Hamit inan 5 Şubat 2023 Paylaş 5 Şubat 2023 Kalorifer radyatörü tikaninca bir kaç sefer kimyasal ile temizlemistim ama randıman vermemişti. Biraz usendigimden biraz tirstigimdan sokmuyordum. Bu hafta içi 1300 km'lik sehirler arası yolculukta elektrikli su pompasida gidince bayağı bir üşüdük ve ilk işim peteği sökmek oldu. W203 lerde petege ulaşmak için. Direksiyon, gösterge, direksiyon altı, orta konsol, gaz pedalı ve haliflex sokulmek zorunda. Direksiyon altından yandan görülüyor. Ünlü petek biraz zorlanarak çıkıyor. Kenarda bulunan ezilen kısım boru değil destek profili. Sadece iki üç kez su ile carkalaninca içinden çıkan pas parçaları. Tartışmalı konulardan birisi Porcoz ile petek temizlenir mi? Önce 4-5 sefer basınçlı su verdim daha sonra 15 dakika saf porcozde bekledi. yeniden 3-5 kez basınçlı su ile yıkadım yeniden 15 dakika porcozde bekledi ve yeniden basınçla bolca yıkandı. Sonuç ortada. Yarım yamalak ancak açıldı alüminyum kanallarda ise bu kadar beklemeye rağmen ciddi bir hasar oluşmadı. Sonuç olarak 10-20 yaşında bir araçta öyle makine ile kimyasalla v.s. ile temizlik randıman vermez. Gözler açılsa bile o lavoboya dolan yılların birikimi erimez ve yeniden tıkar. Dediğim gibi bizzat ben sokmeden iki kez temizledim ama randıman almamıştı. Birde sağda solda duyduğum makine ile temizleyen temizler iken içine laboba açıcı madde atan armutlar var. Uzak durun bu şahsiyetlerden. Peteğin conta kismida asinmisti. Yenilemeye karar verince laboba acı denedim. Bildiğim kadarı ile kuru asit diye geçen bir madde. Çok çok tehlikeli bir kez daha şahit oldum buna. Aracınız çöp olur o kadar diyeyim. 2 dakika içinde alüminyum resmen yandı kağıt gibi kaldı yandı karardı resmen. Malzemeler geldiğinde kaldığım yerden devam. Araç dinlensin biraz 7 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2023 Paylaş 5 Şubat 2023 zorlu bir çalışma tebrikler, lakin söküldü ise değişse iyi olmaz mı? temizliği genelde sökmeden motor tarafından giriş çıkış hortumu üstünden yaparlar? 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 5 Şubat 2023 Yazar Paylaş 5 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: zorlu bir çalışma tebrikler, lakin söküldü ise değişse iyi olmaz mı? temizliği genelde sökmeden motor tarafından giriş çıkış hortumu üstünden yaparlar? Temizlik kurtarır sandım ama malesef. O yüzden değişecek abi. Zaten o kadar zahmet çektikten sonra değişmek gerek. Gözden çıkarınca porcoz morcoz ne varsa üstünde denedim hikaye olduğu çıktı ortaya 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2023 Paylaş 5 Şubat 2023 bence de aslında çok riskli de aluminyuma öyle malzemeler temas ettirmek içim cız etti bir an 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Şubat 2023 Paylaş 5 Şubat 2023 Kolay gelsin. Tüm bunlar çeşme suyu ve kalitesiz antifriz kullanımının sonuçları malesef. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 5 Şubat 2023 Yazar Paylaş 5 Şubat 2023 Mustafa Arıkan yazdı: Kolay gelsin. Tüm bunlar çeşme suyu ve kalitesiz antifriz kullanımının sonuçları malesef. Kesinlikle ama 21 senenin birikimi de var araçta 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 Şubat 2023 Yazar Paylaş 13 Şubat 2023 İleride birileri ihtiyaç duyar diye ekleme yapayım. Aracın petek degistikten sonra sıvıları doldurup yarım saat kadar peteği açınız. Kaçak olup olmadığını denemeden toplamayın 2 1 Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Değiştir.Kurtul kaç sene bindik buz gibi arabaya.Sağolasın abi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts