabayı hattan düşürmüşler "kaktır gitsin, napıcaz nasıl açıklıcaz patrona" demişler.

Bundan emin misiniz? Yani o kadar emin şekilde yazdınız ki bi an sizi fabrikada çalışan ve bu olayı gözleriyle gören biri sandım.

Hatta aracı sizin düşürdüğünüzü bile düşünüyorum.

İçinizdeki bu nefret ne zaman bitecek merakla gözlemliyorum.

Togg ilk duyurulduğu andan beri her mesajınızda bi laf sokma bi kötüleme çabası içerisindesiniz.

Ben "Elektrikli araba bana uyar, köydeyim, bahçem var kendi garajım var, param yeterse alırım" dediğimde bana bile  "Millet şimdiden havaya girdi, baksana köy möy diyorlar" diye laf etmiştiniz

İnşallah yakın zamanda kurtulursunuz bu çekememezlik hastalığından.

Yakıştıramıyorum size.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Öner Kurukuz yazdı:

Bundan emin misiniz? Yani o kadar emin şekilde yazdınız ki bi an sizi fabrikada çalışan ve bu olayı gözleriyle gören biri sandım.

Hatta aracı sizin düşürdüğünüzü bile düşünüyorum.

İçinizdeki bu nefret ne zaman bitecek merakla gözlemliyorum.

Togg ilk duyurulduğu andan beri her mesajınızda bi laf sokma bi kötüleme çabası içerisindesiniz.

Ben "Elektrikli araba bana uyar, köydeyim, bahçem var kendi garajım var, param yeterse alırım" dediğimde bana bile  "Millet şimdiden havaya girdi, baksana köy möy diyorlar" diye laf etmiştiniz

İnşallah yakın zamanda kurtulursunuz bu çekememezlik hastalığından.

Yakıştıramıyorum size.

hayret bişeysiniz. Burada doğrudan kişiye nasıl bir hakaret anlaşılmaz bir durum. Bu devletin sahibi siz değilsiniz hepimiz. bunu anlayın. 

konuya gelirsek:

evet eminim. çünkü hasarlı aracı farkettirmeden satmak iç baskılar nedeniyle olur diye düşünüyorum. Bunlar elbette kendi fikrim ama önemli ölçüde eminim. Hatalıları ayrı satmaları gerektiğini bilmiyorlar mı biliyorlar. O zaman niye satıyorlar? Fire raporlarını az gösterebilmek için. Bu neden? Fırça yememek için. 

togg projesini aşağılamakla ilgisi yok. kaldı ki biz hala türkiye nin elektrikli araca girmesi gerektiğini söylüyoruz o zaman da söylüyorduk ancak daha halk aracı olsa daha rekabetçi olurdu dünyada. Şimdi bakalım göreceğiz. 

not: nefret bence sizde sanki. benim çünkü aklımda yok öyle bişey farkında bile değilim. Reno olsa yine aynı şeyi söylerdim.  Aracı siyasi malzeme yapmasanız iyi olur. zaten hatay dan dolayı üzgün herkes mağdur. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mehmet Göktürk yazdı:

hayret bişeysiniz. Burada doğrudan kişiye nasıl bir hakaret anlaşılmaz bir durum. Bu devletin sahibi siz değilsiniz hepimiz. bunu anlayın. 

konuya gelirsek:

evet eminim. çünkü hasarlı aracı farkettirmeden satmak iç baskılar nedeniyle olur diye düşünüyorum. Bunlar elbette kendi fikrim ama önemli ölçüde eminim. Hatalıları ayrı satmaları gerektiğini bilmiyorlar mı biliyorlar. O zaman niye satıyorlar? Fire raporlarını az gösterebilmek için. Bu neden? Fırça yememek için. 

togg projesini aşağılamakla ilgisi yok. kaldı ki biz hala türkiye nin elektrikli araca girmesi gerektiğini söylüyoruz o zaman da söylüyorduk ancak daha halk aracı olsa daha rekabetçi olurdu dünyada. Şimdi bakalım göreceğiz. 

Hocam ne anlatıyorsunuz Allah aşkına.

Bütün markalar üretimde yaşadıkları hataları-hasarları bi noktaya kadar düzeltir ve aracı "sıfır araç" kategorisinde satar.

Bu hatayı sadece Togg yapmış gibi yazmayı bırakın. Bu devlet hepimizin ise sahip çıkın, kötülemeyin.

Eleştiri başka birşey körlemesine kötülemek başka birşey.

Bu olayda togg fabrikasını sadece kötü boya işçiliği sebebiyle eleştirebilirim. Onun dışında kapıları söküp takarken fabrikada hasar gördüyse düzeltilip yeniden boyanır ve takılır.

Bunun baskı ile alakası yok. Ama size göre "BASKI".  Kendinizce bir sebep bulmaya çalışıyorsunuz.

Ben her mesajınızda sürekli bir kötüleme gayreti görüyorum. Sizce okuma yazma bilmiyorum da yanlış mı okuyorum yazdıklarınızı?

Çocuk da değilim, 47 yaşındayım, okuduğumu gayet de iyi anlıyorum.

Gerçekten yapıcı eleştiriniz varsa buyrun, hep beraber konuşalım. Ama yapıcı eleştiriniz yoksa kötüleme de yapmayın.

Tesla bile bu noktaya gelene kadar kaç kere batarya patlattı, onu bu kadar eleştirmediniz.

Mehmet Göktürk yazdı:

Allabildiniz mi togg?

Sedan'ı bekliyorum.

Ben SUV araçları sevmiyorum. İlk tanıtıldığında söyledim, buraya da yazmıştım.

2025 de sedan çıktığında maddi gücüm yeterse alacağım diye.

Yine yazıyorum, 2025 de sedan çıktığında maddi durumum yeterse alacağım inşallah.

Olabilecek hatalarda geri bildirim yaparak gelişimine katkıda bulunabilirsem de ne mutlu bana.

Bundan utanmam tam tersine gurur duyarım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bence siz togg u kendi siyasi partinizden sanıp diğer partiden olanların  onu kötüleyerek  rahatladığını felan düşünüyorsunuz.

Bu devleti en az siz kadar severim bu ölçülemez.  Yurdışında kalmak vatandaş olmak şansım varken döndük geldik hizmet ediyoruz. 

Siz 47 yaşındaysanız ben de 55 yaşındayım. Edison'un bir sözü ile bitireyim.

image.png.b6ac884140ad3fe6da51a6b42dbc7a56.png

NOT: umarım alırsınız durumunuz iyidir

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Eleştiri başka birşey körlemesine kötülemek başka birşey.

ben birşey yazayım, hocam belki yazamaz veya yazmak istemez

Öner Kurukuz yazdı:

Olabilecek hatalarda geri bildirim yaparak gelişimine katkıda bulunabilirsem d

sizin o katkınız sonrası iyilşetimre çalışmasında yer alanların içinde hocamın talebesiveya hata kendisi bile olacaktır belki, bunun ışığında geri dönüp yazıları kapsamlı bir daha okuyun derim takdir sizin, aramızda fabrikasını, aşamalarını birberir tek takip edendir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Çağlar Bayur yazdı:

ben birşey yazayım, hocam belki yazamaz veya yazmak istemez

sizin o katkınız sonrası iyilşetimre çalışmasında yer alanların içinde hocamın talebesiveya hata kendisi bile olacaktır belki, bunun ışığında geri dönüp yazıları kapsamlı bir daha okuyun derim takdir sizin, aramızda fabrikasını, aşamalarını birberir tek takip edendir.

Çok uzağa gitmeyin. Bu konunun 2. sayfasını okuyun.

Sonra tekrar eleştirirsiniz beni.

Kötülemek ayrıdır eleştiri ayrıdır.

Ben de eleştiriyorum ama kötülemiyorum.

Hükümet destekledi diye de sevmiyorum, yerli üretim olacak diye seviyorum.

Bu projeyi hangi parti desteklerse desteklesin benim partiyle işim yok.

Ama burda net olarak gördüm ki hükümet partisine düşman olanlar bu araca da düşman.

Hükümet yarın yok, değişecek, bu araba ülkeye kalacak . Neden bu düşmanlık?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ülkede yönetsel kültür zafiyeti var. Bu amerikada da vaktiyle vardı ve uzay mekiği kazasının sebepleri olarak gösterilir. bu togg a özel değil. 

orta kademe üste üst kademe daha üste herşey yolunda şeklinde rapor vermek ister. Biz türkler bunu abartırız. bu olayda da tahminim budur. hatalı araç oranı fazla olması ile ilgili değil konu. Şu 150km menzil olayı bile kimbilir hangi mühendisin başına patladı, olur böyle vakalar, gurur meselesi yapmamak lazım. 

Öner Kurukuz yazdı:

Çok uzağa gitmeyin. Bu konunun 2. sayfasını okuyun.

Sonra tekrar eleştirirsiniz beni.

Kötülemek ayrıdır eleştiri ayrıdır.

Ben de eleştiriyorum ama kötülemiyorum.

Hükümet destekledi diye de sevmiyorum, yerli üretim olacak diye seviyorum.

Bu projeyi hangi parti desteklerse desteklesin benim partiyle işim yok.

Ama burda net olarak gördüm ki hükümet partisine düşman olanlar bu araca da düşman.

Hükümet yarın yok, değişecek, bu araba ülkeye kalacak . Neden bu düşmanlık?

Üstad kaç yerde yerli elektrikli araç alırız demişim bi bakar mısınız. Evet biz sizi denize dökeceğdik..

düşmanmış... ağzınıza aldığınız kelimeyi bilin önce.

Vesile ile Turgut Özal vefat edip hastaneye geliyor diye hastaneye telefon gelince badana boyaya başlamışlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Peki Togg yerli ise (yerlilik oranı %60 idi sanırım), %90 yerli olan PilotCar niye hiç reklamı yapılmıyor hükümet tarafından?

Togg'un sahibi hükümet değil. Devlet de değil. Nedir bu ayrıcalık?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...