İçeriğe Yönlendir

TOGG Konusu

Süleyman Can

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Murat Sürmeli yazdı:

İlk 10a öyleymiş, bize yok

Fabrikadan alsan Ankara'ya kadar tek batarya ile gidebilecek misin?

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yolda sarj israsyonlari var. Adapazarinda avm lerde de var. Duzce ve Bolu'da da var. Şarjın sorun olacağını sanmıyorum.

Düzeltme: 

Dönüşü Eskişehir üzerinden yaparsa oralardaki istasyonlari bilemem. 😊

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Ekleme
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sürmeli yazdı:

İlk 10a öyleymiş, bize yok

videodaki bazı evler çok uygun da diğerleri şarj için nasıl bir hazırlık yaptı bilemedim

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Giderim emmi, ayıp ettin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)

İlk inceleme videosu vatandaştan :)

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dünya lansmanı yapılma esnasında kendi ülkesinden  bir yutbr a engel olan bir üreticiyi anlamak zor?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

type2 kablosu haricinde 220 V tan şarj kablosu hazır gelmiyor ise, satın almadan önce şarj istasyonunu hazır etmeli

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İzledim. 

Kasa çok güzel.  Menzil idare eder, güzel.

Koltuklar güzel görünüyor. Boya kaliteliymiş. 
Kaporta işçiliğinde ufak tefek hatalardan bahsedildi.  
Direksiyon vs bence güzel. 
Mekanik dayanımı nasıl onu zaman gösterir.  

Hala araba demiyorlarmış buna. 
Bunun sebebini bilen yok değil mi ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

İzledim. 

Kasa çok güzel.  Menzil idare eder, güzel.

Koltuklar güzel görünüyor. Boya kaliteliymiş. 
Kaporta işçiliğinde ufak tefek hatalardan bahsedildi.  
Direksiyon vs bence güzel. 
Mekanik dayanımı nasıl onu zaman gösterir.  

Hala araba demiyorlarmış buna. 
Bunun sebebini bilen yok değil mi ? 

Bu kaportadaki işçilik sorunları nasıl sence sınıfı için?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sürmeli yazdı:

Bu kaportadaki işçilik sorunları nasıl sence sınıfı için?

Hiç bir sınıfta olmaması gerekir. 

Gördüğümüz bazı hataları bir kaportacı bile düzeltebilir. 

Milliyetçi düşünceden ari olarak düşünürsek, 1,200,000 lira verip araba alıyorsam kapı çizgileri otursun isterim. 

Son kontrolcü hatası. Zamanla düzelirler. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hiç bir sınıfta olmaması gerekir. 

Gördüğümüz bazı hataları bir kaportacı bile düzeltebilir. 

Milliyetçi düşünceden ari olarak düşünürsek, 1,200,000 lira verip araba alıyorsam kapı çizgileri otursun isterim. 

Son kontrolcü hatası. Zamanla düzelirler. 

Yok milliyetçi olarak sormadım :)

Bilmediğim için sordum, bana da tuhaf geldi yoksa. Pejonun bazı modellerinde de varmış, bana hiç denk gelmedi sanıyorum böyle bir hatalı araç, yada umursamadım mı acaba dedim :D 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Sahiplerine hayırlı olsun. Güle güle binsinler.

Ben hala neden yerli arabamızı, nakit TÜRK LİRASI ile alamıyoruz ona takılmış vaziyetteyim.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

dünya lansmanı yapılma esnasında kendi ülkesinden  bir yutbr a engel olan bir üreticiyi anlamak zor?

Teslimde bile youtuber'a engel olmuşlar, lansman da neymiş :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

Sahiplerine hayırlı olsun. Güle güle binsinler.

Ben hala neden yerli arabamızı, nakit TÜRK LİRASI ile alamıyoruz ona takılmış vaziyetteyim.

Çünkü fakiriz :) 

Bu arada AC şarj için akım sınırlaması koymuşlar, şebeke kablo durumuna göre faydalı bir ayar olmuş 

image.png.ab214c502b3a9316971a08e2ed35cb47.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sanırım fabrikadan teslimat olmayacakmış, deneyim merkezlerinden dağıtım olacak deniyor. Mesela bu fotoğraf Ankara deneyim merkezine yeni gelen araçlarmış, teslimat için olduğu söylenmiş

photo1683020550.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Murat Sürmeli yazdı:

Çünkü fakiriz :) 

Bu arada AC şarj için akım sınırlaması koymuşlar, şebeke kablo durumuna göre faydalı bir ayar olmuş 

image.png.ab214c502b3a9316971a08e2ed35cb47.png

Evlerdeki elektrik tesisatlarını artık elektrikli arabalara göre ayarlamaları lazım. Ayrıca benim merak ettiğim apartmanın bodrumunda birisi arabasını şarj ederken araba gümlerse ve yangın çıkarsa bunun bize olan yansımaları nasıl olacak? Bence kat mülkiyeti, imar kanunu vs. de düzenlenmeli. Yani isteyen istediği yerde elektrikli arabasını şarj edememeli. Çeşitli standartları olmalı. 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Evlerdeki elektrik tesisatlarını artık elektrikli arabalara göre ayarlamaları lazım. Ayrıca benim merak ettiğim apartmanın bodrumunda birisi arabasını şarj ederken araba gümlerse ve yangın çıkarsa bunun bize olan yansımaları nasıl olacak? Bence kat mülkiyeti, imar kanunu vs. de düzenlenmeli. Yani isteyen istediği yerde elektrikli arabasını şarj edememeli. Çeşitli standartları olmalı. 

Standart olması dediğiniz gibi şart, elektrikçi ehil değilse apartmana sokmamak gerek. Hatalı şarjdan ötürü bataryalara zarar da gelmemesi gerekir bu arada. Çünkü araç içinde de koruma devreleri mevcut. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Hayırlı olsun. İsterim ki iyi bir pazar payına ulaşır, adı şanı olur ve kısa süreli olmaz...

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)

Gece şarja taktığınız telefonun bataryası patlayıp yangın çıkarsa ve bu yangın sizin apartmandaki bir kaç kat ve daireyi kullanılmaz hale getirse nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor burada?

Zira haberlerde daha önceleri patlayan bataryanın çıkardığı yangınları izledik. Bu durum muhtemel bir durum.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

deneyim merkezlerinden akıllı cihaz dağıtımı desek , geçen sene, toplum iyi karşılamazdı herhalde, teknoloji hızlı

Evlerdeki elektrik tesisatlarını artık elektrikli arabalara göre ayarlamaları lazım.

apartmana giren kablo? trafodan oraya gelen alt yapı? toprak altı kablolar yanınca 100 kaynak makinesi gibi ışık şeridi geçiyor gözün içinde :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yurt dışına satış ne zaman başlayacak önemli olan bu, 2024 de en erken bakıcaz bu kısmına... seçim arefesi baskı sonucu acele montaj teslim ettinmi ettim stayla araçlara bakmanın gereği yok şimdilik...

ülke olarakta bu tip araçlara hiçbirşeyimiz hazır değil zaten, toplumda hazır değil, boşverin bu kısmı...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yurt dışına satış ne zaman başlayacak önemli olan bu, 2024 de en erken bakıcaz bu kısmına... seçim arefesi baskı sonucu acele montaj teslim ettinmi ettim stayla araçlara bakmanın gereği yok şimdilik...

ülke olarakta bu tip araçlara hiçbirşeyimiz hazır değil zaten, toplumda hazır değil, boşverin bu kısmı...

Ama emeklemeden de koşulmaz hocam, boşvermeyelim

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Ama emeklemeden de koşulmaz hocam, boşvermeyelim

emekleme olur tabide kapı hizalaması tampon vs bu tür şeylerde komzetikte olmaz, bunlar basit şeyler, gerçi sebebi belli, dediğim gibi acele montaj seçim geliyor aman teslim edemediniz demesinler diye bu işler oluyor, yoksa bunlar emekleme falan değil, biz o aşamaları yaklaşık 60 senedir geçmiş durumdayız, arabada hatta savaş uçağında bile sıfır hata yüksek üretim kalitesi gösteren ödüller alan ve senelerdir yerli araba kamyon vs. üreten ülkeyiz biz, bu aracı bu şekilde teslim etmek bence büyük ayıp... 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Mükemmel iyinin düşmanıdır, 130 senelik rakiplerin durumuna bir günde gelemeyiz. Yapıcı eleştiriler, yorumlar elbette olacak ama çok fazla istihza görüyorum sosyal medyada, üzücü.

• Beğen 10
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Cihangiroğlu yazdı:

emekleme olur tabide kapı hizalaması tampon vs bu tür şeylerde komzetikte olmaz, bunlar basit şeyler, gerçi sebebi belli, dediğim gibi acele montaj seçim geliyor aman teslim edemediniz demesinler diye bu işler oluyor, yoksa bunlar emekleme falan değil, biz o aşamaları yaklaşık 60 senedir geçmiş durumdayız, arabada hatta savaş uçağında bile sıfır hata yüksek üretim kalitesi gösteren ödüller akan ve senelerdir yerli araba kamyon vs. üreten ülkeyiz biz, bu aracı bu şekilde teslim etmek bence büyük ayıp... 

Lafım kozmetik eleştirinize değil elbet, 

Alıntı

Lafım bu dediğinize, kalitesiz ve acele kısmına katılıyorum ama bunlar da lazım, emeklemek lazım, başka ülkenin fabrikasında taşeron olarak araç üretmek değil hedef, güzel bir ürün çıkabilsin tek beklentimiz. Seçim malzemesi olmasa keşke ama ne yazık ki burada usul bu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...