İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Çakma togg

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

360kw diyor. 25 bin lira yıllık vergisi var bu çinli elektriklinin

İki kez bi de ödenecek

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Önder Özcan yazdı:

Güvenliiiiiik, güvenliiik

Sani Gerşon yazdı:

Pardon, arkadaşı dışarı alabilir miyiz?

Lütfen beyfendi, sorun çıkmaradan, sağdan sağdan..

:onder2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

360kw diyor. 25 bin lira yıllık vergisi var bu çinli elektriklinin

25 de ek çıkar.. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Dünya bu elektrikli işini hizaya sokmalı. Güçlü araba yapmak çok kolay diye veriyorlar küsküyü de bizde mtv var. Elektrikli arabaya mtv tablosunda denk gelen içten yanmalı motor vergisinin %25’i kadar mtv var bu ülkede. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dünya bu elektrikli işini hizaya sokmalı. Güçlü araba yapmak çok kolay diye veriyorlar küsküyü de bizde mtv var. Elektrikli arabaya mtv tablosunda denk gelen içten yanmalı motor vergisinin %25’i kadar mtv var bu ülkede. 

Bizim vergi sistemini dünyanın umursamadığını mtv öderken de mi anlamıyorsun :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Elektrikli arabadan vergi almak bizim ayıbımız.. Hem de bu boyutta almak bizim ayıbımız.. 

Güç istiyorsan zenginsin, zenginsen bana da ver vergisi bu.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğan Arşiray yazdı:

dacia spring 875.000 TL...

Yahu Ami'ye 350binTL istiyorlar... Ayıptır. Etmez ki o kadar...

Spring gerçekten ami'nin yanında ucuz kalıyor. Menzili de biraz uzun olsaydı, fena olmazdı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Geçenlerde inovasyon firmasına gittim. Elektrik şarj istasyonları hakkında çalışma yapıyor lardı. Türkiye altyapısı 100.000 den fazla elektrikli arabayı kaldıramaz olduğunu, bunun için yasal düzenlemeler çıkıcağını iletmişti. Mesela gündüzleri şarj etmek yasak, ev çatılarına güneş paneli şartı gibi. Buna hazırlıklı olun bence. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Geçenlerde inovasyon firmasına gittim. Elektrik şarj istasyonları hakkında çalışma yapıyor lardı. Türkiye altyapısı 100.000 den fazla elektrikli arabayı kaldıramaz olduğunu, bunun için yasal düzenlemeler çıkıcağını iletmişti. Mesela gündüzleri şarj etmek yasak, ev çatılarına güneş paneli şartı gibi. Buna hazırlıklı olun bence. 

müstakil çatısı olmayan elektrikli arabaya binemez bu mantıkla.

Sani Gerşon yazdı:

Spring gerçekten ami'nin yanında ucuz kalıyor. Menzili de biraz uzun olsaydı, fena olmazdı.

neden referans noktası ami olsun ki? sonuçta sadece 250 km gidebilen bir küçük otomobil spring. ami otomobil bile değil. 

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

müstakil çatısı olmayan elektrikli arabaya binemez bu mantıkla.

neden referans noktası ami olsun ki? sonuçta sadece 250 km gidebilen bir küçük otomobil spring. ami otomobil bile değil. 

Evlerde batarya paketi olacakmış. Gündüzleri ancak bataryası olanlar arabalarını şarj edebilecek miş. Mütahitlere ev yaparken çatıya en az şu kadar güneş paneli koyması şartı ile ruhsat alabilcrkmiş vs vs

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ali Darbaz yazdı:

Evlerde batarya paketi olacakmış. Gündüzleri ancak bataryası olanlar arabalarını şarj edebilecek miş. Mütahitlere ev yaparken çatıya en az şu kadar güneş paneli koyması şartı ile ruhsat alabilcrkmiş vs vs

Hangi ülke o ya? Bizde beton gereksinimlerini yerine getirmeyen müteahhİT elektrigi umursar mi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

o batarya paketi arabanın en az yarı değerinde olur ben diyeyim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

o batarya paketi arabanın en az yarı değerinde olur ben diyeyim.

Ben bilmem benim sümbülüm var. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

relaax, bir zaman sonra arabaydı şarjıydı yakıtıydı bunları zaten düşünmeyeceğiz, daha başka şeyleri düşüneceğiz az kaldı,  elinizdeki araç lazımsa kullanın gittiği yere kadar, lazım değilse satın gitsin birşey almayın yerine...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

relaax, bir zaman sonra arabaydı şarjıydı yakıtıydı bunları zaten düşünmeyeceğiz, daha başka şeyleri düşüneceğiz az kaldı,  elinizdeki araç lazımsa kullanın gittiği yere kadar, lazım değilse satın gitsin birşey almayın yerine...

en iyi yatırım elektrikli bisiklet, solar panle ve dizel jeneratör diyorum.

birde mümkünse 300d w123 merc.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

İsim enteresan kızılderili kabilesi ismi gibi. Ben MG elektrikli ya da Tesla'yı tercih ederim.

https://voyahtr.com/FiyatListesi.html#:~:text=Fiyat Listesi-,Standart Paket,F-APA%2C endüstrinin en kapsamlı görsel füzyon otomatik park sistemi,-Voyah Finans

süper evet :tongue: birazda toğğ kopyası sanki ha....

bg_free_pc12_02.pngrectangle-85-3-1.jpgvoyah_satis_sonrasi.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Çinlinin işi zor zaten TR'de. Benim birikmişim, nakitim vs olsa Tesla tek geçerim, 2. araç olarak belki TOGG alırdım, yani zengin olsam :D He bu konu o konu değil mi? Pardon :) 

Togg ile konsol ve dış tasarım aynı, fiyat 2-2.5 katı, malzeme kalitesi daha iyi, gücü yüksek, daha teknolocik bir alet ama Çinli işte. Tesla varken satılmaz bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

togg bence teşvik almasa 3 milyondan aşağı satamaz.

Almadığın arabanın parasını ödüyorsun gibimsi.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Göktürk yazdı:

togg bence teşvik almasa 3 milyondan aşağı satamaz.

Almadığın arabanın parasını ödüyorsun gibimsi.

biz o yüzden alıp ödeyelim bari bi işe yarasın dedik :crazy:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Sani Gerşon yazdı:

Spring yarım porsiyon elektikli araç, lastik, pil, motor, donanım, güvenlik hepsi yarım, fiyat da öyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Spring yarım porsiyon elektikli araç, lastik, pil, motor, donanım, güvenlik hepsi yarım, fiyat da öyle.

Bu aracın tek amacı, tatil bölgesinde, köylerde, kısa mesafelerde iş görmek, eve dönünce evden şarj edip ucuza çıkmak. Yani ne lüks ne de performans sunuyor.

Evin ikinci aracı, kısa mesafe işler için baktığımızda gayet mantıklı aslında.

Ha, 875bin'e başka şeyler alınır mı? İlla ki.

Asıl sorun işte vergi. Bir çok ülke elektrikliyi teşvik ederken, biz nasıl vergi alırız gözüyle bakıyoruz. Elektrikli arabadan MTV alan kaç ülke vardır acaba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Sani Gerşon yazdı:

Bu aracın tek amacı, tatil bölgesinde, köylerde, kısa mesafelerde iş görmek, eve dönünce evden şarj edip ucuza çıkmak. Yani ne lüks ne de performans sunuyor.

Evin ikinci aracı, kısa mesafe işler için baktığımızda gayet mantıklı aslında.

Ha, 875bin'e başka şeyler alınır mı? İlla ki.

Asıl sorun işte vergi. Bir çok ülke elektrikliyi teşvik ederken, biz nasıl vergi alırız gözüyle bakıyoruz. Elektrikli arabadan MTV alan kaç ülke vardır acaba :)

Bu aracın bu fiyat ve amaçlarla ülkemizde satacağına inancın var yani :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...