İçeriğe Yönlendir

Ne Alalım? (Kaşınıyorum Yine)

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın

Golfü az önce ilana koydum, satılınca iki çocuklu bir aileye daha uygun bir araç alacağım. Sedan yada sw düşünüyorum ancak araç dizel olursa ki öyle istiyorum, hb de olabilir. 

Golf ne edecek bilmiyorum. 235'den ilana koydum, 230 dolaylarında bırakmayı planlıyorum, forumda ilanını açacağım sarı site ilanı onaylandığında, foruma özel indirim uygulayacağım.

Alacağım araç için ortalama 350 bin lira gibi bir bütçe belirledim. Ancak bu noktada taşıt kredisi kullanmam gerektiğinden taşıt kredisine uygun model yılında (2015 ve üzeri) araçlara bakabiliyorum. Bütçe ve model yılı durumundan dolayı B ya da B+ araçlara bakabiliyorum. Aklımda olan modeller;

Egea 1,3 mtj

Clio hb 1,5 dci

Clio Sporttourer 1,5 dci 

301-C elysee 1,6 hdi

Günde 100 km kadar çeviriyorum. Trafiğe girmiyorum. Yolum düz ve trafik 80-100 km arası akıyor. Yakıtı şirket ödemiyor, haliyle tüketim önemli. Ama yakıta vermediğim parayı tamire de vermem istemem, dolayısı ile sorun çıkartmayacak araç olması da önemli. 

Donanım olarak büyük beklentilerim yok. Easy paket egea alıp cc taktırdığımda benim için elzem olan bütün donanımlar tamamlanmış oluyor. 

Anlattığım şartlarda belirttiğim araçlardan hangisini neden almalıyım, hangisini neden almamalıyım, belirttiğim şartlarda başka araç öneriniz varsa tabi ki öğrenmek isterim.

@Ümit Türk burada devam edelim. Ali'nin konuyu yeterince sabote ettik :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ben önermem. altınızdaki araç klasik. sorunu yoksa elleşmeyin. 

Koltuklara bi premium kılıf alın. bi boya koruma yeni lastik. motor yıkama. tamamdır. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

J kasa alalım 350 ye değişkenli falan bulunur herhalde 😅 Sorun çıkartır mı çıkartabilir ama en donanımlı en uygun C sınıfı. 2015 üstü bulunur diye düşünüyorum ama LPG li ☺️

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu iş böyle giderse İngiltere'ye Eurofighter almaya giden Hulusi Akar'ın eline iki tane Type 23 fırkateyni alarak gelmesine dönmesin :D

Bu gidişle @Mustafa Tüfekçi Citroen Grand Picasso sana geçecekmiş gibime geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

ben önermem. altınızdaki araç klasik. sorunu yoksa elleşmeyin. 

Koltuklara bi premium kılıf alın. bi boya koruma yeni lastik. motor yıkama. tamamdır. 

Mehmet hocam koltuk döşemeleri iyi durumda. Kılıf sevmiyorum zaten. Lastikler zaten yeni, motoru yıkatmam, kesin arıza açar :D 

Bagaj yetersiz geliyor hocam, temel sorunum bu aslında. Bir de hız sabitleyicim yok. 

Ali Darbaz yazdı:

Bütçeye uygun değil. Keşke uygun olsa.

Metin Akbal yazdı:

J kasa alalım 350 ye değişkenli falan bulunur herhalde 😅 Sorun çıkartır mı çıkartabilir ama en donanımlı en uygun C sınıfı. 2015 üstü bulunur diye düşünüyorum ama LPG li ☺️

Krediye uygun olanını bulursak neden olmasın. Benim değişen takıntım yok. Değişebilmesi için vidalı yapıyorlar. Yoksa her ek yeri kaynaklı olurdu :D Sorun olarak en fazla subap değişimi ister, çok mühim değil. 

Ali Darbaz yazdı:

Bu iş böyle giderse İngiltere'ye Eurofighter almaya giden Hulusi Akar'ın eline iki tane Type 23 fırkateyni alarak gelmesine dönmesin :D

Bu gidişle @Mustafa Tüfekçi Citroen Grand Picasso sana geçecekmiş gibime geliyor. 

Yok arabam satılırsa hemen 1 2 güne araba almam gerekir. Grand iyide hem kredi çıkmaz hem yarı otomatik. Yarı otomatiği kabul etsem bile finanse edemem taşıt kredisi olmadan.

Ümit Türk yazdı:

🤣🤣

tamamdır reis sana bir araba bulalım

Önce bendeki arabayı satalım. Satmadan bulunca alamayız :D 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Bu listeden 301i seçerdim. 

Arkada bebek koltuğunda oturan da bebek de rahatça oturuyor. Arka diz mesafesi inanılmaz geniş. Bagaj çok geniş. Babam yazın 4.5 litre ile geziyor 301le ki gaz pedalını rahat bırakmaz.

Clionun kasa farketmeksizin bebek koltuğunu koyduğunda kimse rahat oturamayacak. Uzun boylusun iyi düşün abi bence bu durumu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Hızı sağ ayakla sabitlesen? :crazy:

Hem yoruyor, hem daha çok yakıyor, hem de dayanamayıp basıyorum :D 

Köksal Yılmaz yazdı:

Km takıntısı var mı?

Pek var diyemem :) Bakım km'den önemlidir kanaatindeyim.

Oğuzkan Erışık yazdı:

Bu listeden 301i seçerdim. 

Arkada bebek koltuğunda oturan da bebek de rahatça oturuyor. Arka diz mesafesi inanılmaz geniş. Bagaj çok geniş. Babam yazın 4.5 litre ile geziyor 301le ki gaz pedalını rahat bırakmaz.

Clionun kasa farketmeksizin bebek koltuğunu koyduğunda kimse rahat oturamayacak. Uzun boylusun iyi düşün abi bence bu durumu.

Hemfikirim. Clio seçenekleri en son tercih. Egea ve 301 ideal olan. 1,79 boy ya, uzun sayılmaz :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

portbagaj al geç. 

image.png.8fcd3bddc13082cc1932eb5a0c4269c8.png

Nasıl kullanıldığını hep merak etmişimdir. Çok yüksekte, onu orada doldurmak zor olur, kullanışlı olmaz diye düşünüyorum. Bir de sürekli portbagajla gezilmez ki :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Yok arabam satılırsa hemen 1 2 güne araba almam gerekir. Grand iyide hem kredi çıkmaz hem yarı otomatik. Yarı otomatiği kabul etsem bile finanse edemem taşıt kredisi olmadan.

Cruze var. üstelik LPGSİZ

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

portbagaj al geç. 

image.png.8fcd3bddc13082cc1932eb5a0c4269c8.png

Hocam şöyle iyi birer formül yazalım arkadaşa. F ck lı faktöriyelli. Bir eli arkada doldurmazsa port bagajı bende birşey bilmiyorum.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Listede c-eliz ve kardeşi 301 muhtemel hız sabitleme ve limitleme var. Yakıtı uygun kronik arıza debriyaj alt merkez olabilir ama hemen anlarsınız ve değişimi az tutar. Egea ilk seçenek olurdu. Hatta benzin lpg ye bakıp daha üst donanım bulabilirsiniz. Diğer secenekler oto kredi olacağı için olmaz gibi. Hyirlisi olsun şimdiden. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Cruze var. üstelik LPGSİZ

Kredi? Bir de ayda 3 bin km çeviriyorum ve yakıtı KOÇ karşılamıyor, LPG olmadan nasıl olacak? :) 

İlkay Başaran yazdı:

Hocam şöyle iyi birer formül yazalım arkadaşa. F ck lı faktöriyelli. Bir eli arkada doldurmazsa port bagajı bende birşey bilmiyorum.

Fıtık var canım belde. O iş öyle faktöriyelle olmuyor :D 

Hacı Şenyurt yazdı:

Listede c-eliz ve kardeşi 301 muhtemel hız sabitleme ve limitleme var. Yakıtı uygun kronik arıza debriyaj alt merkez olabilir ama hemen anlarsınız ve değişimi az tutar. Egea ilk seçenek olurdu. Hatta benzin lpg ye bakıp daha üst donanım bulabilirsiniz. Diğer secenekler oto kredi olacağı için olmaz gibi. Hyirlisi olsun şimdiden. 

Hocam evet ikisinde de hız sabitleme var. Egeada baz donanımda yok ama 2500 liraya takıyorlar. Onu dert etmiyorum. 1.4 fire motor da seçenekler arasında yer alıyor ama pek daha ucuza gelmiyor alırken. Ben de madem hemen hemen aynı maliyetle satın alıyorum bari giden seçenek olsun diye düşündüm. Tabi bu durum mevcut yakıt fiyatları ile biraz maliyeti artırır ama onu da kabullendim :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

illa kredi ile bir zaman alınacak ise, bu hafta iş bitirilmeli

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

illa kredi ile bir zaman alınacak ise, bu hafta iş bitirilmeli

Abi golf satılsa hemen yapışacağım bir araca ama bakalım.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Fıtık var canım belde. O iş öyle faktöriyelle olmuyor :D 

O iş bizde.

Select "L2" from murat where name like "fıtık"; la havya vela corvette.

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Olcay Diker

golf ten sonra,  segment ve kalite anlamında

aklınızdaki araçlar, tatmin etmez gibi geldi şahsi düşüncem,

model yılı yükseltmek değil de asıl sebep bagaj hacmiyse

ekstra tatil uzun yol vs dışında ihtiyaç duymuyorsanız, , port bagajda alternatif olabilir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Abi golf satılsa hemen yapışacağım bir araca ama bakalım.

Yalnız ilk zamlı maaşlar alınmaya başladıktan sonra fiyatlar gene artar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Sahın yazdı:

Nasıl kullanıldığını hep merak etmişimdir. Çok yüksekte, onu orada doldurmak zor olur, kullanışlı olmaz diye düşünüyorum. Bir de sürekli portbagajla gezilmez ki :D 

Golf yerde bi araç. Sıkıntı yok.  Suv da bile sıkıntı yok bi tek suvda bisiklet zor oluyor.

Fıtık herkeste var. Sen sadece hastaneye gidebilmişsin.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

Golf yerde bi araç. Sıkıntı yok.  Suv da bile sıkıntı yok bi tek suvda bisiklet zor oluyor.

Fıtık herkeste var. Sen sadece hastaneye gidebilmişsin.

Benimki zorladığımda bacakta güç kaybına sebep oluyor hocam. Sadece ağrıması aşamasını geçtik. Dr. ameliyat dedi ama o da riskli. Bende kendimi koruyorum mümkün olduğunca. Kilo versem çok rahatlayacağım ama o da olmuyor. 

Ali Darbaz yazdı:

Yalnız ilk zamlı maaşlar alınmaya başladıktan sonra fiyatlar gene artar. 

Piyasa yükselir de halen alamamış olursam satmam ki arabayı. Halihazırda 50 tane araba var favorilerimde ekli. Golf giderse biri hemen aynı gün kapının önüne gelir. Golf gitmez de piyasa aradaki makası finanse etmekte zorlanacağım noktaya gelirse bende golfü satmam :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Kilo

Kolunda adım ölçerli saat al. Faidesini görürsün. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...