Tansu Kalafatoğlu 19 Şubat 2023 Yazar Paylaş 19 Şubat 2023 İlkay Başaran yazdı: Bizim burada iş yapmaz. Günde 55 kere alarm verir. Otobüs kamyon çukura hızlı girince sallanıyor apartman. Zemin keşkül gibi. 2 metreden su çıkıyor. fore kazık? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: fore kazık? Kazıklar fora bizde. 2 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 19 Şubat 2023 Paylaş 19 Şubat 2023 (düzenlendi) Biz van depreminden sonra Patnos ta mutfak dolabinin üstüne birazi boşlukta olacak şekilde yumurta kolisi koymuştuk deprem olunca düşüyor biz de uyanıyorduk . Ev Amerikan Mutfakti salonda yatıyorduk 19 Şubat 2023 tarihinde Ali Uymaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 21 Şubat 2023 Paylaş 21 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: apartmanın girişinde söyle bir cihaz var ama bu alet hakkında da pek bilgim yok. Silivri depreminde ötmedi. Gerçi aktif mi değil mi onu da bilmiyorum. Yani alarm veriyor mu yoksa sadede gazı mı kesiyor Gazı kesiyor, gazı kestim diye alarm veriyor. İçinde batarya var. Gazı kesen selenoid vana bataryaya bağlı. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Şubat 2023 Paylaş 21 Şubat 2023 Nihat Palolu yazdı: Gazı kesiyor, gazı kestim diye alarm veriyor. İçinde batarya var. Gazı kesen selenoid vana bataryaya bağlı. Vanayı hatalı yapmışlar.. bizde de takılıydı eski evde.. pili bağlı değil fişi de çekiliydi ama gaz vardı. Hiç de dokunmadık. Böyle cihazlar ters operasyon bağlanır. pili biter güncellenmez ya da elektrik giderse gazı kesmelidir. Yani inaktif olunca default kapatmalıdır. Yoksa çalıştığını bilemeyiz zaten. Aktif mi değil mi bilemezsin çünkü hatalı tasarım. Düzgün tasarım olsa aktif olmazsa gaz olmaz. 4 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Orası doğru ama bilyenin frekansı ve periyodunu etkiliyor kütle. Mesela hassaslık için ip uzunluğu da etkili kaliba. Cihazda bunlar hesaplanıp alarm çalıyor hatta bu cihazlar p ve s dalgalarını algılayıp deprem alarmı veriyor. Kamyon geçişindeki titreşime alarm vermiyormuş. Sarkaç hareketi her titreşimde alarm verir hayvanların çok önceden hissetmesi için fay hattının depremden önce ortama enerji veya bir titreşim hareketi göndermesi gerekiyor. Öyle bir şey olsa insanoğlunun yaptığı cihazlar da bunu tespit edebilirdi diye düşünüyorum. Ortamda hiç enerji yokken nasıl hissedecek hayvanlar? bilim adamları hayvanların sadece depremi saniyeler öncesinde hissedebileceğini belirtiyor. Hayvanlardaki 6. His olayı. İnternette felaketlerden önce hayvanların garip davranması hakkında çok video var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Erhan Doruk yazdı: Hayvanlardaki 6. His olayı. İnternette felaketlerden önce hayvanların garip davranması hakkında çok video var. 6 his değil bizim alamadığımız sinyaller sesler manyetik alanlar var. Onlar alıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Bizim muhabbet kuşu duvarlardan daha sessizdi, yaşlılıktan herhalde Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 Mehmet Göktürk yazdı: 6 his değil bizim alamadığımız sinyaller sesler manyetik alanlar var. Onlar alıyor. hocam iki yumurtayı birbirine doğru nano, piko düzeyde 1 sene boyunca bastıralım. 1 senenin sonunda kırılma olmadan hemen önce ne yaşanabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 yumurtayı hissedebiliyor muymuş? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 bu tamam zaten. merkezde başlayan depremi duyuları sayesinde bizden önce anlıyorlar. ama millet depremden birkaç saat önce hayvanlarda bir şeyler oluyor diyor. ondan bahsediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 1 senenin sonunda kırılma olmadan hemen önce ne yaşanabilir? omlet? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu tamam zaten. merkezde başlayan depremi duyuları sayesinde bizden önce anlıyorlar. ama millet depremden birkaç saat önce hayvanlarda bir şeyler oluyor diyor. ondan bahsediyorum. radon gazı çıkıyor deniyor yine sesler oluyor deniyor "öncü" deprem de varmış. güya. ama millet pencereden atlar diye söyleyemiyorlar. "birkaç gündür aktifti" diye söyleyenler oldu mesela. ibreleri izleyenler. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 25 Şubat 2023 Paylaş 25 Şubat 2023 Eğer birkaç gün önceden bir şekilde (ses,gaz vs) bir değişiklik olduğu tespit oranlanabiliniyorsa, bunu çok uzaklardan "hayır bu deprem bu ölçüde dğil, şu ölçüde" diyebilenler ile, konsoloslukları kapatanların aynı olması aklımı çok karıştırıyor. Tesadüf olabilir. Cep telefonlarındaki ivmeölçer,magnometre,gyroscope depremi önceden (birkaç san yada dak) bildirmeye yeterli ölçüm hassasiyetine sahip değildir.(Sanırım) Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Fay hatları belli. Derinlik belli. Oralara sondalar konup kayma izlenir. Zor olmasa gerek aslında Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Servet Aydın yazdı: Zor olmasa gerek aslında zor değil, tercih meselesi ama https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/1112198 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Şubat 2023 Yazar Paylaş 26 Şubat 2023 Servet Aydın yazdı: Fay hatları belli. Derinlik belli. Oralara sondalar konup kayma izlenir. Zor olmasa gerek aslında kaymıyorki. Kırılıyor. Levhanın diğer levhayı sıkıştırması izleniyor zaten ama malzeme dayanımı ve sonuç olarak ne zaman çıt edeceği bilinemiyor. Tahmini değerler söylüyorlar. O da tutuyor 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Tamam işte. Fay baskısı logoları tutulur. Kırılma için ne kadar baskı gerekir ortalaması çıkarılır. Finalde 20g baskı ile ortalama varsa 18 olunca tamam denir. Yıllık veya saatlik baskı hızı da çıkarılıp bir kaç ay farkla çıkar sonuç. Maliyeti çok yüksek olur ama sonuç alınır illaki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 maliyet sorun olmaz 1 adet naylon/bez 50 m2 çadır 150 bin tl , 1 sensör kaç tl dir ki? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Şubat 2023 Paylaş 26 Şubat 2023 Şu adam gibi anlatabilen pek yok. İzlemek lazım. 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Şubat 2023 Paylaş 28 Şubat 2023 Hamit inan yazdı: Köpek çok daha duyarlı olur bencede öyle birşey olmuyor bence. bizimkiler herşeye havlar. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Şubat 2023 Paylaş 28 Şubat 2023 Doğan Arşiray yazdı: öyle birşey olmuyor bence. bizimkiler herşeye havlar. Köpek hiç beslemedim ama benim tekirden yola çıkarak daha hassastır diye düşündüm miskin miskin kucakta yatarken bir anda zıplayıp dikkat kesiliyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 28 Şubat 2023 Paylaş 28 Şubat 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Vanayı hatalı yapmışlar.. bizde de takılıydı eski evde.. pili bağlı değil fişi de çekiliydi ama gaz vardı. Hiç de dokunmadık. Böyle cihazlar ters operasyon bağlanır. pili biter güncellenmez ya da elektrik giderse gazı kesmelidir. Yani inaktif olunca default kapatmalıdır. Yoksa çalıştığını bilemeyiz zaten. Aktif mi değil mi bilemezsin çünkü hatalı tasarım. Düzgün tasarım olsa aktif olmazsa gaz olmaz. Vana hatalı değil de açıkta olması yanlış bence. Mühürlü kutu içinde olabilir. Batarya bozulunca vana gazı kesiyor ama biri gelip el ile açabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mart 2023 Yazar Paylaş 12 Mart 2023 Bunu aldım gece uykusu ağır olanlar için güzel cihaz. Depremin ilk titreşimi vurduğunda alarm çalıyor. Size 5-10 sn kazandırır. Suyunuzu alıp çocukları alıp yatağın yanına çökmek için iyi zaman. bu arada ipli düdüğü su şişesine sarıp bağladım. Cihaz ele alıp sallayınca çalışmıyor. İki kere çalıştı. Birincisi çocuklar yatakta zıplayıp oynarken. Diğeri de cihazı prize taktığım duvara yanlışlıkla bi eşya vurdum ve cihaz çalıştı 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart 2023 Paylaş 12 Mart 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: ipli düdüğü bizde her çekmecede bir adat vardı çoğu nolmuş bilmiyorum yeniden alayım vesile ile barometrem de uzun süredir yok kendime not 12 Mart 2023 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts