İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Zwei..

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Enflasyon %80 ve Temmuzda asgari ücrete zam olacağını duyduğumdan beri alabildiğim kadar ev eşyası alıyorum. :D Zaten seney taksitleri minnacık olacak. 

2020 ev kredisi başladığımda aylık 405 dolar ödüyordum. Enflasyon ve Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle 143 dolara kadar düştü. Madem türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Bende @Çağlar Bayurabinin dediği gibi kapeks yatırımlar ile evi donatıyorum :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Işığı kıs bari fazla cereyan çekiyor. :) 

tv ışık ayarı panel arkasındaki ledlerin ömrünü ciddi etkiliyormuş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

dediği gibi kapeks yatırımlar i

ne demişim o ne la

Ali Darbaz yazdı:

aylık 405 dolar ödüyordum. Enflasyon ve Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle 143 dolara kadar düştü.

şimdiden 2024 yaygın medya başlıklarını yazabilirm ama toplum henüz hazır değil

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

ne demişim o ne la

şimdiden 2024 yaygın medya başlıklarını yazabilirm ama toplum henüz hazır değil

Bana kim eve aldığın eşyalar için kapex yatırım demişti. acaba emmimi yoksa hocamı. hatırlayamadım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ev eşyası yatırım değildir, lakin sağlayacağı huzura paha biçilemez.  capexi YMMMMM ler felan kullanır, havalı terimler olunca maaşları yükselir, ama sene sonu kar ı mühendislerden beklerler

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tv ışık ayarı panel arkasındaki ledlerin ömrünü ciddi etkiliyormuş

Kısık mı kullanmak lazımmış? Ben otomatikte kullanıyorum. Ortam karanlıksa ışığı kısıyor. Güneş vurursa açıyor ışığı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kısık mı kullanmak lazımmış?

Haha bana mı soruyorsun bu soruyu :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

yahu ben aslında 65 ekran tv almak istemiştim. Ama bir yanlış anlaşılma olmuş 65 inç ekran geldi. Duvara anca sığdı gibi bişey. İdare edecez artık. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Bana kim eve aldığın eşyalar için kapex yatırım demişti. acaba emmimi yoksa hocamı. hatırlayamadım. 

Kapex ne len 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kapex ne len 

yatırımın maliyet şeysi bi de opex felan var, ceo sohbeti gibi mirim, limanda yata yelkenli bezi seçiminde naneli limonata yudumlarken sükseli kelimeler gerekir

Examples of CapEx include physical assets, such as buildings, equipment, machinery, and vehicles. Examples of OpEx include employee salaries, rent, utilities, and property taxes.

bi de böyle araya ingilizce serpiştir, ecnebi eğitimi almış derler

diğer bağlamda heterodoks sisteminde opex yatırımların yerine capex tercih edilmeli falan da dersen havandan geçilmez

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kapex ne len 

kepez olmasın o? aldıkça taban yapan :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ali Darbaz yazdı:

Sizce nerdeyim

D3E13BDF-2BE8-46D5-9853-625F99F518F6.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabada İphone carplay sürekli ısınıyor ve iletişimi zorlaştırıyor. Farkettim ki, işin ele başı google maps. 2 gündür google maps yerine iphone haritalar ile navigasyonumu yapıyorum. Isınma sorunu %80 çözüldü. batarya ömrümde uzadı.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gittiğin otoparklarda kamu veya özel elektrifikasyona hazır şarj istasyonları hazır mı mesela güzel video konusu olurdu çekime iznin verilen yerlerde

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

yatırımın maliyet şeysi bi de opex felan var, ceo sohbeti gibi mirim, limanda yata yelkenli bezi seçiminde naneli limonata yudumlarken sükseli kelimeler gerekir

Examples of CapEx include physical assets, such as buildings, equipment, machinery, and vehicles. Examples of OpEx include employee salaries, rent, utilities, and property taxes.

bi de böyle araya ingilizce serpiştir, ecnebi eğitimi almış derler

diğer bağlamda heterodoks sisteminde opex yatırımların yerine capex tercih edilmeli falan da dersen havandan geçilmez

Sen bir de plaza bebelerini dinlesen. Direkt uçar kafa atarsın.  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Sen bir de plaza bebelerini dinlesen. Direkt uçar kafa atarsın.  

hiç çekemem valla :rofl: setedelim miit yapalım

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

hiç çekemem valla :rofl: setedelim miit yapalım

Fok balığı gibi konuşanlardan hiç bahsetmedim :yildizlar:

Tame beeeee  u dosyalar bitiiiiiii. 

izin istyooooooom

anlamıoooooooooom

olmuooo

ooooooo

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Arabada İphone carplay sürekli ısınıyor ve iletişimi zorlaştırıyor. Farkettim ki, işin ele başı google maps. 2 gündür google maps yerine iphone haritalar ile navigasyonumu yapıyorum. Isınma sorunu %80 çözüldü. batarya ömrümde uzadı.. 

nasıl? İos harita carplayde yokki

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

nasıl? İos harita carplayde yokki

Gayet var ve kullaniyürüm. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İskoçlu abiyle bugünkü işimiz bitti. Adam köpeğe kediye şaşırdı. Bunlar sokaklarda gezmisi normalmi diye sordu. 
Köfteci yusufa götürdüm. Aynı yemeği iskoçyada iki kişilik 50 paund vermiş. Türkiyede 4 paunda yeyince şaşırdı.

starbucks götürdüm. Tıka basa görünce “ ülkenizde kriz yok asıl kriz iskoçyada dedi.

0FE1DE37-4A0C-4769-9238-3CE89BF4344E.jpeg

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...