İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Zwei..

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Yeni ısınma yöntemi…

*havalandırmayı komple kapat..
*hararet göstergesini aç ve yola çık

*3 diş artınca klima 21 derecede aktif et.

*6 diş artıncada normal kullanıma geç.. (26 26 artık gönlün ne isterse)

DF284A50-24EE-4D15-BE01-6299CD26DE1B.jpeg

B324ABFC-3B19-4FBE-9A1B-E96A02543CA3.jpeg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

*3 diş artınca klima 21 derecede aktif et.

Bunu bi kaç kere söylediğimi hatırlıyorum sanki.

Klima açılınca radyatör fanı da çalışacağından su çok geç ısınır. Ekstra yakıt tüketimi de yapar. PTC de olduğundan sistemde direkt kalorifer açabilirsiniz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Araba içinde atletle oturma kıvamına gerek yok bence. İç sıcaklığı 22’ye ayarlamalı. 

Ben trafikte olduğum için mazotlu arabalar yüzünden taze hava alımını açamıyorum. İç sirkülasyonda da buhar oluyor. Ara ara klimayı çalıştırıp kapatıyorum. Yoksa fan, motoru soğutuyor. 

@Sani Gerşon ptc soğuk motorda içeriyi ısıtmak için değil mi? Yani elektrik tüketimi çok olacaktır. O da motora yük bindirir ama

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Klima açılınca radyatör fanı da çalışacağından su çok geç ısınır. Ekstra yakıt tüketimi de yapar. PTC de olduğundan sistemde direkt kalorifer açabilirsiniz.

termostat işi bu değilmi. 16 dakika sonra ancak termostat açtı

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Sani Gerşon yazdı:

PTC yok bunlarda. Donuyorum yahu. Mecbur gaza biraz fazla basmak gerekiyor. Sağlıklı, Mondeo MK3 TDCİ çok çok daha iyi bundan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

termostat işi bu değilmi. 16 dakika sonra ancak termostat açtı

Termostat işi de, radyatör fanı ile motor bloğu bile soğuyor.

Tamer Topaç yazdı:

PTC yok bunlarda. Donuyorum yahu. Mecbur gaza biraz fazla basmak gerekiyor. Sağlıklı, Mondeo MK3 TDCİ çok çok daha iyi bundan.

Mümkün değil? Servise kontrol ettirmek lazım. Benim 2017 de bile var ptc. Kalorifer fanını sonuna kadar açıyorsan hissedemiyor olabilirsin. 2/8'de tam 2.5dk sonra ılık hava alıyorum ben.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Sani Gerşon ptc soğuk motorda içeriyi ısıtmak için değil mi? Yani elektrik tüketimi çok olacaktır. O da motora yük bindirir ama

Yapandan Allah razi olsun. Hava -5. 2.0 dizel isinana kadar hasta oluruz ama PTC sayesinde hemen sicak hava geliyor. Diger araclarda nasil bilmiyorum ama Passat da PTC devreye girince devir 1000 civarina cikiyor.

Dijital klimada 25 derece ve üzerinde PTC devreye giriyor. Fani sonuna kadar acarsaniz elbette soguk hava geliyor ama birkac kademe acinca ideal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Evet, yaklaşık 1.5kw'lık bir rezistans kendisi. Motor suyu ısındıkça tükettiği enerji düşüyor, belli bir motor suyu sıcaklığından sonra devre dışı kalıyor.

Koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma yoksa, içeriyi ısıtmak için tek çare bu dizel araçta.

Erdem Doğan yazdı:

Diger araclarda nasil bilmiyorum ama Passat da PTC devreye girince devir 1000 civarina cikiyor.

Renault'larda da böyleydi. Renegade'te rölanti değişmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Sani Gerşon yazdı:

Mümkün değil? Servise kontrol ettirmek lazım. Benim 2017 de bile var ptc. Kalorifer fanını sonuna kadar açıyorsan hissedemiyor olabilirsin. 2/8'de tam 2.5dk sonra ılık hava alıyorum ben.

Soğuk üflediği için motor ısınana kadar açmıyorum. Tekrar deneyeceğim. Hyundai' de, saç kurutma makinesi gibi ona alıştım.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Çok denedim. Ptc varlığına dair ibare görmedim.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ben Auto özelliğini açıyorum. Hemen buğu sorunu çözülmekle beraber kısa sürede motor ısınıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kalın giyinin karbon ayak izi azalsın, ısıtmada tofaş üstüne tanımam

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arabanın en büyük derdi devir daimin düşük kalması. 1250 devirde araba sürünce kalorifere yeterli suyu basamıyor. Ancak 1900 devirlere çıkınca bir anda sıcaklık basıyor.. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sıcağı full yapın, fanı 1.kademe, sıcaklığı hissedince yükseltin, benim taktik böyle. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

Sıcağı full yapın, fanı 1.kademe, sıcaklığı hissedince yükseltin, benim taktik böyle. 

ama şimdi tüm süprizi bozdun yaaaaa

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Köksal Yılmaz yazdı:

manualde öyle yapıyoz zaten : D

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Darbaz yazdı:

manualde öyle yapıyoz zaten : D

Benim klima çift bölgeli otomatik ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ali Darbaz sen satış tarafına geç bence. Bol bol zwei satarsın 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

hani nerde… 2 tane adam var zwei alacak. Şubat listesinde araç çıkmadı. Şimdi mart listesini bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

vereceği sözler için ödenecek tazminatları hesaplarsak müdürleri sopayla kovalar

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

hani nerde… 2 tane adam var zwei alacak. Şubat listesinde araç çıkmadı. Şimdi mart listesini bekliyoruz.

Yani sadece bu mu bir sürü fiat aracı var. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Yani sadece bu mu bir sürü fiat aracı var. 

ne satayım abime…

AC07DA8B-3451-4247-BFF4-61B9C58EC5BD.jpeg

FCAEE012-E488-4FF4-928B-821AEA98D61E.jpeg

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Koltuğa oturup çek.

Sahi bu zwei :crazy: Zimbabve gibi birşey mi, ne oluyor, nerede ne kaçırdım?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu volvö ler yuan lamı ödeniyor yurt dışına?

Tamer Topaç yazdı:

Sahi bu zwei :crazy: Zimbabve gibi birşey mi, ne oluyor, nerede ne kaçırdım?

müdürleri bu sıfırı vermeden önce , bakımı eskik bir kullanımş vermişti havuzdan, dolayısı ile telafi ettiler ikincisi ile

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...