İçeriğe Yönlendir

İmar Barışı Yeniden Çıkar Mı?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Erhan Doruk yazdı:

Hazinedeki gelir-gider arasındaki denge o kadar açık ki, bedelli askerlik ve imar barışı gibi toplanan tek seferlik paralar hazineyi rahatlatıyor. Ne kadar toplarsan topla, gelire göre harcamadığımız için yetmiyor, krediler ayarlanıp sanki kredikartının asgari ödemesini öder gibi borçları öteliyoruz.

Bakan Nebati ne diyor, 2022 çok zor bir yıl oldu ama ekonomik göstergelerden enflasyon hariç hepsinde çok iyiyiz. Kriz yaşamamışız, sadece hayat biraz pahalanmış ama 2023 de düzelecekmiş miş miş.

nebati akıllı adam. Ötv indirimi olacak mı diye soruyorlar. Nebati: olsa bayide araba bulabilecek misin” diyor. :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1- kuseceksek niye barisiyoruz

2- bakan haklı ÖTV niye insin zaten kapış kapış gidiyor arabalar.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İnse ne olacak. araba bulabilecek miyiz.. 

Yine galerilere düşecek.. Yine fark verip galeriden eski fiyata alınacak. 

Sonuç; bayinin ortak olduğu galerici kazanacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ilk başta 2018-2019’da bankalar imar barışlı yerlere güzel güzel kredi çıkardı. Sonra ekonomi zortlayınca imar barışına burun kıvırdılar. En son konutta 300 bin lira veririz başka yok diyorlardı

vesile olsun da çamurdan olsun, barış işi de hikaye

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

nebati akıllı adam. Ötv indirimi olacak mı diye soruyorlar. Nebati: olsa bayide araba bulabilecek misin” diyor. :) 

cevap .ok iyi idi lakin, sorarlarsa: listede zam gelmemiş arabayı tüik hesaplarken bayide var mı stok var mı satışı var mı diye bakıyor mu :mangal:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

vesile olsun da çamurdan olsun, barış işi de hikaye

cevap .ok iyi idi lakin, sorarlarsa: listede zam gelmemiş arabayı tüik hesaplarken bayide var mı stok var mı satışı var mı diye bakıyor mu :mangal:

göz ucuyla. Bakanın bayilerden bile haberi var. Acaba egea sırasına mı yazıldı ne :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

göz ucuyla. Bakanın bayilerden bile haberi var. Acaba egea sırasına mı yazıldı ne :) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Listeye bile yazmiyorlar. Araya reizi sokarsa belki Mayıs'a sıra gelir 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bayiden araba mı alınır yahu, merak etttiğim bu bayiler kiralaarı nasıl ödüyor?satılan  araba yok ise?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

bayiden araba mı alınır yahu, merak etttiğim bu bayiler kiralaarı nasıl ödüyor?satılan  araba yok ise?

Tam 1 ay oldu. Easy paket dizel egea aldık şirkete sıfır.

İşlemler bitmeden araba geldi..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bayiden içeri girdik. Kimse bakmadı. Danışman masasına yaklaştık. Utana sıkıla bir şey sorabilir miyiz dedik. Araba yok dedi bize bakmadan. Rahatsız ettik kusura bakmayın deyip çıktık

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Tam 1 ay oldu. Easy paket dizel egea aldık şirkete sıfır.

İşlemler bitmeden araba geldi..

işte gerçek müşteri

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bayiden içeri girdik. Kimse bakmadı. Danışman masasına yaklaştık. Utana sıkıla bir şey sorabilir miyiz dedik. Araba yok dedi bize bakmadan. Rahatsız ettik kusura bakmayın deyip çıktık

Bu hikayenin aynısını 2000 yılında vw de yaşadık.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dizeli İskonto bile vardı. 500 den 400 bilmem kaça keptirmeye pardon satmaya çalışıyorlardi. Yıl biterken onlar bile gittiydi ama. 1.4 fire bulamayan onlara da saldırdı 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben kavga edecektim. Takas kısmı arabayı almıyor. Satış kısmı araba satmiyor. Ne emmeye ne üflemeye geliyonuz burda ne iş yapıyoruz diyip çıktım bozuldulardi.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Başka bayide rica minnet telefonu bıraktık. 2 aydır dönen yok.  Zaten 2000 kişi var bekleyen ayda 20 araba geliyor zor ama haber ederiz dediydi.

Peşine aracı ile iki araba aldı arkadaşlar. O da Fiatin satış karaktersizligi.

Benim aldığım galeri ayda 10 tane sıfır alıp satıyor en az. Ocak ilk haftasında 3 tane teslim aldı. 10 tane daha gelecek Ocak sonuna kadar diyor. 

Ben aldıktan sonra 7 8 tane de sattı ocağa kadar. Ben rica minnet galeriden aldım hatta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Erhan Doruk yazdı:

Hazinedeki gelir-gider arasındaki denge o kadar açık ki, bedelli askerlik ve imar barışı gibi toplanan tek seferlik paralar hazineyi rahatlatıyor.

Bizimde katkımız Olsun Staj Borçlanması yapalım 🙂.

Bu araç Stok Krizi bir yerde bitecek geçen yılda bizi üzmüşlerdi.O yüzden mecbur 2. El ile devam ettik.Keser döner Sap döner gün olur Hesap döner.O dolaştığımız zamanlarda yüzümüze bakmayan bayilere artık uğramam.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Başka bayide rica minnet telefonu bıraktık. 2 aydır dönen yok.  Zaten 2000 kişi var bekleyen ayda 20 araba geliyor zor ama haber ederiz dediydi.

Benim aldığım galeri ayda 10 tane sıfır alıp satıyor en az. Ocak ilk haftasında 3 tane teslim aldı. 10 tane daha gelecek Ocak sonuna kadar diyor. 

Ben aldıktan sonra 7 8 tane de sattı ocağa kadar. Ben rica minnet galeriden aldım hatta.

amerikalı youtuberların bizdeki gibi araç tanıtım videoları var. Altta yorumlarda millet “bu araba neden bayide yok? 6 aydır yok alamıyorum ama dışarıda görüyorum. Kime satıyorlar bunları” diye yazanlar var.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

amerikalı youtuberların bizdeki gibi araç tanıtım videoları var. Altta yorumlarda millet “bu araba neden bayide yok? 6 aydır yok alamıyorum ama dışarıda görüyorum. Kime satıyorlar bunları” diye yazanlar var.

Vaay, dış güçlerin kendi oyunlarından haberleri yok. Terziye neden boynun eğri demişler mekandır akmasa da damlar demiş :crazy:

Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

bende az önce bunu söylüyordum arkadaşlara.  bu kadar maaşı giderleri 3 5 araba satarak mı ödüyor bunlar? el altından yüzlerce arabayı galericilere satıyorlar. millete zulüm ediyorlar.

devlette bu zulme seyirci kalıyor.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

bende az önce bunu söylüyordum arkadaşlara.  bu kadar maaşı giderleri 3 5 araba satarak mı ödüyor bunlar? el altından yüzlerce arabayı galericilere satıyorlar. millete zulüm ediyorlar.

sana da satsa galeriye de, büyük patron aynı ötv sini alıyor, göz görmesse gönül katlanırmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

çıkmış olan imar barışı ne işe yaradı ?

Evimin önüne kaçak çıkılan katı normalde tespite müteakip encümen yetkisinde yıkması gereken belediyenin, kaçağı para karşılığında yasal hale getirmesine yaradı.

Boş yere proje, imar vs uğraşmak lüzumsuz, yap binayı belediye yıkmıyor, bastır parayı ruhsat veriyor.

Sistem acayip güzel işliyor. 

tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi
İmla
  • Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Kiriş yazdı:

Evimin önüne kaçak çıkılan katı normalde tespite müteakip encümen yetkisinde yıkması gereken belediyenin, kaçağı para karşılığında yasal hale getirmesine yaradı.

Boş yere proje, imar vs uğraşmak lüzumsuz, yap binayı belediye yıkmıyor, bastır parayı ruhsat veriyor.

Az sayıda da olsa yıkan belediyeler var. Şans artık. İmar barışı zaten olmayan şehir planlamasını daha da kötü hale getiriyor. Sonra endonezya gibi “buranın şeyi çıktı, başkenti ormanları kesip yeni şehre taşıyoruz” diyeceğiz.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Serhat Işık yazdı:

skoda 120 çalışanına 25 maaş ikramiye vermiş. İş yapmasa vermezdi. 

https://m.haberturk.com/yuce-auto-dan-120-calisanina-25-maas-ikramiye-3551123-amp

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Geçen biriyle tanıştım , adam kendi çapında galericilik yapıyordu. Kamyonet tarzı ticari bayilerindeki satışçıları bağlamış. Araçları peşinat verip önden rezerve ediyor. Araç gelmeden de internete ilana koyup satıyordu. Satılan araçları hiç üzerine almadan direk bayide adamla buluşup alıcının üzerine yapılıyor. Aradaki farkı kendi kazanıp , yardımcı olanlara da birşeyler atıyordu. Süper iş , sıfır risk. Para bile gerekmiyor bu iş için. telefonu durmuyordu arkadaşın. Bir taraftan alıcılarla konuşup , diğer taraftan bayileri organize ediyordu.  

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mustafa Tüfekçi yazdı:

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Kiriş yazdı:

Afların hepsi böyle değil mi 

Vergiyi ödeme. Af 

Suç işle yatma. Af 

Kaçak yap. Sgk ödeme harç ödeme af 

Ceza ye. Ödeme af. 

İlkay da arabada tek giderken maske cezası yesin ve gününde ödesin.  Sınra ödemeyenlere af çıksın.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

skoda 120 çalışanına 25 maaş ikramiye vermiş.

bilançoda hangi kaleme yazacak acaba?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

İlkay da arabada tek giderken maske cezası yesin ve gününde ödesin.  Sınra ödemeyenlere af çıksın.  

Akıllandım ama. Geçen hafta babamlar pazar alışverişi yaptı. Her hafta onlar yapıyor yetişemiyoruz dağılmış oluyor pazar bende akşamına ödüyorum. Neyse, ödemedim taktım nasılsa af gelir :crazy:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...