İçeriğe Yönlendir

Astra J mi Focus 3 mü?

Turan şahin

Recommended Posts

Turan şahin

Merhaba, sizce Astra J 1.6 dizel mi Focus 3 1.6 dizel mi? Bu araçlardan hangisini neden önerirsiniz, hangisi daha kalitelidir? Birbirlerine üstünlükleri ve eksileri nelerdir?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Model, renk, donanım, km durumuna göre değişir. 

Tamer Topaç yazdı:

Kırmızı elma, sarı elma.

Aynen öyle, aslında focus daha iyi yol tutuyor, opel daha konforlu diye bilinir ama aradaki fark ikisi arasında tercih sebebi olmaz. 

Opelin 1.6 dizelinin avantajı trigeri zincir ve otomatiği mevcut. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

1.6 Dizel otomatik Elite paket Astra J Sedan kullanıyorum.
2019 yılında alırken Focus da baktım, kiralama aracı dışında temiz bulsaydım Focus alacaktım bulamadım. 

Focus çok kullandım, Astra j yi de 60 bin km'dir aktif kullanıyorum.

Focus daha iyi yol tutuyor, malzeme kalitesi, kaporta kalitesi bence daha iyi, ama içeri daha fazla ses alıyor.

Astra daha sessiz içi, özellik olarak daha dolu. Çok memnunum, memnun olmadığım 3 özelliği var, biri BENCE malzeme kalitesi iyi değil, kaporta boyası çok ince. Bir de 102 bin km'de aracım, vites topuzunda ufak çatlaklar başlamış. Dikkatli bakınca gözüküyor ama bu araç otomatik, elim üzerinde de durmaz, 100 binde bence böyle olmamalıydı :) Son olarak şoför koltuğu rahat değil, ağrıtıyor :D 

Muhtemelen ben de aracımı 2 haftaya ilana koyup HB bir araca geçeceğim. 

Gücünü arayacağıma eminim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Yazmayı unutmuşum, Opel 1.6 dizel almaya karar verirseniz;

Trigeri zincirli, 60-70 bin km den sonra sabah çalıştırmalarda ses yapıyor. Tamirciler bu ses yapıyor değiştirelim diyorlar, maliyet yaklaşık 20 bin TL çıkıyor.

Ama hangi ustaya sorsam, zincir bu kardeşim neden 60 da değişsin, boşa mı koymuşlar dediğimde cevap vermiyorlar.

Opel Türkiye ilk çalıştırmalarda 30 saniye ses normal diyor, yağ dibe çöktüğünden.

Ben de 80 binde yaptı sesi, Mobil 1 ESP yağ koyduktan sonra bi daha duymadım. Uzun süre 4-5 gün kullanmazsam duyuyorum sadece. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ahmet Aybeyaz yazdı:

Yazmayı unutmuşum, Opel 1.6 dizel almaya karar verirseniz;

Trigeri zincirli, 60-70 bin km den sonra sabah çalıştırmalarda ses yapıyor. Tamirciler bu ses yapıyor değiştirelim diyorlar, maliyet yaklaşık 20 bin TL çıkıyor.

Ama hangi ustaya sorsam, zincir bu kardeşim neden 60 da değişsin, boşa mı koymuşlar dediğimde cevap vermiyorlar.

Opel Türkiye ilk çalıştırmalarda 30 saniye ses normal diyor, yağ dibe çöktüğünden.

Ben de 80 binde yaptı sesi, Mobil 1 ESP yağ koyduktan sonra bi daha duymadım. Uzun süre 4-5 gün kullanmazsam duyuyorum sadece. 

Kaliteli yağ şart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Piyasada Astra, focus’tan %14 fazla sayıda bulunuyor

toplam sıfır satış rakamları ile orantılarsak güzel bir netice çıkar

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

toplam sıfır satış rakamları ile orantılarsak güzel bir netice çıkar

O dönem insanlar 1-2 nesle güvenip aldı tabi fordları. Karaman koyunu sonra çıkar oyunu :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

satıştaki X araç Y aracından %Z fazla ise, ilgili model yılı toplam  satışınlarından Y nin X  e oranı alınıp, bunu Z ile çarpınca çıkan sonuca Q dersek, Q Z ye eşit çıkarsa baka düşük çıkarsa başka, excell de hazırlanabilir

• Mutlu 5
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

satıştaki X araç Y aracından %Z fazla ise, ilgili model yılı toplam  satışınlarından Y nin X  e oranı alınıp, bunu Z ile çarpınca çıkan sonuca Q dersek, Q Z ye eşit çıkarsa baka düşük çıkarsa başka, excell de hazırlanabilir

Adamı araba almaktan soğutacsksınız yahu :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

Adamı araba almaktan soğutacsksınız yahu :D

eskimolar der ki: bugün yarından ucuzdur

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

eskimolar der ki: bugün yarından ucuzdur

O zaman al deyin, x,y ve z ui bırakın. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

O zaman al deyin, x,y ve z ui bırakın. 

camsuyu masrafını excele yazmadan rahat edemiyoruz araba alırken pisagoru hayata küstürmez isek olmaz

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

İki araç arasında rakamsal açıdan (km yakin bakimlari lastikleri vs) yakın ise ikiside tercih edilebilir. Dglse hangisi daha az masraf gerektiriyor ise o alınır geçilir. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ford ceo’su bile kabul etmişken … ford gerçekten son 10 yılda ciddi sorunlu bir markaydı. Tercih edene saygımız var tabi

https://www.log.com.tr/ford-ceosu-jim-farley-kalite-sorunlarini-cozecegiz/

ceo, tüm amacının önce kalite sağlamlık sorunlarını çözmek olduğunu, bunları hallettikten sonra diğer işlere öncelik vereceklerini belirtiyor

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford ceo’su bile kabul etmişken … ford gerçekten son 10 yılda ciddi sorunlu bir markaydı. Tercih edene saygımız var tabi

ceo, tüm amacının önce kalite sağlamlık sorunlarını çözmek olduğunu, bunları hallettikten sonra diğer işlere öncelik vereceklerini belirtiyor

Ford ceosu enazından kabul etmiş. Opelde öyle bir şeyde yok :D 

Opeli sevmek arızalarını kabullenebilmeyi gerektirir diye bir söz var. 

Gerçi sen hem caponcu hem hibritçisin, sana göre ikisi de kötü olabilir :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Forumun eski adını biliyorsun değil mi? :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...