İçeriğe Yönlendir

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?

Süleyman Can

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?  

97 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Yasak olmaması dikkati dağıtmasını önler mi?

o zaman şöförle konuşmak yasak tabelası koyacak üreticiler. Hatta müzik dinlemek dalgınlık, efkar yapabilir mesela. Bazıları ses sistemi yapıyor. Amfiler yasaklansın mı yani :) @Çağlar Bayur

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

arabada konuşmak yasak değil ki. Bluetooth bağlantısı standart artık zaten

Ne olursa olsun yasak..

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Serkan Toker yazdı:

Ne olursa olsun yasak..

Yasak da mı yasak

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yasak da mı yasak

Yassak kardeşim, yasak demekte yasak. Yasaklar vardı eskiden, bandı teybe takar sahneyi hayal ederdik. Ufaktım, radyonun içine el feneri tutup konuşan adamları görmeye çalışırdım. Meğer dalga dik olarak geldiği için kıyı şeridi girişli çıkışlıymış bitki örtüsü de makiymiş. Benim mesai bitti galiba.. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Serkan Toker yazdı:

Ne olursa olsun yasak..

Yasak da mı yasak

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yasak da mı yasak

Madde 73 – (Değişik birinci fıkra: 17/10/1996-4199/27 md.) Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması veya dökülmesi, seyir halinde sürücülerin cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır.
(Değişik:18/10/2018-7148/24 md.) Seyir hâlinde cep ve araç telefonu ile benzer haber-leşme cihazlarını kullanan sürücüler 235 Türk lirası, maddenin diğer hükümlerine uymayanlar 108 Türk lirası para cezası ile cezalandırılırlar.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Serkan Toker yazdı:

Madde 73 – (Değişik birinci fıkra: 17/10/1996-4199/27 md.) Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması veya dökülmesi, seyir halinde sürücülerin cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır.
(Değişik:18/10/2018-7148/24 md.) Seyir hâlinde cep ve araç telefonu ile benzer haber-leşme cihazlarını kullanan sürücüler 235 Türk lirası, maddenin diğer hükümlerine uymayanlar 108 Türk lirası para cezası ile cezalandırılırlar.

kullanmıyor zaten. Telefon kenarda duruyor. Elinde değil. Öyle olsa telefonla konuşmaktan ceza yazılırdı. Halbuki eller serbest şeklinde hoparlörden konuşma diye bir şey icat edildi

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

o zaman şöförle konuşmak yasak tabelası koyacak üreticiler. Hatta müzik dinlemek dalgınlık, efkar yapabilir mesela. Bazıları ses sistemi yapıyor. Amfiler yasaklansın mı yani :) @Çağlar Bayur

Aynı araçta şoförle konuşmak ile uzaktan konuşmak dikkat dağıtma açısından farklı şeyler. Yolcu aynı yolda olduğundan konuşurken yoldaki risklere veya değişimlere uzaktaki gibi kayıtsız şekilde konuşup yanıt beklemez. Yolda yürürken WhatsApp tan cevap yetiştirme telaşı gibi şoför de uzağa cevap yetiştirmek için yola vereceği dikkatten kısar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kullanmıyor zaten. Telefon kenarda duruyor. Elinde değil. Öyle olsa telefonla konuşmaktan ceza yazılırdı. Halbuki eller serbest şeklinde hoparlörden konuşma diye bir şey icat edildi

Kulağıma tutmuyorum o zaman cezası yok değil. Her türlü telefonla konuşmak direksiyonda yasak. Sabahları trafik radyosunu dinliyorum, adam ışıkta beklerken e-postaya bakmış ceza kesmiş polis. Denemek için polise yaklaşıp telefondakine bir saniye polisle konuşuyorum deyip deneyebilirsin.. :D

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Serkan Toker yazdı:

Yassak kardeşim, yasak demekte yasak. Yasaklar vardı eskiden, bandı teybe takar sahneyi hayal ederdik. Ufaktım, radyonun içine el feneri tutup konuşan adamları görmeye çalışırdım. Meğer dalga dik olarak geldiği için kıyı şeridi girişli çıkışlıymış bitki örtüsü de makiymiş. Benim mesai bitti galiba.. 

Bally yi bırakmak için yanlış günü seçmişsin Serkan abi.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Aynı araçta şoförle konuşmak ile uzaktan konuşmak dikkat dağıtma açısından farklı şeyler. Yolcu aynı yolda olduğundan konuşurken yoldaki risklere veya değişimlere uzaktaki gibi kayıtsız şekilde konuşup yanıt beklemez. Yolda yürürken WhatsApp tan cevap yetiştirme telaşı gibi şoför de uzağa cevap yetiştirmek için yola vereceği dikkatten kısar.

yandakinin gözleri görmüyorsa? Ya dikkatsizse? Ya laf anlatmak için arada yandakine bakıyorsak? Ya konu hararetliyse? 

sağdan tın tın sürerken eller serbest şekilde telefonla konuşmak, güçsüz araba yorar demekten bence daha masum. Güçsüz araba yorar cümlesinin altında aslında neler yattığını biliyoruz yani. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yandakinin gözleri görmüyorsa? Ya dikkatsizse? Ya laf anlatmak için arada yandakine bakıyorsak? Ya konu hararetliyse? 

Bahsettiğim şey kanun, kural değil, durum. Eller telde olmasa hatta telepati ile konuşulsa bile dikkati dağıtıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:

Dikkati yola mı veriyorsunuz toplantıya mı?

Toplantı telefonla konuşmaktan daha az dikkat istiyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Bahsettiğim şey kanun, kural değil, durum. Eller telde olmasa hatta telepati ile konuşulsa bile dikkati dağıtıyor. 

Kanunda o madde 1996’da çıkmış. Daha da güncellenmemiş. Eskiden telefonla konuşmak için gözü yoldan, elleri direksiyondan bırakmak gerekiyordu. O yüzden çıkmış kanun. Şimdi öyle değil. 

şu an telefonla konuşmak ile arabadaki diğer kişilerle konuşmak arasında fark yok. 

avrupada da böyle. Yasak olsa araçlarda eller serbest durumunda telefonla konuşmak için bluetooth bağlantı donanımını zorunlu tutmazlar. Hatta yasak olurdu. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Zaten arabada uzun uzun bir şeyle meşgul olmamak lazım. Kısa şekilde konuşmayı da bitirmek lazım. Toplantı biraz şey olmuş :) demek istediğim, konuşmak, hızdan ve seri sürüşten daha masum

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kanunda o madde 1996’da çıkmış. Daha da güncellenmemiş. Eskiden telefonla konuşmak için gözü yoldan, elleri direksiyondan bırakmak gerekiyordu. O yüzden çıkmış kanun. Şimdi öyle değil. 

şu an telefonla konuşmak ile arabadaki diğer kişilerle konuşmak arasında fark yok. 

avrupada da böyle. Yasak olsa araçlarda eller serbest durumunda telefonla konuşmak için bluetooth bağlantı donanımını zorunlu tutmazlar. Hatta yasak olurdu. 

Bu konuda biraz akademik çalışma yaptık. Telefonla konuşmak senkron ise biraz sıkıntı yaratıyor. Ya da navigasyonla gitmek. Ancak, asenkron konuşursan ya da bir grup içinde bir konuşmayı dinliyorsan (radyo yahut youtube gibi) o zaman etki daha az oluyor.

En kötüsü mesela patron ararsa.. o tarz şeyler. 

bizim navigasyon çalışması acayip atıf alır çok da madah değildi oysa:  https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-642-39238-2_7

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

En kötüsü mesela patron ararsa.. o tarz şeyler. 

bizim navigasyon çalışması acayip atıf alır çok da madah değildi oysa:  https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-642-39238-2_7

Patron ararsa ben kenara çekip konuşuyorum. Ciddi şekilde dikkatimin dağıldığını hissediyordum. Eşim arıyorsa açıyorum çünkü onun dikkati dağılıyor acaip kazak erkeğimdir :ninja:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

not asenkron konuşmak:  siri gibi içrdeki asistan gibi  birşeyle konuşmak mesaj yazdırmak vs

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zaten arabada uzun uzun bir şeyle meşgul olmamak lazım. Kısa şekilde konuşmayı da bitirmek lazım. Toplantı biraz şey olmuş :) demek istediğim, konuşmak, hızdan ve seri sürüşten daha masum

işte bunlar hep torksuzluktan

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Yolda toplantı ben de yapıyorum, telefon ya da zoom vs. ile. Ekmek aslanın ağzında, şoför tutana kadar böyle devam. :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Toplantıdan künefe çıkmış diolar :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eskiden telefonla konuşmak için gözü yoldan, elleri direksiyondan bırakmak gerekiyordu. O yüzden çıkmış kanun. Şimdi öyle değil. 

Eskiden niye gözü yoldan alıyorduk ya, ben kulağıma tutar konuşurdum. Benefon araç telefonu vardı, görüşme bitmezse james bond gibi çantası vardı. Alır arabadan inerdim konuşmaya devam.. Bluetooth müzik için yapıldı telefon görüşmesi bonus oldu. :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...