İçeriğe Yönlendir

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?

Süleyman Can

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?  

97 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Aytac Sakal

Ben tek Şöför 1100 km gider dönerim ve yavaş giderim yaz kış uykum gelirse pencereyi açarım uykumu alıyor.Kahve içerim ama fazla değil ağır yemek yemem düz yolda daha bir dikkat ederim.Gece yolculuğunu tercih ederim Yollar daha rahat oluyor.

Birde kendi adıma Kötü araba değilde Sevmediğin araba yorar desek ben eski Focus çok seviyordum daha iyi arabalar kullandım uzun yolda ama o tadı alamıyorum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

En fazla 400-500 km yol gittiğim için çok yorgunluk olmuyor. Küçük araba ve zayıf motora rağmen. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Trafik ve acemi şoför yorar, o yüzden gece yolculuğunu severim. Araba biraz güçlü ve yola oturan bir araç ise değme keyfime. Virajlı bir yol ise zaten sınırları zorlarım, herkes uyanık kalır 😁

Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem

Renocular kızacak ama Megane ve Duster ile yaptığım yolculuklar beni yoruyor. Pedal pozisyonunu beğenmiyorum, sağ ayak hep kasılmış olarak duruyor. Geçen sene 2012 model kasalı transitle Muş'tan Konya'ya geldim 1000 km. Ardından Konya'nın Bozkır ilçesine Megane 2 ile gidip geldim toplamda gidiş geliş 250 km. Megane da yaptığım 250 km lik yol daha çok yordu beni

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Kerim Bilgehan Arbek yazdı:

İlk ikisi kesinlikle çok yoruyor. Bir arabanın özellikle yol sesi yalıtımı iyi olmalı. Biradere corolla cross aldık hybrid bende de yeni kasa tucson var, corolla da 120 ile giderken arabanın içinde savaş çıkıyor sandım. Tucson ile kıyas kabul etmediğini anladım. 

Tucson da apple carplay ile telefon konuşmasında karşıya sesin çok kötü iletilmesi durumu ile karşılaştınız mı? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mücahit Erdem yazdı:

Renocular kızacak ama Megane ve Duster ile yaptığım yolculuklar beni yoruyor. Pedal pozisyonunu beğenmiyorum, sağ ayak hep kasılmış olarak duruyor. Geçen sene 2012 model kasalı transitle Muş'tan Konya'ya geldim 1000 km. Ardından Konya'nın Bozkır ilçesine Megane 2 ile gidip geldim toplamda gidiş geliş 250 km. Megane da yaptığım 250 km lik yol daha çok yordu beni

Yumuşak süspansiyon olunca ön düzen de sanırım karaktersiz arabayı yolda tutmakta zorlanıyorsun. Sürekli dikkat istiyor yoksa düz gitmiyor. Bu da yoruyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Lpg li araba...Sürücü koltuğu yüksek araba..Yazın klimasız araba...Kışın kış lastiği olmayan araba...Baharda silecek lastiği eskimiş araba..Müzik dinleyemediğin araba..

++İlk arabam burodbey...

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Seçenek seçmedim. Benim için en yorucu olan maalesef merceksiz zenon ampul olan araçlar. Karşıdan gelirken de arkadan gelirken de beni çok yoruyor. Onun dışında segment olarak ne kadar giriş seviyesi ise o kadar yorucu oluyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Mankal yazdı:

arabam burodbey...

40 la spin atınca satmıştım, plaka efnase 34BYR34 denk gelmişti, bilemedeki sattık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Çağlar Bayur yazdı:

40 la spin atınca satmıştım

Ben de arkamda bir anda beliriveren 0403 ün kornasıyla kafam tavana çarptığında satmaya karar vermiştim.O anda baktığımda hızım 80..Ben 120 hissediyordum halbuki. Ama en hızlı sattığım arabaydı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilansız almıştım satıyor... derken cümle bitmemişti

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Serkan Toker yazdı:

Stabilize yolda lastik sesi ninni gibi gelir.. Hele sıcak asfalttan geçiş yaparsan uff acayip hoşuma gider..

Serkan Abi o fordlarda daha güzel oluyor. Bizde S-Max varken hissederdik onu ama çok uyku yapar😄 alışkın olmayanda da mide bulantısı yapardı. Japon grubu araçlarda yol rüzgar vs hepsi birbiriyle karışınca kargaşa oluyor kabinde

Erhan Doruk yazdı:

Tucson da apple carplay ile telefon konuşmasında karşıya sesin çok kötü iletilmesi durumu ile karşılaştınız mı? 

1 yılı geçti alalı hiç böyle bir geri dönüş yapılmadı tarafıma. Hyundai en son multimedya yazılımına güncelleme getirmişti ben yaptım kendi sitelerinde launcher var belki yaşayanlara çözüm olabilir. Bir de donanıma göre multimedya ünitesi farklılık gösteriyor. İlginçtir alt donanımlarda kablosuz apple car play varken bende olan Elite ve bir üst donanım olan Elite pluslarda kablolu carplay var. Belki kablosuz olmasından da fark edebilir, neticede biz hep kabloyla bağlıyoruz mecburiyetten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Gücü yetersiz olup rampada falan bayılan araba yorar, çok ses alan araba yorar, birde her virajda hayatı sorgulamama sebep ola araba yorar. Yoksa günü birlik Ankara-İzmir-Ankara yapmışlığım var kış şartlarında. Üst sınırdan iki tane radar cezası eşliğinde gidip gelmiştim ama olsun, cezaları amcam ödediydi :D 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Serkan Abi o fordlarda daha güzel oluyor. Bizde S-Max varken hissederdik onu ama çok uyku yapar😄 alışkın olmayanda da mide bulantısı yapardı. Japon grubu araçlarda yol rüzgar vs hepsi birbiriyle karışınca kargaşa oluyor kabinde

1 yılı geçti alalı hiç böyle bir geri dönüş yapılmadı tarafıma. Hyundai en son multimedya yazılımına güncelleme getirmişti ben yaptım kendi sitelerinde launcher var belki yaşayanlara çözüm olabilir. Bir de donanıma göre multimedya ünitesi farklılık gösteriyor. İlginçtir alt donanımlarda kablosuz apple car play varken bende olan Elite ve bir üst donanım olan Elite pluslarda kablolu carplay var. Belki kablosuz olmasından da fark edebilir, neticede biz hep kabloyla bağlıyoruz mecburiyetten.

Kablosuzda sıkıntı oluyor, kablolu bağlanınca ses çok iyi. Kablosuz iphone da ses çok kötü , ama android de iyi . Servis de çözemedi sorunu, başka tucson a da baktık onda da aynı sorun var. Sanırım multimedyanın apple ile uyumsuzluğu var.

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Erhan Doruk yazdı:

Kablosuzda sıkıntı oluyor, kablolu bağlanınca ses çok iyi. Kablosuz iphone da ses çok kötü , ama android de iyi . Servis de çözemedi sorunu, başka tucson a da baktık onda da aynı sorun var. Sanırım multimedyanın apple ile uyumsuzluğu var.

O zaman size çözüm bulunana kadar kablolu ile bağlantı yolu gözüküyor maalesef 😔

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Minimum D segmenti olmayan her araba yorar :)

D segmentinin tek dezavantajı, uyku getirir.

İkisini de dene tarafını seç, ben mesela B segmentinin müthiş konforsuzluğundan yanayım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

O zaman size çözüm bulunana kadar kablolu ile bağlantı yolu gözüküyor maalesef 😔

carplay yerine bluetooth ile bağlayınca da düzeliyor. çok ilginç bir durum.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Yazın 1500 km tek şoför olarak memlekete gidiyor ve geliyorum. beni en çok gündüz klima, gece de karşıdan gelen aracın farları yoruyor. yıllardır değişik arabalar ile gider gelirim. kullandıklarımın içinde en rahat ve konforlu araç 2004 focus benzin lpgli idi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Celal Aydın yazdı:

Minimum D segmenti olmayan her araba yorar :)

D segmentinin tek dezavantajı, uyku getirir.

İkisini de dene tarafını seç, ben mesela B segmentinin müthiş konforsuzluğundan yanayım :D

Kasiste her salladiginda uyandırır gizli ford özelliği herkes bilmez.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Gücü yetersiz olup rampada falan bayılan araba yorar, çok ses alan araba yorar, birde her virajda hayatı sorgulamama sebep ola araba yorar. Yoksa günü birlik Ankara-İzmir-Ankara yapmışlığım var kış şartlarında. Üst sınırdan iki tane radar cezası eşliğinde gidip gelmiştim ama olsun, cezaları amcam ödediydi :D 

Yazının ilk cümleleri aslında son cümlelerini açıklıyor :) 

araba sürmek sinir stres atmak gibi bir şey değil arkadaşlar. Ülkemizde insanların stres ve sinir atma yerlerinden biri direksiyon başında oluyor maalesef. Sakin olun yavaş sürün. Viraja yavaş girince, rampayı 140 yerine 80 ile çıkınca, hızlı olmayınca da yol sesi yormaz. Ama ben böyle sürerim derseniz kendi kendinizi yorarsınız. Sonuçta yarış pilotları yarış sonu stresten, yorgunluktan terlemekten bilmem kaç litre su kaybediyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

araba sürmek sinir stres atmak gibi bir şey değil arkadaşlar.

tabii ki değil 250 nm tork kafi bir de led laser far bir de digital ses sistemi bir de şipitak tabiki bunlar olduğu sürece stress olmaz bir de0-100 8.5 s ve altı

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

tabii ki değil 250 nm tork kafi bir de led laser far bir de digital ses sistemi bir de şipitak tabiki bunlar olduğu sürece stress olmaz bir de0-100 8.5 s ve altı

8.5 sn nedir ya? EYT spec 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

8.5 sn nedir ya

ve altı dedik, hemen 6 lı rakam yazmayalım, olan var olmayan var hayalinde bile göremeyen var yahu biraz emp6ti

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

bir de0-100 8.5 s ve altı

+ Bol duman.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yazının ilk cümleleri aslında son cümlelerini açıklıyor :) 

araba sürmek sinir stres atmak gibi bir şey değil arkadaşlar. Ülkemizde insanların stres ve sinir atma yerlerinden biri direksiyon başında oluyor maalesef. Sakin olun yavaş sürün. Viraja yavaş girince, rampayı 140 yerine 80 ile çıkınca, hızlı olmayınca da yol sesi yormaz. Ama ben böyle sürerim derseniz kendi kendinizi yorarsınız. Sonuçta yarış pilotları yarış sonu stresten, yorgunluktan terlemekten bilmem kaç litre su kaybediyor. 

80'lerde yaşıyor olsak ana yollar hariç toprak yollarda araç sürsek 140 yerine 80 ile gideriz , ses de yapmıyor deriz. Direksiyonu iki elle sıkı sıkı tutup 80 ile en sağdan gidip, bir yola bir ort tüketime bakarak yol almak bir tercih de olsa stress atmak bana göre bu şekilde araç kullanmak değildir. 

Piste çıkıp 5bin devir altına inmeyip 6 turda lastiğin tamamını bitirmek veya Pick-up ile arazide toprak/karlı yollarda amatör rally yapmak. Bana göre stress böyle atılır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...