İçeriğe Yönlendir

Sigorta Mağduriyeti / Perte Çıkarma

Efe Özkan

Recommended Posts

Süleyman Can
Çağlar Bayur yazdı:

değişmeyen tek parçası sol ön çamurluk olan arabaya, tek değişeni sol ön çamurluk demişti eksper, en son yahu dedim ben değiştim.. kim değiştii diyor demişti :)

Ekspertiz konusunda hala daha yasal mevzuat yok. 15 metrekare dükkan kiralayıp mikron cihazı alan herkes experci oluyor memlekette. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Benim de başımdan benzer olaylar yazın geçti. Ama tüm hava yastıkları açmıştı. Servis 400k gibi maliyet belirlemişti. İlk başta 500 k teklif ettiler sonra zorla 600 e çıkartıp anlaştık. Aracın kaportada birşey yok gibiydi ama kaskonun da yaptırmaya niyeti yoktu. Aracı 351 e satmış. 249 da cebinden verdi bana. Tavsiyem sizin aracın benzeri bir aracı örnek gösterip " bana bu aracı alacak bir para verin" demek. Benim pek kaybım olmadı gibi ama aracın piyasasına inandırmak çok güç olmuştu. Yoksa Alacağınız değer kaybı, aracın değer kaybını karşılamaz. Siz de beklediğiniz kalırsınız. Önemli olan sağlığınız geçmiş olsun. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Efe Özkan

Tüm yanıtları okudum. Doğa sigortaya hem sigorta hem de kasko yaptırmıştım. Ekspere 1 Ocak itibarıyla piyasanın arttığını ve yeni teklifimin 450'den piyasa değeri olan 470 olmasını iletmesini istedim. 450 vermeyen onu hiç vermez dedi, o zaman serviste yapılması yönünde rapor düş dedim. Sözde düşmüş. Benimle sadece pert bedeli teklifi için iki kez eksper iletişim kurdu. Onun dışında hiç kimseye ulaşamadım.

Sigortadan "Ne arabayı yetkili serviste yaparız ne de istediğin tutarı verebiliriz biz menkul kıymet borsası değiliz aracın piyasa değerinin artması bizi ilgilendirmiyor… kaza tarihindeki değeri önemli" diye cevap aldım.

Ayrıca piyasadaki emsal araçları ilan numaralarına kadar attım ki onlarda da tramer ve değişen boyanan parçalar vardı. Aracımda bunların hiçbiri yoktu daha yüksek isterim dedim ona rağmen yalnızca 10 bin artırdılar.

Şu 1 ayda tüm işimi gücümü bırakıp sigorta eksper avukat acenteyi telefonda aradım durdum. Arabam adeta denize düşmüş bir balık hepsi sanki bir parça koparmak istiyor :) 430 binden daha da yükselteceklerini sanmıyorum, acenteye akşam tamam dedim.

Ancak poliçeyi düzenleyen bir miktar da değer kaybı alabileceksin pert bedeli dışında dedi. Ona aklım ermedi. Pert bedelini alınca ayrıca değer kaybı alınıyor mu ? 

Bir de arkadaşlar karşı tarafa arabayı kullanamadığına dair dava aç demişsiniz. Uzlaşmada elli bin gibi bir rakam istemeyi planlıyorum çünkü çok zarardayım. Bu arabayı kullanamama mağduriyeti istenilen tutara (ör. elli bin) dahil mi olacak yoksa ayrıca bir dava mı olacak ? 

Yukarıda bir arkadaş belirtmiş aracın direkleri sağlammış diye. Hakikaten öyle, çünkü şiddetli çarptı, Clio falan olsaydı böyle kalamazdı. Çarpan Tiguan'da ise sadece ön tamponda hafif darbe var.

Bir de şimdi karşı tarafa acaba ne kadar tramer yazılacak ki ? Bana vurduğu için araba savrulup park halindeki tofaşa çarptı, onda hasar çok. Ben mesela pert bedelini alınca benim hasarım karşı tarafa yansıyacak mı ? Soruyorum çünkü hakikaten karşı taraf insanlık belirtisi göstermedi; geçmiş olsun vs. ve beni bu kadar uğraştırdı.IMG_20230113_201301.jpg.93bcca644055e0902513dd3f610e9b30.jpg

Bu arada kredi çekip sıfır Clio almayı düşünüyorum. Çünkü kendi aracımın aynısı piyasada 475-520 civarı..

Aracın önden de bir fotoğrafını ekliyorum, önde hiçbir şey yoktu...

Hepinize uzun mesajlarımı okuyup bilginizi paylaştığınız için de teşekkür ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sizin kaskonuz zararınız karşılar, karşıdakindekinin trafiği veya kaskosu yok veya yetersiz imm ise sonra onlardan alırlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Efe Özkan yazdı:

Clio falan olsaydı böyle kalamazdı.

Efe Özkan yazdı:

Clio almayı düşünüyorum.

Bence bir daha düşünün. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Efe Özkan yazdı:

Tüm yanıtları okudum. Doğa sigortaya hem sigorta hem de kasko yaptırmıştım. Ekspere 1 Ocak itibarıyla piyasanın arttığını ve yeni teklifimin 450'den piyasa değeri olan 470 olmasını iletmesini istedim. 450 vermeyen onu hiç vermez dedi, o zaman serviste yapılması yönünde rapor düş dedim. Sözde düşmüş. Benimle sadece pert bedeli teklifi için iki kez eksper iletişim kurdu. Onun dışında hiç kimseye ulaşamadım.

Sigortadan "Ne arabayı yetkili serviste yaparız ne de istediğin tutarı verebiliriz biz menkul kıymet borsası değiliz aracın piyasa değerinin artması bizi ilgilendirmiyor… kaza tarihindeki değeri önemli" diye cevap aldım.

Ayrıca piyasadaki emsal araçları ilan numaralarına kadar attım ki onlarda da tramer ve değişen boyanan parçalar vardı. Aracımda bunların hiçbiri yoktu daha yüksek isterim dedim ona rağmen yalnızca 10 bin artırdılar.

Şu 1 ayda tüm işimi gücümü bırakıp sigorta eksper avukat acenteyi telefonda aradım durdum. Arabam adeta denize düşmüş bir balık hepsi sanki bir parça koparmak istiyor :) 430 binden daha da yükselteceklerini sanmıyorum, acenteye akşam tamam dedim.

Ancak poliçeyi düzenleyen bir miktar da değer kaybı alabileceksin pert bedeli dışında dedi. Ona aklım ermedi. Pert bedelini alınca ayrıca değer kaybı alınıyor mu ? 

Bir de arkadaşlar karşı tarafa arabayı kullanamadığına dair dava aç demişsiniz. Uzlaşmada elli bin gibi bir rakam istemeyi planlıyorum çünkü çok zarardayım. Bu arabayı kullanamama mağduriyeti istenilen tutara (ör. elli bin) dahil mi olacak yoksa ayrıca bir dava mı olacak ? 

Yukarıda bir arkadaş belirtmiş aracın direkleri sağlammış diye. Hakikaten öyle, çünkü şiddetli çarptı, Clio falan olsaydı böyle kalamazdı. Çarpan Tiguan'da ise sadece ön tamponda hafif darbe var.

Bir de şimdi karşı tarafa acaba ne kadar tramer yazılacak ki ? Bana vurduğu için araba savrulup park halindeki tofaşa çarptı, onda hasar çok. Ben mesela pert bedelini alınca benim hasarım karşı tarafa yansıyacak mı ? Soruyorum çünkü hakikaten karşı taraf insanlık belirtisi göstermedi; geçmiş olsun vs. ve beni bu kadar uğraştırdı.IMG_20230113_201301.jpg.93bcca644055e0902513dd3f610e9b30.jpg

Bu arada kredi çekip sıfır Clio almayı düşünüyorum. Çünkü kendi aracımın aynısı piyasada 475-520 civarı..

Aracın önden de bir fotoğrafını ekliyorum, önde hiçbir şey yoktu...

Hepinize uzun mesajlarımı okuyup bilginizi paylaştığınız için de teşekkür ederim.

Efe Hocam çok geçmiş olsun. 

Geç cevap için üzüldüm ancak 12 saattir elektriklerimiz yoktu. teknik olarak imkan bulamadım.

Bu aracı yaptırmayın, verdikleri parayı alın, ancak, mutabakatnameyi imzalarken ve parayı alırken şart koymalısınız. Haklarım saklı kalmak şartıyla şeklinde yazarak parayı alırsınız. Bu kısmı avukatınıza sorun. 

Sonra sigorta şirketine dava açarsınız.  

Diğer seçenek ise, araç yaptırılır; çarpan taraftan değer kaybı alınır, tabi bunun şartları var. bu parçalar daha önceden değişmemiş ve boyanmamış olmalı. 

Yan sanayi parça takarlarsa onların da orijinal parçaya göre farkları tespit edilir ve alınır. 

Araçsız kaldığınız günler için mağduriyetinize karşılık talepte bulunulabilir.

Kararınız her ne olursa, her iki hukuki durum için bu konuda uzman bir hukuk bürosuna yönlendirebilirim sizi, diğer avukatı azlederseniz konunuza bakarlar  gerekeni de gerektiği gibi yaparlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özkan
Süleyman Can yazdı:

Bence bir daha düşünün. :)

Ne yazık ki ekonomik olarak en uygun ve mantıklı bu geliyor Süleyman bey. Ben de istemem ancak birkaç sene kullanıp, borcunu bitirince değiştirebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Efe Hocam çok geçmiş olsun. 

Geç cevap için üzüldüm ancak 12 saattir elektriklerimiz yoktu. teknik olarak imkan bulamadım.

Bu aracı yaptırmayın, verdikleri parayı alın, ancak, mutabakatnameyi imzalarken ve parayı alırken şart koymalısınız. Haklarım saklı kalmak şartıyla şeklinde yazarak parayı alırsınız. Bu kısmı avukatınıza sorun. 

Sonra sigorta şirketine dava açarsınız.  

Diğer seçenek ise, araç yaptırılır; çarpan taraftan değer kaybı alınır, tabi bunun şartları var. bu parçalar daha önceden değişmemiş ve boyanmamış olmalı. 

Yan sanayi parça takarlarsa onların da orijinal parçaya göre farkları tespit edilir ve alınır. 

Araçsız kaldığınız günler için mağduriyetinize karşılık talepte bulunulabilir.

Kararınız her ne olursa, her iki hukuki durum için bu konuda uzman bir hukuk bürosuna yönlendirebilirim sizi, diğer avukatı azlederseniz konunuza bakarlar  gerekeni de gerektiği gibi yaparlar. 

Çok teşekkür ederim Mehmet bey. Estağfirullah. Ben artık parayı almaya karar verdim. Hatta yarın sıfır Clio için sıraya yazılmayı düşünüyorum geç de gelse mantıklı geliyor.

Mutabakatname gelince 'fazlaya ilişkin hakkımı saklı tutuyorum' ibaresini ekleyeceğim. Eğer avukatla anlaşamazsak ve uzlaştırmada da paramı vermezlerse ben size avukat yönlendirmeniz konusunda ulaşacağım. Var olunuz. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Efe Özkan yazdı:

Bir de şimdi karşı tarafa acaba ne kadar tramer yazılacak ki ? Bana vurduğu için araba savrulup park halindeki tofaşa çarptı, onda hasar çok. Ben mesela pert bedelini alınca benim hasarım karşı tarafa yansıyacak mı ? Soruyorum çünkü hakikaten karşı taraf insanlık belirtisi göstermedi; geçmiş olsun vs. ve beni bu kadar uğraştırdı.

Evet. kaza tarihindeki değer önemli. Ancak bu kuralı yazan bazı sigorta şirketlerinin hasarları 90 günde ödediklerini düşünememiş yada bu ülkedeki yeniden değerleme oranının yıllık % 123 olduğunu düşünememiş. 

Pert edilirse değer kaybı alamazsın. 

Perti onaylar ve mutabakatı imzalarsan, sigortam az para ödedi benim zararım var diye para isteyemezsin. Araçsız kaldığın günler için talepte bulunabilirsin ancak belgeye dayandıramazsan işin zorlaşır. 

Çarpan araca senin hasarından dolayı tramer yazılmaz.. Sadece kendi hasarı yazılır. kaskosu yoksa hiç bir şey yazılmaz. Sadece KTT çarpma çarpılma gibi bir şey çıkar. bedel yazmaz. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir
(düzenlendi)
Efe Özkan yazdı:

Genel bilgi olarak söylüyorum. Savcılık aşamasındaki uzlaştırmada uzlaştığınız rakamı bir bütün olarak tazminat olarak ele alırlar. Araç mahrumiyet bedelini de tazminat olarak değerlendirirler. Yani uzlaştırmada istediğiniz paradan emin olun(toplam olarak). Öyle bir rakam olsun ki vicdanen bu süreç için isteyeceğiniz maddi ve manevi tazminat toplamı gibi olsun. Uzlaşmada para ödediler ama X tazminatı olarak para ödemediler diyip onun için dava açmanız durumunda davanız reddolur. Bu tabi uzlaştırma sürecinde anlaşacağınız durumlar için geçerli. Anlaşma olmazsa sıkıntılı bir durum yok.

tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kasko şirketi önemlidir. 

Forumdan arkadaşımız @Murat Sürmeli nin aracı kaza yaptı.. 21/02/2022 de hasar dosyası açıldı. pert kararı verildi. 11/03/2022 de ödemeleri yapıldı dosyası kapatıldı. 

20 Ağustosa 94000 lira bedelle sigorta yaptığımız araca 11/03/2022 tarihinde 175000 lira ödedik. 

Her ful denen sigorta poliçesi full değildir. Zaten full adında bir kasko yoktur. Önce sigorta şirketinin kendisi full olmalıdır. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kasko şirketi önemlidir. 

Forumdan arkadaşımız @Murat Sürmeli nin aracı kaza yaptı.. 21/02/2022 de hasar dosyası açıldı. pert kararı verildi. 11/03/2022 de ödemeleri yapıldı dosyası kapatıldı. 

20 Ağustosa 94000 lira bedelle sigorta yaptığımız araca 11/03/2022 tarihinde 175000 lira ödedik. 

Her ful denen sigorta poliçesi full değildir. Zaten full adında bir kasko yoktur. Önce sigorta şirketinin kendisi full olmalıdır. 

Emmi sigorta bize full dedilerdi :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kasko şirketi önemlidir. 

kamu spotu yapıldığına göre kanu kapanmıştır :) 

konu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

430  alın derim sarı sitede 450-500 arası görünüyor muadilleri,  ancak satışta kaça gidiyor bilemem o rakamlarda zor sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...