İçeriğe Yönlendir

Ford Bijon Lokma Anahtar Kafası


Ahmet Yükseli

Recommended Posts

Ahmet Yükseli

Merhabalar,

 

-> Kısaca özetlemek gerekirse, bana Ford’lardaki nikelaj kaplı orjinal bijonlara uyumlu ve lastikçilerdeki matkaba uyumlu, lokma / anahtar kafası gerekiyor.

 

2002’den beri Ford Focus kullanıyorum. 3 kasa değiştirdim.

 

Özellikle 2018’de aldığım sondan bir önceki kasanın (Focus mca trend x 1.6 125 4K) bijonlarındaki nikelaj kaplama yüzünden kış-yaz lastik değişimlerinde bu nikelaj bijon zarar görüyor ve aşağıdaki videoda da anlatıldığı gibi lastik patlamasında çok ciddi sorunlara neden olabiliyor.

 

Nikelaj kaplı bijonların sorununu anlatan video:

 

 

Lastik değişimlerinde, lastikçiler bijonun nikelajına zarar vermesin diye her değişimde Ford Yetkili servisine götürüp orada değiştirtiyorum. Ancak, Ford yetkili servisi 30 dakikalık işlemi 3 saatte ve pahalıya yapıyor.

 

Nikelaj kaplı bijonlara tam uyumlu, lastikçilerdeki matkaba takılabilecek anahtar kafası / lokma alabileceğim bir yer var mı? Veya bu kafanın tam ölçüsünü biliyor musunuz?

 

Bijonları yan sanayi nikelajsız olanlarla değiştirdim, ancak 1 hafta sonra paslandılar. Orjinal nikelaj kaplı bijonlar da çok çok pahalı.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Buna uyumlu lokmanın içi kauçuk mu kaplı?

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Hava tabancaları darbeli olduğu için zarar veriyor bijon anahtarı ile söküldüğünde sıkıntı olmaz

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben serviste sağdan soldan transit bijonu topladım, onlarda kapak yok hem de orijinal.. Normalde 19 lokma lazım kapak düşünce 18.5 falan oluyor külliyen problem yani. Lokma bulmak yerine orijinal kapaksız bijon daha mantıklı olur bence..

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

Yüksek torklu havalı tabancalardan kaynaklanıyor bu sorun. Havalı tabanca ile bijon somununa zarar vermeyecek lokma anahtar mevcut değil, sadece janta zarar vermesini engelleyen plastik muhafaza olur o kadar. Lastikçiye gittiğinizde havalı tabanca olmadan söküp takmasını söyleyin, mırın kırın ediyorsa lastikçiyi değiştirin.

 

Bijon somunu 19 mm anahtarla sökülüyor, kaplaması düşerse 18 mm ye düşüyor.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bijonları nikelaj kaplı olanlar ile değiştirdim. İzeltaş t bijon anahtarı aldım ve lastikçime artık havalı tabanca kullandırmıyorum ek olarak 135 nm tork anahtarı ile sıkıyor.

Başka çözüm yok.

Eski nikelaj kapaklı ford bijon somunu var kargo alıcıya ait gönderebilirim. 

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
(düzenlendi)

1/2 adaptörlü istavroz bijon anahtarları da var daha kullanışlı.

10483943145522.jpg.26b29495f5ad813dad54d689e07c0b97.jpg

 

 

 

tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...