Fatih Karaa 1 Mart 2023 Paylaş 1 Mart 2023 Merhaba arkadaşlar Mondeo mk4 aracım var soğutma suyunda yağ çıktı motor yağ soğutucu bozuktur ondan dediler değiştirdim içini temizlettim ama hala yağ var. Başka nerede sorun olabilir sizce aracı bu halde 3 bine yakın kullandım soğutucu değiştikten sonra bine yakın kilometre yaptım sizce sorun başka ne olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 1 Mart 2023 Paylaş 1 Mart 2023 yağ eksildi mi hiç ve yağın durumu nasıl. iyi temizlenmemiş olabilir zira temizlemek öyle kolay da değil 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 1 Mart 2023 Paylaş 1 Mart 2023 Bu ürün temizleme işlemin işe yarayabilir belki. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Mert Gülkokan yazdı: Tek seferlik temizlik sonuç vermez Bu işlemin belirli periyotlarla yapılması lazım 2 sefer üst üste Castrol marka temizleyici ile yaptı şimdide şanzıman yağı soğutucusunda sorun olabilir dedi motor yağı azalmışsa çatlak olabilir dedi onu değiştirtmeden bir kaç kere daha mı temizletsem Mehmet Cihat yazdı: yağ eksildi mi hiç ve yağın durumu nasıl. iyi temizlenmemiş olabilir zira temizlemek öyle kolay da değil Parçayı değiştirip yeni yağ koydu Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 youtube da bildiğiniz ariel matik döküyolar acaba işe yarar mı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Yağ soğutucusu patlamış mıydı peki? Üst kapak sağlamsa motorda, soğutma sistemi en az 3-4 kere temizlenmeli. O zaman bile hala yağ kalabiliyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Geçmiş olsun, mondeo da da aynı durum var mı bilmiyorum benim arabam opel astra j kasa geçen hafta cuma değiştirdim değişirken yağ pompa contası var onu da değiştirdik usta yağ soğutucu arızalanabildiği gibi çoğu zaman conta da zarar görebiliyor sökülmüşken değiştirelim yağ soğutucuyu değiştirdikten sonra tekrar suya yağ karışırsa tekrar tekrar sökmeyelim kafa rahat olsun dediği için değiştirdik. 1 defa ilaç koyduk 10 km yol yaptım suyu boşalttık. 2. ilacı koyduk ve 30 km oldu kullanıyorum o şekilde. 4 gün sonra gidip dökeceğiz ve yedek su kabının değişimini yapıp antifrizle su koyup işlemi tamamlayacağız. Benimkinde suya yağ tamamen karışıp koyulaşma yapmadığından çok problem olmayacağı söylendi ve söktüğümde de hortumların içinde falan en ufak bir kalıntı görülmedi. Arif Aykın yazdı: Arabanın parçalarını tamamı 24.02.2023 tarihinde geldi. Usta ile görüşüp o gün hemen başladık arabaya. Öncelikle arabada kullanılan malzemeler; KM:92335 Yağ Soğutucu Takım - GM Termostat Kütüğü - GM Triger Seti (devirdaimsiz) - GM Yedek Su Kabı - GM Üst Kapak Contası - Victor reinz Krank keçesi - Corteco Yağ Pompa Contası - Elring X-clean 5w30 5Lt - Motul Radicool SF (Kırmızı Antfriz) - Castrol 4PK643 Direksiyon Kayışı - Continental V Kayış 6PK1548 - Bosch Radyatör Temizleyici x2 - Würth Arabayı sökmeye başlar başlamaz ilk iş sente sabitleyiciyi takmak oldu. Sonrasında sıra sıra bütün işlemler gerçekleştirdi. Arabanın sökülmesinden toplanmasına kadar ustayla beraber çalıştık ve gayet zevkli bir çalışma oldu. Bazı soru işaretlerim oluştu usta ile de görüştüm ve @Metin Akbaldan da destek aldım kafam rahatladı. Üst kapağı söktüğümüzde kapağın yağ dolum kapağının orada gres yağı haline dönüşmüş yağ görünce resmen beynimden vurulmuşa döndüm motor da da su var diye düşünmeye başladım. Usta bazı yağlarda bu durum oluştuğunu belirtti. Ben arabayı aldığımdan beri 1 kere mobil kullandım geri kalan zamanların tamamında liqui-moly 4600 kullandım. Ayrıca yağı kasım ayında 91041 km de değişim yapmıştım. Yağ değişimini yapan usta kartel tapasını tam sıkmamış yağ kaçırmış hep. Yağ değişiminin üzerinden 1294 Km geçmiş ve yağ kahverengi halini almış bu durum şaşırtıyor beni. Üst kapağı ve karteli güzelce balata spreyi ile yıkayıp temizledim ne su ne yağ kaldı. Yağ soğutucu içinde kaçak var sanırım en çok yağ pompa contasından kaçırma olduğunu söyledi usta ama ne orada nede yağ soğutucu dışında bir delik görünüyordu. En son tüm sökülen parçalar yenileriyle değiştirilip geri toplandı ve start verdiğimizde araba gazı al ver yapıyordu resmen. Stop edecek gibi oluyordu. Ben boğaz kelebeğini parmağımla çevirip temizlemiştim ondan kaynaklı olabileceğini söyledi ve adaptasyon yapmak gerekir dedi. Arabayı Bosch servise getirdi adaptasyon yaptırdı ve o problemde ortadan kalktı. Şu anda arabada bir tek yedek su kabı değişimi yapılmadı. 3-4 gün kullanımdan sonra değişimi yapılacak. Bakım esnasında çektiğim fotoğraflar. Ayrıca V kayış içerisinde böyle metal parçalar var gibiydi hep son fotoğrafta görülecektir. Bu metal parçaları söktüğümde kayışta delik oluşuyordu. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Sani Gerşon yazdı: Yağ soğutucusu patlamış mıydı peki? Üst kapak sağlamsa motorda, soğutma sistemi en az 3-4 kere temizlenmeli. O zaman bile hala yağ kalabiliyor. İçindeki conta sanki yırtılmıştı bir kaç kere daha mı yıkanması lazım yani sizce Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Fatih Karaa yazdı: bir kaç kere daha mı yıkanması lazım yani sizce En az 3-4 yıkama şart. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Geçmiş olsun, mondeo da da aynı durum var mı bilmiyorum benim arabam opel astra j kasa geçen hafta cuma değiştirdim değişirken yağ pompa contası var onu da değiştirdik usta yağ soğutucu arızalanabildiği gibi çoğu zaman conta da zarar görebiliyor sökülmüşken değiştirelim yağ soğutucuyu değiştirdikten sonra tekrar suya yağ karışırsa tekrar tekrar sökmeyelim kafa rahat olsun dediği için değiştirdik. 1 defa ilaç koyduk 10 km yol yaptım suyu boşalttık. 2. ilacı koyduk ve 30 km oldu kullanıyorum o şekilde. 4 gün sonra gidip dökeceğiz ve yedek su kabının değişimini yapıp antifrizle su koyup işlemi tamamlayacağız. Benimkinde suya yağ tamamen karışıp koyulaşma yapmadığından çok problem olmayacağı söylendi ve söktüğümde de hortumların içinde falan en ufak bir kalıntı görülmedi. Benimkinde değişim ve temizlikten öncede tornavida sokunca kabına sim siyah yağ çıkıyordu dün tekrar baktım yine aynı çıkmış değişim yok yani başka bir yere bakmadı usta Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Soğutma suyu yani genleşme kabı içi mi simsiyah? Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Soğutma suyu yani genleşme kabı içi mi simsiyah? Aynen hocam hatta onu çıkartıp temizledi usta geçen hafta şuan yine aynı Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Fatih Karaa yazdı: Aynen hocam hatta onu çıkartıp temizledi usta geçen hafta şuan yine aynı Benim bildiğim su ile yağ karıştığında gres yağı gibi kıvamlı bir hal alıyor. Siyah olması enteresan. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 2 Mart 2023 Yazar Paylaş 2 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Benim bildiğim su ile yağ karıştığında gres yağı gibi kıvamlı bir hal alıyor. Siyah olması enteresan. Aracın motor yağı hemen karardığı için normal diyorlar Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Mart 2023 Paylaş 2 Mart 2023 Bana suyu o kadar karartması normal gelmedi. Bak benim paylaştığıma kaç gündür o şekildeydi bilmiyorum ama benimki bile kapkara değildi. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Bana suyu o kadar karartması normal gelmedi. Bak benim paylaştığıma kaç gündür o şekildeydi bilmiyorum ama benimki bile kapkara değildi. Bende bilmiyorum can sıkıcı bir durum şimdi de şanzıman soğutucusu değiştireceğim öyle temizleteceğim bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Daha önce Fiesta 1.4 TDCİ de bu sorunu yaşamış biri olarak benim tavsiyemde radyatörü söktürüp temizletin aynı zamanda kalorifer peteğinide söktürmeden araç üzerinde temizletin. Sonrasında son kez antifrizli su karışımı koyun. Özellikle radyatör dışarda temizlenmezse aracın soğutma performansı eskisi gibi olmuyor. Biraz pahalı ve uğraştırıcı bir çözüm gibi görünse de ilerde hararet problemi gibi sorunla karşılaşmamak için öneriyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Onur Çelebi yazdı: Daha önce Fiesta 1.4 TDCİ de bu sorunu yaşamış biri olarak benim tavsiyemde radyatörü söktürüp temizletin aynı zamanda kalorifer peteğinide söktürmeden araç üzerinde temizletin. Sonrasında son kez antifrizli su karışımı koyun. Özellikle radyatör dışarda temizlenmezse aracın soğutma performansı eskisi gibi olmuyor. Biraz pahalı ve uğraştırıcı bir çözüm gibi görünse de ilerde hararet problemi gibi sorunla karşılaşmamak için öneriyorum. Direk cihaz ile hem radyatör hem kalorifer temizliği yapan cihaz var o 700 lira ve 4 saat sürüyor dedi kendimiz temizleyelim dedi sizce o cihaza mı sokalım direk hiç uğraşmadan Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Bu arada usta temizlerken klimayı açmadı sanırsam bende hergün kullanıyorum şuan acaba gördüğüm yağ klima peteğinde eskiden kalan yağ olabilir mi fikri olan var mıdır? Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Fatih Karaa yazdı: Direk cihaz ile hem radyatör hem kalorifer temizliği yapan cihaz var o 700 lira ve 4 saat sürüyor dedi kendimiz temizleyelim dedi sizce o cihaza mı sokalım direk hiç uğraşmadan 4 saat uzun geldi bana ama fiyat olarak ikisi birden 700 ise hiç düşünmeden yaptırın geçen sene 300e sadece kalorifer peteğini makineyle temizleme ücretiydi. Klima radyatöründen motor soğutma suyu geçmez bildiğim kadarıyla. Klimadan kastınız kalorifer ise benim dediğimde o, iki petekte yani hem radyatör hemde kalorifer peteği makinede kimyasal ile temizlensin. Yorum bağlantısı
Çözüm Fatih Karaa 8 Mart 2023 Yazar Çözüm Paylaş 8 Mart 2023 Yağ soğutucu değişim sonrası kimyasal ile 2 kere temizlendi ama geçmemişti cihaza soktuk temizlendi bin km aştı şuan şükür bir sorun yok. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts