Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Bu konuyu daha sonra detaylandıracağım ancak acil gördüğüm sorunu yazmak istiyorum. Konut poliçelerinde bina bedeli doğru tespit edilmelidir. Az önce bir örnek gördüm, poliçe bankadan yapılmış ancak banka poliçeyi yaparken sadece kredi tutarı kadar bedel girmiş. Çoğu zaman da böyle yapıyorlar. Bina bedeli girilirken binanın maliyet bedeli girilmelidir. Bu maliyet bedeli, satın alıp yada satım bedeli değildir. Binanızda bir sorun oluştuğunda arsanız yerinde duracaktır, konumu sabit kalacaktır. poilçedeki bina bedeli, binanın o arsaya yeniden yapılması için gereken bedeldir. Binanın durumuna göre metrekareyi 7000-12000 lira arası bir bedelle çarparak bulabiliriz. Bir önemli husus da dairenin metrekaresidir, bankalar genelde bunu da yanlış yapar ve net metrekareyi girerler, oysa ki brüt alan girilmelidir. Günümüz şartlarındaki bir diğer önemli husus, bedellerin güncel tutulmasıdır. Geçen yıl şubat ayında maliyet bedeli 400 bin lira olan dairenin bugünkü maliyet bedeli 1,200,000 liranın altında değildir. Dönem dönem kontrol ederek bedellerin günün şartlarını karşılayacak şekilde güncellenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde eksik sigorta hükmü uygulanır ve poliçedeki bedel ne kadar eksikse, o oranda eksik ödeme yapılır. 9 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Abi bir sorum olacak, benim bir dairem olsa , satacak olsam değeri de bugün 5 Milyon tl olsa. Bana dask ne kadar ödeme yapacak bu bina depremde çöktü diyelim? değeri olan 5 milyon değil, yapım maliyeti olan örnek veriyorum 1 milyon gibi bir ödeme değil mi abi? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Cem Işık yazdı: Abi bir sorum olacak, benim bir dairem olsa , satacak olsam değeri de bugün 5 Milyon tl olsa. Bana dask ne kadar ödeme yapacak bu bina depremde çöktü diyelim? değeri olan 5 milyon değil, yapım maliyeti olan örnek veriyorum 1 milyon gibi bir ödeme değil mi abi? Dask o kadar da değil Cem. Yapım maliyetinin 1/3 ini ancak ödeyecek. Dask teminatları aralıkta %100 artırıldı ancak hala çok düşük. Bu sebeple dask tek başına yeterli korumayı henüz sağlayamıyor. Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 (düzenlendi) Geçen hafta 95 m2 eve 346 TL prim ödedim sigorta bedeli 286.500 TL bu paraya köpek kulübesi yapılmaz. 14 Şubat 2023 tarihinde Ferhat Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Benim poliçeyi sen yaptın, kafam rahat olsun mu? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Biraz konu amacı dışına çıkacak belki ama hep merak ettiğim bir konu var. Deprem gibi çok fazla kişinin eş zamanlı etkilendiği bir olayda sigorta şirketleri karşılaşacakları tazmin bedellerini karşılamakta güçlük çekecektir. Özellikle de maliyetlerin sürekli değiştiği dönemlerde daha da yüksek risk demek. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Bende dask var sanıyordum sigorta da varmış. İçeriği görülmüyor ama Ziraat mobil uygulamasında. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Mert Yeldan yazdı: Benim poliçeyi sen yaptın, kafam rahat olsun mu? bu acenta acımadan brütten yapıo şahidim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Ferhat Yavuz yazdı: Geçen hafta 95 m2 eve 346 TL prim ödedim sigorta bedeli 286.500 TL bu paraya köpek kulübesi yapılmaz. ortalama 3000 lira ile çarpıyor metrekareyi.. Mert Yeldan yazdı: Benim poliçeyi sen yaptın, kafam rahat olsun mu? Benden yana evet.. Rahat olsun. Ü.Emre Kartal yazdı: Biraz konu amacı dışına çıkacak belki ama hep merak ettiğim bir konu var. Deprem gibi çok fazla kişinin eş zamanlı etkilendiği bir olayda sigorta şirketleri karşılaşacakları tazmin bedellerini karşılamakta güçlük çekecektir. İşi bilen şirket sıkıntı yaşamaz.. çünkü işi bilen şirket bencillik yapıp riskli bölgelerin hepsini kendi sigortalamaz. Riski yurt dışı şirketlere satar. Biyük işler de böyledir.. Büyük fabrikalar, büyük uçaklar, gemiler vs.. İşi bilen şirket tek başına girmez.. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Eliminen bedel değil de M2 giriyorum. Teminatta dışardan gelen policlerde o hile yapılıyor genelde gördüğüm Muhite göre M2 raici ile hesaplıyor bizde Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Şimdi benim konut poliçesini inceledim de , binaya uçak çarpması 160.000 TL teminat , deprem 40.000 TL teminat. Bu bankanın kendi hazırladığı ve hesaptan kestiği zorunlu poliçe. Çok saçma değil mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Deprem teminatı dask üstüne alinacak şeklinde olabilir Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Deprem teminatı dask üstüne alinacak şeklinde olabilir Bilemiyorum. sorgulayacak muhattapta yok. Ziraatten kredi çektiğimiz için Ts'den zorunlu olarak kesiyorlar. Keşke değiştirme imkanımız olsa. Dask'a baktım 123.000 TL Ev değeri yaklaşık 3.5 Milyon. Sıfırdan pimapen yaptırsan 120 bin tutar. Benim aklım almıyor bu dask işlerini Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 (düzenlendi) Mert Üçkaleler yazdı: Şimdi benim konut poliçesini inceledim de , binaya uçak çarpması 160.000 TL teminat , deprem 40.000 TL teminat. Bu bankanın kendi hazırladığı ve hesaptan kestiği zorunlu poliçe. Çok saçma değil mi? uçak çarpma olasılığı az diye fazla teminat vermiş 14 Şubat 2023 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi teminat Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Mert Üçkaleler yazdı: Şimdi benim konut poliçesini inceledim de , binaya uçak çarpması 160.000 TL teminat , deprem 40.000 TL teminat. Bu bankanın kendi hazırladığı ve hesaptan kestiği zorunlu poliçe. Çok saçma değil mi? Saçma, sadece kredisini kurtaracak kadar poliçe yapmış işte.. Bina bedelini 160 bin lira göstermiş, bunun 120 binini dask ödeyecek demiş.. 40 bin lira deprem teminatı vermiş.. Mustafa Tüfekçi yazdı: Deprem teminatı dask üstüne alinacak şeklinde olabilir O kısım doğru da.. binayı 160 bin lira göstermesi yanlış.. Maliyeti girmeliydi oraya. Mert Üçkaleler yazdı: Bilemiyorum. sorgulayacak muhattapta yok. Ziraatten kredi çektiğimiz için Ts'den zorunlu olarak kesiyorlar. Keşke değiştirme imkanımız olsa. Dask'a baktım 123.000 TL 120 yi doğru tahmin etmişim bak Muhatap olmak zorunda. düzeltme imkanı da var. Düzeltemiyorlarsa siz doğrusunu yaptırın, onlar iptal etsin.. Fatih Evcin yazdı: uçak çarpma olasılığı az diye fazla teminat vermiş Yok. Uçak kazası teminatı standart gelir.. buradaki o rakam her risk için verilen rakam ile aynıdır.. Yani yangına da depreme de yer kaymasına da 160 girmişler.. Orada dikkate alınması gereken rakamın 160 olması.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Diyelim 10 daireli bir apartman 4 dairede dask var 6 dairede dask yok maddi imkanda yok Bizim dask da aslında ev yapma anlamında ise yaramamış oluyor doğrumu ? Daski olmayan eve elektrik su vermemek lazım zorunluysa %100 daskli olmalı her ev Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Ali Gök yazdı: Diyelim 10 daireli bir apartman 4 dairede dask var 6 dairede dask yok maddi imkanda yok Bizim dask da aslında ev yapma anlamında ise yaramamış oluyor doğrumu ? Daski olmayan eve elektrik su vermemek lazım zorunluysa %100 daskli olmalı her ev Abone verirken daskı istiyor ve zorunlu olarak yapılıyor.. Buradaki bir başka hata da şu; dask var mı, var.. o kadar.. Poliçe doğru mu diye bakan yok. Yani 110 metrekare eve 50 metre girmek de geçici olarak sorunu çözüyor.. Sonraki yıllarda kontrol yapılmıyor. Dask metrekareyi ortalama 3000 lira ile çarpıyor ancak günümüz şartlarında 3000 lira metrekare maliyeti ile ev yapmak mümkün değil. en düşük ev metrekaresi 6250 liraya maloluyor.. Bizim sistemler bu rakamdan aşağısını kabul etmiyor. Güvence altına alabilmek için dask yanına harici bir özel şirketten konut sigortası almak şart 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 az önce yaptırdım fiyat 410 tl ye çıkmış. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Abone verirken daskı istiyor ve zorunlu olarak yapılıyor.. Buradaki bir başka hata da şu; dask var mı, var.. o kadar.. Poliçe doğru mu diye bakan yok. Yani 110 metrekare eve 50 metre girmek de geçici olarak sorunu çözüyor.. Sonraki yıllarda kontrol yapılmıyor. Dask metrekareyi ortalama 3000 lira ile çarpıyor ancak günümüz şartlarında 3000 lira metrekare maliyeti ile ev yapmak mümkün değil. en düşük ev metrekaresi 6250 liraya maloluyor.. Bizim sistemler bu rakamdan aşağısını kabul etmiyor. Güvence altına alabilmek için dask yanına harici bir özel şirketten konut sigortası almak şart 2023 de fiyatlar güncellenmiş ( Allah korusun ) şu anki geri ödeme 600 bin TL leri buluyor . Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Murat Öngür yazdı: 2023 de fiyatlar güncellenmiş ( Allah korusun ) şu anki geri ödeme 600 bin TL leri buluyor . Evet 200 metre ise evet.. Metrekare x 3000 ifadelerim güncel rakamlar idi.. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Önce sigortacıma sonra poliçelerime güveniyorum. 2 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Mert Üçkaleler yazdı: Bilemiyorum. sorgulayacak muhattapta yok. Ziraatten kredi çektiğimiz için Ts'den zorunlu olarak kesiyorlar. Keşke değiştirme imkanımız olsa. Dask'a baktım 123.000 TL Ev değeri yaklaşık 3.5 Milyon. Sıfırdan pimapen yaptırsan 120 bin tutar. Benim aklım almıyor bu dask işlerini Bende Ziratten kredi çektim. Telefon edip bedellerin yükseltilmesini istedim . m2 , 6000 TL'ye denk gelecek şekilde yükselttiler. İnşaat maliyeti oymuş filan birşeyler dediler. Sizde aramalısınız. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Baha Kanberoğlu yazdı: Bende Ziratten kredi çektim. Telefon edip bedellerin yükseltilmesini istedim . m2 , 6000 TL'ye denk gelecek şekilde yükselttiler. İnşaat maliyeti oymuş filan birşeyler dediler. Sizde aramalısınız. Az gibi ama hiç yoktan iyidir.. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Şubat 2023 Paylaş 14 Şubat 2023 Sevgili bıyıklı sigortacıma güvenip bu işlere kafa yormuyorum. Yapılması gereken bir şey olunca beni yönlendiriyor zaten. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Murat Sahın yazdı: Sevgili bıyıklı sigortacıma güvenip bu işlere kafa yormuyorum. Yapılması gereken bir şey olunca beni yönlendiriyor zaten. Bıyıklı da hata yapar belki, ne yapıldığnı bilin, poliçelerinizi inceleyin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts