Erkut Uysal 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 7 Şubatta acil olarak hastaneye yatışını yaptığımız babamı 17 Şubat miraç kandilinde kendi ellerimle toprağa verdim... Meğer ne büyük bir acıymış... Ben o gün o acıyı iliklerime kadar hissettim... Geçirdiği bypass ameliyatından sonra 4 gün yoğun bakımda kaldı babam, yoğun bakım sonrası normal odaya çıktığında uyumadan sabahlara kadar başında bekledim... Ertesi sabah taburcu olacağı gün akcigerden kalbe giden damarda pıhtı atması nedeni ile kalbi durdu... Ben babamı evimize götürecekken, ebedi evine kendi ellerimle koydum... Hastanede uyumadan geçirdiğim onca geceden sonra ablamin eşi ile 1 geceliğine değişmiştik, o gece babam gözlerini yummuş hayata... Uykusuz geçirdiğim onca geceden sonra bilseydim eger boyle olacağını ben o gecede uyumazdım... Ama sonradan ögrendim "Azrail çocuklarının yanında alamazmış anne, babasının canını, evladının yüreği kaldıramazmış o anı "dediler bana... Belkide haklilar... Morgtan alıp tabuta koyarken babamı o kadar ağırdı ki ben mezara babamı nası koyucam dedim kendi kendime, mezarına koyarken kaldırdığımda kuş kadar hafifti sanki babam... Anladım ki Allah onunda gücünü kuvvetini veriyormuş insana o zaman... Babamın cenazesi çok kalabalıkmış ben farkında değilim durumun tabi, cenaze arabasında bindigimde hoca "amca çok sevilen biriymiş, ben epeydir böyle kalabalık bi cenaze görmedim" dedi... Tek diye bildiğim "Çok şükür " oldu... Babamı koyarken mezarına ayaklarından tuttum, o kadar üşümüşüm ki, babam bana sıcacık geldi yaşıyo zannettim... 35 yıllık ofisimize bi o kadar yılda mukellefi olan müsterileri geldiginde hüngür hüngür agladilar, o kadar yıldan sonra kimine abi kiminede baba olmuştu çünkü babam... Staj verip mesleğe kattığı çalışanları "bizim elimize ekmeğimizi o verdi, ofiste yapilacak iş varmi ? " Diye sorarkan birde ağliyolardı... İşinde çok disiplinliydi ve mesleki değerlerinden asla taviz vermezdi, bu yüzden bize emaneti olan ofisi cuma günü babamı topraga verdikten sonra pazartesi açtık, kimsenin bizim işimizden dolayi mağdur olmasını zarar gormesini istemezdi... Pazartesi günü ofise giderken yolda kendimi çıplak gibi hissettim, sanki herkes bana bakıyor, utanılıcak bir şey yapmışım gibi bir şey vardı üzerimde... Belkide artık eksik olduğum içindi... İş yerimize baş sağlığına gelen gidenle çok fazla oldu, neler anlattılar babamla ilgili, çok şaşırdığım meğer benim bilmediğim ne hayatlara dokunmuş ve hangi ara bunları yapmış anlayamadım... Ama en çok beni etkisi altında bırakan olay ise hastanede koroner yogun bakimda iken yan yatagında yatan hastanın bize baş sağligina gelmesi ile oldu... Koroner yoğun bakimda, hemşirelere takılmış, güldürmüş, sohbet etmiş, ezberindeki şiiri okumuş onlara neşe vermiş herkese, yan tarafında kalp ritim bozuklugundan takipte olan hastaya evinin ve ofisin adresini vermis mutlaka ziyaret et demiş... Ve o kişi ofise gelip kendini tanittiginda " Ben o yoğun bakımdaki o geceyi Nazım abi sayesinde rahat ve huzurlu geçirdim, uyuyabildim " dedi... "Hastaneden sonra ziyaretine gelicektim ama kısmet size baş sağlığına gelmekmiş" diye ekledi... Oturduk birde o adamla birlikte ağladık... Öyle veya böyle bu saatten sonra ne desek boş emir büyük yerden, ınsallah babamın tırnaği kadar olabilirim bu hayatta tek temennim bu... İnsanoğlu ölmek için gelirmiş bu dunyaya derler ama her ölümde erken işte sevenlerine... Yinede çok şükür deyip teslim oluyorum yaradana, en azından benim babam abdestini alarak ve kefenlerek girdi kara toprağa... Depremde yitip giden canlardan sonra en azında benim dua edebilecegim bi mezarı var babamın... Eksik olmak çok zor, ama dayanmak ve yaşamak zorundayız arkamızda kalanlar için... Bu dünyadan bir Nazım UYSAL geçti, başka bir dünyada görüşmek üzere baba... 1 42 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Başın sağolsun arkadaşım. Allah sabır versin. 1 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🤲 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Erkut aramıza hoş geldin. düşünceleri en iyi anlayabilecek birisi olarak yakın zamanda yaşadıklarını yaşamış 24 ekimde bende babamı kaybettim yokluğu her zaman hissediliyor gölgesinde olduğum çınarım gitti. Artık sığınacak bir gölgemiz yok ve bundan sonra olmayacak. Rabbım sabırlar versin amcamızın mekanı cennet olsun. 5 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Yazınızı gıpta ederek okudum ve ne kadar şanslısınız demekten kendimi alamadım. Çünkü ben babamı mezara koyamadım 32 yıldır bu acı dinmeden yakıyor içimi. Fırsatınız oldukça ağlayın sakın kendinizi sıkmayın şuanda gözlerim doldu yazarken sanki babam gelecek gibi çünkü ben onu toprağa vermedim. Tekrar başınız sağ olsun sabırlar diliyorum. 7 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Başın sağolsun Erkut.. Mekanı cennet olsun inşaallah. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Başınız sağ Mekanı Cennet Olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Mekanı cennet olsun. Size de sabırlar diliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Kelimeler kifayetsiz; yazdiklarinizi okudugumda hissettiklerimi anlatmaya. Babanizin mekani cennet olur insallah, Allah butun sevdiklerine sabir versin. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Erkut Uysal yazdı: hoca "amca çok sevilen biriymiş, ben epeydir böyle kalabalık bi cenaze görmedim" dedi.. işte budur, mekanı cennet olsun Bol sabırlar 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Erkut abi.. Bende babamı 8 şubatta kaybettim. Söylenecek çok şey var ancak kelimeler cümleler yetmez… Nereye baksam bana sürekli gülümseyerek bakıyor. Çok şükür ki abdestini alıp ilk Allahu Ekber dediğinde acısız kimsenin ruhu duymadan ruhunu teslim etti. 2 metre yakınındaki annem bile fark etti durumu. Rabbim babalarımızın ve tüm gelmiş geçmiş ölülerimizin ruhuna merhamet etsin mekanları cennet olsun… Başın sağolsun. Başımız sağolsun… Değerli dostlar hayat çok kısa sevdiklerinizle küs kalmayın değerini bilin… 7 Yorum bağlantısı
Cem Işık 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin inşallah, sabırlar dilerim sizlere de.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 (düzenlendi) dünyanın en acı şeyidir babadan ayrılmak 7 ay oldu hala ağlarım . Hepsini Allah rahmet eylesin 6 Mart 2023 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun inşallah. Gözlerim doldu. 2019 yılında kaybettim babamı. Hala dün gibi... 3 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Başınız sağ olsun . mekanı cennet olsun . 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Allah rahmet eylesin Erkut bey, sizlere de sabır diliyorum. Son 1,5 yılda hem annemi hem babamı kaybettim, annem benim kollarımda vefat etti, son bakışını aklımdan çıkaramıyorum. Acınızı yürekten paylaşıyorum. Sabır diliyorum... 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts