İçeriğe Yönlendir

Kombi İçin Uzaktan Aç Kapa Wifi Priz Kullanmak

Çiğdem Bilen

Recommended Posts

Celal Aydın
(düzenlendi)

Oda termostatları küçük evler için mantıklı, büyük ve dubleks evler için işe yaramaz bir cihaz.

Üst kat buz, alt kat hamam oluyor.

Sizin aç-kapa priz mantıklı geldi bana da fakat çalışan cihazı fişten çekmek içime pek sinmedi :) aynı mantık.

tarihinde Celal Aydın tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Herkese değerli fikirleri için çok teşekkür ederim. Yorumlardan sonra internete biraz baktım dediğiniz gibi wifi röle ile kombinin termostat bağlantı noktasına bağlanarak basitçe yapılan bir çok uygulama var fişten aç kapat yapmaktan daha sağlıklı olabilir. Bu şekilde bir wifili röle kartı ya da akıllı prize bağlanan röle ile uzaktan termostat bağlantısından kontrol edebilirim. Wifili termostat yapmak isteyenler için de birisi Xiaomi Bluetooth termometre ile haberleşen esp32 kartı + röle kullanarak güzel proje yapmış fakat bunun maliyeti piyasadaki wifi termostatların fiyatına yaklaşabilir tercih edilir mi bilmem böylesi de 400 lira civarı tutuyor

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Onun yerine akıllı termostat kullanmanız daha sağlıklı olur. Çünkü pompa devredeyken kombiyi aniden kapatmak, ya da kombiyi sürekli olarak anahtar ile açıp kapatmak pek de sağlıklı değil. 

Ben aşağıda linkini bıraktığım termostatı hem kendi evime hem de annemin evine kurdum. Evden çıkınca 18 dereceye düşünüyorum, ev 17.5 in altına düşmedikçe çalışmıyor. 18.5 e gelince de kapanıyor. Eve gelince de istediğim sıcaklığa ayarlayıp mekanik olarak takılıyorum. 

https://www.hepsiburada.com/e-c-a-poly-pure-kablosuz-dijitaloda-termostati-100w-7006903003-kkm-p-HBCV00002WMQP4?magaza=KombiKazanMarket&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.shop.camp6542440689adgr79212410075&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAiAnZCdBhBmEiwA8nDQxWeTCsOFJpWstHV2e48XaN8oAgYC17OnqfA7XTpVmMUymlQvrdSQQRoCh0kQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Aşağıda da aradığınız akıllı termostatlara ucuz örneklerden biri var. 

https://www.hepsiburada.com/alp-smart-wifi-akilli-uzaktan-kombi-kontrol-unitesi-kablolu-p-HBV00000QYPGY?magaza=Guvenlikburada&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.shop.camp10207818870adgr101692805973&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAiAnZCdBhBmEiwA8nDQxahgXyNdNOpT5RR19iZfMPzO2b8lMNxpZfgyZBj_clsiB-gG0fbMBRoCVioQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Serkan Toker yazdı:

Zamanında dükkana bir cihaz almıştım, haftasına besleme devresi yandı. Servisin dediğini yazıyorum, elektrik gidip gelmesi.. Koruma yok mu dedim, gelen değil kesilirken aniden kesildiği için yanmış demişti teknisyen. Şimdilerde yavaş yavaş kesiliyor elektrik. :biggrin:

Uzun süre derken  peteklerin veya kombinin donma ihtimaline karşı bahsi geçen akıllı cihazlarla en düşük seviyede çalıştırılabilir..

Elektrik gidip gelmesi ile cihazı açıp kapamak çoooook farklıdır.

Hamit inan yazdı:

Aynen. 5-10 açılıp kapaninca kondansatörleri bozan bir kombim var :)

Baymak luna3. 2 senede 4 kez besleme kondansatörleri değiştirdim. Geceleri çok gidip geliyor olduğum muhitte belki 20-40 aç kapa yapmıştır 

Aç kapa başka şey kesilme gelme başka şey. Kesilme gelmede de gerçi dayanımlı olması beklenir.

Serkan Toker yazdı:

Zamanında dükkana bir cihaz almıştım, haftasına besleme devresi yandı. Servisin dediğini yazıyorum, elektrik gidip gelmesi.. Koruma yok mu dedim, gelen değil kesilirken aniden kesildiği için yanmış demişti teknisyen. Şimdilerde yavaş yavaş kesiliyor elektrik. :biggrin:

Uzun süre derken  peteklerin veya kombinin donma ihtimaline karşı bahsi geçen akıllı cihazlarla en düşük seviyede çalıştırılabilir..

Teknisyen uydurmuş. Cihaz neydi?

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Akıllı priz hocam tavsiye istenen güç kesme ile aynı 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şunu inceleyin:

şebekede indüktif yükler vardır illa ki. Bu durumlarda elektrik kesilmesi ve gelmesinde saçma sapan dalgalar ortaya çıkar..( bozuk musluk lastiği sebebiyle oluşan boru osilasyonu gibi) mesele budur. Aç kapa farklıdır.

https://www.fluke.com/en-my/learn/blog/power-quality/quick-guide-to-power-quality-symptoms-and-causes-2

Akıllı priz aç kapa gibidir. Şebeke voltajında saçmalık oluşmaz.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Şunu inceleyin:

şebekede indüktif yükler vardır illa ki. Bu durumlarda elektrik kesilmesi ve gelmesinde saçma sapan dalgalar ortaya çıkar..( bozuk musluk lastiği sebebiyle oluşan boru osilasyonu gibi) mesele budur. Aç kapa farklıdır.

https://www.fluke.com/en-my/learn/blog/power-quality/quick-guide-to-power-quality-symptoms-and-causes-2

Akıllı priz aç kapa gibidir. Şebeke voltajında saçmalık oluşmaz.

Az az kaçıran vananın 500 lük hidraforun motorunu 1 haftada pert etmesi gibi sanırım hocam.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mehmet Göktürk yazdı:

Aç kapa başka şey kesilme gelme başka şey. Kesilme gelmede de gerçi dayanımlı olması beklenir.

Teknisyen uydurmuş. Cihaz neydi?

Fotokopi makinesiydi.. :) İşin ilginç yanı bende fotokopi makinesi teknisyeniyim. Git gel çok olursa arızaya sebebiyet verir ama giderken bozmaz gelirken bozar. Şimdiki makinelerde panelde bir düğme var, ona basınca hdd durduruluyor yazılım kapanıyor en son ışık yanıp sönme işini bitiriyor sonra güç düğmesini kapatıyoruz. İlk başta güç düğmesini kapatırsak şak diye kapanmıyor 3 dakika içinde hdd yi falan korumaya alıp kapanıyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Serkan Toker yazdı:

Fotokopi makinesiydi.. :) İşin ilginç yanı bende fotokopi makinesi teknisyeniyim. Git gel çok olursa arızaya sebebiyet verir ama giderken bozmaz gelirken bozar. Şimdiki makinelerde panelde bir düğme var, ona basınca hdd durduruluyor yazılım kapanıyor en son ışık yanıp sönme işini bitiriyor sonra güç düğmesini kapatıyoruz. İlk başta güç düğmesini kapatırsak şak diye kapanmıyor 3 dakika içinde hdd yi falan korumaya alıp kapanıyor.

Printer'da hdd neymiş ya. Kim ne yapsın fotokopi çekerken, tarama yaparken hdd'yi :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Sani Gerşon yazdı:

Printer'da hdd neymiş ya. Kim ne yapsın fotokopi çekerken, tarama yaparken hdd'yi :D 

Document Server denen bir icat var canım kardeşim, ders notları orada tutuluyor ekrandan tek tıkla istediğin kadar tekrar basıyorsun.. ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Serkan Toker yazdı:

Document Server denen bir icat var canım kardeşim, ders notları orada tutuluyor ekrandan tek tıkla istediğin kadar tekrar basıyorsun.. ;)

Ohooo, bunun için biz sunucu veriyoruz müşteriye. Sharing falan ayarlıyoruz. Herkes kendi işini yapacak. Fotokopi makinesi, fotokopiciliğini bilecek :p 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

ayda bir format yer onlar kitlenir felan

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

ayda bir format yer onlar kitlenir felan

Bilinçsiz aç kapalar çökertebiliyor ama cihaz kendisi formatlıyor.

Sani Gerşon yazdı:

Ohooo, bunun için biz sunucu veriyoruz müşteriye. Sharing falan ayarlıyoruz. Herkes kendi işini yapacak. Fotokopi makinesi, fotokopiciliğini bilecek :p 

Göktürk hocanın finans notları var mı diyene dur hele sharingden bakayım olmaz. Ekrandan seçersin 2 takım basarsın sonra gelsin paralar.. 🫡

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
(düzenlendi)

5 yıldır Netatmo (Legrand ile ortak oldular) wifi termostat kullanıyorum. Günlük saat dilimi seçerek istenilen ayarda kullanıyorsunuz. Fiat biraz yüksek ama her yönden hakediyor, iç dış ısıyı gösteriyor. Ev terkinde kapatıp dönmeden 1 veya 2 gün öncesinden açıyorum ayrıca ev boşken evin ısısını görebiliyorsunuz. Donmayı engelleyici kontrolü vs. Aktif ediyorsunuz.      Oğluma genarele 500 almıştım bu kadar fonksiyonel değil. Ayrıca her ay mail'ime aylık döküm gönderiyorlar. Yılda bir kez server bakımı için 6/7 saat bağlantı kesiliyor oda tek sıkıntısı...  .

Pardon, fotolar... 

1.

IMG_20221226_230157.jpg

2.

IMG_20221226_230425.jpg

3.

IMG_20221226_230630.jpg

4.

IMG_20221226_232408.jpg

Son fota oda içi ekran 10cmx10cm

@Çigdem Kaya Bilgiç inşllh bir fikir oluşmuştur

tarihinde Hayrettin Gücin tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Bu arada oda içi termostat seyyar nereye isterseniz konumlandırmanız rahat. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...