Çiğdem Bilen 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Bilindiği üzere uzaktan aç kapa yapılabilen ya da zamanı programlanabilen prizler var fiyatları da ekonomik. Bu tür bir yöntemi kombide kullanan var mı? Cata, Xiaomi, slink gibi markalar var. Günlük kullansak aç kapat kombiye zararı olur mu acaba Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Bildiğim bir konu değil ama burada ben kullanacak olsam akım korumalı priz ile birlikte kullanmayı tercih ederim. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 21 Aralık 2022 Yazar Paylaş 21 Aralık 2022 Hacı Şenyurt yazdı: Bildiğim bir konu değil ama burada ben kullanacak olsam akım korumalı priz ile birlikte kullanmayı tercih ederim. Çoğunda akım koruma özelliği de var Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Kombinin kapanıp açılması için priz ile değil de, wifi modüllerle tercih ederdim. Peteklere de bluetooth termostatik vana ile petek petek yönetim yapılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Kombinin elektriğinin kesilip tekrar verilmesi sık olursa karta zarar verebilir. Bizim kombi montajında kombinin elektriğini sık kesmeyin demişti. 2 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Oda termostatı alıp bağlatın. Ayarladığınız sıcaklığın altına düşmedikçe kombi çalışmaz. 2 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Slink olan ürünü bahçe aydınlatmaları için aldım iade etmek zorunda kaldım. Nötr hattı olması gerekiyor ben bu yüzden montajını yapamadım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Çiğdem hanım, kombi an itibariyle çalışıyor ve siz uzaktan kapadınız. Ejanjör içinde yüksek ısıda iken su tak devirdaim durdu. Sağlıklı olmaz. Enerjinin kesilmesi ise zaten başlı başına kumanda kartının besleme ünitesi içinde iyi değil. Aslında tüm elektronik sistemler için her enerji gidip gelmesi eser miktarda hasar veriyor devre elemanlarına. Ha yahu arada bir kapatacağım derseniz kullanılabilir 7 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 21 Aralık 2022 Yazar Paylaş 21 Aralık 2022 Normalde kombiyi hiç kapatmıyorum derecesini kışın başında ayarlarım sonuna kadar yanar aslında termostat gibi bir arayışta değilim amacım uzun zaman evde olmayacaksam uzaktan aç kapat yapabilmek. Bu prizler bu tarz termostatlara göre çok ekonomik ama karta vs zarar verebilir mi ona emin olamıyordum. Öneriler için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Mevcut oda termostatınız yoksa, wifi kontrollü bir oda termostatı tüm sorunları tek modül ile çözmüş olacak Benim bildiğim kadarıyla @Metin Akbal böyle bir ürün kullanıyordu. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Uzun zaman kapalı bırakma için ben zaten kullanıyorum. Bak aklıma geldi. Ev Değirmendere'de. Gebze'den çıkarken açıyorum kombi başlıyor çalışmaya. Yaklaşık 8 senedir böyle. İki üç haftada bir veya ayda bir yapıyorum. Bendeki fark evden çıkarken kombiyi kapatma. Uzaktan açma yakından kapama yaptığım eylem 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Ben açıkçası önermiyorum, çünkü belki de çalışırken enerjisini kesmiş olacaksınız. Bu durumda elektronik karta zarar verme riskiniz var. Wifi erişimli bir termostat takarsanız açma kapama işlemini daha sağlıklı yapabilirsiniz. Ben Cosa'nın wifi termostatını yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve memnunum. https://www.hepsiburada.com/cosa-akilli-oda-termostati-kablosuz-kombi-kontrolu-p4tr-21-p-HBV00000Y9A9J?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.dsa.camp10778387194adgr145696885671&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiA-oqdBhDfARIsAO0TrGG1SEltxDIXE_06LqRaR-HCfo6GOIicKA-Ttq7WEn7RmrrVhhEaH-QaAiQCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Kombinin elektriğinin kesilip tekrar verilmesi sık olursa karta zarar verebilir. Bizim kombi montajında kombinin elektriğini sık kesmeyin demişti. bir sıkıntı olmaz. Elektrik kesilmesi gelmesinde farklı durumlar var ilk gelişte yüksek geliyor vs. gayet güzel kullanılabilir. Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Mehmet Göktürk yazdı: bir sıkıntı olmaz. Elektrik kesilmesi gelmesinde farklı durumlar var ilk gelişte yüksek geliyor vs. gayet güzel kullanılabilir. Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım. Hocam, kartın beslemesinin zarar görme riski var. Bizde makinaları hafta sonu ya da tatillerde tam kapatmayız, stand by'da bırakırız. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Bilmiyorum ama ben kombinin açılıp kapatılmasında daha çok doğalgaz tüketeceğine inanıyorum. O yüzden de istikrarlı olarak 40 C derecede kış boyunca çalıştırıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa taş mı yesin üretici 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Apartmanın merkezi sistemine böyle bir sistem düşünmüştük ek olarak elrktrik kesildiğinde kazandaki sıcak suyun zarar vermesini önlemek için ups önermişti üretici bunuda düşünmenizde fayda var. 1 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 (düzenlendi) Teknik olarak yapılabilir ama elektrikçi desteğine ihtiyaç olur. Wifi prizine bir röle bağlanır, röle kontakları kombi termostat girişine bağlanır. Ucuza uzaktan kontrol etme imkanı sağlanır. 21 Aralık 2022 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 21 Aralık 2022 Yazar Paylaş 21 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Uzun zaman kapalı bırakma için ben zaten kullanıyorum. Bak aklıma geldi. Ev Değirmendere'de. Gebze'den çıkarken açıyorum kombi başlıyor çalışmaya. Yaklaşık 8 senedir böyle. İki üç haftada bir veya ayda bir yapıyorum. Bendeki fark evden çıkarken kombiyi kapatma. Uzaktan açma yakından kapama yaptığım eylem Aslında buna benzer bir senaryo ama daha sık aralıklarla kullanmayı düşünmüştüm. O zaman en ucuz işimi görecek aç kapa termostat önerileri varsa alabilirim. Eca termostat konusu vardı hassasiyeti iyi denilen wifilisi var mı acaba onun ya da Cihat Bey'in önerisinden daha ekonomik bir önerisi olan varsa alabilirim. Cihat Küçükay yazdı: https://www.hepsiburada.com/cosa-akilli-oda-termostati-kablosuz-kombi-kontrolu-p4tr-21-p-HBV00000Y9A9J?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.dsa.camp10778387194adgr145696885671&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiA-oqdBhDfARIsAO0TrGG1SEltxDIXE_06LqRaR-HCfo6GOIicKA-Ttq7WEn7RmrrVhhEaH-QaAiQCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 21 Aralık 2022 Yazar Paylaş 21 Aralık 2022 İbrahim Arslan yazdı: Teknik olarak yapılabilir ama elektrikçi desteğine ihtiyaç olur. Wifi prizine bir röle bağlanır, röle kontakları kombi termostat girişine bağlanır. Ucuza uzaktan kontrol etme imkanı sağlanır. Aslında kafama göre bir şey bulamazsam Arduino ile kendim yapsam mı acaba diye düşünmedim değil de wifi prizleri 150 lira görünce üşendim uğraşmaya işimi görür mü diye düşündüm. Belki dediğiniz gibi bir düzenek kendim yaparım olmadı mecbur termostat alacağım. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Çiğdem hanım merhaba. Dediğiniz aç kapa ayarla haftalık programlama olarak yaptığım Cosa marka termostat var Cihat abey linkini vermiş zaten. Ben 4 sene kullandım şu an ise aynı markanın dijital gösterge ve klima kontrollü olanını aldım. Daha uygun yollu derseniz bir de Mio Intherm marka var. İki tip var biri dijital göstergeli, diğerinde gösterge yok. Cosa için şöyle bir görsel bulabildim. Kafanızdaki soruya cevap olur. Bunlar da daha uygun yollu wifi termostatlar. https://www.n11.com/urun/in-therm-mio-wifi-kablosuz-akilli-oda-termostati-1685481?magaza=noramarket https://www.n11.com/urun/in-therm-mio-wifi-kablosuz-dokunmatik-ekranli-akilli-oda-termostati-1723703?magaza=noramarket 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: taş mı yesin üretici Zamanında dükkana bir cihaz almıştım, haftasına besleme devresi yandı. Servisin dediğini yazıyorum, elektrik gidip gelmesi.. Koruma yok mu dedim, gelen değil kesilirken aniden kesildiği için yanmış demişti teknisyen. Şimdilerde yavaş yavaş kesiliyor elektrik. Uzun süre derken peteklerin veya kombinin donma ihtimaline karşı bahsi geçen akıllı cihazlarla en düşük seviyede çalıştırılabilir.. 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Kombinin elektriğinin kesilip tekrar verilmesi sık olursa karta zarar verebilir. Bizim kombi montajında kombinin elektriğini sık kesmeyin demişti. Aynen. 5-10 açılıp kapaninca kondansatörleri bozan bir kombim var Mehmet Göktürk yazdı: bir sıkıntı olmaz. Elektrik kesilmesi gelmesinde farklı durumlar var ilk gelişte yüksek geliyor vs. gayet güzel kullanılabilir. Böyle elektrik kesilmesinde kart zarar görüyorsa o kartı yapanı sopayla kovalamak lazım Baymak luna3. 2 senede 4 kez besleme kondansatörleri değiştirdim. Geceleri çok gidip geliyor olduğum muhitte belki 20-40 aç kapa yapmıştır 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 21 Aralık 2022 Paylaş 21 Aralık 2022 Bende uzaktan kontrolle yapıyorum.. Keyfi olarak gayet kullanıslı.. Eve gelmeye yakın artırıyoruz.. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 22 Aralık 2022 Paylaş 22 Aralık 2022 Hiçbir sorun olmaz bence zaten montaj yapılacak bağlantı yeri oda termostati ile aynı yer olacak. Wifi röle de aç kapa yapıyor termostatta aç kapa yapıyor işleyişi benzer olacak. Aman aman bir beklenti yoksa wifi röle çok ucuza gelir 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts