İçeriğe Yönlendir

Yeni Ev Kredisi Paketi

Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Alptuğ Özcan

Bankalarda başvuru dosyaları yığılmış durumdaymış

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunun da zamanla ilk müjde heyecanı geçer, uygulamada sancısı kalır

vesilesi ile benzer toki kampanyasının, bir öncekilere hala başlanmamış olmadan bir yenisine gelen talep milyon haneye yaklaşmıştı,ço uzun zaman önce (değil) 2 ay kadar önce idi lakin heyecenı ve haber değeri bile kalmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Alamıyorum arkadaşlar bununla da vatandaş alamıyor evini. Bu kampanya dedikleri zırva müteahhit zengin etmekten 1 adım öteye geçmiyor. Öyle orta gelir falan yok öyle bişe. Yüzlerce ev baktım çoğu uygun değil diyor. Uygun olan da 300 500 kredi çıkarıp yolunu buluyor. Arabamı elimdeki avucumdakileri veriyorum yine yetmiyor kalan miktara. Beğendiğimiz bir daire vardı herşeyimi verince anca denk geliyor. Bu sefer de araba almam lazım ona para yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)
Çağatay Kılınç yazdı:

Alamıyorum arkadaşlar bununla da vatandaş alamıyor evini. Bu kampanya dedikleri zırva müteahhit zengin etmekten 1 adım öteye geçmiyor. Öyle orta gelir falan yok öyle bişe. Yüzlerce ev baktım çoğu uygun değil diyor. Uygun olan da 300 500 kredi çıkarıp yolunu buluyor. Arabamı elimdeki avucumdakileri veriyorum yine yetmiyor kalan miktara. 

Hala bu kampanyadan kredi alabilen yok araştırdığım/bilgi edindiğim kadarıyla.

Sitelerde "0,69 a uygun" başlığıyla verilen ilanlarda yalan. Emlakçılar bile neyin ne olduğunu bilmiyor.

Kimisi  0,69 kampanyasından yararlandırıyoruz ama peşinat %40 alıyoruz diyo kimisi en fazla 750 bin kredi kullandırabiliyoruz diyo.

Çağatay Kılınç yazdı:

Beğendiğimiz bir daire vardı herşeyimi verince anca denk geliyor. Bu sefer de araba almam lazım ona para yok.

Ben de şuan sizinle hemen hemen aynı durumdayım. Araba Ankara'da şart, çocuk var kreşe gidiyor arabasız imkansız.

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Alptuğ Özcan yazdı:

Hala bu kampanyadan kredi alabilen yok araştırdığım/bilgi edindiğim kadarıyla.

Sitelerde "0,69 a uygun" başlığıyla verilen ilanlarda yalan. Emlakçılar bile neyin ne olduğunu bilmiyor.

Kimisi  0,69 kampanyasından yararlandırıyoruz ama peşinat %40 alıyoruz diyo kimisi en fazla 750 bin kredi kullandırabiliyoruz diyo.

Ben de şuan sizinle hemen hemen aynı durumdayım. Araba Ankara'da şart, çocuk var kreşe gidiyor arabasız imkansız.

Aynen çocuk olmasa araba belki idare edilebilir. Vakıfbank şube müdürüyle yüzyüze görüştüm, birkaç müteahhit ile yüzyüze görüştüm 3. Bölgede bu kredi işi sıkıntı diyor. Ben evi sana versem bu kredi ile devlet bana kredi karşılığında paramı ne zaman verecek belli değil diyor. Ortalıkta ne olduğunu bilen yok diyor . Daha kullanabilen de görmedim ben. Hiçbir şey bakanın açıkladığı gibi toz pembe değil. 0.99 a zorlayacam artık olursa. Çift maaşla krediyle ev alamıyoruz. İki öğretmen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağatay Kılınç yazdı:

Aynen çocuk olmasa araba belki idare edilebilir. Vakıfbank şube müdürüyle yüzyüze görüştüm, birkaç müteahhit ile yüzyüze görüştüm 3. Bölgede bu kredi işi sıkıntı diyor. Ben evi sana versem bu kredi ile devlet bana kredi karşılığında paramı ne zaman verecek belli değil diyor. Ortalıkta ne olduğunu bilen yok diyor . Daha kullanabilen de görmedim ben. 

Görüştüğüm 1 müteahhit kendisi söyledi bu belli başlı'lar için çıkarılmış bir şey diye. Vatandaş için değil.

Çağatay Kılınç yazdı:

0.99 a zorlayacam artık olursa.

0.99 bu kampanya dahilinde olan oran mı?

3.bölgede o faiz oranına denk gelecek kadar yüksek kredi vermiyorlar ki?

image.png.f1d9d8a15048b4baec589dc5d8ee1699.png

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Alptuğ Özcan yazdı:

0.99 bu kampanya dahilinde olan oran mı?

Yok o ayrı. Vade ve devlet destekli ödeme bunda yok. Sanırım 120 ay maksimum. Bir de bu oranla daha yüksek çekilebilir diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Müteahhitlerin kredi kullandırtmaması vergi kaçırmanın direkt beyanı işte. Maliye ne iş yapıyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Müteahhitlerin kredi kullandırtmaması vergi kaçırmanın direkt beyanı işte. Maliye ne iş yapıyor?

kırmızı çizgi, müteahite çökebilecek bir maliyeci ben hiç duymadım?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Maliye anca bordroluya çöküyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağatay Kılınç yazdı:

Maliye anca bordroluya çöküyor.

maliye de haklı. Vergi vergi çökerse müteahhitler fiyat artırır. O zaman sektör küçülür. Evler yenilenmez. Türkiye gibi krize gebe ülkede müteahhitlik işi risklidir. Yüksek kâr yoksa kimse yapmaz. Hoşgeldiniz Türkiyeye. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

maliye de haklı. Vergi vergi çökerse müteahhitler fiyat artırır. O zaman sektör küçülür. Evler yenilenmez. Türkiye gibi krize gebe ülkede müteahhitlik işi risklidir. Yüksek kâr yoksa kimse yapmaz. Hoşgeldiniz Türkiyeye. 

Maliye ondan mı yapmıyor şimdi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Maliye ondan mı yapmıyor şimdi.

Devlet diyelim. Devlet vergiyi kimin kaçırdığını bilmiyor olabilir mi

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Devlet diyelim. Devlet vergiyi kimin kaçırdığını bilmiyor olabilir mi

Kaçıramadığımız kısmı ödüyoruz işte. Tanrı aşkına sizin sorununuz ne?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bak nasıl da ikna edicisin şu an iknayım ben

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
(düzenlendi)

Gözümü karattım bugün kredi başvurusu yaptım muhtemelen sıkıntısız çıkar kredi. Resmi gazetede yasalaşmasını bekliyorum. Bu süreçte 150 200 bin arası bir araç bakınıyorum arkadaşlar.

tarihinde Çağatay Kılınç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Çağlar Bayur yazdı:

müteahhitin şartları var mı

Ne gibi mesela? Hükümetin sunduğu şartlar harici birşey konuşulmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağatay Kılınç yazdı:

Ne gibi mesela? Hükümetin sunduğu şartlar harici birşey konuşulmadı.

% bir miktar elden istiyorlarmış , tüm fatura beyan edilmiyor gibi şeyler

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Çağlar Bayur yazdı:

% bir miktar elden istiyorlarmış , tüm fatura beyan edilmiyor gibi şeyler

Hee o işler...evet orası öyle. 800 kredi çıkıyor maksimum.850 elden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Katılım bankalarına da bakın arkadaşlar. İlk sene ödenen taksit bilindiği gibi ucuz. Hane gelirinin %40’ı ilk sene taksitine göre hesaplanıyor. Birkaç arkadaşım kredi işini halletti ama kredi ile alınacak ev bulamıyor. Sorun banka değil, ev bulmak artık. Müteahhitler yüksek bedelli krediyi duyunca satmıyorlar. Malum gelir gider fatura işleri

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İlk sene ödenen taksit bilindiği gibi ucuz.

ödeme tablosunda faiz/ana borç rakamlarını merak ediyorum , yıllara göre dağılımı

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Çağlar Bayur yazdı:

ödeme tablosunda faiz/ana borç rakamlarını merak ediyorum , yıllara göre dağılımı

İlk sene 4 sonraki seneler 7 küsür

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağatay Kılınç yazdı:

İlk sene 4 sonraki seneler 7 küsür

toplam aylık ödeme rakamı içinde faiz/anapara ayrı kalemler , mesala aylık toplam 4 bin diyelim, bunda 3000 bini faiz 1000 ana para gibidir , o hesabı merak ettim,bir de  ötelenmiş ödeme varsa sonraki senelere binen ana para yükü fazlalaışır bir de ötelenmiş ödemenin dağılımı nasıl acaba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bugün mesajlar geldi birsürü.

100bin tl ön onaylı tüketici dedi ilki.

500bin ön onaylı araç dedi ikincisi.

1milyon dedi ev için sonuncu.

Krediler mi düşecek nedir ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...