Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 bu hafta İstanbul da 93 adet meb okulu bina güvenliği gerekçesi ile kapatılarak, öğrencileri bölgedeki sağlam okullara yollandı. Bizim veletin okulu sağlam olduğu için 350 öğrenci geldi, doğal olarak sınıf açılması gerektiği için son sınıf öğrencilerine evden devam edin denilerek biz sınıfları terk ettik, ev/kurs devam. gelen veliler de şaşkınlık içinde zira, okullarına ait bir tespit /bilirkişi raporu mevcut değil, bu okulu zamanında yaptırmış olan vakıf, kaymakamlığa başvurarak, gereği halinde güçlendirme veya yeniden inşaası için gönüllü olarak başvurmuş, lakin artık orada okul olmaz denildiği söyleniyor, okul boğazda sahilde... denize sıfır konumda... bunun üzerine bizim ilçemizdeki diğer tahliye edilen 2 okula baktım, Leventte son kalmış yeşillik arazisinide bulunmakta, yaklaşık 20 villla sığar bir arazi içinde, siz konusu yerde sıfır bir villanın değeri 8-10 milyon dolar..... pek yakınındaki havuzlu spor yazarları derneği binası da pek sağlam olarak durmakta. günü az tahlil eden yarın çok şaşırmasın der şilililer...... 3 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Küçükçekmece de tahliye edilen okulların 1 tanesi hariç hepsi anaokulu. Hepsi Toplu konutun 80 ve 90 larda yaptığı okullar. Hepsi tek katlı. Şahsen kendi okulumuz sıfır yapıldı 4 sene önce güven veriyor. İnşallah daha sağlamları yapılır... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Kayseri'de depremden önce de bazı okulların tahliye edilmesi planı vardı. Bildiğim okul sayısı 4. Bacanağın kızının okulunun 2. dönem eğitime kapanacağı çok önceden biliyorduk. Planlandığı gibi yakındaki okula naklettiler. Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 bu istanbuldaki okullar 1 ay önce sağlammıydıda çoluk çocuk eğitim görüyordu orda hala bence utanılacak bir durum akıl nerdeydi binalar çürükse niye çocuklar o okullardaydı bence bunu da ilk sorulması gerekenler arasına almakta fayda var 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Ali Gök yazdı: bu istanbuldaki okullar 1 ay önce sağlammıydıda çoluk çocuk eğitim görüyordu orda hala İskenderun Devlet Hastanesi'ne 12 sene önce çürük raporu verilmiş... Başka sözüm yok. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: bu hafta İstanbul da 93 adet meb okulu bina güvenliği gerekçesi ile kapatılarak, öğrencileri bölgedeki sağlam okullara yollandı. Bizim veletin okulu sağlam olduğu için 350 öğrenci geldi, doğal olarak sınıf açılması gerektiği için son sınıf öğrencilerine evden devam edin denilerek biz sınıfları terk ettik, ev/kurs devam. gelen veliler de şaşkınlık içinde zira, okullarına ait bir tespit /bilirkişi raporu mevcut değil, bu okulu zamanında yaptırmış olan vakıf, kaymakamlığa başvurarak, gereği halinde güçlendirme veya yeniden inşaası için gönüllü olarak başvurmuş, lakin artık orada okul olmaz denildiği söyleniyor, okul boğazda sahilde... denize sıfır konumda... bunun üzerine bizim ilçemizdeki diğer tahliye edilen 2 okula baktım, Leventte son kalmış yeşillik arazisinide bulunmakta, yaklaşık 20 villla sığar bir arazi içinde, siz konusu yerde sıfır bir villanın değeri 8-10 milyon dolar..... pek yakınındaki havuzlu spor yazarları derneği binası da pek sağlam olarak durmakta. https://www.hizliresim.com/dqxj5co günü az tahlil eden yarın çok şaşırmasın der şilililer...... Etinden sütünden... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: Etinden sütünden... derileri türk hava kurumuna bağışlardık Yorum bağlantısı
Murat Sahın 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: şilililer...... Dillerini anlıyor musun? Konuya dönecek olursak, yerine villa yaparlar dediğin gibi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 Murat Sahın yazdı: Dillerini anlıyor musun? evrensel, olmadı emojiler var anlaşırız Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Sahilde okulun işi ne ya.. Altına bir avm, üstüne de bir otel iyi olur. Çocuklar bir şekilde diploma alıyor zaten. Bu arada bu 93 okul şehrin sadece bir kısmında galiba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu arada bu 93 okul şehrin sadece bir kısmında galiba tüm istanbul genelinde devlet okulları içinden. özel okul binalarını mülkü şahıslarda. bu onları sağlam yapıyor mu mevzuat nedir bilmem Yorum bağlantısı
Cem Işık 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Sahilde okulun işi ne ya.. Altına bir avm, üstüne de bir otel iyi olur. Çocuklar bir şekilde diploma alıyor zaten. Bu arada bu 93 okul şehrin sadece bir kısmında galiba Üsküdarda Kuşkonmaz camisi var, o da denize sıfır. Cami oluyorsa okul da deniz kenarında olabilir. Ama villa daha güzel olacak sanırım bundan sonra. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Düşündüm de. Yapmazlar böyle bir şey. Okul yerlerine yine okul yapılacaktır. Eğitim önemlidir. Güvenli ve güzel binalarda yapılmalıdır. Eminim kısa sürede okullar yenilenecek ve eğitime devam edilecektir. 3 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Bu son olaydan haberim olmasa da sorunlu okulların kapatılması ne yazık ki siyasiler ve veliler yüzünden hep sorun olmuştu. Sanıyorum ve umuyorum ki daha önceden kapanması/taşınması planlanan okullardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 Doğan Arşiray yazdı: nereden tutsan elinde kalıyor... günün renklensin: bizim veletin eski okulu yıllarca yıkılıp yapılacak haberleri ile bekledi, her eğitim yılı başı bilinmezlik içinde başladı, yıllar sonra sebebi anlaşıldı: yeni okul binası altına yapılması planlanan paralı otoparkın geliri büyükşehire mi yoksa ilçeye mi kalacak onu halledememişler.... Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Benim büyüğün ortaokulundaki iki binayı geçen yıl kontrol edip birini sağlam , birini güçlendirilmeli raporu sonrası güçlendirdiler, okuluna geri döneli 1-2 ay oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Okullarla ilgili çalşma var.. Hoşuma gidiyor.. Arda'nın okul sezon başında kapatıldı. Yeni bir okul yapılmış, oraya naklettiler. Eski okul tadilata alındı, pencereleri bile sökmüşlerdi, tekrar gidip bakmadım belki de yıktılar.. Kızımın okul pandemi dönemiden önce komple bakıma alınmıştı. 2 yıla yakın bakımı sürdü. Bunlar güzel gelişmeler. 4 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Okullarla ilgili çalşma var.. Hoşuma gidiyor.. Arda'nın okul sezon başında kapatıldı. Yeni bir okul yapılmış, oraya naklettiler. Eski okul tadilata alındı, pencereleri bile sökmüşlerdi, tekrar gidip bakmadım belki de yıktılar.. Kızımın okul pandemi dönemiden önce komple bakıma alınmıştı. 2 yıla yakın bakımı sürdü. Bunlar güzel gelişmeler. Mevcutu onarma inadı niye. Daa sağlam olacağı ne meşhul ki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 Ümit Türk yazdı: Mevcutu onarma inadı niye. Daa sağlam olacağı ne meşhul ki. yıkılıp yenisi yapılırsa mevzuat gereği yapılamayacağı için olabilir , ez kaza yıkım olursa başkaları çökeceği için de olabilir bilinmez Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Okullarla ilgili çalşma var.. Hoşuma gidiyor.. Arda'nın okul sezon başında kapatıldı. Yeni bir okul yapılmış, oraya naklettiler. Eski okul tadilata alındı, pencereleri bile sökmüşlerdi, tekrar gidip bakmadım belki de yıktılar.. Kızımın okul pandemi dönemiden önce komple bakıma alınmıştı. 2 yıla yakın bakımı sürdü. Bunlar güzel gelişmeler. Ayvalık ve sarımsaklıda son 4 yıldır 4 kadar okul yenilendi. 3 tanesinin betonunu biz verdik. Çok uzun süren bir işlem sabaha kadar beton döküyorduk. Etraf evlerden çay kek vb getiriyorlardı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2023 Yazar Paylaş 22 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: Etraf evlerden çay kek vb getiriyorlardı. eskiler, ustaya kek çay ikram etme, iş uzun sürer der İlkay Başaran yazdı: Çok uzun süren bir işlem aa uzun sürmüş 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: eskiler, ustaya kek çay ikram etme, iş uzun sürer der aa uzun sürmüş 5 m3 perdeyi 4 saatte dökünce uzun geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Şubat 2023 Paylaş 22 Şubat 2023 Ümit Türk yazdı: Mevcutu onarma inadı niye. Daa sağlam olacağı ne meşhul ki. Bakkal yapmıyor bunları ya hu güçlendirme aynı yeni bina gibi projelendirilip yapılır. Hatta güçlendirme yöntemi de binaya göre seçilir. Projeye uyulursa depreme dayanıklı bina olur. Meçhul bir durum yok yani. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts