İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım Chevrolet

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Herkese Merhabalar,

Öncelikle bol nazar boncuklarınızı bekliyorum 😊

Kendisi 1976 Nova 4100 cc düz 6 silindir 3 ileri koldan manuel vites.

Bir akşam abimle karavan araştırırken sarı sitede karşımıza çıktı. Bursa da olduğunu görünce gidip bakalım dedik, sesini duyduktan sonra kendimizi noterde bulduk.

Daha önceden 82 CJ8 ve 88 wrangler araçlarım oldu Amerikan araçlarına oradan bir aşinalığım olsa da ilk defa bir Amerikan otomobili satın aldım.

Anladığım kadarıyla 1 defa kaportası revizyon görmüş gözle görülür çürük çarık macun patlağı yok, Motor ve yürüyen aksam şuan için sorunsuz sadece sol arka frende hafif bir kapma var. Onu da yaptıracak usta bulamadık havalar ısınınca söküp bakacağız

.   

İlk defa bir Amerikan otomobilinin konforunu ve keyfini tecrübe etmiş oldum.

Beni en şaşırtan kısmı ise aracın yakıt tüketimi oldu, kesin bir veri ölçememekle beraber kabaca hesabıma göre sakin kullanımda şehir içi 11-12 lt bandında bir tüketimi var.

Şuanda bir arkadaşımın kapalı otoparkına kışlamaya çektim. 2-3 haftada bir marşına basarak kışı geçirmeyi planlıyorum.

Gelelim fotoğraflara

1 (4).jpeg

1 (1).jpeg

1 (2).jpeg

1 (3).jpeg

1 (5).jpeg

• Beğen 27
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Maşallah çok güzel duruyor, Bursaya gelirsem canlı dinlemek isterim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Maşallah hep heves edip, Konya'da ustasını bulamama korkusuyla bağrıma bastığım bir hevesdir Amerikan araçları Allah kaza bela ceza göstermesin. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Köksal Yılmaz yazdı:

Maşallah çok güzel duruyor, Bursaya gelirsem canlı dinlemek isterim :) 

Teşekkürler :) Olur abi baharda beklerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

harika . çok güzel görünüyor   

mahsuru yoksa rakam ne kadar oldu merak ettim

yedek parçalarının bulunurluğu nasıl misal yağ değişecekken filtreleri vs nerde satılıyor internettemi amerikan parçacılarındamı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Talha Bilgi yazdı:

Maşallah hep heves edip, Konya'da ustasını bulamama korkusuyla bağrıma bastığım bir hevesdir Amerikan araçları Allah kaza bela ceza göstermesin. :nazar:

Aslında Konya yakın zamana kadar daha aktif kullanıldı diye biliyorum bu yüzden usta bulmak çok zor olmayabilir. hatta 3-4 yıl evvel sarı renkli impala satılıktı taksiden yeni çıkmış.

Gelgelelim ben bursa da usta bulamadım freni yapacak tamirci yok, kendi ustam müsait zamanda bakacak oda sökmezse kendimiz sökeceğiz havalar iyileşince. eski arabalarının tamamını yaptırmak zorlaştı artık tek çare kendimiz öğreneceğiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Çok güzel maşallah , kazasız belasız kullanmanız dileği ile. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Ali Gök yazdı:

harika . çok güzel görünüyor   

mahsuru yoksa rakam ne kadar oldu merak ettim

yedek parçalarının bulunurluğu nasıl misal yağ değişecekken filtreleri vs nerde satılıyor internettemi amerikan parçacılarındamı

Teşekkürler :) 

Filtre gurubu bulunur diye düşünüyorum sanayide CJ de buluyordum. Yürüyen ve motor parçaları amerikancılar da, Kapı kolu vb ıvır zıvırı çıkma bakmak gerekiyor. 

Nova eski amerikan gurubun Albea sı bu yüzden parçası bol ve bir nebze ucuz 

Murat Azalma yazdı:

Çok güzel maşallah , kazasız belasız kullanmanız dileği ile. :nazar:

teşekkürler :) 

Onur Doğan yazdı:

Burak harika araç. Allah kaza bela vermesin, keyifle.. 

Aydın Sert yazdı:

Çok şık, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nova ismi bazı ülkelerde satışına engel olmuştu :) eskiden çevremizde çok vardır ön far panjur grubunun duruşunu çok severim, bir granadayı da buna benzetmişlerdi hayırlı olsun :nazar:

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Çağlar Bayur yazdı:

nova ismi bazı ülkelerde satışına engel olmuştu :) eskiden çevremizde çok vardır ön far panjur grubunun duruşunu çok severim, bir granadayı da buna benzetmişlerdi hayırlı olsun :nazar:

İspanyolcada gitmiyor/ gitmez anlamlarına geliyormuş. Bu yüzden tercih edilmemiş satın almadan yıllar önce duyup şaşırdığım bir hikaye. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kullanın.

Chevrolet deyince, "hah" dedim, "bi cruze daha mı geldi" diye ama çok şükür gerçek Chevy çıktı :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
(düzenlendi)

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun,

Bizim arkadaşta 87 GMC vardı onun frenlerini yaptırdığımız bir usta vardı Tahtalı tarafındaydı. Yerini , telefonunu öğrenip ulaştırayım sana muhtemelen çözer.

tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi
imla
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Burak Kuşçu yazdı:

Aslında Konya yakın zamana kadar daha aktif kullanıldı diye biliyorum bu yüzden usta bulmak çok zor olmayabilir. hatta 3-4 yıl evvel sarı renkli impala satılıktı taksiden yeni çıkmış.

Gelgelelim ben bursa da usta bulamadım freni yapacak tamirci yok, kendi ustam müsait zamanda bakacak oda sökmezse kendimiz sökeceğiz havalar iyileşince. eski arabalarının tamamını yaptırmak zorlaştı artık tek çare kendimiz öğreneceğiz. 

Konya'da genelde vakti müsait olanlarda var evet impala çok, Usta ne yazıkki ya kalmadı yada olanlar ise çok yoğunlar ve en ufak bir tamir yada revizyon için uzun süreler vaat ediyorlar Lakin hem iş hem artık sağlığım el vermiyor sürekli uğraşmaya elimden de çok gelmez. O yüzden sanırım artık klasiklere uzaktan bakacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Fatih Evcin yazdı:

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun,

Bizim arkadaşta 87 GMC vardı onun frenlerini yaptırdığımız bir usta vardı Tahtalı tarafındaydı yerini , telefonunu öğrenip ulaştırayım sana muhtemelen çözer.

Güzel olur abi haber bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Burak Kuşçu
Murat Öngür yazdı:

Galericiler güzel fotoğraf çekiyor :) yeşil olanın ön çamurluğu çürümeye başlamış mesela.  Yaza doğru ufak bir jant ile hareket katmayı düşünüyorum bende ama çok abartmayacağım. Amerikan arabaları masrafı sever harcadıkça çeker içine, satarken karşılığını almak zor olur.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...