Ü.Emre Kartal 27 Aralık 2022 Paylaş 27 Aralık 2022 Merhaba herkese, elimde 1 adet Arçelik K6130 model şarjlı süpürge var. Cihazda hiçbir kusur yok ancak pil veya benim şüphelendiğim bir devre elemanında sıkıntı var. Açma tuşuna basınca o devre elemanından ses geliyor duruyor. Birkaç kez yapınca çalışıyor cihaz. 5 dk 10 dk sorunsuz çalışıyor. Sesin resimde altta yer alan devre elemanından geldiğini düşünüyorum ama teyit etmedim henüz. Sizce tamirine değer mi? Ya da olur mu? @Servet Aydın abi senin görüşünü merak ediyorum 🙂 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Aralık 2022 Paylaş 27 Aralık 2022 alttaki dediğiniz siyah röle mi ? çıt çıt ses gelir açma tuşuna basıldıkça eğer o ise Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 27 Aralık 2022 Paylaş 27 Aralık 2022 Pil arızalı yada ömrünü tamamladığı için şarj tutmuyorsa; siz çalıştırma butonuna basınca röle (siyah olan) kontakları kapanıyordur anma pilin gücü motoru çalıştıracak kadar akım veremediği için röle kontakları tekrar açılarak ses yapıyor olabilir. (Bahsettiğiniz ses ) Motorda sorun yoksa tamir etmeye değer diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2022 Paylaş 27 Aralık 2022 Hız kontrolü yok devrenin. Röle kontağı bozuk. Röle değişimi ile düzeltilebilir devre Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Aralık 2022 Yazar Paylaş 27 Aralık 2022 Mehmet Cihat yazdı: alttaki dediğiniz siyah röle mi ? çıt çıt ses gelir açma tuşuna basıldıkça eğer o ise Bayağı ciddi ses yapıyor, birkaç deneme sonrası çalışıyor uzunca süre. Servet Aydın yazdı: Hız kontrolü yok devrenin. Röle kontağı bozuk. Röle değişimi ile düzeltilebilir devre Üzerindekinin aynısı olması şart mı abi? Biraz spesifik bir şey olabilir çünkü modeli. Mustafa YILDIRIM yazdı: Pil arızalı yada ömrünü tamamladığı için şarj tutmuyorsa; siz çalıştırma butonuna basınca röle (siyah olan) kontakları kapanıyordur anma pilin gücü motoru çalıştıracak kadar akım veremediği için röle kontakları tekrar açılarak ses yapıyor olabilir. (Bahsettiğiniz ses ) Motorda sorun yoksa tamir etmeye değer diye düşünüyorum. Motorda sorun yok, pilde eğer çalışırsa birkaç dk aralıksız çalışıyor. Ama çalışmazsa röle ses yapıyor hemen duruyor. Pilde sağlam görünüyor bu durumda ama emin olamıyorum tabi. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Aralık 2022 Yazar Paylaş 27 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Yok normal röle o Soruna bir güncelleme geldi El tipi olan kısımı çıkarıp çalıştırdığımda sorunsuz 3-5 dk çalışıyor. O röleden rahatsız edici bir ses geliyor. Dikey süpürge olmasını sağlayan kısımı taktığımda bir tur dönüp duruyor. Birkaç defa deneyince çalışıyor. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Aralık 2022 Yazar Paylaş 27 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Mekanik sıkışma diyelim Dönen fırçaya vs baktım abi dönüyor, birkaç tur denersem de çalışıyor. Pil buna sebep olabilir mi? Röleden ses geliyor ama dediğim gibi şuanda düzeldi tek başına çalışıyor(röleye vurdum birkaç kez) Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2022 Paylaş 27 Aralık 2022 Röle veya pil daha fazla akım çekilince çöküyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts