İçeriğe Yönlendir

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?

Süleyman Can

Uzun Yolda En Çok Ne Yorar?  

97 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Cem Işık

5-6 ay evvel şirket aracı fluence ile İstanbul'dan çıkıp Afyon üzerinden Denizli'ye gittik. hiç konaklamadan işlerimizi bitirip geri döndük. 24 saat boyunca 2-3 saat ancak durmuşuzdur. Tek sürücü kullandım 1500 km boyunca. Dönüşte akşam geç saatler artık yol tabelaları falan dans ediyor gibi görünmeye başladı. Meğer ön camda kalitesiz bir film varmış, işkence oldu o yol bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Doğan Arşiray yazdı:

çişi gelen kaynana vakası.

Kayınpederlerin de çişi gelebilir, lütfen çiş olayını cinsiyetleştirmeyelim. :clever:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Ben Bozuk yol seçeneğine oy verdim.  Neden. Bir tatil dönüşü Antalyadan Ispartaya giderken Yazılı Kanyon levhasını görüp sağa doğru daldım içeri. Amanın o ne biçim yol. hatta yol demeye bin şahit gerek. Tek aracın gideceği kadar dar, üstelik bozuk bir yol, sürekli inişli çıkışlı bir güzerğah ve iki dakikada bir üzerine gelen mermer yüklü tır kamyonları. Çukurdan kaçıyorsun üzerine tırcılar sürüyor, tırdan kurtuluyon viraj üstüne viraj. Bence her şöför hayatında bir kere bu yolu kullanmalı . Kaza yapmadan dönene bir ehliyet daha verilmeli.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Erkan yazdı:

Amanın o ne biçim yol.

oraya subaru forester sti swap  ile girmiş olsak durum değişir keyifli hale gelir miydi?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

oraya subaru forester sti swap  ile girmiş olsak durum değişir keyifli hale gelir miydi?

Kiralıksa(benim değilse anlamında) her yere girerim/giderim :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alptuğ Özcan yazdı:

Kiralıksa(benim değilse anlamında) her yere girerim/giderim :D 

o diğer bir altın kural: en hızlı araba ruhsatı başkasına ait olandır, her türlü kavşak testi için kabul edilir

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Alptuğ Özcan yazdı:

Yağmurlu ve karlı havada araç sürmeyi (uzun yol),

Virajlı ve dağ yollarında araç kullanmayı çok severim.

O zaman hazırlan.  Eski yoldan bartına gidelim 🤣

Süleyman Can yazdı:

Kayınpederlerin de çişi gelebilir, lütfen çiş olayını cinsiyetleştirmeyelim. :clever:

Çiş evrenseldir. Cinsiyetleştirilemez. :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
Çağlar Bayur yazdı:

Mermer yüklü tırlar olmasa evet çok keyifli olabilir ancak Tırcılar manyak gidiyo beya :f1:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

o diğer bir altın kural: en hızlı araba ruhsatı başkasına ait olandır, her türlü kavşak testi için kabul edilir

Kavşak, süspansiyon, dayanıklılık  testi hepsini yapabilecek kabiliyete sahip olduğumu düşünüyorum :) 

Oğuzkan Erışık yazdı:

O zaman hazırlan.  Eski yoldan bartına gidelim 🤣

Araba yol tutacak ama :D 

Bahsettiğin yol bura ise :exc1:

image.png.36d1db308718b843e5d1e8710fd866b4.png

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
(düzenlendi)

İlk ikisi kesinlikle çok yoruyor. Bir arabanın özellikle yol sesi yalıtımı iyi olmalı. Biradere corolla cross aldık hybrid bende de yeni kasa tucson var, corolla da 120 ile giderken arabanın içinde savaş çıkıyor sandım. Tucson ile kıyas kabul etmediğini anladım. 

tarihinde Kerim Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Alptuğ Özcan yazdı:

Kavşak, süspansiyon, dayanıklılık  testi hepsini yapabilecek kabiliyete sahip olduğumu düşünüyorum :) 

Araba yol tutacak ama :D 

Bahsettiğin yol bura ise :exc1:

image.png.36d1db308718b843e5d1e8710fd866b4.png

Evet burası. Ön plakayı sökmek lazım ama. Fotokapan var. 77 ile ceza yemiştim 2 yıl önce.

Ford yol tutuyorndiye biliyorum 🫠

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Evet burası. Ön plakayı sökmek lazım ama. Fotokapan var. 77 ile ceza yemiştim 2 yıl önce.

Fotokapan mı? Ceza işi olmadı şimdi.

Plakayı söksek viraj çıkışı çevirirler bizi :f1:

Oğuzkan Erışık yazdı:

Ford yol tutuyorndiye biliyorum 🫠

Bende onu kastetmiştim zaten :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Alptuğ Özcan yazdı:

Fotokapan mı? Ceza işi olmadı şimdi.

Plakayı söksek viraj çıkışı çevirirler bizi :f1:

Bende onu kastetmiştim zaten :D 

Polis yokki. Lamba gibi asmışlar kamerayı. Flaş patlayınca kendine geliyorsun 😀

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yoran araba bazen de iyidir ama,  1 sene kadar önce İstanbul'a gelmek için çeşmeden otobana girdim, 120'ye sabitledim, önce kızım, yarım saat olmadan da eşim uyudu. ben de dirseğimi sol kapıya dayadım sakin sakin geliyorum boş yolda. ne kadar zaman geçti emin değilim ama sol kolumun aşağı düşmesiyle kendime geldim.. İçim geçmiş sıcak havada güneşin de vurmasıyla.. Öyle bir korktum ki, yol boyu uykum gelmedi :)

Arabanın sürücüyü uyanık tutması iyidir bazen.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)

2016'da Jetta ile Adıyaman'a gittim (1200 km) iki gece yatıp geri döndüm, malum 170'lik çift turbo filan çok güzel gidiyordu ama 1200 x 2 = 2400 km bir de yarısından fazlası otoyol değildi o zaman, dönüşte Bolu civarında pilim bitmişti. Bu yola A6 lazım demiştim. İçten dua etmişim demek, eski kasa filan ama A6 aldım sonunda. :) 

Kesinlikle arabanın gücü ve yola oturuşu önemli, belli bir mesafeden sonra güçsüz araba ızdırap oluyor.

Aynı şekilde Atina'dan da bir de geze geze İstanbul'a gelmiştim sanırım en çok yorulduğum yolculuk oydu, gümrük filan derken bayağı uzun sürdü, ev Anadolu yakasında olsa köprüyü geçecek kadar enerjim kalmamıştı otoparka geldiğimde. E segment olsa ciddi anlamda daha az yorardı. Ki MK5 Jetta sınıfına göre çok oturaklı bir araba, ve en güçlü versiyonuydu benimki.

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Kerim Bilgehan Arbek yazdı:

İlk ikisi kesinlikle çok yoruyor. Bir arabanın özellikle yol sesi yalıtımı iyi olmalı. Biradere corolla cross aldık hybrid bende de yeni kasa tucson var, corolla da 120 ile giderken arabanın içinde savaş çıkıyor sandım. Tucson ile kıyas kabul etmediğini anladım. 

Stabilize yolda lastik sesi ninni gibi gelir.. Hele sıcak asfalttan geçiş yaparsan uff acayip hoşuma gider..

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Cem Işık yazdı:

sol kolumun aşağı düşmesiyle kendime geldim..Öyle bir korktum ki, yol boyu uykum gelmedi :)

Bu durumu ben de yaşadım. akşam saatiydi ama benimki 22:00-00:00 arası bir saat. Mesaiden çıkmışım Samsun'a gidiyorum. 

Öyle bir uyandım ki adrenalin o zamana kadar daha önce hiç yaşamadığım bir seviyede. Düz yol bitmiş viraja gelmişim tam şerit değiştiriyorken gözlerim açılmıştı.

Daha da gözümü kırpmadım

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Serkan Toker yazdı:

Stabilize yolda lastik sesi ninni gibi gelir.. Hele sıcak asfalttan geçiş yaparsan uff acayip hoşuma gider..

Ne çektin abi sen, nasıl bir hayat yaşadın :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
İlkay Başaran yazdı:

Ne çektin abi sen, nasıl bir hayat yaşadın :crazy:

220 bin km kartal kullandım gençliğimde ben, sonra zirvede bıraktım gerisini yazmama gerek yok galiba.. :D 

• Mutlu 1
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

en çok sigara içen yolcu yorar ikide bir mola verme isteği benim gibi içmeyenlere zulüm:D 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Arabanın sürücüyü uyanık tutması iyidir bazen.

benim yolcu uyursa ortadaki pedalı tetikliyorum

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

benim yolcu uyursa ortadaki pedalı tetikliyorum

Hani yola dağ düştüğü için fren yapmıştın?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Hani yola dağ düştüğü için fren yapmıştın?

anlatımda eksiklik var, dağı alıp yola koymuşlar :bambam:  lem esp yokmuş neden önceden söylemion

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...