İçeriğe Yönlendir

Android İçin Deprem Uyarı Ayarı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

parasız ya.

nasıl açılıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

nasıl açılıyor

açık. 

edit: homebase kaliforniya seçmek gerekiyor

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Çağlar Bayur yazdı:

yaklaşık 26000 km/h hız ile ilerlemiş denebilir

Çağlar abi uyarının deprem olduktan kaç sn sonra alarma geçtiğini bilmiyoruz. Takriben Deprem olduktan 30 sn sonra devreye girse bence depremin merkezinden Nevşehir'e ulaşması 1 dk'dan fazladır. 

Yani bence 10000 - 13000 Km/h hız ile ilerlemesi bence daha olası. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Gedik yazdı:

Çağlar abi uyarının deprem olduktan kaç sn sonra alarma geçtiğini bilmiyoruz. Takriben Deprem olduktan 30 sn sonra devreye girse bence depremin merkezinden Nevşehir'e ulaşması 1 dk'dan fazladır. 

alarmı 10-15 saniye önce alacağını hesap et.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Mesela şimdi sallandık belirgin bir şekilde ama telefon uyarı vermedi bu sefer.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Gedik yazdı:

son sarsıntıda ios a gelen mesaj (paralı program) ile hesaplayınca deprem şiddeti 18000km/h hızla ilerliyor . 730 km 150 saniye dedi. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

son sarsıntıda ios a gelen mesaj (paralı program) ile hesaplayınca deprem şiddeti 18000km/h hızla ilerliyor . 730 km 150 saniye dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

E33FC5B6-1C97-45A2-BA44-B9C0BD2335B6.png

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

E33FC5B6-1C97-45A2-BA44-B9C0BD2335B6.png

dün gece 4 te koşarak uyandık , bug yaptı sanırım

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Murat Gedik yazdı:

Merhaba arkadaşlar. Dün gece çocuğun beni saat 5'e doğru uyandırmasıyla depremin hızını ölçebileceğim bir deneyim yaşadım. 

3 sn süren ve hızlıca sallayan bir deprem hissettim. Çok çabuk bitti. Hemen saate baktım. 4:45'di. Evde bir tek ben uyandım ve depremi hissettim. Aslında uyanıktım o yüzden hissettim. Hemen kandilli sayfasından son depremleri araştırmaya başladım. Aklımda soru işareti vardı, acaba uzakta olan büyük bir depremi mi hissettim yoksa yakında olan küçük bir deprem miydi? 

yaklaşık 6-7 dk sonra sayfada merkezi Adıyaman olan 3.1 büyüklüğünde bir deprem düştü. Bu hem çok uzaktı hem de küçük gelmişti bana yani bunu hissetmiş olamam diye düşündüm. biraz daha bekledim. Saat 4:54'de yeni bir deprem düştü. Tamam hissettiğim deprem buydu. 

Bugün hemen google earth pro kullanarak kuş uçuşu mesafeyi buldum. 488 KM mesafe vardı depremin merkeziyle aramda. Ben de kesin olarak saate baktım ve tam olarak hatırlıyorum. 4:45'de hissettim depremi. Yani deprem 488 KM mesafeyi 3 dakikada almıştı. 

Önce dakikayı saate çevirdim. 3/60=0,05 Saat. 

Sonra mesafeyi saate böldüm. 488 Km / 0,05 h = 9760 Km/h 

Depremin yayılma hızı yaklaşık olarak böyle arkadaşlar. Tam saniyeye bakmadım. O yüzden biraz daha yavaş olabilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Murat Gedik yazdı:

Merhaba arkadaşlar. Dün gece çocuğun beni saat 5'e doğru uyandırmasıyla depremin hızını ölçebileceğim bir deneyim yaşadım. 

3 sn süren ve hızlıca sallayan bir deprem hissettim. Çok çabuk bitti. Hemen saate baktım. 4:45'di. Evde bir tek ben uyandım ve depremi hissettim. Aslında uyanıktım o yüzden hissettim. Hemen kandilli sayfasından son depremleri araştırmaya başladım. Aklımda soru işareti vardı, acaba uzakta olan büyük bir depremi mi hissettim yoksa yakında olan küçük bir deprem miydi? 

yaklaşık 6-7 dk sonra sayfada merkezi Adıyaman olan 3.1 büyüklüğünde bir deprem düştü. Bu hem çok uzaktı hem de küçük gelmişti bana yani bunu hissetmiş olamam diye düşündüm. biraz daha bekledim. Saat 4:54'de yeni bir deprem düştü. Tamam hissettiğim deprem buydu. 

Bugün hemen google earth pro kullanarak kuş uçuşu mesafeyi buldum. 488 KM mesafe vardı depremin merkeziyle aramda. Ben de kesin olarak saate baktım ve tam olarak hatırlıyorum. 4:45'de hissettim depremi. Yani deprem 488 KM mesafeyi 3 dakikada almıştı. 

Önce dakikayı saate çevirdim. 3/60=0,05 Saat. 

Sonra mesafeyi saate böldüm. 488 Km / 0,05 h = 9760 Km/h 

Depremin yayılma hızı yaklaşık olarak böyle arkadaşlar. Tam saniyeye bakmadım. O yüzden biraz daha yavaş olabilir. 

Hissettiğiniz deprem kaç şiddetindeymiş? 488 km uzaktaki bir depremi hissediyorsanız büyük bir deprem olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Hissettiğiniz deprem kaç şiddetindeymiş? 488 km uzaktaki bir depremi hissediyorsanız büyük bir deprem olması lazım. 

Ben de ona şaşırdım. 

2023.02.27 04:42:03 38.4845 40.3195 7.1 -.- 3.1 -.- YAYDERE-GENC (BINGOL) İlksel

Hissettiğim deprem bu. Bundan sonra 4:54'de başka bir deprem oluyor Suriye sınırında. Ben depremi 4:45'de hissettim. Bana da 3.1 küçük geldi ama arada başka deprem yok.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

12:04 'de Malatya'da olan 5,5'lik depremi hisseden var mı?

Ankara'dan da hissedildiğini söyleyenler var ama...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

488 km 3 dakikada alması olası değil. Çok daha hızlı yayılır. Saatte 20bin km gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

488 km 3 dakikada alması olası değil. Çok daha hızlı yayılır. Saatte 20bin km gibi

Olabilir Tansu bey. Ben internet saatini baz alıyorum. Ben gördüğüm saatten çok eminim. Ama depremin saatini nasıl tespit ediyorlar bilmiyorum. Belki orada fark olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Selçuk Bakış

Az önce telefona uyarı geldi hafif sarsıntı 5.6 diye ama bir şey hissetmedim, sanırım Elazığ tarafında deprem olmuş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Malatya 5.9 ile sallanmış :(

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

geçmiş olsun umarım yıkım olmamıştır. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Malatya ve bölgesi..  geçmiş olsun.. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Az önce burası sallandı biraz hissettirdi ama bu sefer bildirim gelmedi, hissedenlere geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

4,6 demişler, geçmiş olsun. Artık bunlar normalimiz diye kabul etmek lazım herhalde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...