İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Lafım kozmetik eleştirinize değil elbet, 

Lafım bu dediğinize, kalitesiz ve acele kısmına katılıyorum ama bunlar da lazım, emeklemek lazım, başka ülkenin fabrikasında taşeron olarak araç üretmek değil hedef, güzel bir ürün çıkabilsin tek beklentimiz. Seçim malzemesi olmasa keşke ama ne yazık ki burada usul bu

kardeş ona bakarsan togg da taşeron üretim araç, yerlilik oranı belli, taşeron dediğinle kasıt şöyle zaten, taşeron dediklerinde isim yabancı marka, ama araçlar yeri üretim-montaj, togg da isim yerli marka, araç yine yerli üretim-montaj, başkada farkı yok zaten, adamlarda taşeron ürettiriyor, daha gelişme aşaması diyorsunya, işte o kısım yerlilik oranın artmasıyla olucak, yoksa yılların deneyimi var üretimde bu ülkenin, ha şuan taşeron üretimlerde daha yerli zaten, zamanla oran togg dada yurtdışına satışla beraber artar elbet,....

hazır değiliz kısmında emeklemeye gelirsek, bırak arabayı, biz çoğu konuda ne yazıkki emekleme aşamasında kalmışız, esas kızdığım kısım burası, elbette zamanla altyapıda düzelecek, zaten avrupadada çok süper altyapımı var, evet bizden daha iyilier ama onlarda yolun başında sayılır,  yapacaksak şuan hamleyi hızlı yapıp öne geçmeliyiz, bunu yapmak içinde adam gibi toplum lazım, her işte geri kalmamızın sebeblerinin en başıdanda bu geliyor zaten.... umut ediyorumki buda düzelecek, hızlı düzelsin bari...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kardeş ona bakarsan togg da taşeron üretim araç, yerlilik oranı belli, taşeron dediğinle kasıt şöyle zaten, taşeron dediklerinde isim yabancı marka, ama araçlar yeri üretim-montaj, togg da isim yerli marka, araç yine yerli üretim-montaj, başkada farkı yok zaten, adamlarda taşeron ürettiriyor, daha gelişme aşaması diyorsunya, işte o kısım yerlilik oranın artmasıyla olucak, yoksa yılların deneyimi var üretimde bu ülkenin, ha şuan taşeron üretimlerde daha yerli zaten, zamanla oran togg dada yurtdışına satışla beraber artar elbet,....

hazır değiliz kısmında emeklemeye gelirsek, bırak arabayı, biz çoğu konuda ne yazıkki emekleme aşamasında kalmışız, esas kızdığım kısım burası, elbette zamanla altyapıda düzelecek, zaten avrupadada çok süper altyapımı var, evet bizden daha iyilier ama onlarda yolun başında sayılır,  yapacaksak şuan hamleyi hızlı yapıp öne geçmeliyiz, bunu yapmak içinde adam gibi toplum lazım, her işte geri kalmamızın sebeblerinin en başıdanda bu geliyor zaten.... umut ediyorumki buda düzelecek, hızlı düzelsin bari...

Yorumlarınız da ileri götürmüyor ne yazık ki bizleri. Yerli marka olduğu için desteklerim ben, hangi siyasi tarafta olduğu umrumda olmaz hocam. Yapılanı eleştirmek ayrı "ya ne gerek var abicim" demek ayrı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

İzledim. 

Kasa çok güzel.  Menzil idare eder, güzel.

Koltuklar güzel görünüyor. Boya kaliteliymiş. 
Kaporta işçiliğinde ufak tefek hatalardan bahsedildi.  
Direksiyon vs bence güzel. 
Mekanik dayanımı nasıl onu zaman gösterir.  

Hala araba demiyorlarmış buna. 
Bunun sebebini bilen yok değil mi ? 

Homologasyonu geçmedi diye olabilir yahut vergi farklı olacak…. Vaktiyle gümrükçü arabayı dikiş makinası olarak geçirince vergisi az oluyor demişti..

Murat Sürmeli yazdı:

Yorumlarınız da ileri götürmüyor ne yazık ki bizleri. Yerli marka olduğu için desteklerim ben, hangi siyasi tarafta olduğu umrumda olmaz hocam. Yapılanı eleştirmek ayrı "ya ne gerek var abicim" demek ayrı

Seçimden sonra destekleriz.. seçim propagandası yapılırsa elbette siyasileştiririz. Bi taraf siyasileştirecek öteki taraf yok ya deyince tu kaka… olmaz… madem siyasallaştırdılar siyasaldır.. itaat ederiz..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Test plakalı bı tane gördüm İstanbul da dün İstanbul trafik testi ise mantıklı. :)

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Göktürk yazdı:

Homologasyonu geçmedi diye olabilir yahut vergi farklı olacak…. Vaktiyle gümrükçü arabayı dikiş makinası olarak geçirince vergisi az oluyor demişti..

Seçimden sonra destekleriz.. seçim propagandası yapılırsa elbette siyasileştiririz. Bi taraf siyasileştirecek öteki taraf yok ya deyince tu kaka… olmaz… madem siyasallaştırdılar siyasaldır.. itaat ederiz..

Bir tarafta olmadığım için benim için sorun yok hocam, yanlış yaptılar ama gerçekten. Aynı yanlışı yapmak bana ters

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

bunu yapmayan olmaz. Herkes, devlet profesyonel çalışıp her şeyi yapsın ama hükümet hiçbir şeyi üstlenmesin istiyor. Dünyanın her yerinde yapılan işin reklamı yapılır. Çaycı bile yapıyor bunu

bu arada köprüde şarjı bitip yolda kalmış bir tanesi :) 

AC3D8BDD-CDEB-4A30-AA07-A983BB1F81FF.jpeg

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bunu yapmayan olmaz. Herkes, devlet profesyonel çalışıp her şeyi yapsın ama hükümet hiçbir şeyi üstlenmesin istiyor. Dünyanın her yerinde yapılan işin reklamı yapılır. Çaycı bile yapıyor bunu

Demek ki şarj noktası yetersiz :) 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Rezerv olayı yok mu ki bu eletrikli araçlarda? Acemilik de var tabi. Bataryadaki şarj menzile uymadı demek :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Yurdaer Elay yazdı:

Rezerv olayı yok mu ki bu eletrikli araçlarda? Acemilik de var tabi. Bataryadaki şarj menzile uymadı demek :) 

Hayır işin tuhafı test aracına binen deneyimli ve bilgilidir diye düşünür insan. Ya gerçekten arıza yaptı, arkadan takviye mi yapıyorlar acaba pile :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

dünya lansmanı yapılma esnasında kendi ülkesinden  bir yutbr a engel olan bir üreticiyi anlamak zor?

Üstelik Oda aynı araçtan almış..

Sani Gerşon yazdı:

Teslimde bile youtuber'a engel olmuşlar, lansman da neymiş :D 

Üstelik youtuber de  aynı aracı bekliyormus sıradaymış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Sürmeli yazdı:

Bir tarafta olmadığım için benim için sorun yok hocam, yanlış yaptılar ama gerçekten. Aynı yanlışı yapmak bana ters

Tabi tabi ben de hiç karşıt söylemde bulunmam. Ekibi az çok tanırım, projelerini bilirim. Sonuçta bişey yapalım diye yola çıkılmış yapılmalı iyi de olmalı. Eski evimde oturuyor olsam kesin yazılırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu böyle lanse edildiği gibi değil bence.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tansu bu dediğini kabul etmiyorum. Hele halkın diğer yarısının düşman olarak adlandırıldığı düşünülünce..

Hiçbir gelişmiş ülkede ülkedeki fabrika açılışı seçim malzemesi yapılmaz. Biri açalım öbürü açmayalım mı diyecek nedir?

Fabrika açtı diye mi siyasi tercih kullanıyor insanlar sence? Bunlar alttaki asıl ideolojinin balçıkla sıvanması değil mi?

Aynen halkların kardeşliği gibi. nerde halk nerde kardeş...:)  salağız da yiyeceğiz söylemleri. 

not: Hükümet yok mevcut yapıda. Başkanlık var. 

Arıza için yorumum kalan mesafe hesaplama algoritması batarya sıcaklığını yanlış hesapladı formül tutmadı. Yahut soket vs çıkıktı. Daha vardır diye düşünüldü.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Not 2:  Gelişmiş ülkelerde siyasallaştırılmaz bunlar. Diyelim gelişmemiş ülkeyiz ve siyasallaştırdı bunu yapan ve dediğin gibi kullanıyor.. E o zaman karşı görüşe de razı olacak, laf atanlara hain demeyecek. Sonuçta siyasallaştırmış.. Razı olacak. Üstelik kaybederse projeyi de tehlikeye attığının farkında değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Not 2:  Gelişmiş ülkelerde siyasallaştırılmaz bunlar. Diyelim gelişmemiş ülkeyiz ve siyasallaştırdı bunu yapan ve dediğin gibi kullanıyor.. E o zaman karşı görüşe de razı olacak, laf atanlara hain demeyecek. Sonuçta siyasallaştırmış.. Razı olacak. Üstelik kaybederse projeyi de tehlikeye attığının farkında değil. 

bi çocuk 20 yaşına kadar ailesi tarafından sürekli eleştirilerek büyürse ortaya ne çıkar hocam? 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Bu işin bir de yürütmesi var, doğalgazdan - akaryakıttan elektrik üretip onunla da elektrik şarj etmek akıl karı değil, direkt doğalgaz ya da akaryakıtı kullanmak enerjinin korunumundan ötürü zaten daha karlı ve daha az zararlı hale geliyor. Ya nükleer ile desteklenmesi ya da Avustralya gibi yenilenebilir enerji devi olması gerek Türkiye'nin. Bu gidişle elektrik yetiştirmekte zor. Nükleer'de ne alemde bilemiyoruz yok temelde çatlak var şu bu diye zamanında çok haber yapılmıştı aslı var mı yoksa çevrecilerin sallamasyonu mu bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bi çocuk 20 yaşına kadar ailesi tarafından sürekli eleştirilerek büyürse ortaya ne çıkar hocam? 

Başkasını buldu mu ezen bir ezik çıkar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

fabrikanın içindeki çalışma görüntülerine nereden ulaşabiliyoruz merak ettim incelemek istiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağrı Alaf yazdı:

Bu işin bir de yürütmesi var, doğalgazdan - akaryakıttan elektrik üretip onunla da elektrik şarj etmek akıl karı değil, direkt doğalgaz ya da akaryakıtı kullanmak enerjinin korunumundan ötürü zaten daha karlı ve daha az zararlı hale geliyor. Ya nükleer ile desteklenmesi ya da Avustralya gibi yenilenebilir enerji devi olması gerek Türkiye'nin. Bu gidişle elektrik yetiştirmekte zor. Nükleer'de ne alemde bilemiyoruz yok temelde çatlak var şu bu diye zamanında çok haber yapılmıştı aslı var mı yoksa çevrecilerin sallamasyonu mu bilemedim. 

nükleer enerjinin şakası yok. çok bilinçli şekilde işletilmesi lazım tesislerin.  7 Mile Island vakası, Çernobil, depremde Fukuşima bunlar berbat olaylar ve çok iyi örnekler. benim karşı olduğum nokta ise atıkların ne olacağı, yarı ömrü neredeyse sonsuz olan birşeyden bahsediyoruz. nereden tutsan elinde kalıyor benim bakış açıma göre. ayrıca yüzde 51 i santral ömrü boyunca ruslara ait olacakmış... togg şarj edeceklere duyrulur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

nükleer enerjinin şakası yok. çok bilinçli şekilde işletilmesi lazım tesislerin.  7 Mile Island vakası, Çernobil, depremde Fukuşima bunlar berbat olaylar ve çok iyi örnekler. benim karşı olduğum nokta ise atıkların ne olacağı, yarı ömrü neredeyse sonsuz olan birşeyden bahsediyoruz. nereden tutsan elinde kalıyor benim bakış açıma göre. ayrıca yüzde 51 i santral ömrü boyunca ruslara ait olacakmış... togg şarj edeceklere duyrulur.

Elektrik satın almaktan farkı pek yok.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Göktürk yazdı:

Elektrik satın almaktan farkı pek yok.

Evet, keşke yapılmasaydı di mi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yapılanların hiç birine karşı değiliz. Yapılma şekline karşıyız..

Hiç kimse Çanakkale köprüsünün gereksiz olduğunu söyleyemez. Bence geç bile kalmıştır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Önder Özcan yazdı:

Evet, keşke yapılmasaydı di mi.

Tam öyle denemez. Daha küçük ve arge kısmı bize yararlı olan bi reaktör olabilirdi ucuz da değil alım garantisi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

nükleer enerji işi normal bir iş değil kimse parayla bile kolay kolay da vermek istemiyor rusyayı ikna edince bizimkiler kaşına gözüne bakmadan aldılar mecburen 

bu arada muhalif olunması sebebiyle yapılan eleştirilerin şeklini doğru belirlemezsek daha kötü sonuçlar doğurur. yapılan herşey lazımdı iyiki yapıldı . keşke daha ucuz olsaydı mesela izmir otoyolu yada bu kadar uzun vadeli olmasaydı borcu

yeni havalimanı mutlaka lazımdı ama niye Atatürk havalimanı pistleri yıkıldı üstüne konteynerdan  hastane yapmaya yermi bitmişti milyar dolarlık pist 2 kepçeyle heder edildi .  Özetle eleştiriyi doğru noktaya yapmakta fayda var 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...