İçeriğe Yönlendir

Deprem Çantası

Mustafa Yenigün

Recommended Posts

Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hülya Avşar bile sayamadı.. 

Onun gözü görmedi, yaşlılıktan. Sunucu gözlüğünü alıp gelince okudular. Belki de içinden o kadar geçtiği için öyle söylemiştir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hülya Avşar bile sayamadı.. 

parayla pulla işi olmaz, bunun için ayrı personel var

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Apartmanlardaki asansörleri denetliyorlar haberimiz olmadan, 1-2 ay gibi süre veriyorlar şu şu eksikleri giderin yoksa mühürleriz diye.  Bunu binalar için de yapmak çok mu zor?

Hakkıyla yapılabilirse çok iyi olur bence.

kiriş ve kolonların önündeki dolabı 2 ayda bir çektirmek. Ya da mutfak dolabının arkası? Görevliyi 2.seferde içeri almazlar 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kiriş ve kolonların önündeki dolabı 2 ayda bir çektirmek. Ya da mutfak dolabının arkası? Görevliyi 2.seferde içeri almazlar 

2 ayda bir mi denetlemek lazım , prefabrik e bayağa sıcağım bu aralar

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Hüseyin Sönmez yazdı:

Abi aklım almıyor. Bu nasıl bir düşünce. Bizim sağlam bir eve nasıl çıkabiliriz dememiz gerekirken yıkıntıda nasıl sağ kalırızı düşünüyoruz.

Emniyet kemeri takmak gibi. iyi şöför olabiliriz.

Depremde ev yıkılmaz ama araçta sele yakalanırsın.

Deprem değil, afet çantası.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Binanın alt katında kolon vs kesilmiş mi diye baksınlar madem? Ben bu mesajı atarken onu düşünmüştüm aslında :)

Ya da sorumu değiştireyim, ben projeye uygun bina yaptım, onaylandı iskan verildi, oturuyoruz içerde. Sonra 3 harfli market geldi, alt katı bana kirala dedi. Sütun kolon vs kestim , 3 harfliye uygun hale getirdim misal. Bunu gelip kontrol edecek bir mekanizmamız yok mu?(yılda 1 olur, araç muayenesi gibi 2 yılda bir olur bilemedim)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Binanın alt katında kolon vs kesilmiş mi diye baksınlar madem? Ben bu mesajı atarken onu düşünmüştüm aslında :)

Ya da sorumu değiştireyim, ben projeye uygun bina yaptım, onaylandı iskan verildi, oturuyoruz içerde. Sonra 3 harfli market geldi, alt katı bana kirala dedi. Sütun kolon vs kestim , 3 harfliye uygun hale getirdim misal. Bunu gelip kontrol edecek bir mekanizmamız yok mu?(yılda 1 olur, araç muayenesi gibi 2 yılda bir olur bilemedim)

belediyenin haberi olursa tutanak tutulur. Yıkım kararı çıkar. Yıkım derken kelimeye takılmayalım. Yapım anlamı da var. Başka türlü muayenesi yok. 

Kolon kesilmişse ve linsanslı bir kurum veya üniversitelerden kolonun geri yapılması ile bina hala depreme dayanıklı kalıyorsa geri yaptırılır. Yoksa binaya yıkım kararı çıkar. 

Marketlerin kolon kesme muhabbeti çok çok nadir olur. Kolonun bi eksisi yokki onlara. Rafların arasında gizlerler. Orta boşluğu kullanmak isteyenler yelteniyor genelde bu işe. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

belediyenin haberi olursa tutanak tutulur. Yıkım kararı çıkar. Yıkım derken kelimeye takılmayalım. Yapım anlamı da var. Başka türlü muayenesi yok. 

Kolon kesilmişse ve linsanslı bir kurum veya üniversitelerden kolonun geri yapılması ile bina hala depreme dayanıklı kalıyorsa geri yaptırılır. Yoksa binaya yıkım kararı çıkar. 

Marketlerin kolon kesme muhabbeti çok çok nadir olur. Kolonun bi eksisi yokki onlara. Rafların arasında gizlerler. Orta boşluğu kullanmak isteyenler yelteniyor genelde bu işe. 

İşte sorum da bu özetle, asansörü bilgim ve haberim olmadan kontrol ettiren birim her kim ise, binayı da yılda bir kontrol edin dese ve en azından bodrum katı vs kontrol etse ? Ne bileyim nerden tutsam elimde kalıyor.. :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

maks projemiz var. Yapının nüfus adres kimliğinden projelerine ve bir çok bilgisine kadar aynı sisteme yükleniyor. Ama proje aşırı yavaş ilerliyor. Bu tamamlandığında bina muayene sistemi de belki hayata geçer. Arabalar gibi olur heralde

@Cem Işık abi asansörün sistemi belli. Motor ray bilgisayar. 

yapı stoğumuzun çoğunda proje yok. Varsa bile çoğu özal’ın 80’lerde çıkardığı barış ile kaçak yapılmış yerlere sonradan rölöve mimariler çizildi. Statik proje yine yok. 

statik projeli yerlere muayene zorunluluğu gelse millet bu ne yaaa buna da mı para alacaksız diye isyan eder. 

araba muayenesini denetlemek kolaydır. Yeri belli. Ama periyodik bina muayenesi çok zor. Dünyada örneği var mı bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Birileri söylüyor çanta yapıyoruz birileri söylüyor vazgeçiyoruz. Yeni sorun bilgi yokluğu değil kirliliği galiba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dünyada örneği var mı bilmiyorum

dünyada örneği olmayan birçok şeyin içinde yaşıyoruz bile, iş binaya gelene kadar, norveçliler bilhassa çok kıskanç

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Muhittin Kaplan yazdı:

Emniyet kemeri takmak gibi. iyi şöför olabiliriz.

Depremde ev yıkılmaz ama araçta sele yakalanırsın.

Deprem değil, afet çantası.

Ölçülebilir şeylere karşı riski tamamen yok etmek gerekir. Dere yatağına ev veya yol yapmamak gibi. Sağlam zemine dayanıklı bina yapmak gibi.

Depremde tek derdimiz kıralan vazo olmalı. 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bu konulara hazırlık afet bilincinin olustugunh gösterir. Çantasını hazırlayan birinin, muhtemeldir ki "evim 200m² siz Bana 130m² vereceksiniz kabul etmiyorum" diye en ufak bir sarsıntıda yıkılacak olan binasını donusturmemesi düşünülemez.

Yikilmamasi/yanmamasi/su basmamasi birinci oncelik olmasi hazırlığın yapılmaması anlamı taşımamalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

bence depreme hazırlanmanın en önemli kısmı evde çoluk çocuk 2 -3 hafta bir tatbikat yapmak. çünkü önerilenlerin hepsini yapabilmemiz için önce depremde sağ kalma ihtimalini arttırmaktır. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Muhittin Kaplan yazdı:

"evim 200m² siz Bana 130m² vereceksiniz

evi 200 yapılırken ses etmeyen mevzuat, sonra neden 130 da diretir? 2 cümle ile mevzuat yeniden yazılamaz mı mesela?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Ornek verdim. Bir şekilde yapılmasını istemiyor, değer kaybettiğini düşünüyor, eski binadan yeni saglam binaya geçişte bir masrafim olmasin diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Müteahhite biraz daire artırmak lazım, katı fazla çıkamazsa eski dairelerin metrekaresinden kısıyor ya da pamuk eller cebe.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunu sağlamak mümkün, tek kalem darbesi ile, bunu sağlamayanlar zamanı gelince elbet cezasını çekecek

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...