İçeriğe Yönlendir

Uzun Mesafe Koşu Sporu Gayretlerim

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Metin Akbal
Doğan Arşiray yazdı:

eski bir 1.4 TSI sahibi olarak*..... bilmiyorum ne demek istediğimi anlayan oluyormu. dün

Hem TSI kullanmış hem psikolojik danışman olarak anladım. Ama inşaat mühendisi olup hibrit sahibi olsaydım anlamayabilirdim hacim sahibi olup beygir sahibi olamamak gibi mesela 😬

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Servet Aydın yazdı:

mangal

Koşu bandında nasıl yağ yakılır?

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Doğan Arşiray yazdı:

ben ve öfkemi alıyorum. telefon olmuyor genelde. gps li saatim var. yazın küçük boy su alıyorum.

köpekler ilişmiyor. bizim oralarda köpekler insanlara saldırmıyorlar. herhalde insanların geçmişteki davranışları ile ilgili. sadece bir kere bizim mahallenin oralarda, parka giderken, sokakta yarım akıllı bir tip tehdit etti beni, baktım yanımda koşuyor hırlıyor, ama cesaret yok yeteri kadar.  niyeti kötü gençten birşey, önce bağırıp kovaladım peşindende bir küçük taş fırlattım. kuyruğu kıstırıp gitti. daha sonra hiç görmedim o köpeği. belkide toplayıp götürmüşlerdir tutarsız davranışlarından ötürü. koşu yaptığım park var, orada 5 6 köpek hep bulunuyor, parka gelen yabancı köpekleri kovalıyorlar. kediler de var yakınlarında birşey yapmıyorlar. zaten bezgin tipler. oynayan çocuklar koşanlar yürüyenler vs kesinlikle rahatça bulunuyoruz.

gel beraber koşalım?

Keşke yakın olsak katılırdım sana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Koray Demir

Gün içerisinde pek hareket edemediğimden havalar da güzel olunca sabah erkenden dışarı çıkıp şöyle bir turlayarak geleyim dedim 18 km anca koşabilmişim. Yıllar geçtikçe yaşlanıyoruz galiba. 

IMG_6348.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben 10 km cıvarında kaldım ben. valla tebrikler. cok ciddi mesafe. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazayım aklıma geldi. En güzel yürüyüş sporu bilardo’dur. 3 band yancı dahil hesap kitlemeli 600’de biten oyunda masa etrafında 10 kere tavaf ediliyor. Extra kollar beyin çalışıyor. Hesap girerse ocak batıran yancılar dövülüyor. Al sana kombo spor

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Denememiş olanlar için tenis tavsiye ederim ben de. Eni 6-7 metre olan kortta ne sporu demeyin, sağlam bir tenis rallisi esnasında ağızdan burundan nefes imkanı kalmıyor. Sürekli depar halinde perişan ediyor insanı. Haftada bir, 1 saat oynayınca 10 km koşmuş gibi yoruyor insanı.. 

Son oynadığımda 650 metre koşmuş, 950 küsur kalori yakmıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Spor bi meslektir. Yürüyüşten, amelelikten daha fazla hareket içeren aktiviteler ömrü kısaltır, sağlık sorunlarına yol açar. 

doktorlar böyle söyler. Özellikle kardiyologlar üstüne basa basa söyler

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Yazayım aklıma geldi. En güzel yürüyüş sporu bilardo’dur. 3 band yancı dahil hesap kitlemeli 600’de biten oyunda masa etrafında 10 kere tavaf ediliyor. Extra kollar beyin çalışıyor. Hesap girerse ocak batıran yancılar dövülüyor. Al sana kombo spor

solak solak vuruşlar felan

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Spor bi meslektir. Yürüyüşten, amelelikten daha fazla hareket içeren aktiviteler ömrü kısaltır, sağlık sorunlarına yol açar. 

doktorlar böyle söyler. Özellikle kardiyologlar üstüne basa basa söyler

300 kg ile bacak çalışan adamlar için evet tabi de spor hayatı kısaltır olayına ben katılmıyorum. Aksine hayat kalitesini arttırır. Tüm gün tv karşısında ya da elde telefon bel, boyun fıtığı olmuş, eli kolu uyuşan biri olarak 80 sene yaşamaktansa yay gibi olup 70 sene yaşamayı tercih ederdim o da ayrı konu. İnsan hareket odaklı, vücut kullandığı yere yatırım yapar, kan giden yere tedavi gider. Bizim iş mesela çok hareketlidir, masa başı çalışan arkadaşlarım omurga olarak benden çok daha kötü durumdalar. Boyun düzleşmesi, bel düzleşmesi vsvs. Halbuki bunları evde dahi kendi ağırlıklarıyla yapacakları sporla önleyebilirlerdi.

Omurgamızın esnekliği ve sağlığı kadar sağlıklıyız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

naim bel fıtığı ameliyatını bizim burda olmuştu

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

naim bel fıtığı ameliyatını bizim burda olmuştu

Abi örnek gösterilecek adam o değil ki. Halterci o adam. Karlos saynszın kullandığı celica da 3 saatte motor yiyordu ona bakarsak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Abi örnek gösterilecek adam o değil ki. Halterci o adam. Karlos saynszın kullandığı celica da 3 saatte motor yiyordu ona bakarsak.

açmışım neşflixi dizi serisini missss, latte ler sıcak

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

300 kg ile bacak çalışan adamlar için evet tabi de spor hayatı kısaltır olayına ben katılmıyorum. Aksine hayat kalitesini arttırır. Tüm gün tv karşısında ya da elde telefon bel, boyun fıtığı olmuş, eli kolu uyuşan biri olarak 80 sene yaşamaktansa yay gibi olup 70 sene yaşamayı tercih ederdim o da ayrı konu. İnsan hareket odaklı, vücut kullandığı yere yatırım yapar, kan giden yere tedavi gider. Bizim iş mesela çok hareketlidir, masa başı çalışan arkadaşlarım omurga olarak benden çok daha kötü durumdalar. Boyun düzleşmesi, bel düzleşmesi vsvs. Halbuki bunları evde dahi kendi ağırlıklarıyla yapacakları sporla önleyebilirlerdi.

e yatacağız demedik :) günümüz çalışma koşulları koltuğa çiviliyor ama bu da doğru değil.

Koşmadan yürümek, ev işleri, araba işleri, hafta sonu tamir işleri falan derken yeterince hareket yapılır. Sabahları egzersiz yapmak spor sayılmaz. Açma germe, boyun bel hareketleri yapılmalı. Ben yapıyorum. Yaptıktan sonra vücut daha dinç oluyor. 

sporcuların ilerleyen yaşında daha çok sağlık sorunu yaşadıklarına dair tezler var zaten

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

e yatacağız demedik :) günümüz çalışma koşulları koltuğa çiviliyor ama bu da doğru değil.

Koşmadan yürümek, ev işleri, araba işleri, hafta sonu tamir işleri falan derken yeterince hareket yapılır. Sabahları egzersiz yapmak spor sayılmaz. Açma germe, boyun bel hareketleri yapılmalı. Ben yapıyorum. Yaptıktan sonra vücut daha dinç oluyor. 

sporcuların ilerleyen yaşında daha çok sağlık sorunu yaşadıklarına dair tezler var zaten

Bizde ağızda halatla kamyon çekmeyeceğiz yahu :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ölçülü spor iyidir, Üniversite yıllarında vücut geliştirme ile ilgilendim 3-4 sene kadar. O yıllar metrobüs vs yok, spora başlamadan önce yorulurdum ayakta yarım saat otobüste gitsem. Spor sonrası çok dayanıklı olmuştum, yorulmak nedir bilmezdim.. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Cem Işık yazdı:

Denememiş olanlar için tenis tavsiye ederim ben de. Eni 6-7 metre olan kortta ne sporu demeyin, sağlam bir tenis rallisi esnasında ağızdan burundan nefes imkanı kalmıyor. Sürekli depar halinde perişan ediyor insanı. Haftada bir, 1 saat oynayınca 10 km koşmuş gibi yoruyor insanı.. 

Son oynadığımda 650 metre koşmuş, 950 küsur kalori yakmıştım.

Serenayla fiski içenler yazmasın konu kilo alıyor

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Serenayla fiski içenler yazmasın konu kilo alıyor

Ben Mansour Bahrami'yi izledim bu sene kanlı canlı, fotoyu da eşim çekti. Serena'dan çok daha keyifliydi :) 

WhatsApp Image 2024-12-11 at 14.10.13.jpeg

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Manyak bu herif. Komikte

68 yaşında ama  pire gibi, izlemesi çok keyifli, yerlere yatırdı tüm izleyicileri gülmekten.. Seneye gelirse beraber gidelim abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

fotoyu da eşim çekti

makina sony mi? alpha 3000?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Cem Işık yazdı:

68 yaşında ama  pire gibi, izlemesi çok keyifli, yerlere yatırdı tüm izleyicileri gülmekten.. Seneye gelirse beraber gidelim abi

Nihayet bütçeme göre etkinlik

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

makina sony mi? alpha 3000?

Canon r 5 + roket atar gibi bi tele obj. Abi..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...