Tansu Kalafatoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Egea yol bilgisayarı yakıtı yanlış gösteriyor. 2 kere pompa ölçümü denedik uzun yolda. Yol bilgisayarı yarım litre az gösteriyor. Yazılım yok kamu aracı Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Egea yol bilgisayarı yakıtı yanlış gösteriyor. 2 kere pompa ölçümü denedik uzun yolda. Yol bilgisayarı yarım litre az gösteriyor. Yazılım yok kamu aracı Enjektörler gidici olabilir. Yada pompa dolumu sıyırma değilse tabanca erken atıyorsa vs Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Enjektörler gidici olabilir. Yada pompa dolumu sıyırma değilse tabanca erken atıyorsa vs hiçbiri değil. Araba 20 binde. Fiat’ın kurnazlığı. BP taşıtmatik var. Tabancayı ilk kademeye alıp yavaş doldurduk. Tabanca atınca kestik. İki kerede aynı fark çıkınca yazdım buraya Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 2 kere pompa ölçümü denedik uzun yolda. Yol bilgisayarı yarım litre az gösteriyor. rölnatide çalıştı mı park yerinde? Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: 1-Bir ata sözümüz der ki gelen gideni aratır. 2-Öncelikle mondeonun yeniden üretime başlaması lazım. 3-Muhalefetteki belediyelerden kaçı elindeki Mercedes, BMW ve Audi marka araçları elden çıkardı? 4-Tcg anadolu hayırlı olsun bunda hemfikirim. bunları aratabilecek bir oluşumun örneği var mı hocam normal dünya ülkelerinde? bir de belediyeleri satsanız gene suyun başındaki eylemler gibi etki yaratmaz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hiçbiri değil. Araba 20 binde. Fiat’ın kurnazlığı. BP taşıtmatik var. Tabancayı ilk kademeye alıp yavaş doldurduk. Tabanca atınca kestik. İki kerede aynı fark çıkınca yazdım buraya Evet benim 2 Egeamda yarım litre eksik okuyor. Zaten ben hep spritmonitör kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: rölnatide çalıştı mı park yerinde? Rölanti mi? İki ölçüm de otobandan çıkmadan ve durmadan 600km x2 ile yapıldı 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Umut Taşlı yazdı: bunları aratabilecek bir oluşumun örneği var mı hocam normal dünya ülkelerinde? bir de belediyeleri satsanız gene suyun başındaki eylemler gibi etki yaratmaz. Ortadoğu, Afrika veya orta Asya ülkelerinde var. Türk siyasetini normal Avrupa ülkeleri ile kıyaslayamayız. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Çoçuk ödev verilmiş.. çer çöpden yaratıcı şeyler yapın denmiş. Ben evdeki pc parcalarından kasa yaptım çalıştırdım. Forum bilgisayarı oldu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Ortadoğu, Afrika veya orta Asya ülkelerinde var. Türk siyasetini normal Avrupa ülkeleri ile kıyaslayamayız. 1960 yılında Türkiye Kişi başı milli hasılası pek çok avrupa ülkesinden daha yüksekti. ispanya fekan bunların içinde Çağlar Bayur yazdı: en zengin ev ödevi projesi sende olur 2 saate yakın parça aradım. Sonra baba evine gidi 2001-2015 arası boşa çıkan parçaları inceledim.. miss gibi güzel bilgisayar çıktı. Kasa bulsam bir bilgisayar daha çıkıcak. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Ali Darbaz yazdı: 1960 yılında Türkiye Kişi başı milli hasılası pek çok avrupa ülkesinden daha yüksekti. ispanya fekan bunların içinde O yıllarda Avrupa 2.dünya savaşının enkazından çıkmaya çalışıyordu Türkiye ise marshall yardımlarının rehaveti içindeydi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: O yıllarda Avrupa 2.dünya savaşının enkazından çıkmaya çalışıyordu Türkiye ise marshall yardımlarının rehaveti içindeydi. bak onu unuttuydum terorun türkiyeye maliyeti 1,4 trilyon dolar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Türkiye ise marshall yardımlarının rehaveti içindeydi. 88 yıl geçse de senaryo aynı değişmiyor nedense 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: 88 yıl geçse de senaryo aynı değişmiyor nedense Kontrolsüz güç güç değildir mantığında USA. BM ve NATO dahil çatı kuruluşları Türkiye gibi bazı devletleri kontrol altında tutmak için kurulmuş USA organizasyonudur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Kontrolsüz güç güç değildir mantığında USA. BM ve NATO dahil çatı kuruluşları Türkiye gibi bazı devletleri kontrol altında tutmak için kurulmuş USA organizasyonudur. onlara gerek var mıki bizbize zaten gayet başarılıyız Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: onlara gerek var mıki bizbize zaten gayet başarılıyız O yıllarda içimizdekilerinden olanları kim organize ve finanse edecekti? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: kim organize bizdeki organizasyoslar genelde kendilerine organize olduğu için kendi haline bırakılırsa daha iyi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Mart 2023 Paylaş 7 Mart 2023 Şimdi biz bununla hatay’a gidip geldik. Uzun yolda; özel otoyolda 140-150, devlet otoyolunda 120-140 bandında sürdük. hatay’da kalırken her gün samandağ’a gidip geldik. Trafik falan yok. Hız 70-90 arası. Işık da yok denecek kadar az. Şehirde zaten insan yok. Son durağınız kurtderesi köyüydü. Orada her gün 10km köy yolunda sürdük. Rampa yok. 2300km uzun yol, 600km diğer yollarda sürdük. 2 kişiydik. Klima pek kullanmadık. Kış lastikleri takılıydı. Ekranda genel ortalama 5,5 yazıyordu ama pompa hesabı ortalamız 6,1 çıktı egea motor olarak gerçekten çok tatmin edici. Pozantı, cankurtaran, belen geçidi, bolu dağı gibi rampalarda hiç vites düşürmeden tırmanmaya hatta hızlanmaya devam etti. Rampa çıkışlarında motor devri 2000 ve 6.viteste iken gaza basınca vites düşürmeden hızlandı. Gerçekten keyifli. ama vites konusunda hiç çift kavrama gibi değil. Özellikle rampa çıkarken vites düşürmesi çok zaman alıyor. Manuel kullanmak durumunda kaldım. Ama sarsıntı yok ve konforsuz değil. sürüş kalitesi olarak gerçekten düşük seviyede. Ses yalıtımı olarak corolla’dan daha kötü. Yol tutuş anlamında aksiyon yapmadığımız için bilgim yok. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Mart 2023 Paylaş 7 Mart 2023 Depremde yıkılan binanlar ile gözlemlerinizi alalım , inşaat mühendisi olarak. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Mart 2023 Yazar Paylaş 7 Mart 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şimdi biz bununla hatay’a gidip geldik. Uzun yolda; özel otoyolda 140-150, devlet otoyolunda 120-140 bandında sürdük. hatay’da kalırken her gün samandağ’a gidip geldik. Trafik falan yok. Hız 70-90 arası. Işık da yok denecek kadar az. Şehirde zaten insan yok. Son durağınız kurtderesi köyüydü. Orada her gün 10km köy yolunda sürdük. Rampa yok. 2300km uzun yol, 600km diğer yollarda sürdük. 2 kişiydik. Klima pek kullanmadık. Kış lastikleri takılıydı. Ekranda genel ortalama 5,5 yazıyordu ama pompa hesabı ortalamız 6,1 çıktı egea motor olarak gerçekten çok tatmin edici. Pozantı, cankurtaran, belen geçidi, bolu dağı gibi rampalarda hiç vites düşürmeden tırmanmaya hatta hızlanmaya devam etti. Rampa çıkışlarında motor devri 2000 ve 6.viteste iken gaza basınca vites düşürmeden hızlandı. Gerçekten keyifli. ama vites konusunda hiç çift kavrama gibi değil. Özellikle rampa çıkarken vites düşürmesi çok zaman alıyor. Manuel kullanmak durumunda kaldım. Ama sarsıntı yok ve konforsuz değil. sürüş kalitesi olarak gerçekten düşük seviyede. Ses yalıtımı olarak corolla’dan daha kötü. Yol tutuş anlamında aksiyon yapmadığımız için bilgim yok. 1.6 egea otomatik gibi arabamı var yahu. Bu paraya bu var. 7 Mart 2023 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Mart 2023 Paylaş 7 Mart 2023 Evren Erakçora yazdı: Depremde yıkılan binanlar ile gözlemlerinizi alalım , inşaat mühendisi olarak. Mühendislik hizmeti almamış binalar. Alanlar ayakta. samandağ zemini aşırı kötü. Sazlık var şehirde. Yani altının bataklık olduğu çok belli. Sazlığın 5m yanında bina var. Bu şekilde binayı aşırı iyi yapsanız bile en iyi ihtimalle bütün halde yan yatar. belen geçidi var. Dağlık arazi. Yamaçlarda çok eski evler bile hiç etkilenmemiş depremden. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Mart 2023 Paylaş 7 Mart 2023 Zemin iyiyse orada deprem olmuyor gibi bir şey demek ki. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Mart 2023 Paylaş 7 Mart 2023 Evren Erakçora yazdı: Zemin iyiyse orada deprem olmuyor gibi bir şey demek ki. enerji kolay yerden boşalıyor. Sertten kaçıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mart 2023 Paylaş 8 Mart 2023 Evren Erakçora yazdı: Zemin iyiyse orada deprem olmuyor gibi bir şey demek ki. halktan birisi ile röportajda, bulundakları yer dümdüz tüm evler yan yatmış, cadde sonu dağa doğru boyası dökük eski evlerde taş oynamamış, buraları tarım arazisi idi, sulaktı, sonra doldurup evleri yaptılar diye anlatıyordu. mühendislikte mucize yoktur 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts