İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Zwei..

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Ne zaman aldın ki maaşı? :) 

gece yattı sabah bitti… :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya hu hiç mi soğuk havada dışarıda durmadınız? Kar yağsa oynamıyor musunuz, gezmiyor musunuz, soğukta çalışmadınız mı? Soğukta ayakta muhabbet edip çay içmediniz mi? Sobalı evin soğuk tuvaletinde ihtiyaç yapmadınız mı? Hep mi kundak gibi sarmalanmış yaşadınız el bebek gül bebek büyüdünüz :) 

hastalık ne. rüzgar yok. Biraz soğuk. Abartmayın ya hu. Dışarısı 5 ise arabanın içi 10 derece. Yarım saat işe gidiyorum. Neden hasta olayım. 

O zaman arabayla değil, metrobüsle gidelim. Niye lüks seçeneği tercih ediyorum ki?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya hu hiç mi soğuk havada dışarıda durmadınız? Kar yağsa oynamıyor musunuz, gezmiyor musunuz, soğukta çalışmadınız mı? Soğukta ayakta muhabbet edip çay içmediniz mi? Sobalı evin soğuk tuvaletinde ihtiyaç yapmadınız mı? Hep mi kundak gibi sarmalanmış yaşadınız el bebek gül bebek büyüdünüz :) 

hastalık ne. rüzgar yok. Biraz soğuk. Abartmayın ya hu. Dışarısı 5 ise arabanın içi 10 derece. Yarım saat işe gidiyorum. Neden hasta olayım. 

Mantık çok basit Tansu üstadım. Araba hibrit olmasaydı o kaloriferi açar mıydın? Mazda da açıyor muydun mesela? Cevap evetse demek ki ihtiyaç. Yok ben aynı hava koşullarında mazda'da da açmıyordum diyorsan evet, sen haklısın. Ama ben bu kadar zamandır saf benzinli arabada araba çok yakmasın diye kalorifer klima radyo kullanmayan bir kişi tanıdım, o da forumun hypercisi :D 

Sani Gerşon yazdı:

O zaman arabayla değil, metrobüsle gidelim. Niye lüks seçeneği tercih ediyorum ki?

Durumsal değerlendirme ile o bile lüks sayılabilir. Neticede yürümek de bir seçenek. Hemde çok ucuza geliyor :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Sani Gerşon lüks değilki, ihtiyaç. Metrobüs metro ile gidersem yolculuk hem ayakta hem iki katı zamanda oluyor. Ayrıca metrobüs durağında soğuk var ve rüzgar esiyor. Arabanın içinde rüzgar yok :) 

Murat Sahın yazdı:

Mantık çok basit Tansu üstadım. Araba hibrit olmasaydı o kaloriferi açar mıydın? Mazda da açıyor muydun mesela? Cevap evetse demek ki ihtiyaç. Yok ben aynı hava koşullarında mazda'da da açmıyordum diyorsan evet, sen haklısın. Ama ben bu kadar zamandır saf benzinli arabada araba çok yakmasın diye kalorifer klima radyo kullanmayan bir kişi tanıdım, o da forumun hypercisi :D 

Durumsal değerlendirme ile o bile lüks sayılabilir. Neticede yürümek de bir seçenek. Hemde çok ucuza geliyor :D 

motoru sürekli çalışan arabada kaloriferi açarım tabi. Çünkü yakıt çok farketmiyor. Ama sizler de hibrit alın. Yaptıklarımın en az %50’sini yapacaksınız :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

motoru sürekli çalışan arabada kaloriferi açarım tabi

Motoru sürekli çalışan ama soğutma suyu soğuk olan arabada da açıyoruz biz. Ptc var. Elektriklen çalışıyor. 2 kuruş az yakacam diye üşüyemem ben valla 😄 mazotla çalışan webastolar var. Ondan alsana arabanın yakıtını etkilemez ısınırsın abi :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Motoru sürekli çalışan ama soğutma suyu soğuk olan arabada da açıyoruz biz. Ptc var. Elektriklen çalışıyor. 2 kuruş az yakacam diye üşüyemem ben valla 😄 mazotla çalışan webastolar var. Ondan alsana arabanın yakıtını etkilemez ısınırsın abi :crazy:

Opelde var mı ptc?

Ümit Türk yazdı:

Maaş mı yatmış. 

Bitmiş.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Opelde var mı ptc?

Yok ama fluya hala biniyorum 😅

Hem astra hemencik ısınıyor. Ve motor geç soğuyor. Dün sabah işe geldim akşam marşa bastım 32 derece suyu. Sabah garajda 9 derece oluyor. Döküm mü bunların blok? Ondan mı geç soğuyor?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu sabah 1 derece sıcaklık vardı. Ve ben montla arabada üşüyordum. Direksiyon aşırı soğuktu. Yolculuğum bittiğinde araba daha 2 diş ısınmamıştı. Kalorifer ise 27 derecede ayarlıydı.. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

dün video çekerken süre uzadı motor iyice ısındı. Havalandırmaya hassas derece soktum. 70 dereceyi gördüm. Yumurta pişer :) 

Çağlar Bayur yazdı:

kullanıcı hatası

AegeA için lisans bitirmek şart anlaşılan :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

70 dereceyi gördüm

Kalibrasyon sertifikası var mı?:p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Selçuk Bakış yazdı:

Güç içinde 😁

KDV?

İçinde içinde :)

Murat Sahın yazdı:

@Oğuzkan Erışık 

Şirkette var, karakteristiğini sevmedim o motorun. Bir motor düzde bu yeterli iken rampada bu kadar mı yetersiz olur :unknw:

Düzde vites gücü ile gidiyor da rampada devirli gidicen 2 vites düşüp 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çocukluğum gecekonduda geçti, tuvalet dışarıdaydı. Mecburduk, giderdik. 

Bir gün misafir geldi ama kar da yeni yağmış. Dışarı çıktım, eskimiş terlikle, çıplak ayak kaymaya gittim. 1 saat kaydım geldim. 

Soğuktan çok etkilenmem. Ama arabamda sıcacık gitmek varken bile bile üşüyerek gitmem. Hele de 5 lira için hiç gitmem. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Sani Gerşon lüks değilki, ihtiyaç.

Isınmak da ihtiyaç. Hem de 500-700binTL'lik araçlarda.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Isınmak da ihtiyaç. Hem de 500-700binTL'lik araçlarda.

mesela ali işe giderken ısınamamış egea ile. Napsın çöpe mi atsın arabayı

Bir çok dizel kısa mesafede ısınamaz. 10dk sürüp işine ulaşan ihtiyacını göremeyince be diyoruz?

ısınma ihtiyacını göremeyince ne diyoruz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Napsın çöpe mi atsın arabayı

kullanma kılavuzunu okumadan çöpe atmayınız diye yazmalı kullanım kılavuzuna ama işe yarar mı bilmem

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bir çok dizel kısa mesafede ısınamaz. 10dk sürüp işine ulaşan ihtiyacını göremeyince be diyoruz?

10 dk mı sizin iş yeri :)

Ali de ısınmış. Sadece soğuk arabaya binmiş, motor suyu ısınmamış.

Aynı motoru kullanıyorum, motor suyu 40 oldu mu, ateş üflüyor alet.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

@Tansu Kalafatoğlu Birkaç kişiyle görüştüm de, Corolla Hybrit kaloriferinin gayet iyi ısıttığını söyledi.

@Sani Gerşon Egea' ya bu sabah da baktım ama, motor ısınana kadar kalorifer ısıtmıyor. Araç 2022 model, muhtemelen rentacar aracı olduğu için PTC yok diye düşünüyorum. Ancak, firmanın diğer araçlarında var mıydı hatırlamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Tamer Topaç evet kaloriferi açınca 70 derece hava üflüyor. 

@Sani Gerşon ha 10dk ha 20dk. Bizim araba da sokakta. Önceden ısıtma yok ama evden ısınmış çıkıyoruz. Zaten arabada kıçımda ısıtma pedi var. Yakacak kadar ısıtıyor :) 

hesap yapalım. İş güzergahı 4 aylık (kış) 2500km. 

kalorifer kullanıp kullanmama arasında 100km’de 2 lt fark olsun. Yani 50 litreyi ısınmak için harcayıp harcamama durumu var. Yani 1000 lira ısınma gideri eder. Az mı :) 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bizim dizel laylon normal bir benzinliden daha çabuk sıcak hava veriyor. Ptc siz dizel soğuk bölgelerde sıkıntılı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Buydum buydum ….

konuşamıyorum çünkü boğazım ağrıyo.. bademcikler gitti..

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Buydum buydum ….

konuşamıyorum çünkü boğazım ağrıyo.. bademcikler gitti..

seni ptc falan ısıtmaz. Hamama gidip ter atman lazım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hamama gidip t

bir havuz dolusu suyun44 C çıkarılması için gereken yakıtı hesaplarsak acile kaldırırz aman diyeyim

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Boğazım tamamen iptal . Konuşma zorluğu çekiyorum. Bu gün şirket yemeğinde olay oldum zaten.. gülen güle.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...