İçeriğe Yönlendir

Focus 3.5 Kaput Açık Uyarısı İptali

Serkan DEMİREL

Recommended Posts

Serkan DEMİREL

Herkese merhabalar. Aracım 2015 focus titanyum. Alarmını aktif hale getirince kaput açık uyarısı veriyor. BCM den şase yaptırarak iptal edilebileceği söyleniyor. Ancak tam olarak hangi pın ve bacak tan bilemedim. Elinde bu konuyla ilgili şema ya da konu linki olan arkadaşlardan yardim bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

99 Mondeo varken kendi kendine alarm çalıyordu. Ses de bir süre sonra kısılıyor, bazen de hiç çıkmıyordu ama dörtlüler sürekli yanıyordu. Her seferinde kumandadan aç-kapa yapıp devam ediyordum. Sonra bir gün dörtlüler yanarken kapıyı elle açınca dıt diye ses çıkınca birden burada yazılanlar aklıma geldi. Servis modu. Bir sviçe peş peşe aç-kapa yapınca servis moduna geçiyordu. Yani sorun temassızlık yapan bir sviç. Sonra fordwikiye baktım, kaput sviçi yazmışlar. Kısa devre yapmışlar. Ben de bir parça bakır teli U şeklinde soketin dişi tarafına taktım. Sonra soketin erkek tarafını da üstüne taktım, bir daha aynı sorun olmadı. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan DEMİREL
Çağlar Bayur yazdı:

kililteki kaput switch i sağlam mı

Merhaba Çağlar Bey. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Benim araçta switch yok o yüzden şase yapmayı deneyeceğim. Kaybettiğim iletiyi az önce buldum pdf formatında olduğu için yükleyemedim. ama bir yolunu bulup konunun altına eklerim.

Yorum bağlantısı
Serkan DEMİREL
Serkan DEMİREL yazdı:

Merhaba Çağlar Bey. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Benim araçta switch yok o yüzden şase yapmayı deneyeceğim. Kaybettiğim iletiyi az önce buldum pdf formatında olduğu için yükleyemedim. ama bir yolunu bulup konunun altına eklerim.

https://drive.google.com/file/d/1lX6n5al8_HLE3qXqTTCNS3CDmmVpTJvP/view?usp=sharing

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

switch siz kaputu nasıl anlayacak? linkteki pdf te bu switch arızalı veya yok ise, ona kablo baypass yöntemi ile kaputun hep kapalı olduğuna beyni ikna etmek için yöntem tarif edilmiş, bunula uğraşan kadar switche bakılsa daha iyi belki soketi oksitlendi veya yerinden çıktı? hem gerçekten açık kaşmışsa bir daha uyarı alamasınız? yolda çılırsa kötü olur aracınız kazalı tamirli mi?

Yorum bağlantısı
Serkan DEMİREL

hayır araç kazalı falan değil. switch takılsa bile bu sefer de ona şase yapmak geremeyecek mi

Yorum bağlantısı
Serkan DEMİREL
Çağlar Bayur yazdı:

switch siz kaputu nasıl anlayacak? linkteki pdf te bu switch arızalı veya yok ise, ona kablo baypass yöntemi ile kaputun hep kapalı olduğuna beyni ikna etmek için yöntem tarif edilmiş, bunula uğraşan kadar switche bakılsa daha iyi belki soketi oksitlendi veya yerinden çıktı? hem gerçekten açık kaşmışsa bir daha uyarı alamasınız? yolda çılırsa kötü olur aracınız kazalı tamirli mi?

Zaten alarmı aktifleştirmesem de kaput açık uyarısı vermiyor ki. Alarmı etkinleştirince oluyor sadece. Resimlerini bırakıyorum. Beyaz parçanın içi boş. Yalnız bir tane soket var onun ne olduğunu bilmiyorum.

20230118_112045.jpg

20230118_112029.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan DEMİREL yazdı:

hayır araç kazalı falan değil. switch takılsa bile bu sefer de ona şase yapmak geremeyecek mi

şase işini açalım: videoda izlediğiniz şaseye kısa devre yaptırma işlemi, arızalı veya olmayan swicth in mesaj oluştıurmasını engellemek için. kaput kapanınca videoki kabloya şse sinyali gelmekte onu bypass etmişler

Yorum bağlantısı
Serkan DEMİREL

Ben de aynen öyle yapmak istiyorum. Zaten swıtch yok , kaput açık olsada uyarı yok. Bu yolla en azından alarmı etkinleştiririm diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan DEMİREL yazdı:

Ben de aynen öyle yapmak istiyorum. Zaten swıtch yok , kaput açık olsada uyarı yok. Bu yolla en azından alarmı etkinleştiririm diye düşündüm.

bir elektirkçiden destek alın derim , olan bir özeliği iptal etmek yerine

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...