İçeriğe Yönlendir

Kombi İçin Uzaktan Aç Kapa Wifi Priz Kullanmak

Çiğdem Bilen

Recommended Posts

Çiğdem Bilen

Bilindiği üzere uzaktan aç kapa yapılabilen ya da zamanı programlanabilen prizler var fiyatları da ekonomik. Bu tür bir yöntemi kombide kullanan var mı? Cata, Xiaomi, slink gibi markalar var. Günlük kullansak aç kapat kombiye zararı olur mu acaba

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Bildiğim bir konu değil ama burada ben kullanacak olsam akım korumalı priz ile birlikte kullanmayı tercih ederim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Hacı Şenyurt yazdı:

Bildiğim bir konu değil ama burada ben kullanacak olsam akım korumalı priz ile birlikte kullanmayı tercih ederim. 

Çoğunda akım koruma özelliği de var 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kombinin kapanıp açılması için priz ile değil de, wifi modüllerle tercih ederdim. Peteklere de bluetooth termostatik vana ile petek petek yönetim yapılabilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kombinin elektriğinin kesilip tekrar verilmesi sık olursa karta zarar verebilir. Bizim kombi montajında kombinin elektriğini sık kesmeyin demişti. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Oda termostatı alıp bağlatın. Ayarladığınız sıcaklığın altına düşmedikçe kombi çalışmaz.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Slink olan ürünü bahçe aydınlatmaları için aldım iade etmek zorunda kaldım. Nötr hattı olması gerekiyor ben bu yüzden montajını yapamadım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çiğdem hanım, kombi an itibariyle çalışıyor ve siz uzaktan kapadınız. Ejanjör içinde yüksek ısıda iken su tak devirdaim durdu. Sağlıklı olmaz. Enerjinin kesilmesi ise zaten başlı başına kumanda kartının besleme ünitesi içinde iyi değil. Aslında tüm elektronik sistemler için her enerji gidip gelmesi eser miktarda hasar veriyor devre elemanlarına. 

Ha yahu arada bir kapatacağım derseniz kullanılabilir

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Normalde kombiyi hiç kapatmıyorum derecesini kışın başında ayarlarım sonuna kadar yanar aslında termostat gibi bir arayışta değilim amacım uzun zaman evde olmayacaksam uzaktan aç kapat yapabilmek. Bu prizler bu tarz termostatlara göre çok ekonomik ama karta vs zarar verebilir mi ona emin olamıyordum. Öneriler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mevcut oda termostatınız yoksa, wifi kontrollü bir oda termostatı tüm sorunları tek modül ile çözmüş olacak :)

Benim bildiğim kadarıyla @Metin Akbal böyle bir ürün kullanıyordu. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Uzun zaman kapalı bırakma için ben zaten kullanıyorum. Bak aklıma geldi. Ev Değirmendere'de. Gebze'den çıkarken açıyorum kombi başlıyor çalışmaya. Yaklaşık 8 senedir böyle. İki üç haftada bir veya ayda bir yapıyorum. 

Bendeki fark evden çıkarken kombiyi kapatma. Uzaktan açma yakından kapama yaptığım eylem

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben açıkçası önermiyorum, çünkü belki de çalışırken enerjisini kesmiş olacaksınız. Bu durumda elektronik karta zarar verme riskiniz var. Wifi erişimli bir termostat takarsanız açma kapama işlemini daha sağlıklı yapabilirsiniz. Ben Cosa'nın wifi termostatını yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve memnunum.

https://www.hepsiburada.com/cosa-akilli-oda-termostati-kablosuz-kombi-kontrolu-p4tr-21-p-HBV00000Y9A9J?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.dsa.camp10778387194adgr145696885671&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiA-oqdBhDfARIsAO0TrGG1SEltxDIXE_06LqRaR-HCfo6GOIicKA-Ttq7WEn7RmrrVhhEaH-QaAiQCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mahmut Yıldız yazdı:

Kombinin elektriğinin kesilip tekrar verilmesi sık olursa karta zarar verebilir. Bizim kombi montajında kombinin elektriğini sık kesmeyin demişti. 

bir sıkıntı olmaz. Elektrik kesilmesi gelmesinde farklı durumlar var ilk gelişte yüksek geliyor vs. gayet güzel kullanılabilir.

Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Göktürk yazdı:

bir sıkıntı olmaz. Elektrik kesilmesi gelmesinde farklı durumlar var ilk gelişte yüksek geliyor vs. gayet güzel kullanılabilir.

Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım. 

Hocam, kartın beslemesinin zarar görme riski var. Bizde makinaları hafta sonu ya da tatillerde tam kapatmayız, stand by'da bırakırız.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Bilmiyorum ama ben kombinin açılıp kapatılmasında daha çok doğalgaz tüketeceğine inanıyorum. O yüzden de istikrarlı olarak 40 C derecede kış boyunca çalıştırıyorum. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa

taş mı yesin üretici

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Apartmanın merkezi sistemine böyle bir sistem düşünmüştük ek olarak elrktrik kesildiğinde kazandaki sıcak suyun zarar vermesini önlemek için ups önermişti üretici bunuda düşünmenizde fayda var.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

Teknik olarak yapılabilir ama elektrikçi desteğine ihtiyaç olur.

Wifi prizine bir röle bağlanır, röle kontakları kombi termostat girişine bağlanır.

Ucuza uzaktan kontrol etme imkanı sağlanır.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Servet Aydın yazdı:

Uzun zaman kapalı bırakma için ben zaten kullanıyorum. Bak aklıma geldi. Ev Değirmendere'de. Gebze'den çıkarken açıyorum kombi başlıyor çalışmaya. Yaklaşık 8 senedir böyle. İki üç haftada bir veya ayda bir yapıyorum. 

Bendeki fark evden çıkarken kombiyi kapatma. Uzaktan açma yakından kapama yaptığım eylem

Aslında buna benzer bir senaryo ama daha sık aralıklarla kullanmayı düşünmüştüm. O zaman en ucuz işimi görecek aç kapa termostat önerileri varsa alabilirim. Eca termostat konusu vardı hassasiyeti iyi denilen wifilisi var mı acaba onun ya da Cihat Bey'in önerisinden daha ekonomik bir önerisi olan varsa alabilirim.

Cihat Küçükay yazdı:

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
İbrahim Arslan yazdı:

Teknik olarak yapılabilir ama elektrikçi desteğine ihtiyaç olur.

Wifi prizine bir röle bağlanır, röle kontakları kombi termostat girişine bağlanır.

Ucuza uzaktan kontrol etme imkanı sağlanır.

Aslında kafama göre bir şey bulamazsam Arduino ile kendim yapsam mı acaba diye düşünmedim değil de wifi prizleri 150 lira görünce üşendim uğraşmaya işimi görür mü diye düşündüm.  Belki dediğiniz gibi bir düzenek kendim yaparım olmadı mecbur termostat alacağım. Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Çiğdem hanım merhaba. Dediğiniz aç kapa ayarla haftalık programlama olarak yaptığım Cosa marka termostat var Cihat abey linkini vermiş zaten. Ben 4 sene kullandım şu an ise aynı markanın dijital gösterge ve klima kontrollü olanını aldım. Daha uygun yollu derseniz bir de Mio Intherm marka var. İki tip var biri dijital göstergeli, diğerinde gösterge yok.

Cosa için şöyle bir görsel bulabildim. Kafanızdaki soruya cevap olur.

screen-1.jpg?fakeurl=1&type=.webp

Bunlar da daha uygun yollu wifi termostatlar.

https://www.n11.com/urun/in-therm-mio-wifi-kablosuz-akilli-oda-termostati-1685481?magaza=noramarket

https://www.n11.com/urun/in-therm-mio-wifi-kablosuz-dokunmatik-ekranli-akilli-oda-termostati-1723703?magaza=noramarket

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

taş mı yesin üretici

Zamanında dükkana bir cihaz almıştım, haftasına besleme devresi yandı. Servisin dediğini yazıyorum, elektrik gidip gelmesi.. Koruma yok mu dedim, gelen değil kesilirken aniden kesildiği için yanmış demişti teknisyen. Şimdilerde yavaş yavaş kesiliyor elektrik. :biggrin:

Uzun süre derken  peteklerin veya kombinin donma ihtimaline karşı bahsi geçen akıllı cihazlarla en düşük seviyede çalıştırılabilir..

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mahmut Yıldız yazdı:

Aynen. 5-10 açılıp kapaninca kondansatörleri bozan bir kombim var :)

Mehmet Göktürk yazdı:

Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım

Baymak luna3. 2 senede 4 kez besleme kondansatörleri değiştirdim. Geceleri çok gidip geliyor olduğum muhitte belki 20-40 aç kapa yapmıştır 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bende uzaktan kontrolle yapıyorum.. Keyfi olarak gayet kullanıslı.. Eve gelmeye yakın artırıyoruz.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Hiçbir sorun olmaz bence zaten montaj yapılacak bağlantı yeri oda termostati ile aynı yer olacak. Wifi röle de aç kapa yapıyor termostatta aç kapa yapıyor işleyişi benzer olacak. Aman aman bir beklenti yoksa wifi röle çok ucuza gelir

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...