İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Erhan Doruk
Öner Kurukuz yazdı:

Kalitenin kötü olduğuna ve iteleyerek yürüyecek bir proje olduğu kanısına nasıl vardınız acaba?

Aracın tüm elektrik tesisat ürünleri Kütahyadaki Nursan fabrikası tarafından yapılıyor, ki Nursan öyle uyduruk iş yapan bir firma değil.

Kablo donanımını almak için benim çalıştığım şirket de başvuru yaptı, hem de Gemlik'teki şubesi TOGG fabrikasına çok yakın.

Adamlar buna rağmen "mümkün olduğunda yerli firmalarla çalışmak istiyoruz" diyerek Nursan'ı tercih etti.

Benim çalıştığım şirket Japon menşeili bir şirket ve dünya genelinde 45-50 ülkede fabrikası var.

Camlarını Şişecam üretiyor. Sence şişecam gibi yılların markası kötü ürün mü üretecek?

Yine koltuklar Bursadaki iki firma tarafından üretiliyor.

Yazılımı da Türkler yapıyor ki zamanla daha da iyi olacaktır.

Yurtdışından gelen elektrik motoru veya bataryada mı "kalitesizlik" hissettiniz acaba?

Bataryalar tesladan alınıyor diye duydum. 

Murat Sürmeli yazdı:

Yakında teslim alacağım ben de aracımı, o sebeple yakından inceledim, test sürüşü yaptım, grupta teslim alanlarla yazıştım, ne togg fanıyım ne de düşmanı, orta sınıf elektrikli ve yerli bir araç, ne aldığını bilirsen sorun yok. 

Eğer taksitleri ödeyebilirsem bineceğim, ödeyemezsem satacağım mecburen. Fanatiklik yapmam araçlarla alakalı genel olarak, ama tabii ki togg yeri biraz farklı.

Yermek için de yazmadım, gördüklerime göre yazdım. Uzun yol deneyimim olunca bir daha yazarım

aldıktan sonra belli süre satılamıyor diyorlardı, doğru mudur? 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Erhan Doruk yazdı:

Bataryalar tesladan alınıyor diye duydum. 

aldıktan sonra belli süre satılamıyor diyorlardı, doğru mudur? 

Bataryalar Çinli ortaktan, modül haline Türkiyede getiriliyor, hücre hücre Çinden geliyor diye biliyoruz.

Aldıktan sonra ya 6 ay ya da 6000km satamıyorsun ( :) )

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Bak o daha iyi Ali abim, ben seni ararım :)

Ya zaten ne bekliyordunuz anlamıyorum? Demir cevheri gelecek, çelik levhalar üretilecek, preslenecek vs mi bekliyorsunuz üretim için? Preslenmiş levhadan araba üretmeyi de montaj bu diye küçümsemeye gerek yok bence. Gayet akıllıca bir yöntem.

Kalitesi kötü, üretim hızı düşük, yazılım argesine gerekli yatırım yok, itekleyerek yürüyecek bir proje, evet, daha fazlası da olur inşallah.

Ama üretim mi, üretim. En az diğer markalar kadar üretim.

Ama naylonun bir tık iyisi yada aynısı :) 

valla burada kritik olan seri üretime geçiş ve neredeyse tüm araçların yurtdışına satışına başlanması, bu olmadıkça yapacak birşey yok, temennim biran önce başlaması, başlasınki devamı gelsin....

naylondan iyimiye gelince, bilemiyorum artık, araçlarına bakabilrsin, togg kötüdür demedim bu arada, kullanmadım ama bir süre inceleme fırsatım oldu, ufak tefek montaj hataları  olacak elbet, çünki yarı elle üretilen deneme modeli gibi bir araç şuan, tam oturmadı üretim, yazılımsal sorunlarda olur buda doğal her yeni üründe olur bu,  Renoya gelince mesela megan electric e kardeşim daha geçen baktı, çok iyi dedi hatta alabilir, bende bugün yarın australe hibrit ve megana bakacağım, naylondan daha iyimi değilmi kendinde bakabilirsin...

ilk zamanlardadada dediğim gibi, bende bu işin olmasını istiyorum, olsunda diğer yerli araçlarımızın arasına mesela reno gibi, togg da katılsın....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Cihat Küçükay yazdı:

Ben bu projeye başından beri inanıyorum. Çünkü başında otomotiv endüstrisinden gelen ve iş bilen birisi var.  Ama yine de proje planlarına bakarsak yurtiçine düzenli satış bile en erken 2025'te başlamalıydı. Videolarda zaten bazı robotların sürekli hattı beklediğini görürsünüz. Normalde bu robotların hiç durmaması lazım. Düzene girmesi ve normal üretim rejimine geçmesi için 2 sene daha lazım. O arada piyasaya ufak ufak satarlar artık..

bende aslında aynı şeyi söylüyorum,  burada özellikle yurt dışı satışı sormamdaki maksat en önemli kısmı olması, zira yurt dışına binlerce adet seri şekilde satamazsak bu firma batar, bunu en baştan beri özellikle söylüyorum zaten, bu çok net ve kesin daha net nasıl söylenir bilemiyorum, iç piyasa ile bu iş asla ve asla yürümez, korkum bu işte, satılsında sıra bizede gelsin....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bataryaya gelince, nadir metaller konusunda dünya Çine bağımlı diye biliyorum, o derece bağımlıki Çin olmadan pil olmaz gibi bir durum var...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sah komda satılması şarta bağlanmış bakanlık takipteymiş, tarihe not olarak yazalım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Faizleri de artırdılar TOGG kredisi için. Ya satacağım ya iptal edeceğim, akıl verin ne yapayım. Kaldı tahminen 1 ay en fazla sürem

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

alınıp hemen satılıp kâr yapma ihtimali nedir abi?

Ya da hak devretme yapsan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Faizleri de artırdılar TOGG kredisi için. Ya satacağım ya iptal edeceğim, akıl verin ne yapayım. Kaldı tahminen 1 ay en fazla sürem

Tansunun dediği gibi imkan varsa.... peki gerçekten şartmı bu ortamda araba almak desem...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Murat Sürmeli yazdı:

Benim alma niyetim var fakat geçen sahibindende baktım adam 3 milyon diyor. Siz devretmeyi düşünürseniz fiyatı ne kadar oluyor? nasıl ilerleyeceksiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Murat Sürmeli yazdı:

Al. Arabayı al.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

alınıp hemen satılıp kâr yapma ihtimali nedir abi?

Ya da hak devretme yapsan

2.5M isteyeni dövüyorlar, en az 3 eder diyorlar.

Tanıdık olmazsa satamam, sonunda şikayet vs uğraşmak istemem.

Macit Aliyev yazdı:

Benim alma niyetim var fakat geçen sahibindende baktım adam 3 milyon diyor. Siz devretmeyi düşünürseniz fiyatı ne kadar oluyor? nasıl ilerleyeceksiniz?

En az 2.5 hocam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bakanlık togg un 2.el satışını takipte alım fiyatı altına verilebilir sanırım

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Murat Sürmeli yazdı:

2.5M isteyeni dövüyorlar, en az 3 eder diyorlar.

Tanıdık olmazsa satamam, sonunda şikayet vs uğraşmak istemem.

En az 2.5 hocam

Ben en iyisi sıraya yazılayım bi ara. :) Bence siz de durumunuz varsa alın aracı dursun bi kenarda. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

2.5 biraz fazla değilmi? hele tersine 3 diyeni dövmek lazım, fiyat vermekte özgürsünüz tabide bana çok geldi, mesela o paraya İoniq 5 4x4 var mesela ki o araç uçuk birşey...

https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-togg-t10x-v2?sorting=yil-nu_asc

şimdi bu satanlar elden paramı istiyor, sıfırından pahalı zaten satamama durumuda var.

sıfırı zaten maks 1600 tl.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

2.5 biraz fazla değilmi? hele tersine 3 diyeni dövmek lazım, fiyat vermekte özgürsünüz tabide bana çok geldi, mesela o paraya İoniq 5 4x4 var mesela ki o araç uçuk birşey...

https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-togg-t10x-v2?sorting=yil-nu_asc

şimdi bu satanlar elden paramı istiyor, sıfırından pahalı zaten satamama durumuda var.

sıfırı zaten maks 1600 tl.

Piyasayı ben belirlesem bence de çok, 2.5 a alıcısı var, saçma ama öyle, bu durumda ne yapmalıyım çözemedim işte.

Ek bilgi: Sıfırdan pahalıya satış yasak, %25den fazla kira artışı da yasak, ama satışlar var ve kiralar 2 katına çıktı :) 

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Piyasayı ben belirlesem bence de çok, 2.5 a alıcısı var, saçma ama öyle, bu durumda ne yapmalıyım çözemedim işte.

Ek bilgi: Sıfırdan pahalıya satış yasak, %25den fazla kira artışı da yasak, ama satışlar var ve kiralar 2 katına çıktı :) 

dediğin duruma göre alıcısı varsa ben olsam dakika beklemem satarım, o parayıda misliyle katlarım şu ortamda, unutma şuan nakitin varsa ve araba şart değilse parayla para kazanma devridir, paranı çok basit bir şekilde fonla yatırım yapsan bile 4x4 togg çıkınca peşin alırsın.....

keş paran varsa ve araba almak şart değilse sakın haa paranı arabaya gömme...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sürmeli yazdı:

Yakalarsa ne oluyor.. 300 bin lira ceza mı yazıyor.. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ceza olarak kaskoyu Efdal den kestiriyor, mecbur tutuyor. Daha büyük zulüm var mı? image.png.b9c9fcac3f788d0f1a89b6da9122ac38.png

• Teşekkür 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Ceza olarak kaskoyu Efdal den kestiriyor, mecbur tutuyor. Daha büyük zulüm var mı? 

Can kurban len o cezaya.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Öyle birşey emmi

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

300 lira ceza hiç birşey değil o kadar paranın yanında. Arabayı alınca ver gitsin abi. Kalanın yarısıyla bir araba alıp kalanı yatırıma atardım ben.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Oğuzkan Erışık yazdı:

300 lira ceza hiç birşey değil o kadar paranın yanında. Arabayı alınca ver gitsin abi. Kalanın yarısıyla bir araba alıp kalanı yatırıma atardım ben.

Hah geldi işin uzmanı :D 

Takasa girmek aklıma yatanı, 1M luk araç üzerine 1.5M, nasıl :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Piyasada bu aracı isteyen bir sürü insan var. Parasına bakmadan alabilecekler varken siz de aldıktan kısa süre içerisinde satabilirsiniz. Altın borçlansanız bile kısa vadede satıp ödeyebilir bir dünya da kar edebilirsiniz. Tamam uçup kaçmayın ama ucuza da vermeyin zira sizden ucuz alıp yine satacak olanlarla dolu piyasa.. Üzgünüm ama durum böyle.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...