İçeriğe Yönlendir

İstanbul'da Meb Okulları Tahliye

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

habertürkte iyi bi program var

havanda su dövmeye başladık mı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

biki hafta sonra masanın altında kim var ayağı yerde gökte aramaya başlarlar, alayıın üstüne c100 beton dökülmeli

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

doktor dövmekten sonra denetçi dövme çıkmış. 

Ben 9 yıldır yapıyorum bu işi 9 yıldır var. Öncesinde de vardır. En kalitesiz sektörde çalışıyorum. 

Hep burada bahsettiğimiz şeylerden bahsediyorlar şuan. Ustanın betonu telef etmesi. Programa bağlanabilsem neden başında durmuyorsunuz derdim. Numuneyi alan basıyor gidiyor. Sonrasında atış serbest.

20 kişinin çalışması gereken laboratuvarda 5 kişi çalıştırıyorlar. 150 m³ döşemede 4 mikserden numune alması gereken adam 1 mikserden alıp gidiyor. Zaman yok daha 10 yere gidecek. Bakanlık neden "birader sen bu personelle bu işi nasıl yapacaksın tse ye göre? " demiyor?

Matematik yapsa ortaya çıkacak zaten

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

ben size bir şey söyleyeyim. beton dayanımı 30 yerine  15-20 mpa olsun. ama demiri iyi işçilikle yapılsın. o binalar yıkılmaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben size bir şey söyleyeyim. beton dayanımı 30 yerine  15-20 mpa olsun. ama demiri iyi işçilikle yapılsın. o binalar yıkılmaz

Adam bir bağ demiri olduğu gibi döşemeye yatırmış gördün mü onu?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Adam bir bağ demiri olduğu gibi döşemeye yatırmış gördün mü onu?

yok. var mı foto

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yok. var mı foto

Ana haberde çıktı 4 gün önce adam komple balyayı yatırmış. Helal olsun

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ben size c25-c30 diye aldığımız betonun, c-8 / c10 çıkması sonucu dava açtığımızı ve kaybettiğimizi anlatmış mıydım? Neyse anlatmayayım :)

• Mutlu 4
  • Şaşkın 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Ben size c25-c30 diye aldığımız betonun, c-8 / c10 çıkması sonucu dava açtığımızı ve kaybettiğimizi anlatmış mıydım? Neyse anlatmayayım :)

karot alınca yüksek gelmiştir dayanım heralde. Başka nasıl kaybedersiniz ki

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Neyse anlatmayayım

anlat kuzum desek kaç yıl yatarı var

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

anlat kuzum desek kaç yıl yatarı var

Anlat : 3

kuzum :6 dan kapı açarlar

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Anlat : 3

yok ben müteahhit olayım o zaman

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O kadar güvenlik payınız var mı tasarımda. Ayakta durmaya durur da, depremde nasıl davranır?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

O kadar güvenlik payınız var mı tasarımda. Ayakta durmaya durur da, depremde nasıl davranır?

Temiz bi c20 depreme kafa atar

Ama donatı şiir gibi olacak

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

karot alınca yüksek gelmiştir dayanım heralde. Başka nasıl kaybedersiniz ki

Karot da sorunluydu.. :) yüzyüze denk geldiğimiz bir gün anlatayım, zira insan anlamıyor, akıl alır gibi değil :)

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Denetim işini bitirdikten sonra müteahhit hem demirleri geri söktürüyor hem de betona su kattırıyor. 

bu işin çözümü belli de uygulanmıyor. Mesela istanbul’da bakanlık herkesten bağımsız ikişer adamlı 3 ekip kuracak. Bu adamlar aktif betonarmesi devam eden inşaatlara şok baskın yapacaklar. Hem beton döküm öncesi, hem beton döküm esnası hem de sonrası. Eksik gördüğü anda ilgililere hem meslekten men, hem ciddi para cezası hem de hapis cezası istemiyle deva açılacak. Buna ustalar da dahil. Usta bunu bilecek ve ya bilinçsizliğinden ya da sorumsuzluğundan ceza alacağının farkında olacak. Müteahhit çal diyorsa çalmayacak. 

3 inşaatta bu cezalar verilsin. Herkes mum olur. Öyle böyle mum olmaz ama. İşçinin iş bulmama derdi de olmaz. Nasılsa herkes doğrusu yapmak zorunda kalacak. 

bunun tek götürüsü maliyet. Fiyatlar artar. 

O zamanda adlı sisteme ve rüşvet olayına girer yine depreme çözüm bulamayız :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Karot da sorunluydu.. :) yüzyüze denk geldiğimiz bir gün anlatayım, zira insan anlamıyor, akıl alır gibi değil :)

o zaman mahkeme, düşük çıkan beton dayanımıyla yeniden tasarım yapılıp çözümlenmediği için geçerli bulmamıştır. Yani düşük betonun binaya etkisi şu şu olur diye teknik kanıt istemiş olabilir

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Denetim işini bitirdikten sonra müteahhit hem demirleri geri söktürüyor hem de betona su kattırıyor.

nasıl ya denetimci gelip bakınca mütahit geri demirlerimi söküyor bu nasıl iş ya

o zaman denetimci başında beklesin beton dökülene kadar gerekirse kolluk kuvvetiyle beklesin bu nasıl bir hainliktir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

nasıl ya denetimci gelip bakınca mütahit geri demirlerimi söküyor bu nasıl iş ya

o zaman denetimci başında beklesin beton dökülene kadar gerekirse kolluk kuvvetiyle beklesin bu nasıl bir hainliktir

işin çözümü o değilki. Jandarma ile beton dökümü diye bi hayal edin 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cem Işık yazdı:

Aman ha kuzum kelimesi sakıncalı. Emsal karar var. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

işin çözümü o değilki. Jandarma ile beton dökümü diye bi hayal edin 

çimento işi kamulaşırsa sorunların %90ı  şakkadanak çözülür, veya kayyum atanabilir, firma karı sabitlenir o zaman %95i çözülür

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...