Çağlar Bayur 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 Mehmet Göktürk yazdı: habertürkte iyi bi program var havanda su dövmeye başladık mı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Ersan şen işi götürüyor. beton sulandırılıyormuş? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 biki hafta sonra masanın altında kim var ayağı yerde gökte aramaya başlarlar, alayıın üstüne c100 beton dökülmeli Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 doktor dövmekten sonra denetçi dövme çıkmış. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Mehmet Göktürk yazdı: doktor dövmekten sonra denetçi dövme çıkmış. Ben 9 yıldır yapıyorum bu işi 9 yıldır var. Öncesinde de vardır. En kalitesiz sektörde çalışıyorum. Hep burada bahsettiğimiz şeylerden bahsediyorlar şuan. Ustanın betonu telef etmesi. Programa bağlanabilsem neden başında durmuyorsunuz derdim. Numuneyi alan basıyor gidiyor. Sonrasında atış serbest. 20 kişinin çalışması gereken laboratuvarda 5 kişi çalıştırıyorlar. 150 m³ döşemede 4 mikserden numune alması gereken adam 1 mikserden alıp gidiyor. Zaman yok daha 10 yere gidecek. Bakanlık neden "birader sen bu personelle bu işi nasıl yapacaksın tse ye göre? " demiyor? Matematik yapsa ortaya çıkacak zaten 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 ben size bir şey söyleyeyim. beton dayanımı 30 yerine 15-20 mpa olsun. ama demiri iyi işçilikle yapılsın. o binalar yıkılmaz 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben size bir şey söyleyeyim. beton dayanımı 30 yerine 15-20 mpa olsun. ama demiri iyi işçilikle yapılsın. o binalar yıkılmaz Adam bir bağ demiri olduğu gibi döşemeye yatırmış gördün mü onu? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: Adam bir bağ demiri olduğu gibi döşemeye yatırmış gördün mü onu? yok. var mı foto Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yok. var mı foto Ana haberde çıktı 4 gün önce adam komple balyayı yatırmış. Helal olsun Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Ben size c25-c30 diye aldığımız betonun, c-8 / c10 çıkması sonucu dava açtığımızı ve kaybettiğimizi anlatmış mıydım? Neyse anlatmayayım 4 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: Ben size c25-c30 diye aldığımız betonun, c-8 / c10 çıkması sonucu dava açtığımızı ve kaybettiğimizi anlatmış mıydım? Neyse anlatmayayım karot alınca yüksek gelmiştir dayanım heralde. Başka nasıl kaybedersiniz ki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2023 Yazar Paylaş 26 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: Neyse anlatmayayım anlat kuzum desek kaç yıl yatarı var Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: anlat kuzum desek kaç yıl yatarı var Anlat : 3 kuzum :6 dan kapı açarlar 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2023 Yazar Paylaş 26 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: Anlat : 3 kuzum :6 dan kapı açarlar yok ben müteahhit olayım o zaman Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben size bir şey söyleyeyim. beton dayanımı 30 yerine 15-20 mpa olsun. ama demiri iyi işçilikle yapılsın. o binalar yıkılmaz O kadar güvenlik payınız var mı tasarımda. Ayakta durmaya durur da, depremde nasıl davranır? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: O kadar güvenlik payınız var mı tasarımda. Ayakta durmaya durur da, depremde nasıl davranır? Temiz bi c20 depreme kafa atar Ama donatı şiir gibi olacak Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: karot alınca yüksek gelmiştir dayanım heralde. Başka nasıl kaybedersiniz ki Karot da sorunluydu.. yüzyüze denk geldiğimiz bir gün anlatayım, zira insan anlamıyor, akıl alır gibi değil Yorum bağlantısı
Hamit inan 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Denetim işini bitirdikten sonra müteahhit hem demirleri geri söktürüyor hem de betona su kattırıyor. bu işin çözümü belli de uygulanmıyor. Mesela istanbul’da bakanlık herkesten bağımsız ikişer adamlı 3 ekip kuracak. Bu adamlar aktif betonarmesi devam eden inşaatlara şok baskın yapacaklar. Hem beton döküm öncesi, hem beton döküm esnası hem de sonrası. Eksik gördüğü anda ilgililere hem meslekten men, hem ciddi para cezası hem de hapis cezası istemiyle deva açılacak. Buna ustalar da dahil. Usta bunu bilecek ve ya bilinçsizliğinden ya da sorumsuzluğundan ceza alacağının farkında olacak. Müteahhit çal diyorsa çalmayacak. 3 inşaatta bu cezalar verilsin. Herkes mum olur. Öyle böyle mum olmaz ama. İşçinin iş bulmama derdi de olmaz. Nasılsa herkes doğrusu yapmak zorunda kalacak. bunun tek götürüsü maliyet. Fiyatlar artar. O zamanda adlı sisteme ve rüşvet olayına girer yine depreme çözüm bulamayız Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: Karot da sorunluydu.. yüzyüze denk geldiğimiz bir gün anlatayım, zira insan anlamıyor, akıl alır gibi değil o zaman mahkeme, düşük çıkan beton dayanımıyla yeniden tasarım yapılıp çözümlenmediği için geçerli bulmamıştır. Yani düşük betonun binaya etkisi şu şu olur diye teknik kanıt istemiş olabilir Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Şubat 2023 Paylaş 27 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Denetim işini bitirdikten sonra müteahhit hem demirleri geri söktürüyor hem de betona su kattırıyor. nasıl ya denetimci gelip bakınca mütahit geri demirlerimi söküyor bu nasıl iş ya o zaman denetimci başında beklesin beton dökülene kadar gerekirse kolluk kuvvetiyle beklesin bu nasıl bir hainliktir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Şubat 2023 Paylaş 27 Şubat 2023 Ali Gök yazdı: nasıl ya denetimci gelip bakınca mütahit geri demirlerimi söküyor bu nasıl iş ya o zaman denetimci başında beklesin beton dökülene kadar gerekirse kolluk kuvvetiyle beklesin bu nasıl bir hainliktir işin çözümü o değilki. Jandarma ile beton dökümü diye bi hayal edin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2023 Paylaş 28 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: kuzum :6 dan kapı açarlar Aman ha kuzum kelimesi sakıncalı. Emsal karar var. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2023 Yazar Paylaş 28 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: işin çözümü o değilki. Jandarma ile beton dökümü diye bi hayal edin çimento işi kamulaşırsa sorunların %90ı şakkadanak çözülür, veya kayyum atanabilir, firma karı sabitlenir o zaman %95i çözülür 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts