Mahmut Yıldız 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 Toyota bunun ters takılamaması için bir tedbir almamış. Yalın üretimmiş, poke-yoke imiş, hepsi hikayeymiş. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 Emre Şimşek yazdı: Bu bir forum testiydi sen kaldın:) forumu üstüme kilitleyip çıkabilirsiniz😂 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 Emre Şimşek yazdı: Adam sıfır disk balata almış, başka bir servise gelmiş diyor ki ses geliyor, diskin ağzı yüzü eğildi çizildi. Onlar da ihtimal vermiyor böyle bir şeye diyor ki yok yahu bu disk değişmemiştir belki değiştirmeyi unutmuşlardır. Sonra açtılar baktılar ki oha hakkaten. Dükkandaki herkes şok olduk. Sonrasının bilgisi var mı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 (düzenlendi) Normali böyle. Toyota bunun ters takılmaması için niye şey yapmamış ilginç. Tel kancanın takıldığı yukarıdan aşağıya boy demirler (sağlı sollu olan) balata ile birlikte beraber. Emre Şimşek yazdı: Bu resmi dün çektim Toyota Hilux araca yetkili servisi ne yapmış: İnsan hata yapar. 18 Ağustos 2023 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Normali böyle. Toyota bunun ters takılmaması için niye şey yapmamış ilginç. Tel kancanın takıldığı yukarıdan aşağıya boy demirler (sağlı sollu olan) balata ile birlikte beraber. Bunu takan adamın geyik testi yaptığını düşün. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ağustos 2023 Paylaş 18 Ağustos 2023 İlkay Başaran yazdı: Bunu takan adamın geyik testi yaptığını düşün. Testi belki yapar da dubaları dizdiğini düşün 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Ağustos 2023 Paylaş 19 Ağustos 2023 Tamer Topaç yazdı: Sonrasının bilgisi var mı? Servisi ararken ayrıldım oradan Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Murat Sürmeli yazdı: İlk defa bir Youtuber, üretim değil, montaj fabrikası olduğunu söylüyor. Şükür, bi yerlere geliyoruz. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 (düzenlendi) özet, parçalar geliyor monte ediliyormuş diyelim .... yurt dışına binlerce araç satışı ne zaman başlayacak, gerisi önemsiz, bantları doldurmuşlar ama yavaaş yavaşş aheste ahesete sohbet muahabbet ilk üretim videoları gibi monte devam ediyor, benim gördüğüm çekime özel üretim bandı çalıştırıyorlar sanki, acaip yavaş devam ediyorlar, gibi geldi bana, seri üretim seri parça üretimi gelmesi dolu depolar presler sac ruloları vs. yok zaten görünüyor.... yanlış anlaşılmasın kötülemiyorum, aslında bu şekilde olması gayet doğal, çünki dışarı satış olmalı ve tüm üretim neredeyse dışarı ağırlıklı olmalı ve günde yüzlerce araç çıkmalı, iç piyasayla zaten bu iş dönmez.... dışarı satışla ilgili gelişmeler hakkında bilgi varmı yokmu, durum nedir, bu olana dek bakmaya zaten gerek yok. 25 Ağustos 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: özet, parçalar geliyor monte ediliyormuş diyelim .... yurt dışına binlerce araç satışı ne zaman başlayacak, gerisi önemsiz, bantları doldurmuşlar ama yavaaş yavaşş aheste ahesete sohbet muahabbet ilk üretim videoları gibi monte devam ediyor, benim gördüğüm çekime özel üretim bandı çalıştırıyorlar sanki, acaip yavaş devam ediyorlar, gibi geldi bana, seri üretim seri parça üretimi gelmesi dolu depolar presler sac ruloları vs. yok zaten görünüyor.... yanlış anlaşılmasın kötülemiyorum, aslında bu şekilde olması gayet doğal, çünki dışarı satış olmalı ve tüm üretim neredeyse dışarı ağırlıklı olmalı ve günde yüzlerce araç çıkmalı, iç piyasayla zaten bu iş dönmez.... dışarı satışla ilgili gelişmeler hakkında bilgi varmı yokmu, durum nedir, bu olana dek bakmaya zaten gerek yok. abicim sen neden bakıyorsun ki konuya, cevabını bildiğin soruları sorup duruyorsun, satışı daha yurtiçinde yok. seneye gel Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Murat Sürmeli yazdı: abicim sen neden bakıyorsun ki konuya, cevabını bildiğin soruları sorup duruyorsun, satışı daha yurtiçinde yok. seneye gel sorum yurt dışında satış ne zaman başlayacak şeklinde yalnız, cevabı bilmiyorum sen biliyormusun? seneye gel güzel temeni, bekliyoruz bakalım Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: sorum yurt dışında satış ne zaman başlayacak şeklinde yalnız, cevabı bilmiyorum sen biliyormusun? seneye gel güzel temeni, bekliyoruz bakalım Alıntı dışarı satışla ilgili gelişmeler hakkında bilgi varmı yokmu, Cevabı biliyorsun, yok Sen seneye gel, o zaman söz cevap verecem yine Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Murat Sürmeli yazdı: Cevabı biliyorsun, yok Sen seneye gel, o zaman söz cevap verecem yine yoksa cevap, seneye gelmeminde bir anlamı olmaz, başladığında haber ver sen en güzeli Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: sorum yurt dışında satış ne zaman başlayacak şeklinde yalnız, cevabı bilmiyorum sen biliyormusun? seneye gel güzel temeni, bekliyoruz bakalım Ben bu projeye başından beri inanıyorum. Çünkü başında otomotiv endüstrisinden gelen ve iş bilen birisi var. Ama yine de proje planlarına bakarsak yurtiçine düzenli satış bile en erken 2025'te başlamalıydı. Videolarda zaten bazı robotların sürekli hattı beklediğini görürsünüz. Normalde bu robotların hiç durmaması lazım. Düzene girmesi ve normal üretim rejimine geçmesi için 2 sene daha lazım. O arada piyasaya ufak ufak satarlar artık.. 4 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: yoksa cevap, seneye gelmeminde bir anlamı olmaz, başladığında haber ver sen en güzeli Bak o daha iyi Ali abim, ben seni ararım Ya zaten ne bekliyordunuz anlamıyorum? Demir cevheri gelecek, çelik levhalar üretilecek, preslenecek vs mi bekliyorsunuz üretim için? Preslenmiş levhadan araba üretmeyi de montaj bu diye küçümsemeye gerek yok bence. Gayet akıllıca bir yöntem. Kalitesi kötü, üretim hızı düşük, yazılım argesine gerekli yatırım yok, itekleyerek yürüyecek bir proje, evet, daha fazlası da olur inşallah. Ama üretim mi, üretim. En az diğer markalar kadar üretim. Ama naylonun bir tık iyisi yada aynısı Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 (düzenlendi) Murat Sürmeli yazdı: Bak o daha iyi Ali abim, ben seni ararım Ya zaten ne bekliyordunuz anlamıyorum? Demir cevheri gelecek, çelik levhalar üretilecek, preslenecek vs mi bekliyorsunuz üretim için? Preslenmiş levhadan araba üretmeyi de montaj bu diye küçümsemeye gerek yok bence. Gayet akıllıca bir yöntem. Kalitesi kötü, üretim hızı düşük, yazılım argesine gerekli yatırım yok, itekleyerek yürüyecek bir proje, evet, daha fazlası da olur inşallah. Ama üretim mi, üretim. En az diğer markalar kadar üretim. Ama naylonun bir tık iyisi yada aynısı Kalitenin kötü olduğuna ve iteleyerek yürüyecek bir proje olduğu kanısına nasıl vardınız acaba? Aracın tüm elektrik tesisat ürünleri Kütahyadaki Nursan fabrikası tarafından yapılıyor, ki Nursan öyle uyduruk iş yapan bir firma değil. Kablo donanımını almak için benim çalıştığım şirket de başvuru yaptı, hem de Gemlik'teki şubesi TOGG fabrikasına çok yakın. Adamlar buna rağmen "mümkün olduğunda yerli firmalarla çalışmak istiyoruz" diyerek Nursan'ı tercih etti. Benim çalıştığım şirket Japon menşeili bir şirket ve dünya genelinde 45-50 ülkede fabrikası var. Camlarını Şişecam üretiyor. Sence şişecam gibi yılların markası kötü ürün mü üretecek? Yine koltuklar Bursadaki iki firma tarafından üretiliyor. Yazılımı da Türkler yapıyor ki zamanla daha da iyi olacaktır. Yurtdışından gelen elektrik motoru veya bataryada mı "kalitesizlik" hissettiniz acaba? 25 Ağustos 2023 tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Öner Kurukuz yazdı: Kalitenin kötü olduğuna ve iteleyerek yürüyecek bir proje olduğu kanısına nasıl vardınız acaba? Aracın tüm elektrik tesisat ürünleri Kütahyadaki Nursan fabrikası tarafından yapılıyor, ki Nursan öyle uyduruk iş yapan bir firma değil. Kablo donanımını almak için benim çalıştığım şirket de başvuru yaptı, hem de Gemlik'teki şubesi TOGG fabrikasına çok yakın. Adamlar buna rağmen "mümkün olduğunda yerli firmalarla çalışmak istiyoruz" diyerek Nursan'ı tercih etti. Benim çalıştığım şirket Japon menşeili bir şirket ve dünya genelinde 45-50 ülkede fabrikası var. Camlarını Şişecam üretiyor. Sence şişecam gibi yılların markası kötü ürün mü üretecek? Yine koltuklar Bursadaki iki firma tarafından üretiliyor. Yazılımı da Türkler yapıyor ki zamanla daha da iyi olacaktır. Yurtdışından gelen elektrik motoru veya bataryada mı "kalitesizlik" hissettiniz acaba? Yakında teslim alacağım ben de aracımı, o sebeple yakından inceledim, test sürüşü yaptım, grupta teslim alanlarla yazıştım, ne togg fanıyım ne de düşmanı, orta sınıf elektrikli ve yerli bir araç, ne aldığını bilirsen sorun yok. Eğer taksitleri ödeyebilirsem bineceğim, ödeyemezsem satacağım mecburen. Fanatiklik yapmam araçlarla alakalı genel olarak, ama tabii ki togg yeri biraz farklı. Yermek için de yazmadım, gördüklerime göre yazdım. Uzun yol deneyimim olunca bir daha yazarım 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Valla ben de ilk tanıtıldığı günden beri sedanı bekliyorum. 2025 de üretilecekmiş. Maddi gücüm elverirse sedan satışa çıktığında almak istiyorum. SUV tarzı araçları sevmiyorum maalesef. Zaten 2025 e kadar da bir çok problemi çözerler diye düşünüyorum. Çok geri bildirim gelecektir. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Benim arabanın bobinleri Türkiye’de üretiliyor. Ve bir sürü parçası da. Bu mantıkla bakarsak, Wolfsburgda ki fabrika montaj fabrikası mı oluyor üretim fabrikası mı? Üretim nedir montaj nedir? ham madde > yarı mamül > mamül şeklinde sıralarsak, motor ya da akü son mamül müdür? Yoksa yarı mı? Tek başına akü ya da motor son mamüldeki faydayı sağlıyor mu? Sağlamıyorsa yarı mamül ise neden montaj fabrikası deniyor? 4 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 26 Ağustos 2023 Paylaş 26 Ağustos 2023 Emre Şimşek yazdı: Geçen Aksaray’da gördük sonunda. Karşıdan geldi geçti heybetlim Ben sarjda denk geldim.. havalı bir arkadastı ayrıntılı incelemek istemedim.. 😏 Sarjdan sonrada kapağı kapatmadan gitti.. "havalı" olduğu icinde kapak acık kaldı kardes diyemedik 😂 2 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Ağustos 2023 Paylaş 26 Ağustos 2023 Alpay Sumer yazdı: Ben sarjda denk geldim.. havalı bir arkadastı ayrıntılı incelemek istemedim.. 😏 Sarjdan sonrada kapağı kapatmadan gitti.. "havalı" olduğu icinde kapak acık kaldı kardes diyemedik 😂 Deseydin 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 26 Ağustos 2023 Paylaş 26 Ağustos 2023 Önder Özcan yazdı: Deseydin Bende daha neler neler var 😂 Artık gelemiyorum böyle seylere.. yaşlandım galiba.. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 26 Ağustos 2023 Paylaş 26 Ağustos 2023 Geçen günkü faiz artırımı sonrası kredi miktarını da kısmışlar gibi gözüküyor, araç bedelinin yarısıydı, 250bin tavan gelmiş gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts