Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 ayda 2.083 TL 1333 km Kilometre başı 1.562 Kr. Bence çok iyi. Ali Darbaz yazdı: 16000 km yol yapmışız onuda ekliyim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: ayda 2.083 TL 1333 km Kilometre başı 1.562 Kr. Bence çok iyi. Kaskosuda dahil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Kölelik teknik olarak ağır olmuş evet.. Ancak 12900 lira ile kirada oturup bir çocuklu aileyi geçindirebilmek çok ciddi başarı ister. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Kölelik teknik olarak ağır olmuş evet.. Ancak 12900 lira ile kirada oturup bir çocuklu aileyi geçindirebilmek çok ciddi başarı ister. Ahmet beyi kurtaran en önemli etken kiranın 1500 tl olması. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ersen Tapan yazdı: Ahmet beyi kurtaran en önemli etken kiranın 1500 tl olması. O da yenileme zamanına kadardır.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Erkut Uysal yazdı: Benim burada dikkatimi çeken kısım... Sizin hanenize giren paranın hesabını yapmak neden başkalarına dert oluyor ? Sizin aileniz ve eşinizin ailesi bu konuda neden yorum yapma ve hayıflanma derdindeler ? Eşiniz ve siz bu durumu gidip de ailelerinize anlatıyorsanız sorun sizde... Eşinizde şayet bu durumdan şikayet ediyorsa ( kızmaca darılmaca yok ) sorun eşinizde... Hane içerisinde çözüm odaklı olmayan konular tartışılıyor ise maddiyatın bir önemi yok, hiç bir zaman manevi doygunluğa,mutluluğa ulaşamazsınız... Buna bekara karı boşamak kolay mı deniyordu Birincisi, aile içinde her şey konuşulur. İkincisi, biz gidip ailelerle konuşmuyoruz bu konuları ama mesela "arabayı neden satıyorsun" diyorlar. Halbuki yukarıdaki bütçeyle ben arabaya binebilir miyim? Tabi ki hayır. Üçüncüsü, darılıp gücenmesem de ve eşim bu durumdan şikayetçi olmasa bile başkasının eşi için "sorun eşinizde" yorumu bence doğru bir üslup değil. Hiçbir kadın peygamber değil ki hatasız olsun. O zaman millete "sorun eşinde" mi diyelim? Mehmet Ozyurek yazdı: Bütçe mutlaka fazla vermelidir. Her an ani bir gelişme olabilir Fazla verince o parayı harcıyorsun işte. Acil bir şey için saklayamıyorsun. Yani en azından ben yapamıyorum çünkü ihtiyaç bitmiyor. O krediyi çekmesem, bir ihtiyaca harcanacaktı her ay o para. Ama krediyi çekince gerekirse eski kıyafeti giyiyosun, yırtılan ayakkabıyı tamire veriyosun devam 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: telefonlara şaşırdım ya 60 liraya 55 liraya telefon bende kalmadı artık. Para olmayınca evden çıkmıyorsun ki evde de WiFi olunca dışarıda 10 GB yetiyo Ersen Tapan yazdı: Ahmet beyi kurtaran en önemli etken kiranın 1500 tl olması. Ev sahibim Allahtan iyi birisi. 3 yılda kira artışım 800>850>1000>1400 oldu 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: Para olmayınca evden çıkmıyorsun ki evde de WiFi olunca dışarıda 10 GB yetiyo aman gaza gelip konsol falan alma evdeyim diye , güzel oyunlar çok pahalı 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Fatih Evcin yazdı: Sert bir genelleme olmuş. Kölelikten kastım şu aslında amacını aştıysa kusura bakmayın. İşe git, karnını doyur, uyu, kiranı öde, aidatını öde işe git. Sonra buradan aldığın parayı tekrar harca. Bu kısır bir döngü. Yani dünyanın belli bir kısmının refah içinde yaşaması için belli bir kısmının sömürülmesi gerekiyor. Biz ülke olarak sömürülen taraftayız. Bunun başka çıkar yolu da yok zaten. Yani bütün dünyanın zengin, bütün dünyanın rahat ettiği bir ekonomik model var mı bilemiyorum. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Kölelikten kastım şu aslında amacını aştıysa kusura bakmayın. İşe git, karnını doyur, uyu, kiranı öde, aidatını öde işe git. Sonra buradan aldığın parayı tekrar harca. Bu kısır bir döngü. Yani dünyanın belli bir kısmının refah içinde yaşaması için belli bir kısmının sömürülmesi gerekiyor. Biz ülke olarak sömürülen taraftayız. Bunun başka çıkar yolu da yok zaten. Yani bütün dünyanın zengin, bütün dünyanın rahat ettiği bir ekonomik model var mı bilemiyorum. Modern kölelik kurtarır mı ki 😅 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 (düzenlendi) Ahmet Çalışkan yazdı: Buna bekara karı boşamak kolay mı deniyordu Birincisi, aile içinde her şey konuşulur. İkincisi, biz gidip ailelerle konuşmuyoruz bu konuları ama mesela "arabayı neden satıyorsun" diyorlar. Halbuki yukarıdaki bütçeyle ben arabaya binebilir miyim? Tabi ki hayır. Üçüncüsü, darılıp gücenmesem de ve eşim bu durumdan şikayetçi olmasa bile başkasının eşi için "sorun eşinizde" yorumu bence doğru bir üslup değil. Hiçbir kadın peygamber değil ki hatasız olsun. O zaman millete "sorun eşinde" mi diyelim? Toplamda 15 yıllık bir hayat arkadaşı olan ve 8 yıllık evli, çok şükür sağlıği ve sıhatı yerinde 4 yaşında bir oğlu olan biri olarak yazdım size tüm bunları... Belki fotoğrafta genç görünüyor olabilirim, eğer beni fotoğrafıma bakarak yargıladıysanız teşekkür ederim... İşin özü bekar değilim... Ben kimseyi suçlamam, suçlamak doğru bir şey değil bana göre yukarıda yazdıklarım sadece birer soru idi fakat yanlış anlaşılmalara doğru ilerlemiş sizin algılarınızla... Hayat herkese zor, maddi olarakta manevi olarakta fakat sizin ilk yazdiğınızdan anladığım birileri size sürekli yargı dağatmış sizde sorunu kendinizde ariyormussunuz oldu... Ki o tabloya bakınca daha ne yapabilirsiniz ki ? Her şey zaten zirvede yapilmis... Yorumumda size aktarmaya calistigim tek bir şey var oda sizi sizin pencerinizden bakmadan yargılamaya calisanlara kulak asmayin... Bu kişiler aileniz ve hatta eşiniz bile olsa... Mutsuz olursunuz... Sonuçta bir eş ve evladına en iyisini sunmaya çalışan bir babasınız... Önce kendiniz mutlu olun, başkalarina lütfen kulak asmayın... Selamlar... 3 Mart 2023 tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Muhittin Kaplan yazdı: Maaşı ona verin, para "dağıtma" işini eşiniz yapsın. İçinden siz harçlığınızı alın. 2 Ay sonra tekrar konuşalım derseniz. o iki ayda sonunda iade edecektir. Tecrübe ile sabit. Aynını yaptım. Kişisel harcama kalemlerini toplayıp paranın içinden aldım, kalan maaşı hanıma verdim. Çıkamadı işin içinden. Oysa ben aylardır idare ediyordum 1 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Arabayı neden sattın biz de diyoruz Çünkü güneşimi kapatıyordu hocam bütçe yukarıda. Depoyu neyle doldurayım, trafik sigortası taksidini neyle ödeyeyim, periyodik bakımını nasıl yaptırayım vs vs Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: Çünkü güneşimi kapatıyordu hocam bütçe yukarıda. Depoyu neyle doldurayım, trafik sigortası taksidini neyle ödeyeyim, periyodik bakımını nasıl yaptırayım vs vs çözerdin. Aileler biraz destek olsunlar. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 3 Mart 2023 Paylaş 3 Mart 2023 Ahmet Çalışkan yazdı: Çünkü güneşimi kapatıyordu hocam bütçe yukarıda. Depoyu neyle doldurayım, trafik sigortası taksidini neyle ödeyeyim, periyodik bakımını nasıl yaptırayım vs vs Düşük bir mebla birazda cesaret ile e ticareti deneyin ? Ben ofisim dışında 4 yıldır internet üzerinden 0-1 yaş bebek giyim eşyası satıyorum... İlk yıl bir üründen 1 e 4 kazanıyordum, şuan komisyonlarin yükselmesi vs gibi etkenlerden dolayı o kadar kazanmıyorum ama bereket versin yine minimum bir asgari ücret bırakıyor, fazla ilgilenemedigim halde... Emekli olan annem üzerinden ışletmeyi kurdum, kadın girişimci, aracı satış formalarin kolaylıkları gibi bir çok destek de aldım... Hatta annem emekli olduğu için aylık bağkur da ödemiyorum... Bi düşünün derim part time olarak başladığınız iş, ileride neden asıl işinize dönmesin ki... Doğru ürün, doğru pazar ve doğru satış ile... 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: çözerdin. Aileler biraz destek olsunlar. Mehmet Hocam Hayatla ilgili temel bir şey öğrendiysem daha doğrusu öğrettiyse oda insan kendi ayakları üzerinde durabilmeli kimseye muhtaç olmamalı. Erkut Uysal yazdı: Düşük bir mebla birazda cesaret ile e ticareti deneyin ? Ben ofisim dışında 4 yıldır internet üzerinden 0-1 yaş bebek giyim eşyası satıyorum... 2. İşte güçlü bir seçenek. 4 Mart 2023 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Ahmet Kiriş yazdı: Somut örnekle açıklayayım. 2015 Mayıs da emekli oldum. Asgari ücret 950 tl civarı iken, 1700 tl civarı maaş bağlandı. Yıl 2023 Asgari ücret 8500 tl, emekli maaşım 5.800 tl. Gelir adaletsizliği ile yönetilmiş ekonomiler için ders kitaplarına girecek en somut örnek. Emekli olduğumda dolar kuru 2,67 tl Maaşımın karşılığı 636 usd, bugünkü değeri 11.970 tl Emekli olduğumdaki asgari ücretin dolar karşılığı 356 usd, bugünkü karşılığı 6.700 tl, asgari ücretlinin usd karşısında kazancı artmış. Benim 6.170 tl mi kim çaldı? Bu emekli maaşının zamanla düşmesi meselesi Memur İşçi Bağkur SSK her grupta oluyormu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Aytac Sakal yazdı: Mehmet Hocam Hayatla ilgili temel bir şey öğrendiysem daha doğrusu öğrettiyse oda insan kendi ayakları üzerinde durabilmeli kimseye muhtaç olmamalı. 2. İşte güçlü bir seçenek. Bu muhtaçlık olayı değil. beş on sene sonra onların ne olacağını kimse bilemez. Bu sefer sen ona yardım edersin. Bunun adı akrabalar arası hele aile içi yardımlaşmadır. Neyse bunlar özel konular. Senin hedefin pastayı büyütmek olmalı, az yiyerek sorun çözülmez. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Aytac Sakal yazdı: Bu emekli maaşının zamanla düşmesi meselesi Memur İşçi Bağkur SSK her grupta oluyormu ? Evet hepsi için oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Yani bütün dünyanın zengin, bütün dünyanın rahat ettiği bir ekonomik model var mı bilemiyorum. zenginlik ile rahatlık ayrı şeylerdir, bir çinliye ver bir tas pirinci gayet rahat hisseder kendini (eskiden), 50milyon doları ver elona, fasfakir iflas ettim der oturur ağlar mesela (yeni) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts