İçeriğe Yönlendir

Android İçin Deprem Uyarı Ayarı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

android telefonlarda ilave uygulama gerektirmeyen  bir uyarı sistemi varmış.

https://support.google.com/android/answer/9319337?hl=tr#zippy=%2Cyakın-çevrenizdeki-depremlerle-ilgili-uyarı-alma

ayarlar menüsünden güvenlik/deprem uayrısı altında bir tık açılarak sistem çalışır hale gelebiliyor. 2020 den itibaren bizim ülkemizde de çalışır halde diye yazmışlar.

sim card gerektirmiyor, wifi bağlantısı ve gps açmak kafiymiş. evde atıl duran cihazlar için de ideal

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Baktım, benim telefonda açıkmış. Acaba gündüz olan depremde gelen uyarı bu muydu? Afad diye hatırlıyorum ama emin değilim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

20 YILDIR ERKEN UYARI SİSTEMİ VAR, MEVZUAT LAZIM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, AA Teyit Hattı'na bilgi verdi. Olan depremle ilgili erken uyarıyı, teknoloji şirketleri gibi devletlerin de yapabileceğine işaret eden Özener, Türkiye'de bunun bir mevzuatla belirlenmesi gerektiğini söyledi.

yine mevzuat denmiş........

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bende de açıkmış. Hiç çalıştığı olmadı. Bir dünya deprem yaşadık burada. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

İş yerinde bulunduğum odada sadece ben android kullanıyorum, deprem öncesi uyarıları ben verince, hepsi bir ağızdan "dünya kadar para verdik depremde uyarmadı bile" dediler 😊

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fakir başlığı :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Bakış yazdı:

İş yerinde bulunduğum odada sadece ben android kullanıyorum, deprem öncesi uyarıları ben verince, hepsi bir ağızdan "dünya kadar para verdik depremde uyarmadı bile" dediler 😊

zenginin depremle işi olmuyor, o yüzden :) 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

zenginin depremle işi olmuyor, o yüzden :) 

Cennetten bir kare 😔

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

çalıştı mı bu uyarı sistemi? ne kadar önce bildirdi zaman olarak?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

çalıştı mı bu uyarı sistemi? ne kadar önce bildirdi zaman olarak?

Gündüz gelen büyük depremde 15, 20 sn önce, 3. Veya 4. Gün akşam 5in üzerinde olan depremde 10 sn kadar önce uyarı verdi. En güzel yanı şiddetini de bildirdiği için ona göre tavır alınabiliyor.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Selçuk Bakış yazdı:

Gündüz gelen büyük depremde 15, 20 sn önce, 3. Veya 4. Gün akşam 5in üzerinde olan depremde 10 sn kadar önce uyarı verdi. En güzel yanı şiddetini de bildirdiği için ona göre tavır alınabiliyor.

ben hala yapamadım. Haber vermedi ..

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Alpay Sumer yazdı:

ben hala yapamadım. Haber vermedi ..

İnşallah gerek kalmaz ama ayarlarda deprem diye aratınca bu ekran geliyor karşımıza, buradan açıp kapatabiliyoruz.

Screenshot_20230219_230624_com.google.android.gms.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ios ta da ayarlar-bildirimler altında -hayati uyarı bildirinleri var. Ancak henüz haber vermedi. Geçen afad tatbikat yapmıştı. O niye çalışmadı acaba bu depremde. Hoş tatbikatta da sağlıklı çalışmamıştı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Selçuk Bakış yazdı:

Depremi hangi şehirde yaşadınız 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Tolgahan Doğru yazdı:

Depremi hangi şehirde yaşadınız 

Sivas'ta 

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Selçuk Bakış yazdı:

Sivas'ta 

Sistem şöyle çalışıyor anladığım kadarıyla. Bir merkezde deprem meydana geliyor o bölgedeki kullanıcıların telefonları sallanıyor ve bu bilgiyi servis aracılığı civar illerdeki kullanıcılar ile paylaşıyor. Deprem merkezine olan uzaklığiniza  bağlı olarak deprem dalgaları size ulasmadan birkac saniye önce haberiniz oluyor. 

Biz depreme Antep te yakalandık. Gece olan depremde hiç uyarı gelmedi. Öğlen ki depremde deprem başladıktan 2-3 saniye sonra bildirim geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Tolgahan Doğru yazdı:

Sistem şöyle çalışıyor anladığım kadarıyla. Bir merkezde deprem meydana geliyor o bölgedeki kullanıcıların telefonları sallanıyor ve bu bilgiyi servis aracılığı civar illerdeki kullanıcılar ile paylaşıyor. Deprem merkezine olan uzaklığiniza  bağlı olarak deprem dalgaları size ulasmadan birkac saniye önce haberiniz oluyor. 

Biz depreme Antep te yakalandık. Gece olan depremde hiç uyarı gelmedi. Öğlen ki depremde deprem başladıktan 2-3 saniye sonra bildirim geldi.

Bende öyle düşünüyorum, gelen bildirim içinde harita ve merkez noktasını gösteriyor. Uzakta olduğumuzdan hareket imkanı doğuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
İlkay Başaran yazdı:

Bende de açıkmış. Hiç çalıştığı olmadı. Bir dünya deprem yaşadık burada. 

Ben Pazartesi günü öğlen olan depremde evde çocuklarla oturuyordum. Depremden 30 sn önce telefonum uyarı verdi. 30 sn sonra Nevşehir sallandı.

Galiba depremin şiddeti 30 sn sonra Kahramanmaraş'tan Nevşehir'e geldi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

ioslar

ios a yok bundan , onlarınki paralı program üzerinden çalışıyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Gedik yazdı:

Ben Pazartesi günü öğlen olan depremde evde çocuklarla oturuyordum. Depremden 30 sn önce telefonum uyarı verdi. 30 sn sonra Nevşehir sallandı.

Galiba depremin şiddeti 30 sn sonra Kahramanmaraş'tan Nevşehir'e geldi. 

yaklaşık 26000 km/h hız ile ilerlemiş denebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

ios a yok bundan , onlarınki paralı program üzerinden çalışıyor

parasız ya.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...