Çağlar Bayur 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 android telefonlarda ilave uygulama gerektirmeyen bir uyarı sistemi varmış. https://support.google.com/android/answer/9319337?hl=tr#zippy=%2Cyakın-çevrenizdeki-depremlerle-ilgili-uyarı-alma ayarlar menüsünden güvenlik/deprem uayrısı altında bir tık açılarak sistem çalışır hale gelebiliyor. 2020 den itibaren bizim ülkemizde de çalışır halde diye yazmışlar. sim card gerektirmiyor, wifi bağlantısı ve gps açmak kafiymiş. evde atıl duran cihazlar için de ideal 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Baktım, benim telefonda açıkmış. Acaba gündüz olan depremde gelen uyarı bu muydu? Afad diye hatırlıyorum ama emin değilim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 https://www.aa.com.tr/tr/teyithatti/blog/depremde-erken-uyari-iddiasi/1815129 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Şubat 2023 Yazar Paylaş 19 Şubat 2023 20 YILDIR ERKEN UYARI SİSTEMİ VAR, MEVZUAT LAZIM Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, AA Teyit Hattı'na bilgi verdi. Olan depremle ilgili erken uyarıyı, teknoloji şirketleri gibi devletlerin de yapabileceğine işaret eden Özener, Türkiye'de bunun bir mevzuatla belirlenmesi gerektiğini söyledi. yine mevzuat denmiş........ Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 uyarı verip adam kalp krizi geçirirse vb olayı. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Bende de açıkmış. Hiç çalıştığı olmadı. Bir dünya deprem yaşadık burada. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 İş yerinde bulunduğum odada sadece ben android kullanıyorum, deprem öncesi uyarıları ben verince, hepsi bir ağızdan "dünya kadar para verdik depremde uyarmadı bile" dediler 😊 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Fakir başlığı 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Selçuk Bakış yazdı: İş yerinde bulunduğum odada sadece ben android kullanıyorum, deprem öncesi uyarıları ben verince, hepsi bir ağızdan "dünya kadar para verdik depremde uyarmadı bile" dediler 😊 zenginin depremle işi olmuyor, o yüzden Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: zenginin depremle işi olmuyor, o yüzden Cennetten bir kare 😔 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Şubat 2023 Yazar Paylaş 19 Şubat 2023 Selçuk Bakış yazdı: İş yerinde bulunduğum odada sadece ben android kullanıyorum, deprem öncesi uyarıları ben verince, hepsi bir ağızdan "dünya kadar para verdik depremde uyarmadı bile" dediler 😊 çalıştı mı bu uyarı sistemi? ne kadar önce bildirdi zaman olarak? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: çalıştı mı bu uyarı sistemi? ne kadar önce bildirdi zaman olarak? Gündüz gelen büyük depremde 15, 20 sn önce, 3. Veya 4. Gün akşam 5in üzerinde olan depremde 10 sn kadar önce uyarı verdi. En güzel yanı şiddetini de bildirdiği için ona göre tavır alınabiliyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Selçuk Bakış yazdı: Gündüz gelen büyük depremde 15, 20 sn önce, 3. Veya 4. Gün akşam 5in üzerinde olan depremde 10 sn kadar önce uyarı verdi. En güzel yanı şiddetini de bildirdiği için ona göre tavır alınabiliyor. ben hala yapamadım. Haber vermedi .. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Alpay Sumer yazdı: ben hala yapamadım. Haber vermedi .. İnşallah gerek kalmaz ama ayarlarda deprem diye aratınca bu ekran geliyor karşımıza, buradan açıp kapatabiliyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Ios ta da ayarlar-bildirimler altında -hayati uyarı bildirinleri var. Ancak henüz haber vermedi. Geçen afad tatbikat yapmıştı. O niye çalışmadı acaba bu depremde. Hoş tatbikatta da sağlıklı çalışmamıştı. 2 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Selçuk Bakış yazdı: Gündüz gelen büyük depremde 15, 20 sn önce, 3. Veya 4. Gün akşam 5in üzerinde olan depremde 10 sn kadar önce uyarı verdi. En güzel yanı şiddetini de bildirdiği için ona göre tavır alınabiliyor. Depremi hangi şehirde yaşadınız Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 Tolgahan Doğru yazdı: Depremi hangi şehirde yaşadınız Sivas'ta Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 Selçuk Bakış yazdı: Sivas'ta Sistem şöyle çalışıyor anladığım kadarıyla. Bir merkezde deprem meydana geliyor o bölgedeki kullanıcıların telefonları sallanıyor ve bu bilgiyi servis aracılığı civar illerdeki kullanıcılar ile paylaşıyor. Deprem merkezine olan uzaklığiniza bağlı olarak deprem dalgaları size ulasmadan birkac saniye önce haberiniz oluyor. Biz depreme Antep te yakalandık. Gece olan depremde hiç uyarı gelmedi. Öğlen ki depremde deprem başladıktan 2-3 saniye sonra bildirim geldi. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 Tolgahan Doğru yazdı: Sistem şöyle çalışıyor anladığım kadarıyla. Bir merkezde deprem meydana geliyor o bölgedeki kullanıcıların telefonları sallanıyor ve bu bilgiyi servis aracılığı civar illerdeki kullanıcılar ile paylaşıyor. Deprem merkezine olan uzaklığiniza bağlı olarak deprem dalgaları size ulasmadan birkac saniye önce haberiniz oluyor. Biz depreme Antep te yakalandık. Gece olan depremde hiç uyarı gelmedi. Öğlen ki depremde deprem başladıktan 2-3 saniye sonra bildirim geldi. Bende öyle düşünüyorum, gelen bildirim içinde harita ve merkez noktasını gösteriyor. Uzakta olduğumuzdan hareket imkanı doğuyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: Bende de açıkmış. Hiç çalıştığı olmadı. Bir dünya deprem yaşadık burada. Ben Pazartesi günü öğlen olan depremde evde çocuklarla oturuyordum. Depremden 30 sn önce telefonum uyarı verdi. 30 sn sonra Nevşehir sallandı. Galiba depremin şiddeti 30 sn sonra Kahramanmaraş'tan Nevşehir'e geldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 Androidler ve ioslar standart hep açık galiba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Şubat 2023 Yazar Paylaş 20 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: ioslar ios a yok bundan , onlarınki paralı program üzerinden çalışıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Şubat 2023 Yazar Paylaş 20 Şubat 2023 Murat Gedik yazdı: Ben Pazartesi günü öğlen olan depremde evde çocuklarla oturuyordum. Depremden 30 sn önce telefonum uyarı verdi. 30 sn sonra Nevşehir sallandı. Galiba depremin şiddeti 30 sn sonra Kahramanmaraş'tan Nevşehir'e geldi. yaklaşık 26000 km/h hız ile ilerlemiş denebilir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2023 Paylaş 20 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: ios a yok bundan , onlarınki paralı program üzerinden çalışıyor parasız ya. Yorum bağlantısı
Recommended Posts