İçeriğe Yönlendir

Yeni Ev Kredisi Paketi

Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Çağlar Bayur

sinyali yakmışlar bir süre sonra söner, olan yine son alıcıya olur

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hayrımıza olan birşey varmı ki. sürekli bize, sürekli bize...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

hayrımıza olan birşey varmı ki. sürekli bize, sürekli bize...

var artık gişede kuruyupa girmeden mtv yatırabiliyorsun

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Bir milyona tuvalete giriyorduk. 

sonra arkadaki sıfırlar döküldü saç görüldü, yok bu o dilldi

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Kafamı kurcalayan bir konu var.

Geçen sene yazmıştım, ev sahibi ile bir takım sorunlar oldu diye, çözmüştük ama tekrar hortladı mevzu, artık ben de sıkıldım. Bir çaresine bakmaya çalışıyorum.

Alayım desem, şu paketten yararlanmak bile çok zor, İstanbul'da merkezi yerlerde saçma yerlere gitmiş fiyatlar, ona tamam desen tamamını gösterecek adam bulmak imkansız. Bazı nedenlerden dolayı lokasyon da değiştiremiyorum.

Kiralıklara bakarsak da site içi 3+1 deyince 20'ler çok normalleşmiş, 25-30-35 gidiyor. Bunlar da öyle çok lüks manzaralı filan yerler değil.

Şimdi soru şu;

Memuru filan geçtim, çok konuşulan yazılımcı maaşları bile belli, bu kiraları kim nasıl veriyor ve bu işin sonu ne olacak?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Geçen sene yazmıştım, ev sahibi ile bir takım sorunlar oldu diye, çözmüştük ama tekrar hortladı mevzu, artık ben de sıkıldım. Bir çaresine bakmaya çalışıyorum.

Alayım desem, şu paketten yararlanmak bile çok zor, İstanbul'da merkezi yerlerde saçma yerlere gitmiş fiyatlar, ona tamam desen tamamını gösterecek adam bulmak imkansız. Bazı nedenlerden dolayı lokasyon da değiştiremiyorum.

Kiralıklara bakarsak da site içi 3+1 deyince 20'ler çok normalleşmiş, 25-30-35 gidiyor. Bunlar da öyle çok lüks manzaralı filan yerler değil.

Şimdi soru şu;

Memuru filan geçtim, çok konuşulan yazılımcı maaşları bile belli, bu kiraları kim nasıl veriyor ve bu işin sonu ne olacak?

artık büyük şehirde yaşamak zor. Evi olan yaşar da, olmayan memur tayin istiyor. Mesela antalya bodrum gibi yerlerde milli eğitim bakanlığı öğretmenler için lojman yapmaya başladı. Çünkü kimse kalmadı. Oturacak daireler maaşlarını geçti. İşin sonu o çevreyi boşaltmak. Manhattan gibi yani. Sınırlı kişiler yaşayacak. 

Yazın kiraya %25 sınırı da kalkacakmış

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Merkezden uzaklaşılacak.. Sonra uzaklar da yükselecek ama o ayrı konu. 

Çünkü arz yok. Arz olmadıkça bir de faizler düşerse ev fiyatları daha da artacak.. 

Faiz düşürmeyi de anlamıyorum ben. Fazi düşüyor ama verilen faiz rakamı ile kredi veren yok. yada istediğin rakamı veren yok. Ancak fazi indirimi haberi otomatik olarak sarı site ilanlarına % 25 oalrak yansıyor. 

Ekonomide ev için kira bedeli tespit edilirken bina bedelinin binde 4'ü hesap edilir. Yani bir ev kiraya verildiğinde kirasının 20 yılda kendisini amorti etmesi beklenir. 

Ev 5 milyon ise 20 bin lira normal görünüyor. 

Sorun evin 5 milyon olmasında. 

Ev için maliyet fiyatları metrekare x 10-12 bin civarında. bina çok pahalı değil, arsa çok pahalı. 

Ne yapılmalı.. 

Kritik sınırlara gelmiş şehirlerde yabancıya satış yasaklanmalı. Çünkü onlar şişiriyor. 250 bin dolarlık ev alana vatandaşlık verildiği için her ev 250 bin dolar oldu. 

Merkez dışına çıkarak yeni imar planları verilmeli. Gerekirse istanbul bölünmeli, 3 il oluşturulmalı. Boğaz ve çevresi istanbul kalmalı. doğu ve batısı bölünmeli. 

İstanbuldaki göçmenler sınır dışı edilemiyorsa il dışı edilmeli. 

Çevre illerdeki sanayileşme teşvik edilmeli. Çevre illerdeki konut yatırımları teşvik edilmeli. 

Vs vs.. 

Aklıma geliverenler bunlar. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunu uygulayan sayılı zaten.. ben sadece bir kişi tanıyorum.. 

Kiracı ısrar ederse ev sahibinin oğlu almanyadan geliyor, yada oğlu evleniyor. Sonuç mahkemeye yansıyor. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

Şimdi soru şu;

hans veriyor malesef

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

artık büyük şehirde yaşamak zor. Evi olan yaşar da, olmayan memur tayin istiyor. Mesela antalya bodrum gibi yerlerde milli eğitim bakanlığı öğretmenler için lojman yapmaya başladı. Çünkü kimse kalmadı. Oturacak daireler maaşlarını geçti. İşin sonu o çevreyi boşaltmak. Manhattan gibi yani. Sınırlı kişiler yaşayacak. 

kim uyduki sınır bişeye yaramadı

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Gök yazdı:

hans veriyor malesef

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hans'ı bilmem de geçen bir Ivan (Rus) şikayet ediyordu İstanbul çok pahalı diye. :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

Hans'ı bilmem de geçen bir Ivan (Rus) şikayet ediyordu İstanbul çok pahalı diye. :D 

bi ara suriyeliler afganların gelmesinden şikayetçiydi :D 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Selim Bilgin yazdı:

Şimdi soru şu;

Akmasa da damlar, memur kafası. Az ama garantili ve sürekli bir gelir var. (vardı 10 sene evvel) 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Selim Bilgin yazdı:

Şimdi soru şu;

Benzer durumlardan dolayi meseleye erken uyanip Mersin’den evimi aldim tasindim buraya. 

Dusunduk, Istanbulda eksi 1-2 de olan gunes gormeyen dairede 2 cocuk buyutmek icin sebep bulamadik. 

Yenilik iyidir, bir de is kurar veya bulursak burada hayat devam deriz. 

istanbul’da kiraci olanin Allah yardimcisi olsun. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

bu kiraları kim nasıl veriyor

sgk lı veremez

Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunu uygulayan sayılı zaten.. ben sadece bir kişi tanıyorum.. 

valla hamı lem herkes değil mi :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Sami Demirpaz yazdı:

Benzer durumlardan dolayi meseleye erken uyanip Mersin’den evimi aldim tasindim buraya. 

Çok mantıklı bir iş yapmışsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sami Demirpaz yazdı:

Mersin’den evimi aldim tasindim buraya. 

oralar da 2 sene öncesine göre x5 olmuş

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

sgk lı veremez

Orası kesin.

Sorun şu ki, şehirden uzaklaşsan da fiyatlar düşmüyor + ne trafik çekilecek gibi, ne düzgün bir toplu taşıma var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

şehirden uzaklaşsan da fiyatlar düşmüyor

o bölgede de aksine 2 mersolu 1 lambolu 2 range li kitle devreye giriyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Selim Bilgin yazdı:

Bir çaresine bakmaya çalışıyorum.

Alayım desem, şu paketten yararlanmak bile çok zor,

İstanbul çok daha zor görünüyor da artık Ankara'da da her şey zor(en azından ben öyle görüyorum)

Paketten yararlanma işine gelince bankalar sistemlerini güncellese de ne kadar rakama ne kadar taksit çıkıyo net bir şekilde görünse. Paketten yararlanma konusunda şansımı deneyeceğim ama başarabilecek miyim bilmiyorum.

Selim Bilgin yazdı:

bu kiraları kim nasıl veriyor ve bu işin sonu ne olacak?

Bunu anlamakta zorlanıyorum. Millet nasıl ne kadar kazanıp da bu kadar paraları ödeyebiliyorlar.

Biz nereyi çözemiyoruz da kolay para kazanamıyoruz.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Çünkü arz yok. Arz olmadıkça bir de faizler düşerse ev fiyatları daha da artacak.. 

Faiz düşürmeyi de anlamıyorum ben. Fazi düşüyor ama verilen faiz rakamı ile kredi veren yok. yada istediğin rakamı veren yok. Ancak fazi indirimi haberi otomatik olarak sarı site ilanlarına % 25 oalrak yansıyor. 

Ev fiyatları artmak için bir sebep olmasına gerek yok abi, rüzgar esse ev fiyatları artıyor zaten arz çok da olsa. Fiyatları da arttıranlar evi arz eden kesim değil mi zaten.

Bu ev sahibi olma konusunda sürekli kısır döngü içerisine giriyorum. Her seferinde sinir, stres, huzursuzluk tavan.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Şimdi soru şu;

20 bin ne kiramı???!

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

20 bin ne kiramı???!

sad but true

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

valla hamı lem herkes değil mi :crazy:

I ıh.. :ki:

Alptuğ Özcan yazdı:

Ev fiyatları artmak için bir sebep olmasına gerek yok abi, rüzgar esse ev fiyatları artıyor zaten arz çok da olsa. Fiyatları da arttıranlar evi arz eden kesim değil mi zaten.

Talep seçici olursa arz fiyatı düşer. 

Şu an talepte seçme şansı yok. Pazarlık şansı bile yok. Sen almazsan alma. arap gelip alıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Talep seçici olursa arz fiyatı düşer. 

Şu an talepte seçme şansı yok. Pazarlık şansı bile yok. Sen almazsan alma. arap gelip alıyor. 

:(

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Çağlar Bayur yazdı:

oralar da 2 sene öncesine göre x5 olmuş

Aldigimdan beri de x2 yi zorluyor 😅

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Dürüm döner 1 senede kaç liradan nereye geldi?

gelir ve dolar dışında bence herşey arttı. Ev konusu borsa gibi para koyma yeri..

En önemli sebep bu. Faiz pozitif olursa ve devlete güven oluşursa ev fiyatı düşer..

ikinci üçüncü evlere yüksek vergi gelirse yine düşer..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...