İçeriğe Yönlendir

Astra J mi Focus 3 mü?

Turan şahin

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford ceo’su bile kabul etmişken

plastik aksamdaki çıtırıtılarla çok uğraştılar tabii mekanik taş gibi olunca

Selim Bilgin yazdı:

Forumun eski adını biliyorsun değil mi? :D 

arkadaş polarclub tan

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

hoşuma gidiyor ama 😁

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford ceo’su bile kabul etmişken … ford gerçekten son 10 yılda ciddi sorunlu bir markaydı. Tercih edene saygımız var tabi

Bunu kabullenmek bile kalite algısını gösterir. Opellerin geçmişten gelen sorunlu yerleri var idi zamanla ortaya çıkıyor. En son J’de çağ atladılar tabi yine de güzel oturaklı araç Astralar ben çirkin kasasını görmedim. Astra H eski jenerasyon olmasına rağmen Focus 3’ten daha az ses alıyor diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford ceo’su bile kabul etmişken … ford gerçekten son 10 yılda ciddi sorunlu bir markaydı. Tercih edene saygımız var tabi

https://www.log.com.tr/ford-ceosu-jim-farley-kalite-sorunlarini-cozecegiz/

ceo, tüm amacının önce kalite sağlamlık sorunlarını çözmek olduğunu, bunları hallettikten sonra diğer işlere öncelik vereceklerini belirtiyor

Ford hakkında çıkan haberleri genel olarak değerlendiriyor bir çok dergi, haber sayfası ama bazı tespitleri sadece Amerika piyasasını kapsıyor. Güncel Ford'lar eski versiyonlarına göre sorunlu olsa da jim abim Ford Deutschland'ın Global marka imajına olan katkılarını unutuyor arada. :bravo:

VW Ceo'su da multimedya sistemimiz kullanışsız ve işe yaramaz dedi. Çözeceklermiş bakalım. 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Çağlar Bayur yazdı:

satıştaki X araç Y aracından %Z fazla ise, ilgili model yılı toplam  satışınlarından Y nin X  e oranı alınıp, bunu Z ile çarpınca çıkan sonuca Q dersek, Q Z ye eşit çıkarsa baka düşük çıkarsa başka, excell de hazırlanabilir

X+Z= mondeo

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Benim gönlümden Focus geçer geçen yıl Astra da çok bakmıştım Focus bütçem yetmemişti.Bence araçlar hakkında yapılan yorumları iyi inceleyin özellikle motorlar konusunda.Benim baktırdığım araçlarda karşıma yorumlarda yazılanlar çıkmıştı.

Bu seçeneklere ben olsam Megane da eklerdim hatta imkan varsa Golf.Çerçeveyi geniş tutmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Selim Bilgin yazdı:

Aforoz edilmek istiyor sanırsam :D 

Koray Demir yazdı:

Bunu kabullenmek bile kalite algısını gösterir. Opellerin geçmişten gelen sorunlu yerleri var idi zamanla ortaya çıkıyor. En son J’de çağ atladılar tabi yine de güzel oturaklı araç Astralar ben çirkin kasasını görmedim. Astra H eski jenerasyon olmasına rağmen Focus 3’ten daha az ses alıyor diyebilirim.

Ses konusunda ciddi eksiklikleri var focusun, hatta babamdaki focus 2 de denemediğimiz lastik kalmadı, yol sesi hep uğultu şeklinde. Kaç defa servise gitti araba, bilye mi bozuk diye. Yok, acayip yol sesi alıyor araç. Ama bahsettiğim araç 1.6 tdci ve şu an 450 bin km'de ve bir kez enjektör revizyonu bir torbo hortumu değişimi ve bir de turbo değişimi hariç sorun yaşatmadı. Bahsettiğim aracı şirketimizde kullanıyorduk, yanlışlıkla yarım deponun üzerine benzin koyuldu, o şekilde 40 km yol gitti, yağ değişiminin birinde yağ yerine koydukları şey 2 bin km'de jel kıvamına geldi, birader ve ben arabayı çok sert kullandık, ve sorunsuz çalışıyor. Birader avukat olunca bir müddet bu arabaya çökmüştü, yukarda saydıklarım harici araçta şu an sorunlu diyebileceğim ne varsa biraderin eseri :) Ben hiç 450 bin km'de olup halen sorunsuz yürüyen dizel opel görmedim. 

2006 model bu araç 2006 model bütün opellerin yol tutuş konusunda da içinden geçer. Bunu ve sağlamlığı gözardı etmemek gerek. Ankara'da mehşur dolu yağıp bütün arabaları krater krater ezdiğinde bizim araba bütün o doluyu yedi. 2-3 tane noktasal hasar harici bir şey yok. Bütün bunlar yol sesi gibi çözülebilecek bir problemden daha mühim bence. Focusa kaliteli bir yerde iyi bir yalıtım yaptırılabilir. 

Focus 3'ün muadili astradan geride kabul edilebileceği tek alan otomatik şanzıman. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

1.6 tdci ve şu an 450 bin km'de

bunda sadece lastik sesi sorun ediliyor ise maaşallah denir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

bunda sadece lastik sesi sorun ediliyor ise maaşallah denir

Trim sesleri eşlik etmeye başladı ama hep biraderin söktüğü ve sökerken tırnaklarını falan kırdığı yerlerden geliyor sesler. 

Motor mekanik anlamda, en son yapılan kontrolde itici sesi başlamış dedi usta. Sonuç olarak acil bir şey yok, ses yapar ama motor sesinin içinde siz ayırt edemezsiniz, artarsa ilerde hallederiz dedi. Hepsi bu 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

alman bizi kıskansın, onun kullanmadıklarını hala kullanıoruz ohh olsun

Makas çok arttı. Bir ara şöyle 2010 falan, 2,5 kasa yine aynı 110luk motor, bu sefer titanyum paket makyajlı alalım dedim, aradaki farka baktık 50 bindi. Babam ikna olana kadar 100 bine çıktı :D 

Yutupta videolar vardı, ikinci cihan harbinden kalma arabaları tamir ediyorlardı, pakistan mıydı hindistan mıydı neydi, bu gidişle öyle oluruz. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Yutupta videolar vardı,

yeni yeni rover tanıtım videoları çekiliyor bizde, düşün cebeş bile çekildi o dereceyiz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

yeni yeni rover tanıtım videoları çekiliyor bizde, düşün cebeş bile çekildi o dereceyiz

Valla sanki golfe çok uzun süre binecekmişim gibi doğuyor içime, o yüzden arabanın bana eksik görünen nesi varsa kar zarar demeden yaptırıyorum. Ben mondeoya biniyorken birader focus 3 dizel aracını satacaktı, gel şunu sana veriyim dedi. Param yoktu alamadım. Bana 300'e bırakmıştı, aynı hafta 330'a sattı. 180 bin km'de, tek parça işlemsiz boya. Park asistanı falan olan ama kliması analog olan garip paketlerden biriydi. Keşke alsaydım, o ayarda olanlar 400'ü geçti. 300'e al git dedi, param yok dedim, olunca ödersin dedi, aptallık edip almadım. Baya da ısrar etmişti ille al abi şunu, pişman olursun bak diye. 
Şuna bak, benle yaşıt arabaya tanıtım videosu çekmişler...

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

2011 astra j kullanıyorum 1.3 manuel, 2016 otomatik 1.5 dizel focusum da oldu. Hangisinin masrafı az ise onu tercih ederim, çok uçurum yok aralarında. 

Ahmet Aybeyaz yazdı:

Son olarak şoför koltuğu rahat değil, ağrıtıyor :D 

900 km tek marş yol yaptım hiç sıkıntı çıkarmadı, astra g den sonra iyi çalışmışlar bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Süleyman Can yazdı:

Ford hakkında çıkan haberleri genel olarak değerlendiriyor bir çok dergi, haber sayfası ama bazı tespitleri sadece Amerika piyasasını kapsıyor. Güncel Ford'lar eski versiyonlarına göre sorunlu olsa da jim abim Ford Deutschland'ın Global marka imajına olan katkılarını unutuyor arada. :bravo:

VW Ceo'su da multimedya sistemimiz kullanışsız ve işe yaramaz dedi. Çözeceklermiş bakalım. 

çünkü Amerika’da davalar ford aleyhine oluyor. Burada ford servisleri “bizim yapacağımız bir şey yok” diye çeviriyor milleti. Öyledi yani. Şimdi nasıl bilmiyorum. 

Murat Sahın yazdı:

Ben hiç 450 bin km'de olup halen sorunsuz yürüyen dizel opel görmedim. 

burada kötünün iyisini seçiyoruz zaten :) 

Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Murat Sahın yazdı:

Şuna bak, benle yaşıt arabaya tanıtım videosu çekmişler...

Çok temiz görünüyor. logo çok iyi :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

çünkü Amerika’da davalar ford aleyhine oluyor. Burada ford servisleri “bizim yapacağımız bir şey yok” diye çeviriyor milleti. Öyledi yani. Şimdi nasıl bilmiyorum. 

İşe o şekilde bakarsan araba almamalıyız ama. Hepsi aynı, biri lacivert diğeri yeşil falan ama hepsi aynı... En  sevilen vw, doğuş neler yaptı :) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

burada kötünün iyisini seçiyoruz zaten :) 

Kötünün iyisini seçeceksek o ayrı konu :) 

Köksal Yılmaz yazdı:

2011 astra j kullanıyorum 1.3 manuel, 2016 otomatik 1.5 dizel focusum da oldu. Hangisinin masrafı az ise onu tercih ederim, çok uçurum yok aralarında. 

Çekişi nasıl 1.3'ün? Lineada 1 ve 2 de gaz pedalının altı boştu, opelde çözebilmişler mi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

İşe o şekilde bakarsan araba almamalıyız ama. Hepsi aynı, biri lacivert diğeri yeşil falan ama hepsi aynı... En  sevilen vw, doğuş neler yaptı :) 

Çekişi nasıl 1.3'ün? Lineada 1 ve 2 de gaz pedalının altı boştu, opelde çözebilmişler mi?

Yoo hepsi aynı değil. Az sorunlu markalar biliyorum. Sanayide de sorarsan söylerler :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yoo hepsi aynı değil. Az sorunlu markalar biliyorum. Sanayide de sorarsan söylerler :) 

Hepimiz Toyota Honda kullanalım yani :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Hepimiz Toyota Honda kullanalım yani :D

yetmez. Herkes gözünü çektirsin. Belki toplum da az bozulur 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yetmez. Herkes gözünü çektirsin. Belki toplum da az bozulur 😁

dünyanın başına ne geldi ise o çekik gözlerden geldi daha da geleceği var, ninjalar 9048 km den ittifak yapıp mahvetti dünyayı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

dünyanın başına ne geldi ise o çekik gözlerden geldi daha da geleceği var, ninjalar 9048 km den ittifak yapıp mahvetti dünyayı

ama maç bitince tribündeki çöpleri topladılar 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Murat Sahın yazdı:

1500 kg boş ağırlığı olduğu için ağırbaşlı ama ölü değil. Yedirerek gaz verince gidiyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...