İçeriğe Yönlendir

Yeni Ev Kredisi Paketi

Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ödeme tablosunda faiz/ana borç rakamlarını merak ediyorum , yıllara göre dağılımı

mesela bir miktar kredi çektim. ilk sene aylık taksit 10 bin lira. İkinci sene 12 bin lira. Üçüncü sene 14 bin lira. Dördüncü sene 25 bin lira gibi bir durum var. Rakamları salladım ama aşağı yukarı böyle

Dördüncü sene taksiti 25 bin ama 15.senenin taksiti de 25 bin lira

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Muhittin Kaplan yazdı:

Bugün mesajlar geldi birsürü.

100bin tl ön onaylı tüketici dedi ilki.

500bin ön onaylı araç dedi ikincisi.

1milyon dedi ev için sonuncu.

Krediler mi düşecek nedir ?

bence, yok ama mevzu başka, şubatta kasada kalan mebalğ içindeki  tl nin, dövize oranı ile, misli ile tl yi düşük vadeden merkeze yatırmaları zorunlu, bir de yeni bilnaço dönemine girildi, özsermayryr oranla karlar yerlerde sürünecek gibi sanırım galiba YTD

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Rakamları salladım ama aşağı yukarı böyle

rakam önemli değil sistem öneml, tahmin ettiğim gibi yükselen aylık ödemeler var, zira ilk sene bordu öteleyince ... atasözü vardır hurmayı çok yersen bişi olur diye tam hatırlamadım, 2001 de piyasada işlem yapanlar iyi anlar (kötü anlamda ama )

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bence, yok ama mevzu başka, şubatta kasada kalan mebalğ içindeki  tl nin, dövize oranı ile, misli ile tl yi düşük vadeden merkeze yatırmaları zorunlu, bir de yeni bilnaço dönemine girildi, özsermayryr oranla karlar yerlerde sürünecek gibi sanırım galiba YTD

rakam önemli değil sistem öneml, tahmin ettiğim gibi yükselen aylık ödemeler var, zira ilk sene bordu öteleyince ... atasözü vardır hurmayı çok yersen bişi olur diye tam hatırlamadım, 2001 de piyasada işlem yapanlar iyi anlar (kötü anlamda ama )

haha enflasyon zank diye durunca :biggrin:

Ama daha dolar 30 olacak 3-5 aya o da var

Ytd

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

ödeme tablosunda faiz/ana borç rakamlarını merak ediyorum , yıllara göre dağılımı

Katılım bankasında faiz mi olur 🤣🤣

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Katılım bankasında faiz mi olur 🤣🤣

adını sen koy :rofl: biz elma diyoruz

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Faiz haram. Kar payı olsa?

İş yerinde yatırılan banka promosyonunu dağıtanlar var

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neden? Haram mıymış?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Neden? Haram mıymış?

ben kullanmıyorum o parayı dedikleri zaman niye diye sormuyorum. Bitiyorum konuşmayı. O bekliyor ama niye diye sormamı

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Faiz haram. Kar payı olsa?

iban lazımsa temin edilir

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

arkadaş çevren çok faydalı budurr

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

iban lazımsa temin edilir

arkadaş çevren çok faydalı budurr

istedim. Senin ihtiyacın yokki dedi. Nasıl yok, 5.evi almak istiyorum ama alamıyorum dedim. İhtiyacım var bana ver, En azından kime verdiğini bilirsin dedim. Bol dua ederim sana dedim. Yemedi 

Sonradan aklıma geldi. Len ya promosyon parasını boğazımdan geçirmem deyip bacağından geçirmişse

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Finansman sağlanan konutun sahiplerinin yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun tespit edilmesi durumunda, ev sahiplerine konutu alırken beyan edilen satış bedelinin yüzde 25'i kadar idari para cezası uygulanacak.

Diyor yasada. Burda yanan alıcı gibi. Ne çıkar bu işten?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağatay Kılınç yazdı:

Finansman sağlanan konutun sahiplerinin yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun tespit edilmesi durumunda, ev sahiplerine konutu alırken beyan edilen satış bedelinin yüzde 25'i kadar idari para cezası uygulanacak.

Diyor yasada. Burda yanan alıcı gibi. Ne çıkar bu işten?

Kredi işi bitip satın alma gerçekleştikten sonra kimse kurcalamaz daha. O işler satın alırken bakılır. Sonrasında bakmaz kimse. Ya da şikayet falan olacak da bakacaklar yani

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kredi işi bitip satın alma gerçekleştikten sonra kimse kurcalamaz daha. O işler satın alırken bakılır. Sonrasında bakmaz kimse. Ya da şikayet falan olacak da bakacaklar yani

Yüzde 25 225 bin TL yapıyor. Hükümet şu an bu işin peşinde gibi müfettiş görevlendirildi diye birsürü haber var. Ya tesbit edilirse bu kadar yükün altına giremem ki. Firmaya kesilse ceza banane der çıkarım ama alıcı burada sıkıntıda.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağatay Kılınç yazdı:

Yüzde 25 225 bin TL yapıyor. Hükümet şu an bu işin peşinde gibi müfettiş görevlendirildi diye birsürü haber var. Ya tesbit edilirse bu kadar yükün altına giremem ki. Firmaya kesilse ceza banane der çıkarım ama alıcı burada sıkıntıda.

zaten yalan beyan yapmıyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

zaten yalan beyan yapmıyoruz :) 

Ne yapıyoruz peki Tansu bey 🙂

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağatay Kılınç yazdı:

Ne yapıyoruz peki Tansu bey 🙂

Bilmem. Napıyoruz :) Ben şartlara uymadığım için hiç yeltenmedim

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Direkt resmi gazeteden alınmıştır ;

a) Sağlanacak finansman konusu konuta ilişkin düzenlenen değerleme raporunun yanlış veya gerçeğe aykırı olması halinde, raporu düzenleyen gayrimenkul değerleme uzmanı ve/veya gayrimenkul değerleme kuruluşu hakkında, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 76 ncı maddesinin onuncu fıkrası uyarınca verilecek idari para cezası tutarları 10 kat artırılarak uygulanır. Şu kadar ki uygulanacak idari para cezası tutarı, finansmana konu konutun satış bedelinin yüzde onundan az olamaz. b) Aktarılacak katkının hak sahipliğinin tespiti ile katkının doğru ve tam hesaplanmasından, ibraz edilen belgeler çerçevesinde konut finansmanını sağlayan banka sorumludur. Haksız olarak verildiği tespit edilen katkı tutarı 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre hesaplanacak gecikme zammıyla birlikte anılan Kanun hükümlerine göre finansmanı sağlayan bankadan ilgili vergi dairesince tahsil edilir. c) Katkılardan faydalanacak gerçek kişilerin yanlış ve/veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun tespit edilmesi durumunda; sağlanan katkılar dördüncü fıkraya göre hesaplanacak tutar üzerinden onuncu fıkra kapsamında belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde geri alınır ve kullanılan finansman tutarının yüzde 5’i kadar idari para cezası uygulanır. Bu madde kapsamında finansmana konu konutun yüklenicilerinin yanlış ve/veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun tespit edilmesi durumunda, yüklenicilere finansmana konu konutun finansman sağlanırken beyan edilen satış bedelinin yüzde 25’i kadar idari para cezası uygulanır. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2013'te evi aldığımda tapu masrafını satıcı firma ödeyecekti. Aradan 5 geçtikten sonra vergi ziyaı cezası diye bir ceza geldi. Mesele aslında şimdikiyle aynı. Evin satışını düşük gösteriyor, bu sebeple tapu harcı da az çıkıyor. Devlet de diyor ki beni vergi zararına uğrattın, al sana ceza. 

Satıcı firma ile olan sözleşmem hala durduğu için tapu harcını sizin ödemeniz gerekiyordu, cezası da sizindir dedim. Bi zahmet, yapılandır da bize getir dediler. Cezayı yapılandırdım, firmanın muhasebesine bıraktım. Ödemeleri de kontrol ettim, hepsini ödediler. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bu kampanyadan faydalanan-kredisi onaylanan var mı?

Tapu toprak sahibinin adınaysa durum ne oluyo bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Alptuğ Özcan yazdı:

Şaka gibi ama sadece 8 bin kişi başvurmuş henüz. Sebebi de belli aslında ama bu 8 bin kişiden kaçı alır o da belli değil. Ben kullanan duymadım daha .

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Alptuğ Özcan yazdı:

Tapu toprak sahibinin adınaysa durum ne oluyo bilen var mı?

Ben başta bi heveslenir gibi oldum, ama fos çıktı. İstanbul'da ev almya ihtiyacı olan kimsenin bu kampanyayla ev alamayacağını düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağatay Kılınç yazdı:

Şaka gibi ama sadece 8 bin kişi başvurmuş henüz. Sebebi de belli aslında ama bu 8 bin kişiden kaçı alır o da belli değil. Ben kullanan duymadım daha .

Çünkü müteahhitler izin vermiyor. Ama zam yapmayı biliyorlar

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağatay Kılınç yazdı:

Bi tane emlakçı daha ilk gün 400 bin kişi başvurmuş dedi :D  İstihbaratı nerden aldıysa artık 

Ben de henüz kullanabilen duymadım ne bankacılardan ne de emlakçılardan

Selim Bilgin yazdı:

Ben başta bi heveslenir gibi oldum, ama fos çıktı. İstanbul'da ev almya ihtiyacı olan kimsenin bu kampanyayla ev alamayacağını düşünüyorum.

Biz de heveslendik ama bakalım sonuç ne olacak bakalım

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çünkü müteahhitler izin vermiyor. Ama zam yapmayı biliyorlar

İçimden çok şey geçiyor bu cümleyle ilgili ama... forumdan uzak kalmayım şimdi. Başıma bişey de gelsin istemem :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Alptuğ Özcan yazdı:

Bi tane emlakçı daha ilk gün 400 bin kişi başvurmuş dedi

Tr de 400 bin tane sıfır daire var mı? Ben 8 bini haberlerde duymuştum nası sallamış öyle 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...