İçeriğe Yönlendir

Ne Alalım? (Kaşınıyorum Yine)

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın
Olcay Diker yazdı:

golf ten sonra,  segment ve kalite anlamında

aklınızdaki araçlar, tatmin etmez gibi geldi şahsi düşüncem,

model yılı yükseltmek değil de asıl sebep bagaj hacmiyse

ekstra tatil uzun yol vs dışında ihtiyaç duymuyorsanız, , port bagajda alternatif olabilir 

Hocam aslında her gün lazım oluyor. Arabada sabah akşam 4 kişiyiz. 4 kişinin ikisi çocuk koltuğunda. Haliyle arka kltuk zaten iki kişilik oluyor. Eve alışveriş yapsam aldıklarımı koyacak yer bulamıyorum arabada :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

golfü

Golfün tam olarak neydi. Motor şanzıman. Yakıt sistemi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Kolunda adım ölçerli saat al. Faidesini görürsün. 

Mevcut. Günde 1500 kere kalk artık yeter oturduğun diyor :D 

Ali Darbaz yazdı:

Golfün tam olarak neydi. Motor şanzıman. Yakıt sistemi. 

1.6 Hitler motor yani 102 hp 1.6 8v atmosferik. Manuel ve lpgli. 

Yorum bağlantısı
Olcay Diker
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Hocam aslında her gün lazım oluyor. Arabada sabah akşam 4 kişiyiz. 4 kişinin ikisi çocuk koltuğunda. Haliyle arka kltuk zaten iki kişilik oluyor. Eve alışveriş yapsam aldıklarımı koyacak yer bulamıyorum arabada :D 

aynı şartlarda sayılırız aslında

hb araç, 2 çocuk, bendeki fark arkada tek çocuk koltuğu var, 

bu arada sağ ayak cc le devam :D

ara sıra bende hacim sorunu yaşıyorum ama hallediyorum bi şekilde, 

sizin ki daha elzem, bu piyasada karar vermek te zor gerçekten..

tarihinde Olcay Diker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

İlana baktımda arabanın herşeyini dört dörtlük yaptırmışsın satıyosun ben yiyemedim sen ye der gibi olmuş sanki

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ersen şahin yazdı:

İlana baktımda arabanın herşeyini dört dörtlük yaptırmışsın satıyosun ben yiyemedim sen ye der gibi olmuş sanki

Öyle oldu biraz, zaten kısa sürede satılmazsa kalır. Halen bu değişimden çok emin değilim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ersen şahin yazdı:

Sattığı bütün arabalar bu şekilde :D 

@Murat Sahın Bagaj problem denmiş ama dizel olursa HB'de olur denmiş :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Sattığı bütün arabalar bu şekilde :D 

@Murat Sahın Bagaj problem denmiş ama dizel olursa HB'de olur denmiş :unsure2:

LPG tankı. Benim tempoda stepnesiz olmuyor. Haliyle bagajın yarısı bana ait değil. Dizel olunca LPG tankı olmuyor :)

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

hb mazda 3 bagajı benim işimi görüyordu. 2 küçük çocuk var bende de. Hem de o zaman baston bebek arabası da hep içinde dururdu. Bizde okul iş yapıyoruz günlük. 

bence stepneye ihtiyacın olmaz. Pompa olsun işini görür. Daha hızlı olur hatta. Akşam işler bitince yaptırırsın lastiği. Yarılacak hali yok. Düşük ihtimal. 

ha amaç model yükseltmek ise clio hariç değiştirilir

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kredi işini 48 ay diye mi düşünüyorsun. O yüzden mi taşıt kredisi öncelik.

Alacağın aracın kasko değeri 400 bini geçerse 36 ay vade ye düşüyorsun. Onu biliyorsundur.

Cekecegin kredi  100 bin civarında sanırım. İki ayrı bankadan 50 50 36ay vadeli nakit çekebilirsin. 

Araç rehin olmayınca alım satımı daha kolay olacaktır.  Böylece model yılı problemin kalkar. :P

Bir de LPG varken dizel ile uğraşmam şuan.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hb mazda 3 bagajı benim işimi görüyordu. 2 küçük çocuk var bende de. Hem de o zaman baston bebek arabası da hep içinde dururdu. Bizde okul iş yapıyoruz günlük. 

bence stepneye ihtiyacın olmaz. Pompa olsun işini görür. Daha hızlı olur hatta. Akşam işler bitince yaptırırsın lastiği. Yarılacak hali yok. Düşük ihtimal. 

ha amaç model yükseltmek ise clio hariç değiştirilir

Aslında temel düşünce doğru ama güzergah ve saat kötü bende. Hasbelkader yarılsa 1 saat lastikçi bulamam. Hanımı servise yetiştiremezsem Ankaranın tee öteki ucuna götürmem gerekir hemde mesai başlangıcında. Sonra kendim işe 3 saat geç kalırım :D 

Yılda birden çok kez Trabzon seyahatleri zorunlu hale geldi. Stepneyi ömrümde 2 kez kullandım tamam, ama o riske girmem :) 

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kredi işini 48 ay diye mi düşünüyorsun. O yüzden mi taşıt kredisi öncelik.

Alacağın aracın kasko değeri 400 bini geçerse 36 ay vade ye düşüyorsun. Onu biliyorsundur.

Cekecegin kredi  100 bin civarında sanırım. İki ayrı bankadan 50 50 36ay vadeli nakit çekebilirsin. 

Araç rehin olmayınca alım satımı daha kolay olacaktır.  Böylece model yılı problemin kalkar. :P

Bir de LPG varken dizel ile uğraşmam şuan.

48 ay düşünüyorum, 36 ay da kurtarır, ama 100 bin kurtarmaz. 150 civarı kullanmam lazım krediyi. Hatta kullanabilirsem 200 civarı kullanırım, başka ödemelerim var, onlar aradan çıkar en azından. Tabi rehin de istiyorum ki en azından kredi bitene kadar satamayım. Yoksa emmi dövecek beni :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Aslında temel düşünce doğru ama güzergah ve saat kötü bende. Hasbelkader yarılsa 1 saat lastikçi bulamam. Hanımı servise yetiştiremezsem Ankaranın tee öteki ucuna götürmem gerekir hemde mesai başlangıcında. Sonra kendim işe 3 saat geç kalırım :D 

Yılda birden çok kez Trabzon seyahatleri zorunlu hale geldi. Stepneyi ömrümde 2 kez kullandım tamam, ama o riske girmem :) 

48 ay düşünüyorum, 36 ay da kurtarır, ama 100 bin kurtarmaz. 150 civarı kullanmam lazım krediyi. Hatta kullanabilirsem 200 civarı kullanırım, başka ödemelerim var, onlar aradan çıkar en azından. Tabi rehin de istiyorum ki en azından kredi bitene kadar satamayım. Yoksa emmi dövecek beni :D 

Binalar, dere yatakları gibi yapılar daha önceki afetlerin tamamına değil, son 50-100 yıldaki istatistiklere göre tasarlanır. Yeni çok eski olmayan lastiğin akrobasi yapılmıyorsa ve hızlı sürülmüyorsa yarılma olasılığı çok düşük. 10 senede 1 kere başına gelecek şey için stepne taşımak ne bileyim :) hatta 20 senede 1 kere bilemolabilir. Hatta bir çok kişinin başına gelmeden önrümü tamamlayan bile vardır :) diyelim bu durumu yaşadın. O gün taksi ile devam eder eşin. 

Yani yönlendirme yapmak gibi olmasın siz bilirsiniz tabi de. Bence böyle 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Binalar, dere yatakları gibi yapılar daha önceki afetlerin tamamına değil, son 50-100 yıldaki istatistiklere göre tasarlanır. Yeni çok eski olmayan lastiğin akrobasi yapılmıyorsa ve hızlı sürülmüyorsa yarılma olasılığı çok düşük. 10 senede 1 kere başına gelecek şey için stepne taşımak ne bileyim :) hatta 20 senede 1 kere bilemolabilir. Hatta bir çok kişinin başına gelmeden önrümü tamamlayan bile vardır :) diyelim bu durumu yaşadın. O gün taksi ile devam eder eşin. 

2 ayda 4 kere patlayan, sabah takımı değiştirip akşama jant üstünde duran, 1 günde 2 lastiğine çivi giren birisi için bu tavsiyeyi dikkate alamayacağım ben :) Üstelik bunların hepsi 10 sene içerisinde oldu :D

Kar yok deyip zincirsiz bile gezmiyorum vallaha. Geçen sene zincirimi bulamadım. Bir kar yağdı zincirin yok diye beni farklı güzergaha yönlendirdi jandarma. Normalde 1 saatlik sürecek olan ilçe il arası yolumu o zincir olmadığı ve kar trafiğine takıldığım için 8 saatte tamamladım :) Çektiğim rezillikte cabası.

• Mutlu 5
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Stepne lastik taşımam oldum olası. Ne demişler taş taşı, stepne taşıma

Metin Akbal yazdı:

2 ayda 4 kere patlayan, sabah takımı değiştirip akşama jant üstünde duran, 1 günde 2 lastiğine çivi giren birisi için bu tavsiyeyi dikkate alamayacağım ben :) Üstelik bunların hepsi 10 sene içerisinde oldu :D

Kar yok deyip zincirsiz bile gezmiyorum vallaha. Geçen sene zincirimi bulamadım. Bir kar yağdı zincirin yok diye beni farklı güzergaha yönlendirdi jandarma. Normalde 1 saatlik sürecek olan ilçe il arası yolumu o zincir olmadığı ve kar trafiğine takıldığım için 8 saatte tamamladım :) Çektiğim rezillikte cabası.

Tebrikler lanetlendiniz :crazy:

Bu nasıl kaderdir. Wc de ekmek falan yenmedi değil mi?

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

lpg var mıydı

:crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Egea 1.3 dizel için bildirim ekleyip bekleyin bir süre. Ara ara piyasadan daha ucuza satanlar oluyor, aynı gün ilan yayından kalkıyor, hızlı olmak lazım. Eğer denk gelmezse clio'nun sw kasaları olabilir. Bizim ülkede pek ilgi görmüyor. Reno motoru artı geniş bagajı bence mantıklı olur. Biraz zor satılsa da listeye alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

partner/berlingo koktu buralar

Mustafa Tüfekçi yazdı:

İki ayrı bankadan 50 50 36ay vadeli nakit çekebilirsin. 

güzel fikir de, masraflar 2 misli olmaz mı o zaman?=

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

partner/berlingo koktu buralar

Yakıt? Kime sorsam çok yakar hafif ticariler diyor. Daha önce connect kullandım 1.8, hakikaten çok yakıyordu :D 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Murat Sahın yazdı:

Bence sen uğraşıp toparlayacak araç arıyorsun, Allah gönlüne göre versin. listenden tek alacağım araba Clio Sporttourer 1,5 dci belki egea olur. diğer iki aracın güvenlik zaafiyetleri var örneğin a sütünu iki onlarda iki kat diğer araçlarda 3 kat sacdan oluşuyor.

Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Fuel oil derken nasıl yani farklı bir uygulama mi benzinli araç kullanabiliyor mu

bence yanlış yazmışlardır, fuel oili kullansa kullansa eski traktörler kullanabilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Fuel oil derken nasıl yani farklı bir uygulama mi benzinli araç kullanabiliyor mu

ilanı yanlış yazmışlar hocam

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Yakıt? Kime sorsam çok yakar hafif ticariler diyor. Daha önce connect kullandım 1.8, hakikaten çok yakıyordu :D 

ford yakar. Babamdaki 1.5 dizel 130’luk manuel berlingo trafiksiz yolda 5 litre yakıyor

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Murat Sahın yazdı:

Muayene, vergi, sigorta hep gereksiz yük. Eskiden(6 yıl önce) almış olmasak kangooyu bugün almazdık. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

kornet motoru başka dünya, ömrülüktü ama volantı yanlıştı pompasını bozarlardı bakımını eksik yaparlardı yakardı. bagaj genişlik iç mekan vs beklentiyi karşılar amam tabi ssonuçları olacak, partnerde seçimli esp de var, bir 4x4 değil ama iş görürü mesela

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ford yakar. Babamdaki 1.5 dizel 130’luk manuel berlingo trafiksiz yolda 5 litre yakıyor

heee motorları başka tabi :rofl:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...