Çağlar Bayur 10 Şubat 2023 Paylaş 10 Şubat 2023 en el oyalayacak yerler güçlendirme için çapraz kaynak atılabilir yer müsait ise 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 10 Şubat 2023 Yazar Paylaş 10 Şubat 2023 Müsait abi araç üstünden şablon ile bayrak plakaler kestircem lazer de bayağı güçlü bir iskelet giydirilenilir durumda Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 14 Şubat 2023 Yazar Paylaş 14 Şubat 2023 Merhaba bu Aracın tabanı komple , ön göğüs havalandırma menfesi akü sacı altı komple sacların değişimi yapıldı bitti şükür güzelce temizlik sonrası 2 kat antipas sonrasında ise kaynak yapılan bölümlere komple meges geçildi kapanışı ise pütür ile bitirdik. Marşpiyel sacları ve arka çamurluklardan sonra boyaya hazırlık Allah yüzümüzü utandırmasın 6 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 21 Şubat 2023 Yazar Paylaş 21 Şubat 2023 Fotoğraflar biraz karışık tamamlanan kısımlarda fotoğraflamayı unuttum kısımlar olmuş aracın şuan için kaynak işlemi bitti şükür şuana kadar araçta Sağ, Sol dış marşpiyel sacı değişimi, Sağ marşpiyel iç ayna sagı değişmi sol Marşpiyel iç ayna sacı onarımı yapıldı. Sağ Sol taban sacı havuzları ve koltuk ayak şaseleri yapımı alt şase güçlendirme ve gerekli parçaların değişimi. Sağ sol Arka çamurluk ağızları ve iç davlumbağ sacları çürük onarımı. Bagaj sağ sol iç davlumbaz devamı sacı ile beraber değişmi. Akü altı sacı ve havalandırma motoruna kadar olan sacın onarımı ayrıca motorun temizlik ve rulman bakımı yapılması. Sağ sol ön kapı fitil yatağı sac karıncalaşmasından dolayı 10 cm kadar fitil yatağı sacı değişimi yapıldı. Yapılan işlemlerin izole edilebilmesi için işlemler bittikten sonra tekrardan sacların temizliği yapılıp 2 kat antipas ve ardından 2 kat davlumbaz içi taban sacı alttan tamamı , araç içi taban sacı, bagaj içi damlumbaz üzeri ve tamamına ön göğüs iç ve dışarıdan pütür ile işlem tamamlandı. Pütür öncesi kaynak yeri ve bileşim noktalarına dayson mastik ile yalıtım yapılması . Pütür sonrası su yalıtımı için, araç içi taban ve akü sacı altı 2mm bitüm malzeme yapıldı. Isı ve ses izolesi için ise sırası ile bitüm üzeri ön torpidodan bagaj sonuna kadar Bitüself, polietilen kapalı hücreli köpük 6mm Ses yalıtım bariyeri 10mm döşemesi yapıldı. Burdan sonra aracın taban halısı ve koltuklarını koyduktan sonra doğruca lpg tesisatı değişimin aracı lpg ciye bıraktık. S onrasında aracın motor içi ve araç içi elektrik tesisatı tamamı ile elden geçecek. Bunların akabinde döşeme, süspasyon sistemi, jant lastik ön, arka alt travers arka şase kule gergileri yapımı ve en son boya işlemi ile tamamlayacağız. Okuduğunuz için teşekkürler ilk defa bu şekilde bir işe kalktık arkadaşım ile beraber sağolsun hiç desteğini eksik etmedi bazen kendimizden şüphe etmedik değil yapabilecekmiyiz diye ama hallettik alnımızın akı ile . Buradan Ona da tekrar teşekkür ederim. 6 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 21 Şubat 2023 Yazar Paylaş 21 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: su şişesi aroma mı Evet abi :)) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Şubat 2023 Paylaş 21 Şubat 2023 Ayhan Uğur yazdı: Evet abi :)) işte bu kadar iş yaparsın sonra üstüne halıyı serince ne yaptın derler ya , ona benzesin diye yazdıydım tabii ki 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 21 Şubat 2023 Yazar Paylaş 21 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: işte bu kadar iş yaparsın sonra üstüne halıyı serince ne yaptın derler ya , ona benzesin diye yazdıydım tabii ki Doğru söylüyorsun abi tabiki. bu süreçte bunu belgelemem de yarın öbür gün elimde dursun diye idi ben sanmıyorum ki piyasada çürüksüz diye satılan araçların içten çürümediğini benim aracımda da dışarıdan hiç. Birşey yok idi görünürde, söktükçe çıktı hep.. zaten araç değerini de bence yapılan bu çalışmalar belirleyen faktör olması gerekli . 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 Tekrardan merhaba aracımız sanayide iken boş durmayalım dedik aracın lpg tankı ve regülatörü hariç elektrik ve lpg boruları tamamı değiştirildi. Lpg işimiz bittiği gibi aracımızı elektirikçiye bıraktık perşembe günü, 1 haftalık bir süreç Cam motoru kriko ve kapı kilitleri bakımı temizliği. Kapı bagaj kilit otomatikleri Kapı bagaj aydınlatma siviçleri Sigorta kutusu bakımı ve gerekirse tekrar pcb kart basımı tabla bakımları Aracın tamamı motor içi ve devam eden elektrik tesisatı kabloları tamamı kontrol edilip ona göre revize edilecek Bizde bu arada iç trim temizlikleri ve döşeme işlerini yavaştan yapmaya başladık daha çok işimiz var 5 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 25 Şubat 2023 Yazar Paylaş 25 Şubat 2023 29 yılın kiri Çağlar abi :)) Çağlar Bayur yazdı: o güneşliğe nolmuş öyle 29 Yılın birikmişliği abi :)) Mehmet Ozyurek yazdı: Bunu bitirince satacak mısın Bu sezon keyfini sürmek istiyorum açıkçası :)) 1 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Tekrardan merhabalar yeni detayları ufaktan anlatalım Evet işin sonlarına doğru birşeyler şekillenmeye başladı 1 haftalık elektrikçi serüvenimiz de Elektrik Aksamı üzerine Sigorta kutusu kart temizliği ve gerekli onarımların yapılması. Kapı içi elektrik tesisatı siviçler otomatik kapı kilidi bagaj otomatiği merkezi kilit senkron ayarları ve kablo tesisatının revize edilmesi. Ön göğüsten arka bagaja kadar olan kablo tesisatının düzenlenmesi gerekli kablo değişimlerinin yapılması sonradan eklenen tesisatların iptali Cam otomatikleri elektrik tesisatı revizesi Araç kutup başı değişimleri ve şaselerin temizliği ölçümü Şuanlık elektrik işinin %60 bitti diyebiliriz Geri kalan motor içi ve trim panellerin şarj, altarnetör, ateşleme sistemi tesisatın kontolğ revizesi, araç cam kriko ve temizliği ve düzenlemesi araç torpido vb gibi panellerin montajı ile beraber yürütülecek. Bu kadar yorgunluğun üzerine ufak bir yorgunluk kahvesini de ihmal etmedik. Bu hafta sonu 2 günlük kısa bir ara veriyoruz iç döşeme ve geri kalan ana temalara geçmeden önce boya işini aradan çıkaracağız inşallah Bu kadar kaportası yapılmış iken şimdi ki adımımız fırın boya önümüzdeki bir kaç gün boyacı arayacağız. Ayrıca Tekirdağ Kapaklı,Çerkezköy,Saray vb yakın kısımlarda tanıdığı, işi bilinen ksporta boyacı var ise iletişime geçebiliriz 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 Ayhan Uğur yazdı: Bu kadar kaportası yapılmış iken şimdi ki adımımız fırın boya önümüzdeki bir kaç gün boyacı arayacağız. bence kendiniz boyayın, vesile ile fırın olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez görünümü etkilemez Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: bence kendiniz boyayın, vesile ile fırın olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez görünümü etkilemez Bu aralar bayağı soğuk gidiyor Çağlar abi bizim bu taraflarda birde yerim boya için müsait değil yeri ayarlasam bile ulaşımım yok şuan diğer aracımda conta yaktı tamirde ondan dolayı diğer garajımada gidip gelemiyorum bir yer ile anlaştım uygun bir fiyata metalik kırmızıya geçiş yapıcaz anahtar teslim 7 8 bin tl fazla işçilik ücreti olacak sadece cebimden. işler bu raddeye gelmişken boyası güzel dursun bari hem boya konusundada kendime güvenemedim açıkçası 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Tesisat işi hep ihmal edilir, sonrasında ya yanar ya sıkı sık arıza verir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Ayhan Uğur yazdı: metalik kırmızıya geçiş yapıcaz ben olsam (yaptım da) maranello kırmızıyı vernikle attırırıdım süper oluyor karışımı nalbur hazırlıyor tek fısta iş bitiyor 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: ben olsam (yaptım da) maranello kırmızıyı vernikle attırırıdım süper oluyor karışımı nalbur hazırlıyor tek fısta iş bitiyor Bu fordun opak ateş kırmızı gibi kendinden vernikli boya demek haftaya boyacıya gittiğimde belirteyim bu şekilde gerçekten güzel duruyormuş abi Mehmet Ozyurek yazdı: Tesisat işi hep ihmal edilir, sonrasında ya yanar ya sıkı sık arıza verir. Kesinlikle mehmet abi bu tür restorasyonlarda ihmal edilmemesi gerek bence 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Ayhan Uğur yazdı: Bu fordun opak ateş kırmızı gibi kendinden vernikli boya demek onu nalburda karışıma yaptırıyorsun 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: onu nalburda karışıma yaptırıyorsun İşte o kadarcık boya bilgim var abi 😅 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2023 Paylaş 5 Mart 2023 Ayhan Uğur yazdı: İşte o kadarcık boya bilgim var abi 😅 bu kaporta işini yapan boyayı 2 fıs la halleder ben eminim, önce bir bagaj feda edilebilir deney tahtası gibi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 6 Mart 2023 Yazar Paylaş 6 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: bu kaporta işini yapan boyayı 2 fıs la halleder ben eminim, önce bir bagaj feda edilebilir deney tahtası gibi Şimdi kararsız bıraktın işte abi beni böyle diyerek 😅😅😅 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2023 Paylaş 6 Mart 2023 Ayhan Uğur yazdı: Şimdi kararsız bıraktın işte abi beni böyle diyerek 😅😅😅 denemesi 2 sprey boya 2 zımparaya bakar, bagajı da bozup toplaması kolay, hem yatay hem de dikey paneli var, tam denemelik parçadır. sıfır şovruum görünümü olmaz ama olsun 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Uğur 8 Mart 2023 Yazar Paylaş 8 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: denemesi 2 sprey boya 2 zımparaya bakar, bagajı da bozup toplaması kolay, hem yatay hem de dikey paneli var, tam denemelik parçadır. sıfır şovruum görünümü olmaz ama olsun Bu hafta içinde deneyeceğim abi karar verdim ,😅 Yorum bağlantısı
Recommended Posts