İçeriğe Yönlendir

İmar Barışı Yeniden Çıkar Mı?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Birkaç ay önce BBP’den kanun teklifi gelmişti meclise. Bugün de CHP grubundan resmi teklif sunuldu meclise. 2018’de çıkan imar barışı başvuru süresinin uzatılması şeklinde. Bakalım ne olacak. Tüm tuşlara basıldı. Buna da basarlar heralde. 

2022 temmuz’da kaçaklara elektrik su bağlatma ile ilgili yarım af çıkmıştı zaten

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Birkaç ay önce BBP’den kanun teklifi gelmişti meclise. Bugün de CHP grubundan resmi teklif sunuldu meclise.

Chp bir şey sunduysa kabul edilmez.. 

Ama 15 gün sonra kendileri aynı şeyi sunar, kabul edilir. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Chp bir şey sunduysa kabul edilmez.. 

Ama 15 gün sonra kendileri aynı şeyi sunar, kabul edilir. 

tüzükte her kural yazmaz abi :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tüzükte her kural yazmaz abi :) 

Tüzükteşler halleder.

Loading...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çıkmış olan imar barışı ne işe yaradı ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

2017 de 89 bin tl ye oturma ruhsatı aldık eski apartmanda.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

2017 de 89 bin tl ye oturma ruhsatı aldık eski apartmanda.

oturma ruhsatı ne lem

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Kaçak yapılar ruhsat aldı.. Sonra bir sonraki imar barışı için yenileri yapıldı.  

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Hiç kaçak yapı yapmamışların durumu ne olacak?

• Mutlu 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kaçak yapılar ruhsat aldı.

ruhsat ne işe yaradı mesela banka kredisi çıkabilir mi oldu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Nihat Palolu yazdı:

Onlar yapacakları zaman, inşaat ruhsatı alacak.. harçları yatıracak.. Sonra bir çok mühendisten oturum izni alacak.. 

Bir sürü ssk primi ödeyecek.. 

Yine bir sürü harç ödeyecek. 

Eksiği çıkmazsa belediyeye de bir sürü para ödeyip oturum alacak. 

tapuya gidecek cins tashihi yaptıracak vs vs. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

oturma ruhsatı ne lem

Şu. Önceden 50 tl çıkan emlak vergisinin 500 tl olması. En kaba anlatımla olay bu. 

Nihat Palolu yazdı:

Almanya yenildiği için onlar da yenik sayılacak.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

Kaçak yapılara ruhsat verilmek sureti ile ülkenin ekilebilir arazilerinin içinden geçtiler. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kaçak yapılar ruhsat aldı.. Sonra bir sonraki imar barışı için yenileri yapıldı.  

Aynen devam ederler abi, vaktiyle çivi çakmanın yasak olduğu yerlere bile 1+1 çirkin çirkin evler yaptılar arazileri de 500'er metrekare olarak böldüler. Çocuklarımız beton yiyecek.

Nihat Palolu yazdı:

Vergi affı çıkınca ne oluyor abi? :) Güzel yurdumda her şeyi kural dışı yapacaksın, elbet af çıkar bir şey olur. Öğrenim kredimi ödemek için banka kredisi kullanmıştım. Bak ödemeyenlerin faizini falan sildiler. Vaktinde ödediğim için ben zarar ettim.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Onlar yapacakları zaman, inşaat ruhsatı alacak.. harçları yatıracak.. Sonra bir çok mühendisten oturum izni alacak.. 

Bir sürü ssk primi ödeyecek.. 

Yine bir sürü harç ödeyecek. 

Eksiği çıkmazsa belediyeye de bir sürü para ödeyip oturum alacak. 

tapuya gidecek cins tashihi yaptıracak vs vs. 

Hızla para toplamak için icat edilmiş bir metot bence. Cidden ekilebilir tarım arazilerinin içine ettiler bunu kullanarak. Çubuk 2 barajı var mesela, içme suyu barajı, balık tutamazsın ama barajın dibine hobi bahçesi adı altında evler dizildi bile.

Var ya hani atasözü, beyaz insan ve para yemekle alakalı kızılderililerin söylediği, tam öyle. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Birkaç ay önce BBP’den kanun teklifi gelmişti meclise. Bugün de CHP grubundan resmi teklif sunuldu meclise. 2018’de çıkan imar barışı başvuru süresinin uzatılması şeklinde. Bakalım ne olacak. Tüm tuşlara basıldı. Buna da basarlar heralde. 

2022 temmuz’da kaçaklara elektrik su bağlatma ile ilgili yarım af çıkmıştı zaten

Çıkartırlar. Seçi yakın, hazineye para lazım, şu sıralar ne çıksa şaşırmam...

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Saç ekiminde ötv kalkmalı.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Murat Sahın yazdı:

Vergi affı çıkınca ne oluyor abi? :)

Bilmiyorum, hiç aftan faydalanmadım. Benim borcum olmaz genelde alacaklı oluyorum 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bir önceki imar barışında milyarlarca tl para toplandı.  Seçime kadar yeni bir imar barışı büyük ihtimalle çıkacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Bir önceki imar barışında milyarlarca tl para toplandı.  Seçime kadar yeni bir imar barışı büyük ihtimalle çıkacaktır. 

Mesele yeni imar barışından toplanacak paralar ne olacak? EYT için insanlar kredi çekiyor, bağ bahçe araba falan satıyor, oradan birdenbire toplanan paralar ne olacak?

Aklımda deli sorular... Bu sorular o kadar karışık ki, işi bırakacağım, ekonomik karmaşıklıktan cesaret edemiyorum...

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Böyle bir saçmalık olamaz. Herkes kaçak yapıları yapmış şark kurnazı gibi imar barışını bekliyor. Umarım çıkmaz. Kaçak yapılarda şark kurnazlarının elinde patlar. Ceza + Yıkım gayet güzel olur.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence tekrar çıkmaz. Yazın zaten kısmi af gibi bir şey geldi. Elektrik bağlatamayanların işini hallettiler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ruhsat ne işe yaradı mesela banka kredisi çıkabilir mi oldu

ilk başta 2018-2019’da bankalar imar barışlı yerlere güzel güzel kredi çıkardı. Sonra ekonomi zortlayınca imar barışına burun kıvırdılar. En son konutta 300 bin lira veririz başka yok diyorlardı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ilk başta 2018-2019’da bankalar imar barışlı yerlere güzel güzel kredi çıkardı. Sonra ekonomi zortlayınca imar barışına burun kıvırdılar. En son konutta 300 bin lira veririz başka yok diyorlardı

2007 de galiba oturma ruhsatı olmauan evi kredi ile almıştık. Sonra 2017 ya da 2018 de çıkan afla aldık ruhsatı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Bu imar barışı bir sürü mağduriyet yaratıyor ve talana yol açıyor.Açıkcası bana göre hak yemenin bir başka türü. Tarım arazileri dahil her taraf işgal edildi bu yüzden.

Bu yasayı çıkartmak resmen talana göz yummaktır. Memleketimde tarım arazilerine bildiğin apartman diktiler ve bunlara kullanım belgesi aldılar.Gökdelen dikseler ruhsat alacaklarmış.

Ben böyle saçma sapan bir yasa görmedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İlkay Başaran yazdı:

2007 de galiba oturma ruhsatı olmauan evi kredi ile almıştık. Sonra 2017 ya da 2018 de çıkan afla aldık ruhsatı.

Bu arada bizim aldığımız ev ayvalıkta ş.içinde daire idi. Son kat çatı yüksekliğinden takılmış. Toplanıp parayı verince takılmaz oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Mesele yeni imar barışından toplanacak paralar ne olacak? EYT için insanlar kredi çekiyor, bağ bahçe araba falan satıyor, oradan birdenbire toplanan paralar ne olacak?

Aklımda deli sorular... Bu sorular o kadar karışık ki, işi bırakacağım, ekonomik karmaşıklıktan cesaret edemiyorum...

Hazinedeki gelir-gider arasındaki denge o kadar açık ki, bedelli askerlik ve imar barışı gibi toplanan tek seferlik paralar hazineyi rahatlatıyor. Ne kadar toplarsan topla, gelire göre harcamadığımız için yetmiyor, krediler ayarlanıp sanki kredikartının asgari ödemesini öder gibi borçları öteliyoruz.

Bakan Nebati ne diyor, 2022 çok zor bir yıl oldu ama ekonomik göstergelerden enflasyon hariç hepsinde çok iyiyiz. Kriz yaşamamışız, sadece hayat biraz pahalanmış ama 2023 de düzelecekmiş miş miş.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

çıkar niye çıkmasın , imar barışı çıkar, vergi affı çıkar  herşey çıkar bizde değişik bir ülkeyiz 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...